Keresés

I.e. 10 000 (DVD)

2008. július 12., szombat 0:05
Van, de kevésbé használatos és vitatott: B.C.E. (Before Common Era)
0
2008. július 11., péntek 23:33
Szerintem K nem a nácikkal, hanem a németekkel szimpatizál, akiket véleménye szerint a kelleténél többször neveznek nácinak. Az lehet, hogy ez nem pont ebbe a topikba való. Az i. e. pedig tényleg kommunista csökevény (volt?), ami ugyan még ma is használatos, de én is inkább a Kr. e. formára szavazok, hiszen pár rendszerrel ezelőtt is ezt használták eleink.
most posts by TM
0
2008. július 11., péntek 23:25
A magyarban már nem az I.e. a használatos.
0
2008. július 11., péntek 23:19
Igen, tm, csak épp Frederic a két Kib*szottul topikba írta be az aktuális nőügyeit, nem egy fantasy film topikjába. Az pedig, hogy K szimpatizál a nácikkal, legyen, de ennek a filmnek az ég világon semmi köze a nácikhoz, ha csak nem K Roland Emmerich német származására utalt. Ez esetben megyek is, s kitombolom magam, hogy a Titanic-ban nem részletezték a hajót ténylegesen megépítő írek megoszotottságát és Michael Collins harcát. Vagy épp panaszt emelek az Igazából szerelem topikjában, hogy egyetlen egy náci házaspár szerelmét se vették bele a filmbe... milyen dolog ez? Azt meg én egész kicsi korom óta tudom, hogy időszámításunk Jézus születésével kezdőtött, ergo ha egy filmnél a magyarban használatos I.e. jelölést használják, nem azt hiszem, hogy a film címe az: Intergalaktikus Emberek 10 000. Na, azt hiszem megyek is az említett topikokba.
0
2008. július 11., péntek 21:02
Ha Frederic beleszőheti az aktuális nőügyeit bármely topikba, akkor egy félmondattal K is kitérhet a németellenesség-ellenességére. :) Ettől még nem dől össze a világ. Az időszámítást jelző rövidítésben meg abszolút igaza van.
most posts by TM
0
2008. július 11., péntek 20:41
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 11., péntek 20:36
Xpress: K: lásd FAQ, 26.

Mindenki másnak: K= scroll.

Picard: K folyamatosan provokál. Csak örömet szerzel neki, ha reagálsz. A saját érdekedben: ne tedd...
0
2008. július 11., péntek 20:09
Tetszik az ötlet :)))

Elfojtani a gonoszt csírájában :D
0
2008. július 11., péntek 20:06
Havonta kellene szervezni egy Xpress Fight Club-ot, ahol a fórumozók jól összeverhetnék egymást. Jó megoldás lenne, nem? :)

0
2008. július 11., péntek 19:59
Micsoda paprikás hangulat.

NE BASSZÁTOK SZÉT EZT A TOPIKOT.

Köszi
0
2008. július 11., péntek 19:58
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 11., péntek 18:47
Nézd K, ne vedd (nagyon) személyeskedésnek, de rohadtul elegem van már abból, hogy te mindenhol megjelensz. Ahol nincs nácizás te elkezdett, hogy még milyen szerencse, hogy nem bántják szegény nácikat. Ott, ahol nincs szó semmilyen népcsoport, ország tagjainak a becsmérlésről, te elkezded s hogy mindenhol a szegény Keresztény egyház elleni támadást vélsz. Tudom, hogy vannak itt páran, akik nagyon bölcsen már rutinosan elkerülik egy életre, azt a fórumot, ahol a legfrissebb hozzászóló K, s tudok olyanokról, személyesen egy nagyon segítőkész fórumtársról akit egyenesen elüldöztél. Ma rossz napom van, s akkor te már megint kezded az uszító hozzászólások generálását. Nem tudom, mi az üzlet ebben az Xpress-nek, hogy itt tartanak téged, nyilván többet vásárolsz itt, mint én, de kezd nagyon elmenni a kedvem az Xpress fórumtól, s akkor már a kevéske pénzemet se itt fogom elkölteni, hogy még véletlenül se tévedjek a fórumba. Egy szó mint száz, úgy látszik itt egy ember elég, hogy többek kedvét elvegye a vásárlástól, fórum látogatástól. S ne is fáradj, nem fogok reagálni, de ha már kigondoltam, kimondom, köszönöm hogy elb*sztad ezt a fórumot is!
0
2008. július 11., péntek 17:27
0
2008. július 11., péntek 17:23
A B. C. tudom mit jelent. Azt nem tudom, hogy van-e külön rövidítés az időszámításunk előttre az angolban. Jaja, a hagyományt akarják megölni, oké.
0
2008. július 11., péntek 17:19
0
2008. július 11., péntek 17:07
Látom emlegettek :)

Röhögni fogtok, de nemcsak fehér fogak voltak már az ókorban sem, hanem létezett a fogszabályozás is és a fogak díszítése. Bár a filmben tényleg viccesen fehérek a fogak. Szóval a szájápolás igénye nagyon rég kezdődött az ókorban. Fogkefe is létezett már nagyon régről: vaddisznó sörtéjét használták fogkefeként (akkor még nem volt Colgate meg Aquafresh). Természetesen fogkrém sem létezett, de különböző növényekből (pl. borsmenta) kikeverhettek "fogkrémet". Sóval is moshattak fogat, hiszen minden fogkrémnek az a lényege, hogy apró szemcsék találhatók benne, amelyek ledörzsölik a koszt és a lepedéket a fogakról. Alapvetően a lepedék is lehet "átlátszó". Attól még láthatod a fogat fehérnek, ha lepedékes. A XIX. században például a legtöbb bakteriológiával foglalkozó tudós sokszor saját lepedékéből vizsgálta a baktériumokat (pl. Robert Koch, Louis Pasteur). Ha meglenne annak az előadásnak az anyaga, tudnék mondani pontos évszázadot is, hogy mikor, de arra már nem emlékszem :) A lényeg, hogy az ötvenes években kezdték el fluorozni a vizet Genfben elsőként. A nagy fejlődés szájápolás terén kb. akkoriban kezdődött.

Na, remélem elég jó magyarázatot adtam :)
Egyébként azt is érdemes figyelembe vennetek, hogy I.E. 10000 környékén az átlagéletkor 25 körül volt. Most egy kissé magasabb az átlagéletkor (65-70). 25 év alatt pedig nem romlanak a fogak igazán, meg akkoriban nem tömték a gyerekeket cukorral, csokival.
0
2008. július 11., péntek 16:08
Amúgy nem mindegy, hogy i. e. vagy kr. e. ? Használnak az angolok más is, mint b.c. ?
0
2008. július 11., péntek 15:30
Akkor már inkább Kr. E. 10 000 lenne a helyes írásmód... :)))
0
2008. július 11., péntek 14:02
Nem "pár ember" jött, csak én :).

Emlékeim szerint amikor bemennek a dzsungelbe, a háttérben ott tombol a hóvihar, és a sivatagos-bozótostól is mintha ollóval vágták volna el, amikor kijönnek belőle.

Ha JCH megerősíti a "fehér fog" lehetőségét, törlöm az a részt a kritikából, de azért a manikűrt benne hagyom.
0
2008. július 11., péntek 13:43
Hitelességen tényleg fölösleges. Viszont azt nem értem, amikor jön egy pár ember és elkezd azon rágódni, hogy havas tájat elhagyva jön a dzsungel utána meg a sivatag, és szerintük ez 200 méterenként bekövetkezik. Nem tudom miért van ez, hisz persze, hogy nem rögtön következnek a tájak, hanem elmúlik egy kis idő, ahogy Ők is haladnak az elrabolt lány után.
A másik a fehér fog. Olvastam erről egyszer a film miatt, hogy az akkori emberek profi módszerekkel tudták rendbe rakni a fogaikat (növények és stb. használata által), talán ápoltabb fogaik voltak, mint a mostani embereknek.

De várom az utóbbi témában Cornelius hozzáállását! ;-)
0
2008. július 11., péntek 13:38
Hát egy illetékes válaszát meghallgatnám. De szerintem nem sok.
0
2008. július 11., péntek 12:47
Ez már a moziba kerüléskor is idegesített. Még az eredeti cím is B. C., vagyis Before Christ.
0
2008. július 11., péntek 12:46
0
2008. július 11., péntek 12:39
0
2008. július 11., péntek 12:30
Tényleg! Ha még senki nem tette fel a kérdést: mi a különbség egy steelbook és egy digipack előállítási költsége között?
0