A bemutató idején leginkább csak a viszontagságokról, a balhéról meg az összecsapott fináléról szólt minden.
most posts by TM
0
2017. március 20., hétfő 20:17
1333
Köszönöm a cikket! :)
Ilyen mélységében nem ismertem a részleteket, így nagyon izgalmas volt olvasni a forgatás nehézségeiről.
A kritikusok véleménye engem pedig cseppet sem érdekelt soha. Nekem egyik kedvencem ez a film a "varázslós-kardos-mesés" kategóriában. :) (És el tudom képzelni, mennyire jó lett volna, ha az eredeti terv - a komplexebb háttértörténettel - valósul meg...)
Először az HBO-n láttam sok-sok évvel ezelőtt, azóta viszont számtalan alkalommal újranéztem már. Nem is bántam meg soha. :)
Jut eszembe... itt az ideje megvásárolni Blu-ray változatban! ;-)
0
2017. március 20., hétfő 10:08
2601
A jövő hírnöke nem lenne rossz, az első órája még nagyjából rendben is van. Az a gond vele szerintem, hogy egy idő után túl komolyan veszi magát miközben a filmet igen nehezen lehet. Nekem legalábbis elég blődül vette ki magát a postások nemzeti hőssé való magasztalása, az olyan apróságokról nem is beszélve, hogy a főgonoszt úgy hívják, hogy Bethlehem tábornok.
0
2017. március 20., hétfő 9:55
7074
Nekem is. És milyen jók Dennis Hopper szövegei Szilágyi Tibor hangjával! :)
0
2017. március 20., hétfő 9:53
2692
Ez kemény forgatás lehetett minden szempontból. Nem tudtam hogy ennyire viszontagságos sorsa volt a filmnek, mert őszintén a végeredményen tényleg nem érezni. Még ma is ütős film, amihez remek szinkron készült. Személy szerint én a The Postmant is szeretem Cosntertől, bár az nem annyira könnyed(ebb) családi kalandfilm, mint a Waterworld.
Minek kellett ezt átszinkronizálni? Most megy az Universal Channelen és tök új szinkronja. Már az Universal is olyan hülye mint az MGM csatorna? Azon se találkoztam még eredeti szinkronos filmmel!
Új hangok: Kevin Costner - Széles Tamás Jeanne Tripplehorn - Kisfalvi Krisztina Tina Majorino - Károlyi Lili Dennis Hopper - Szilágyi Tibor
0
2010. április 12., hétfő 14:45
3495
most néztem bele én is először, pedig egy hónapja már, hogy megvettem. ha lesz hozzá megfelelő hangulatom majd megnézem, de most vizet egy darabig ne.. :) az imént belekukkantottam.. asszem még mindig a full bitrátás DTS-es verzió mellett tenném le a voksom - valami eszméletlenül csilingel. lehet összerakok magamnak egy remasterelt képes DTS-est... :D
0
2010. április 12., hétfő 14:27
6264
Köszönöm a kimerítő és részletes választ.Sajnos én a TV változattal még nem találkoztam,de nem lehet rossz az sem. :))
0
2010. április 12., hétfő 14:21
3495
szia!
abc-s megnyesett jelenetek a dvdcompare.net-ről:
In 1998 ABC premiered Waterworld as a two-night event with an additional 40 minutes of footage that was never seen during its theatrical run. These additional scenes make for a more solid cohesion of the film and fill some previous plot holes. However, despite being much longer then the theatrical cut, the ABC cut was heavily edited for language, violence, action, some nudity. Some examples of this are: • the opening shot of the Mariner urinating; • the shot in which the Mariner shoots the gatesman of the atoll (Rick Aviles) through the foot with a harpoon gun; • Helen s undressing on the Mariner s triamaran; • the shot where the gunner of the smoker airplane is speared through the chest by the harpoon gun; • the shot where the Mariner crushes the smoker referred to as "Smitty" (Robert LaSardo) with a jet-ski.
All of these, and more, were omitted in the ABC cut, as the cut was to be shown on television whereby minors may see it. Swear words are replaced with less offensive words such as "toilet" and "slimeball."
hozzáadott jelenetek az IMDb.com-ról:
# The ABC television version restores nearly 40 minutes of material Universal Pictures and Kevin Costner cut from the original release against the will of director Kevin Reynolds . It explains more clearly the relationship between the Mariner and Helen, and the secret behind the origin of Dry Land. The additional material includes:
# After the Mariner s capture at the Atol, the inhabitants of the Atol examine his belongings. Among them they find a ThighMaster, which they believe is an assassin s weapon used to strangle people, and a flute, which they think is used to distract an opponent.
# A scene that explains where exactly the Mariner got the jetski he uses to reach the Deacon s ship to rescue the little girl. The survivor s of the Atol massacre are ambushed by 2 of the Deacon s men on jetskis, the Mariner kills both men and takes their weapons and one jetski.
# A scene that shows how Gregor managed to find Helen and the Mariner after their boat was burned down. ( He followed the smoke. )
# At least 10 minutes worth of new scenes that further detail life aboard the Deacon s ship. Including how they obtain their cigarettes and other equipment.
# A scene that reveals that the two skeletons found in the shack near the end of the movie are indeed the girl s parents instead of just letting the audience guess it.
# Scenes that show the Mariner building the new boat he uses the leave the island at the end of the movie.
# For the first airing on ABC which restored footage cut from the film, we see Helen and Enola standing atop the cliff watching the Mariner depart before the films end credits. As they are standing there they uncover a plaque which tells us that they are at the peak of Mt. Everest. This scene was not shown in the re-broadcast.
# A significantly re-edited version of "Waterworld" has been shown on the USA cable TV network. This version included somewhere between 20 and 30 minutes of new previously unreleased footage.
a tv-s verziókhoz nem volt szerencsém, de most belenéztem az extendedbe (a hossza 2:55:52): - a film elején a közeli vizelős jelenetet valóban lecserélték az előző panorámás snitt hosszabb verziójára melyről akkor vált a közelire mikor már végzett. - a szigonypuskás láb átlövés benne van, de a következő snitt mikor eldől a faszi a szigonnyal a lábában, nincs. - a teljesalakos shot mikor Helen leveti a ruháját sincs benne - a jelenet mikor a szigony átfúródik a repülős jelenetben a géppuskás ürgén is másképp van vágva. konkrétan maga az áthatolás kimaradt - az a pillanat mikor telibe kapja Smithy-t a jetskivel is hiányzik
ezek alapján úgy tűnik a dvd-s extended megegyezik az abc-s extended verzióval.
p.s.: nagyon szép a képe a mozisnak, de karcok itt-ott maradtak benne, míg az extended képe hibátlan - mentes mindenféle kosztól vagy karctól.
0
2010. április 12., hétfő 12:48
6264
Szia.
Azt megkérdezhetem ,hogy a hosszú változat megegyezik a kint TV-ben is sugárzott Extended cut (170 perc) verzióval ?
Nem mellesleg nagyon szép Waterworld gyűjtemény. :)
0
2010. április 12., hétfő 1:59
3495
Waterworld R1 US (Extended + Theatrical) + R1 US (DTS) + R2 HU
0
2008. szeptember 26., péntek 13:25
4956
Pontosan hol van a hiba?
0
2008. szeptember 25., csütörtök 23:42
3495
Hehe.. mikek vannak!? Tuti a magyar felirat a kiadványon! Biztos marha sokat dolgozott vele a készítője :))
0
2008. augusztus 31., vasárnap 11:28
1560
ja...épp most olvastam,2 lemezes kiadás ráadásul...de örültem,hogy végre a polcon van..most megint tehetek mellé pluszban egy írott lemezt a bővített verzióval...fenébe már ezzel a "magyarok szivatásával":)
0
2008. augusztus 28., csütörtök 20:28
19951
meg amúgy se...
0
2008. augusztus 28., csütörtök 20:25
17243
most, hogy már kiadták a mozisat...
0
2008. augusztus 28., csütörtök 20:24
19951
az jó,de hozzánk biztos nem jut el.
0
2008. augusztus 28., csütörtök 20:21
17243
a universal most jelentette be, hogy hamarosan jön a közel 40 perccel hosszabb bővített változat. kíváncsi leszek.
0
2008. augusztus 4., hétfő 0:19
1237
Nekem nagy kedvencem tőle a már említett Mr. Brooks, illetve az Aki legyőzte Al Caponét. Na jó már ne offoljunk, de valóban nagy színész!
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2008. augusztus 4., hétfő 0:10
7926
Costner egy nagyon jó színész!Talán csak a Robin Hood nem kellett volna.De amúgy ezek a filmjei,amik szóba jöttek,nagyon jók!Különösen kedvelem még tőle a Tökéletes világ-ot.
0
2008. augusztus 4., hétfő 0:00
1237
Amúgy én nem is tudtam, hogy volt olyan időszak amikor utálták a Costnert....szegény :P....na de ha valaki nekem azt mondja, hogy a Mr. Brooks után is utálja a tagot, velem gyűlik meg a baja :)
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2008. augusztus 3., vasárnap 22:15
4956
Na ebből elég, ebben a topicban is elkanyarodtunk attól a témától amiről ennek szólnia kellene. Tom nem szerepel ebben a filmben, róla ne essen itt több szó, a chat-ben lehet vitatani tovább. köszi :-)
0
2008. augusztus 3., vasárnap 22:13
7926
Hát én nem tudtam hogy utáljuk Tom Cruise-t időszak van,de meg kell mondanom soha nem bírtam őt.Talán a tágra zárt szemek a legjobban sikerült filmje számomra.Ez csak magánvélemény.Én nem szeretem őt.