Borító: egynek jó (a cím betűtípusaként nem erre számítottam), nekem sokkal jobban tetszik a film honlapja. Valami olyasmire számítottam. Természetesen itt csak a dizájnt értem, nem a honlap gyönyörű animációit, zenéjét, színeit stb. Tessék megnézni: szép, tartalmas, barangolós: http://www.forumhungary.hu/koleraidejen/
Bocsánat, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de mi ez az állandó szűkölés minden esetben, hogy de-mé-nem-ötpontegyes? Leszámítva az akciósabb filmeket (amiknek amúgy híján vagyok), én a nagy átlagban azt látom... izé hallom, hogy még az eredeti hangsávban sem zajlik olyasmi, amiért a 2.0-ánál nagyobbat kellett volna villantani. Nem elég, ha a borítón ott díszeleg az 5.1, nem elég az sem, hogy az erősítő kijelzőjén ezt látni, a hangcsatornák megtervezőinek, keverőinek bele is kellene csapni a lecsóba. Mi értelme van az 5.1-nek, ha a film nagy részében némák a hátsók, s amikor produkálnak, akkor is csak a frontokból amúgy is hallható zenei aláfestés duruzsol hátul is? Megmondom: semmi. Arról már ne is beszéljünk, amit pl. Banderas bácsi remek filmjénél - "Forró zápor" - tapasztaltam, s ami miatt (is) inkább spanyolul hallgattam: ti. a magyar szinkron keverése olyan jótékony hatással volt az 5.1-re, hogy az eredetileg hátul vidámkodó kellemes zenét teljesen kioltotta. Ha nem robban, nem dől, nem száguld a filmben valami, én nem reklamálnék 5.1-ért. Olyan is van, hogy sznobizmus.
Virágokat az öltözőbe, amúgy meg ide lőjetek!