Tisztelt Kiadó!
Örülök a MICHAEL KOHLHAAS LEGENDÁJÁ-nak, mert szerintem lélektanilag nagyon erős film, ráadásul szerintem nagyon jól és autentikusan adja vissza azt a rideg-hideg kort, amikor ez a történet játszódik. Bár néhány helyen úgy érzem, hogy a rendező sajnos jobban visszafogta magát, mint kellett volna, és ezzel kihagyott pár ziccert (gondolok itt a csatajelenetek bemutatására (nekem túlságosan távolságtartó, én szeretem a jól megrendezett és izgalmas csatajeleneteket, még egy művészfilmben is)), de így is egy egészen egyedi filmet tett le az asztalra, aminek középpontjában olyan erős igazságérzet áll, amin elgondolkodik a néző. Ráadásul a filmben bemutatott problémák is igencsak elgondolkodtatóak, hogy bánnak az urak az alattuk levőkkel. Nem tudom, hogy a DVD-n lesz-e szinkron, mondjuk én örülnék neki, mert számomra egy picit zavaró volt, hogy az egyik legnevezetesebb német történelmi figurának történetét franciául vették fel (jó tudom, minden amerikai filmben angolul beszél mindenki a Föld kerekén, ez meg francia film, nem német...).
Szóval én örülök neki, jól fog mutatni a többi Mikkelsen film mellett :)
Egy másik kérdés: októberben esedékes a Nightbreed rendezői változatának megjelenése Amerikában. Mivel DVD-n sose jelent meg a film, nem gondoltatok arra, hogy kiadnátok a rendezői változatot akár szinkron nélkül, csak felirattal (így meg lehetne spórolni a szinkron költséget)?