Keresés

Shrekből az angyal (DVD)

2010. november 1., hétfő 15:06
Ma 19:05-kor a TV2-n:

Félelem és Shrekketés

A Shrekből az angyal után három évvel ismét egy televíziós meglepetés a nagyszerű mesesorozat alkotóitól. Az író-rendezői székben az a Gary Trousdale ül, aki A szépség és a szörnyeteg, az Olivér és társai, Az oroszlánkirály, az Atlantisz - Elveszett birodalom és A Notre Dame-i toronyőr Disney-klasszikusokat illetve később egy Madagaszkár karácsonyi különszámot és a hasonló apropójú Shrekből az angyalt is írta-rendezte.

A 20 perces szösszenet kis- közepes- és nagy Shrek-fanoknak egyaránt ajánlott! :)
most posts by TM
0
2008. december 31., szerda 0:25
Ha mindent kétszer vennénk meg, észre sem vennénk, s par ezres máris ugrott. :)
most posts by TM
0
2008. december 31., szerda 0:23
Na de hova tesz kómoly gyűjtő egy Harmadik Shreket, amikor az már rég megvan neki? :)
most posts by TM
0
2008. december 31., szerda 0:17
Na Gyulus, nem kell már annyit várni, mert ha beosonsz egy-két helyre, akkor ott megtalálod a harmadik résszel összecsomagolva háromezerért... :~D
0
2008. december 23., kedd 17:00
Ez így van, van benne néhány ütős poén :D
0
2008. december 23., kedd 16:53
Ha még a rajongói klub névsorát is utánabiggyesztenék, mint a hosszúgyűrűkuránál, akkor 1:1 lenne az arány! :) Szerencsére ennél a ténynél a film sokkal viccesebb. :)
most posts by TM
0
2008. december 23., kedd 16:43
Vicces, hogy a film harmada stáblista :D
0
2008. december 22., hétfő 9:28
Sőt, a Green dokit sem csípi! :)
most posts by TM
0
2008. december 22., hétfő 6:49
Akkor a Hulk se jött be? :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. december 21., vasárnap 23:11
Akkor is enyém az utolsó szó!! :-)

Akkor sem szeretem a zöld főhősöket..
0
2008. december 21., vasárnap 22:58
Shrek kvázi gusztustalansága annak a trendnek tudható be, hogy a rajzfilmkészítők igyekeznek az egész család érdeklődésére számot tartani, erre példa az Aladdin dzsinnje, akinek verbális poénjainak tizedét érthették talán a kicsik, a nagyobbak viszont épp attól feküdtek ki, nem a majom és a szőnyeg, vagy a danolászó Jázmin okozott nekik maradandó élményt. Mondjuk a(z itt hercegnőként funkcionáló) női főhős talán épp e filmben szerepelt először szépen domborodó formás dekoltázzsal, élesszemű felnőttek ennek is örvendhettek vala. :) Shrek egyébként a mesevilág klasszikus szereplőit is szépen alázza a maga fonákra vett tükrével, szereti hangsúlyozni, hogy ez nem az a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" bűbáj, kicsit olyan, mint a hazug amerikai tökélyről szóló tucatnyi címlapmodell szereplő szappanopera és az azokat pofáncsapó Egy rém rendes család esete. Nem is tudom, hogy egy Shrek-mozi igazán hány éves kortól ajánlható, csak azt tudom, hogy én még belesek a célközönség évjáratába. :))
most posts by TM
0
2008. december 21., vasárnap 22:30
Na ja, ezek szerint a gyengébb napokon mindig Shrekkel találkozom.. :-)

Azért ennek az ogrenak a gyerekek fejlődésére tett hatásaival kapcsolatban fenntartásaim vannak, de fejet hajtok azok előtt, akiknek a zöldfülű kalandjai bejönnek. Nincs ezzel semmi baj, különbözőek vagyunk.

(Azért is megnézem majd a negyedik részt!!) :-)
0
2008. december 21., vasárnap 22:23
A népszerű figurák intézményesednek, ez a siker, és persze az üzlet velejárója. Mickey egér, Donald kacsa, Tapsi Hapsi és a többiek többtucatnyiszor több produkcióból köszönnek vissza a nézőkre, annak idején még háborús propagandacélokra is "felkérték" őket. Szóval ezt a karácsonyi Shrek mesét is így kell felfogni. Shrek beért a nagymúltú rajfilmikonok közé, így miért is ne születhetett volna vele egy "nem mozifilmes" történet? Számos példa van, hogy mozifilmek költöznek át tévére és tévés figurák a nagyvászonra, ne sajnáljuk szeretett ogrénktól ezt a lépést! :) Persze az igazi az, ha egészestés kalandokkal kényeztetnek, s remélem, hogy hamarosan ismét jelentkeznek azzal is, s főleg abban bízom, hogy a harmadik résznél épkézlábabb cselekménnyel. Nálam mondjuk amiatt sincs mosolyszünet, az ember elnézi a haverjainak, ha éppen gyengébb napot fognak ki. :)
most posts by TM
0
2008. december 21., vasárnap 22:04
Éééértem én!! A lemez, meg a tok, meg a jogdíj ugyanannyi... A filmélmény picit más - véleményem szerint nem 2500ft-tal - de ezen nem veszekszünk ám.. :-))

Egyébként ha tetszene, megvenném ennyiért is , mint ahogy a Riddick sötét dühét megvettem. Az még több is volt. Érdekes, a családban én vagyok az egyedüli, akinek nem tetszett.. bennem lenne a hiba?

Abban meg igazad van: az elsőről sem tudok sokkal jobbat elmondani. S bár mindet láttam, ez a zöld ogre nem lett a szívem csücske.. Ráadásul azóta majd minden film szinkronjában Shrek beszél.. :-)
0
2008. december 21., vasárnap 10:52
Ha nem vagy Shrekfan, akkor az első részről sem tudnál jobbat mondani. :)
Egyébként ez minden, csak nem a harmadik folytatása, annál sokkal jobb. S nem direkt dvd-re készült, hanem a DreamWorks tavaly karácsonyi nagy televíziós meglepetésének. Azon én is csodálkoztam, hogy önálló lemezen adják ki, úgy gondoltam, hogy majd a negyedik rész extrája lesz, de a magam részéről egyáltalán nem bánom, a szokatlanul rövid játékidő ellenére ez igazán kiváló szórakozás! Végülis a Ben Hur meg a Titanic sem kerül többe más filmekhez képest azért, mert hosszabb a játékideje, nem értem, ezt miért kelene (még ennél is) olcsóbban adni. A Harmadik Shrek 4000-ért ment, ez 1500-zal olcsóbb, szerintem eléggé differenciált az ár a hasonló kaliberű rajzfilmekhez képest.

Utóbbiakat nem szervesen neked mondom, hanem az ár/perc problematikán rágódóknak.
most posts by TM
0
2008. december 20., szombat 21:46
A tényleges játékidő: 20 perc a film + 7 perc a vége főcim a stáblistával..

Egyébként csak röviden(kritikát nincs kedvem írni róla): szerintem unalmas, erőltetett, fárasztó volt. Teljesen felesleges volt elkészíteni, bár ha ennyiért sokan megveszik, tuti jó üzlet a gyártónak.. Már a Shrek3 is fájt, ez meg folytatása annak..

Persze ez csak az én véleményem, sosem voltam Shrekfan. :-)
0
2008. december 18., csütörtök 15:39
Amiről beszélsz az Universal "sajátosság".
0
2008. december 18., csütörtök 15:26
tiki:
"2.500,- ért többet vártam, főleg a 27 perces játékidőt találom kevésnek. Nem hittem el, mikor egyszer csak vége lett. Ügyesen elrejtették a játékidőt a borítón. Hosszú keresgélés után sikerűlt csak megtalálnom nagyitóval. Összegezve csalódás, ne vegyétek meg!"

Én tudtam az Xpress.hu-ról, hogy rövid a film, de amikor kezemben volt a kiadvány, én is keresgéltem rajta. Elég rutinos vagyok már DVD-ügyben, de nekem is utoljára ugrott be, hogy esetenként alul dugják el az apróbetűknél.

Szemtelen húzásnak tartom ezt egyébként, különösen ennél a kiadványnál, ahol a játékidő azért egyáltalán nem megszokott terjedelmű, hiszen az egészestés rajzfilmeknél elvárható minimális 60 percnek is kevesebb, mint a fele, emiatt aztán erősen becsapottnak érezheti magát az a vásárló, aki ezen információ hiányában vásárolja meg a DVD-t.

Mindamellett én jóhiszemű vagyok, elég csak kézbe venni pl. (itt most levettem a polcról néhány InterCom kiadványt: Terminátor 2, Karib-tenger kalózai 3, Shrek 3, de mindegyikkel mellényúltam, az összesnél ki volt emelve a játékidő a piktogramoknál, aztán végül csak találtam egy ugyanilyen példát:) az Apádra ütök c. filmet, melynél a 104 perces játékidőt is ugyanígy "rejtették el".

A lényeg, hogy egyes borítóknál kevésbé feltűnően van kiírva a játékidő, és bár én nem feltételezem, hogy a félrevezetés volt a kiadó célja, azért szerencsétlen dolog, hogy ennél is éppen ilyen az adatlap.

Mellesleg én nem vettem meg, de tervezem. Lehet, hogy megvárom, míg "kilóra" is jó ára lesz. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. december 13., szombat 0:23
vagy csak a régi VHS hangulatot akarják visszahozni a DVD-ken :)
0
2008. december 12., péntek 22:16
Ami nagyon bosszantó, hogy ezen a Dreamwork kiadványon is ott vannak a kötelező reklámok.
- Madagaszkár 2
- Kung-fu panda
(Navigáció letiltva alattuk.)
Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy azért adták ki, hogy reklámozzák a többi filmjüket?
0
2008. december 8., hétfő 19:18
1,78:1 az arány
0
2008. december 8., hétfő 19:13
van, ahol 16:9-esnek írják. Xpress?
0
2008. november 29., szombat 1:34
Tényleg csak 4:3-as a képe?? Pedig már gondolkodtam a beszerzésén...
0
2008. november 28., péntek 23:47
Ez a 1/2 órás szöszenet ,jobban sikerült,mint a harmatgyenge 3.rész ,és a táncoló pulykás jelenet már most klasszikus !
0
2008. október 18., szombat 9:29
TM, a Shrek karácsonyi albumot vajon nem akarják kiadni? :D
0