Ja, emlékszem, már azelőtt leszóltad az egészet, hogy láttál volna egy kockát is, mert a legnagyobb bajod az volt, hogy mi szükség volt erre. Épp azért foglaltam bele az előző hozzászólásomban az erre vonatkozó mondatot, tudtam, hogy jössz ellenkezni. Hálistennek nem egészen úgy van, ahogy mondod, nekem sokadszorra is nagyon bejön, az "pár" "erőltetett" poén, s több ismerősöm is hasonló véleményen van. Már többször említettem azt is, hogy ez jobban sikerült, mint a harmadik mozifilm, így ha körömszakadtáig ragaszkodunk a "nem kellett volna" rigmushoz, akkor azt inkább arra kellene kiterjeszteni. Méghozzá azért, mert az írók visszaéltek a korábbi bizalommal, s úgy gondolták, hogy csupán a figurák iránti szeretet és a technikai háttér már mindenre elég, normális történetet és poénokat nem is kell kitalálni. Az emiatti elszontyolodásra gyógyír volt ez a kis karácsonyi filmecske, ami nulla beharangozással, mindenféle hype nélkül, igazi meglepetésként robbant a tévében, ingyért. Valószínű, hogy a kedvező visszajelzések (nem a tiéd! :) ) hatására lépték meg azt, hogy egy szűk félórás játékidejű dolgot a következő ünnep előtt önálló dvd-n jelentessenek meg. Az ára azért 1990 Ft, s nem 3990 Ft. Megjegyzem, vagy egytucat utifilmet láttam egy szélhámos kiadótól, melyek mindegyike alig 20 perces, valami gyagyi videokamerával készítették, s mint a témában járatos, ki merem jelenteni, hogy roppant felületes összeállítások. Ezeket ezresért nyomatják. Ehhez képest egy profin megcsinált Shrek extrákkal fűszerezve, mégha rövid is, szerintem megéri ezt az árat. Aki meg most sokallja, az vár egy évet, s jövő karácsonyra megveheti kevesebbért. Vagy akkor sem. Ez a szép az életben, hogy van választási lehetőség. :)