Keresés

2001 - Űrodüsszeia (Blu-ray)

2012. február 26., vasárnap 11:15
A kritikám kapcsán eszembe is jutott egy érdekes felvetés. Megskubizhatnátok itt, érdekelne a véleményetek.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. február 25., szombat 16:46
A film is világosabb lenne,ha az erdeti tervnek megfelelően,teljesen a könyv alapján készült volna.

A Clark által jegyzett eredeti forgatókönyvet Kubrick írta át ,és az ő keze is benne volt,hogy a film és a regény nem egyszerre jöttek ki.
0
2012. február 25., szombat 15:34
Lehet, hogy igazad van, és a könyv megvilágosítja a néző elméjét, de ha valóban így van, akkor - mivel én magam is nagyon egyetértek vele - idézném The Man Who Laughs kritikáját a BD adatlapjáról:

"...véleményem szerint egy filmnek önállóan meg kellene tudnia állni a lábán"
0
2012. február 25., szombat 15:29
Gyulus: a film végét (és az elejét) én sem értettem korábban, többször végig kellett néznem. A vizualitás miatt viszont már akkor is megérte. A "végső megvilágosodást" a könyv hozta el. :)
Amúgy itt a könyv a forgatókönyvből alakult át regénnyé, néhol eltér a filmtől, de mindenképp kötelező darab. Lehet, hogy utána téged is magával ragad, mint engem, a 4. könyv (3001) végéig nem tudtam abbahagyni. :)
0
2012. február 25., szombat 15:04
Persze. Már azt hittem, sosem kerül rá sor. Csak találjunk olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel!
0
2012. február 25., szombat 14:59
Ezt egy sör mellett majd megbeszéljük, ok? Most már aktuális lenne egy filmnézés nálam, neki is állok leszervezni a srácokkal! Benne vagy? :)
0
2012. február 25., szombat 14:56
Kíváncsi lennék rá, te mit tudtál kiolvasni belőle.
0
2012. február 25., szombat 14:55
Köszi. Nem szokásom megválni a gyűjteményem darabjaitól, így a polcon marad mindenképpen. Bizonyára kap még esélyt tőlem később is. :-)
0
2012. február 25., szombat 14:54
Gyulus: engem pont az az utolsó 25 perc sarkall többször arra, hogy újra meg újra megnézzem! Nem állítom, hogy mindent értek belőle, de minden egyes megtekintésnél közelebb kerülök annak a "valaminek" a megértéséhez... legalábbis estig így érzem, amíg le nem fekszem és el nem kezdem járatni az agyam rajta, no akkor újra minden összekuszálódik.. és már azon agyalok, hogy mikor nézzem meg legközelebb! Lehet, hogy végülis ez a cél? :D
0
2012. február 25., szombat 13:09
Gyulus: Szerintem mindenképp őrizd meg a filmet, mert, ha majd a megfelelő szemmel nézed, akkor biztos vagyok benne, hogy téged is levesz majd a lábadról és annyi gondolattal gazdagít az életről, az univerzumról és az ember benne foglalt helyéről, mint talán még semmi más alkotás se.
0
2010. június 24., csütörtök 12:14
OFF:

Tapogatózok, mert egyszerűen nem akarok lemaradni azokról a bónusz anyagokról, melyeket egyre több korong kínál - nem kis fantáziát látok a BD-Live funkcióban, szívesen veszem a BD-exkluzív extrákat (pl. Hellraiser: Ashley Laurence végre megszólal - hát ne viccelj már, szó nélkül elmenni emellett?:). Nem lesz az, hogy innentől kezdve csak kék és más semmi, de ahol olyan funkciót kínál, mely megéri az ezüst koronggal szemben, és a lemez ára is eléri azt a szintet, ahol már nem fájdalmas költeni rá, akkor lesz azért néhány ilyen lemezem is, és hogy ne legyek teljesen OFF, a 2001 - Űrodüsszeia ilyen kiadvány lesz, a fapados DVD-m mellett kíváncsi vagyok a bónuszokra, melyek az általam látott egyik legcsodálatosabb filmhez készültek.
0
2010. június 23., szerda 14:08
OFF:

válaszoltam. ;)
0
2010. június 23., szerda 13:32
Szia

Írtam neked az AVX-re.
0
2010. június 23., szerda 12:05
Szerintem jól összeválogatott extrákkal van tele.A Making Of tetszetős és informatív,vannak még kisfilmek,atrworkok is.

a kép- és hangminőség meg egyenesen ...hű*azmeg. :)))

OFF:

Mostanság sokat érdeklődsz a kék kiadványok iránt.csak nem készülsz valamire ? :)
0
2010. június 23., szerda 11:45
Milyenek a kisfilmek? Informatívak?
0
2010. június 23., szerda 11:44
Hát igen, elég referencia anyag.
0
2010. június 23., szerda 11:28
beszarás. nagyon komoly, már-már túlzás ez a minőség.
0
2010. június 19., szombat 14:54
Azért mert itthon nem érné meg.
0
2010. június 19., szombat 13:20
Miért nem ?
0
2010. június 18., péntek 2:04
hurrá, holnap hozza a futár! de belenézni csak szombaton fogok. lehet, hogy most látom majd először igazán a mesterművet?
0
2010. június 2., szerda 15:57
Igen, elvileg december körül.. hát szerintem itthon esélytelen.. Örülhetünk hogy kapunk egyáltalán sima 2 lemezes BD-ket műanyagtokban, nemhogy olyan gyűjtői kiadásokat mint amilyen az lesz..
0
2010. június 2., szerda 15:37
Ha jól emlékszem még év elején volt olyan hír hogy lesz egy különleges(3 lemezes) BD kiadás a filmből? Ez várható Magyarországon is?
0
2010. május 29., szombat 1:41
Nem jönnek.
0
2010. május 28., péntek 16:18
ha már újból kiadja a pro video ezeket, akkor nem jönnek más Kubrick filmek is, főleg a Mechanikus narancs és a Ragyogás kellene még.
0
2010. január 27., szerda 13:34
Ez egy zseniális, hibátlan kiadás.
0