Drw Karpyshyn:Revan
Azt hiszem, mindent elárul a könyvről, hogy két nap alatt kiolvastam. Néhány éve különösen vonzódom a Régi Köztársaság időszakához, köszönhetően a játék három trailerének, úgyhogy hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam Revan történetébe. Előtte kicsit utánanéztem Darth Revannak, így egy jóval komplexebb sztorira számítottam, azonban ez csak gyakorlatilag egy történetszál Revan (Darth nélkül) kétségkívül változatos életéből…
Kb 300 évvel járunk a Sith Birodalom Korribian elleni támadása előtt. Nincs még Malgus, Satele, csupán a Császár van. Meg a sötétség vele… Revan, miután a Jedi Tanács kitörölte emlékezetét, baljóslatú álmai nyomába ered, végzetes veszélyt szimatolva az Ismeretlen Régiók felől.. A könyv ennek az útnak a története, ahogy Revan újra bejárja múltjának helyszíneit, egyre több mindenre emlékezve, átélve a sötét idők élményeit. Revan iszonyat jó karakter, e könyv alapján leginkább Qui-Gon-hoz tudom hasonlítani, a Jedi, akinek a Tanács korlátok közé szorítaná a gondolkodását. Erős, e könyvben tiszta szívű figura, akit borzalmasan zavar múltjának sötétsége – de aki tanult is abból. A nyom, amit egy volt mandalori társával követ vérbeli SW feeling, új bolygókkal, karakterekkel, jelképekkel (Mandalore Maszkja, Nathema)
A könyv másik, ugyanolyan fontos és érdekes szála a Dromund Kaason játszódik, ahol Scourge Nagyúr, egy tisztavérű sith próbál talpon maradni a Sötét Urak és Úrnők ármánykodásai közt. A harag, a gyűlölet erős, ámde korántsem legyőzhetetlen sith harcossá teszik, és sajnos bármennyire is furcsa, jó volt olvasni a mészárlásait, filmszerűen peregtek a képsorok a fejemben. A könyv végén pedig szövetsége a jedikkel már-már szerethető figurává is teszi – hogy aztán a Császár és Sötét Oldal helyre tegyen mindent.
A Bane trilógia után Drew Karpyshyn egy újabb remekművet alkotott. Nagyszerű hangulatú, olvasmányos, izgalmas könyvet, ami nem zavar össze, viszonylag egyszerű nyelvezete van, de magában hordozza a SW FEELINGET. A SWTOR feelingjét, számomra a mű az Árulás szintjén van, a Végzetes Szövetségtől talán csak kevésbé összetett történetében marad el.
Egy hónapig csak a kiadónál kapható, de talán később xpress is árulja majd. Imádtam!