Keresés

könyvajánló topik

2012. november 13., kedd 13:52
Joshi egyértelműen kellemes meglepetés volt (mint celeb abszolút nem az én világom), noha a könyve nem hozzám tartozott, ámbár egy keveset én is dolgoztam rajta. Tudomásom van azonban arról, hogyan készült a kötet, mennyi melót fektetett bele úgy a házaspár, mint a kiadó. Hogy mást ne mondjak: az ételfotók kivétel nélkül kifejezetten ehhez a könyvhöz készültek, ennek érdekében viszont az összes kaját el is kellett készíteni.

Joshi kontra Puzsér. Joshi az a típus, akivel jófajta kaja és pia mellett alighanem remek és nyugodt baráti beszélgetéseket lehet folytatni csupa, csak nekünk fontos témáról. Puzsérral inkább hangos és heves világmegváltó vitákat tudnék vizionálni, ahol ugyan komoly és súlyos érvek kerülnének elő, de nem kizárt, hogy végül mégis a hangerő döntene el mindent. :))
0
2012. november 13., kedd 11:35
Inkább a Joshi szakácskönyvére szavazok. :)
most posts by TM
0
2012. november 13., kedd 11:32
Az utolsó mondatoddal meggyőztél.
most posts by TM
0
2012. november 13., kedd 11:28
„Aki esetleg tud első kézből írni róla, tegye meg!”

Nem hiszem, hogy nálamnál elsőbb kéz lenne a fórumon ebben a témában. :))
Mint szerző, Puzsér kétségtelenül kellemes meglepetést okozott, mert érdekes és elgondolkodtató meglátásai vannak a szóban forgó filmekről, függetlenül attól, hogy a véleményével nem mindig értettem egyet, és az én 50-es toplistám biztosan nem ezekből a filmekből állna. Aki tömény, zsigeri fikázásra és odamondogatásra számít, az szerintem nagyot fog csalódni, mert igencsak fényezve vagyon mind az ötven film, némelyik szerintem túlzottan is. Mindazonáltal azt hiszem, ha az Xpressen a fórumozóknak csak egy része tudná ennyire megalapozottan és gondolatébresztően kifejteni a véleményét egy-egy filmről, mint Puzsér, akkor valóban hasznos eszme- és véleménycsere folyhatna a topikokban.

Egyéb szempontból nézve... Hogy is fogalmazzak diplomatikusan? A média Puzsérja és a valós személy között szerintem nincs jelentős különbség.
0
2012. november 13., kedd 9:54
Én annyira nem... Számomra filmügyben egyáltalán nem egy hiteles figura, de értem, hogy, most kell ütni a vasat, amíg meleg, amíg még egy kicsit fut a szekér, de a szememben ő csak egy felfújt lufi, az ügyeletes megmondóember, aki Csernus tündöklése és bukása után megörökölte ezt a celebposztot.
most posts by TM
0
2012. november 12., hétfő 17:35
Ja, és miután Puzsér a fikázás önjelölt királyává koronázta önnönmagát, kíváncsi vagyok, hogyan tudja kiélni magát egy "LEGJOBB" listában.
0
2012. november 12., hétfő 17:31
Erről hallottatok már?

Puzsér Róbert: A hét mesterlövésze I. - Az 50 legjobb film (Scolar Kiadó, 2012)

"[Puzsér] szókimondó értékítéletei minden bizonnyal élénk vitákat fognak kiváltani a filmbarátok körében"
- az biztos, mert Puzsér elképesztő tájékozatlan, blőd, banális, tudatlan és tudálékos ostobaságokat képes kiereszteni a száján, ha filmekről van szó (is). Ennek ellenére én valami különös okból bírom az ürgét, vagy legalábbis jobbára szórakoztatónak találom. Így aztán, bár esélyes,hogy nagyon hamar föl fog basz...szantani, mégis kíváncsian várom, hogy beleolvassak a kötetbe, aminek már a 2. része is tervben van, 2013 tavaszára.
Aki esetleg tud első kézből írni róla, tegye meg!
0
2012. október 16., kedd 13:42
Megtörtént:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. október 16., kedd 10:09
:)
0
2012. október 16., kedd 3:04
Írj hozzá kritikát! Szedd le a keresztvizet a szerzőről! :)
most posts by TM
0
2012. október 16., kedd 2:18
:)

http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=15735&VID=R39185278115320491
0
2012. október 6., szombat 17:42
Tegnapi Xpress-csomag:
0
2012. szeptember 25., kedd 0:12

Michael A. Stackpole:

A Zsiványkommandó - Wedge játszmája - A Krytos csaőda - A bactaháború

Aaron Allston:

Lidérc osztag - Vasököl

Ez jó kis kaland volt. Jó kis egy hónap.  Már nagyon régóta a polcon figyeltek az X-szárnyú regények, de valahogy sosem volt hangulatom belevágni az olvasásukba. Valahogy nem tudtam elképzelni egy Luke/Solo/Leia nélküli világot, történetet. Most meg, hogy végeztem velük, szinte úgy érzem, mint egy jó TV sorozat fináléja után: hiányzik a Zsiványkommandó és a Lidérc osztag.
Laikusoknak annyit kell tudni, hogy a hazánkban megjelent 6 könyv nem a teljes kollekció, USA-ban most jelent meg a tizedik történe. Az egész Wedge Antilles kapitány (ő volt az, aki az első Halálcsillag támadásakor a megsérült géppel kiszállt az árokból Luke mögül, míg a másik X-szárnyúban  Biggs felrobbant) és csapatának története. A 6 könyv jól különválaszthatóan két részre osztható: az első négy a Zsiványkommandóról, míg a másik kettő a Lidérc osztagról szól.

Wedge, mint a Zsiványkommandó parancsnoka újraszervezi csapatát, az Új Köztársaság legjobb vadászpilótáinak osztagát, így kerül hozzá a Koréliai Titkosszolgálat hajdani embere, Corran Horn, aki az első négy kötet egyik főszereplője lesz, valamint a nagyon sokáig árulónak gyaníttatott Tycho Celchu, aki a másik. Tulajonképp ők a könyvek főszereplői, a központi történet pedig Palpatine halála után széteső Birodalom maradványitól visszafoglalni a Coruscantot. Fő ellenségük a Császár állítólagos hajdani szeretője, a zseniális és kegyetlen Jégszív, epizódszerepekben pedig feltűnik Luke és Leia és Solo is. A négy könyv bőven ellát minket űrcsatával – jó vizuális képességűek előnyben – ugyanakkor mindegyiknek más a hangulata. Az első kissé tapogatózó, kissé bevezető jellegű, de lényegében egy vérbeli SW könyv. A második, a kommandós részekkel, coruscanti beépülésekkel és kavarásokkal inkább egy kémkönyv, míg a harmadik a bírósággal és a Lusankyával inkább egy szökéses/bíróságos dráma. A negyedik meg ismét világűr és űrcsaták, ami egy sci-fihez kell. Összességében, történetileg nagyon jó az egész, totál magába tud szívni a kaland, meg lehet szeretni mind a 12 Zsiványt, jók és látványosak a leírt ütközetek, jól megformált karakterekkel. A legnagyobb baj talán az íróval és stílusával van: néha iszonyat zavarosan és bonyolultan ír. Úgy érzem, túl sok fajt, járművet, embert, bolygót és rendszert mozgat, amiben rendesen elveszik az olvasó. Ráadásul nem segíti az érthetőséget a helyenként rosszul kötőjelezett párbeszéd sem, néha utána kell gondolni, ki mit is mond…

A Lidérc osztag egy új író új sorozata. A Zsiványkommandó mellé egy új X-szárnyú csapat jött létre, új karakterekkel, új ellenséggel, új kalanddal. Először furcsa volt olvasni (parancsnokuk nekik is Wedge – akinek ez a csapat a második gyermeke), de aztán hamar meg lehet őket szeretni. Mindkét kötet a hadicselekre, átverésre épül, megspékelve monumentális űrcsatákkal. A fiúk a sorozatcím ellenére többet repülnek TIE vadászokkal, mint X-szárnyúakkal, mindkét kötetben álcázva szolgálják a Köztársaságot – egyfajta piszkos 12 módra. A hatodik kötet csúcspontja számomra mégis a két társaság néhány együtt töltött órája. Mintha egy Bosszúállókat olvastam volna, nagyon jó volt Corran Hornék találkozója Kell Tainerékkel… ugyanakkor számos alkalommal elhangzik, hogy a Lidércek repülésben nem érhetik utol a Zsiványokat.A második író így tiszteleg az elsőnek és a sorozatnak. Az ötödik/hatodik lényegesen jobb stílusú írás, mint az első négy kötet, viszont iszonyat apró betűvel van szedve. A humor egyikől sem hiányzik, és ha valaki végigolvassa őket, alapos ismeretekkel fog rendelkezni a vadászgépek összes típusáról.

Bár egyik könyv sem rövid, olyan 400 oldal körül van, de elrepül az idő társaságukban.  Már nehéz és költséges őket beszerezni, de ajánlom minden SW fannak, aki még nem olvasta volna!!
0
2012. szeptember 20., csütörtök 12:38
Nem. Az új Dűnék a nyomába sem érnek Frank Herbert műveinek. Én ma már nem venném meg őket.

Azt nem tudja valaki, hogy a Kalligram féle Pasolini könyvsorozat következő tagja mikor jelenik meg véletlen? A legutóbbi óta eltelt egy év.
0
2012. szeptember 20., csütörtök 12:02
Kösz, erre már kattintottam, csa azt nem vettem észre, hogy az "Elérhetőség"-en belül ezek az infók is ott vannak:).
0
2012. szeptember 20., csütörtök 11:37
A link újra:
http://www.civilizacio.fw.hu
0
2012. szeptember 20., csütörtök 11:36
Igen, már több különböző helyen is kapható a könyv. Ide nem akarom beírni őket, de a megadott linken (http://www.civilizacio.fw.hu) találsz infókat az elérhetőségről.

Részemről mindenképp van helye vitának, hisz többek közt azért is készült a könyv, hogy gondolatébresztő legyen:) Megnyugtathatlak, hogy ebben az esetben "fenntartható fejlődés" alatt az egyensúlyi állapotok helyreállítását kell érteni, ami semmiképp sem további növekedést, hanem kontrollált fogyasztást, népességet stb. jelent. (Vagyis a fejlődés a mennyiség helyett inkább a minőségre kíván utalni, a technika és a tudomány szintjén ugyanúgy, mint mondjuk a kultúrában és a társadalomban.) A drasztikus népességcsökkentés egyébként szerintem nem reális elképzelés - először amúgy is a növekedést kéne megállítani, ami szintén csak úgy volna lehetséges, ha mindenhol érvényesülne a civilizációs kontroll. Az ellátási problémák megoldásához viszont kétségtelenül globális fogyasztáskontrollra és a környezetkímélő technológiákra tömeges alkalmazására volna szükség.
0
2012. szeptember 20., csütörtök 10:52
A téma tetszik, még ha nekem így első ránézésre a nézőpont nem lenne annyira új, tanultam is erről, meg elég sokat olvastam is már róla (dr. Hetesi például igencsak szemléletformáló tud lenni:)). Elismerésem és gratulációm az energiáért, amivel mindezeket a gondolatokat könyvformába öntötted, és azért az energiáért is, amit a "társadalmi szmoggal" való küzdelemre szánsz.

Bolti forgalomban van a könyv?

Nem tudom, a könyv maga mennyire tekinthető "vitaanyagnak", van-e kerete az ajánláson kívül a téma megvitatásának is, de egy dolgot szeretnék mondani a saját véleményemből, a saját nézőpontomból. Azt is csak azért, mert a "fenntartható fejlődés" puszta említésétől hidegrázás kapok: fenntartható fejlődésről szerintem nem lehet beszélni, ha az a jelenlegi népességi, fogyasztási és technológiai szintekről képzeli el valaki. Ha nem, és ez inkább egy egyensúlyi állapotot, a természetre túlzott és további terhelést nem róvó emberiséget céloz meg, akkor ahhoz drasztikus népességcsökkenés kell... jobb esetben egy-két "meddő" generáció, rosszabb esetben meg... de hát úgyis mindenki tudja.
0
2012. szeptember 19., szerda 22:42
Örömmel jelentem, hogy megjelent első önálló könyvem Útmutató a civilizációhoz címmel. S hogy miről szól e szerénytelen titulusú kötet? Nagyon röviden összefoglalva valami ilyesmiről:

Míg az emberi kultúra hajnalán a geocentrikus, majd a heliocentrikus világkép volt a meghatározó, napjainkra - fajunk tudásának további gyarapodása ellenére - az "egocentrikus világkép" vált uralkodó szemléletté. Az általános értékválság, mely pazarló tömegtermelésre és fogyasztásunk maximalizálására ösztönöz, arra biztat bennünket, hogy mindinkább a mának, a pillanatnyi örömöknek éljünk. S miközben elfeledteti velünk a jövő szempontjait, mind zsúfoltabbá váló társadalmainkban elsősorban a látszat, a külsőségek fenntartására összpontosítunk, és időnk nagy részében azzal foglalkozunk, hogyan adjuk el magunkat, termékeinket és szolgáltatásainkat életünk "piacain".
Ezen kritikus korban, válságban lévő civilizációnk tagjaiként el kell döntenünk, melyik irányt választjuk: az anyagiakra, az egónkat előtérbe helyező birtoklásra, a korlátlan fogyasztásra, kizsákmányolásra és (ön)pusztításra ösztönző utat követve haladunk tovább, vagy inkább a valódi értékek, az együttműködés, a kölcsönösség és a mértékletesség, illetve a környezetkímélő technológiák alkalmazása és a fenntartható fejlődés mellett tesszük le a voksunkat.

További infó itt található: http://www.civilizacio.fw.hu (Elnézést a honlap kezdetleges voltáért, nem vagyok egy html guru.) Annyit még szeretnék hozzáfűzni, hogy a könyvvel nyilván nem váltom meg a világot, a cél azonban inkább egy, a szokványostól gyökeresen eltérő szemléletmód átadása.

Arra kérnék mindenkit, aki megtisztel azzal, hogy elolvassa, hogy amennyiben elnyeri tetszését, illetve egyetért a benne leírtakkal, másoknak is ajánlja figyelmébe. Így egyrészt még szélesebb körben kerülhet terjesztésre a kötet, másrészt a hanyatló magyar BD-piacot is jobban tudom támogatni utána;)
0
2012. augusztus 14., kedd 21:03
Elkezdtem az Éhezők Viadala trilógiát.A filmben játszó lány és maga a mozi annyira megfogott,hogy tegnap elkezdtem olvasni a könyveket.
0
2012. augusztus 14., kedd 17:55
Eladó új könyvek:

E.L. James: A szürke ötven árnyalata -2500

Philip K. Dick - Egy megcsúszott lélek vallomásai -1500Ft

Utódok -Kaui Hart Hemmings -1500FT

Matt Baglio: A rítus  -1500Ft

linderman@citromail.hu
0
2012. július 31., kedd 10:52
Eladó új könyvek:

Philip K. Dick - Egy megcsúszott lélek vallomásai -1900Ft

Utódok -Kaui Hart Hemmings -1500FT

A kettő együtt 3000Ft

linderman@citromail.hu
0
2012. július 23., hétfő 23:06
Dűne-fanoktól kérdezem: Az Előjáték a Dűnéhez ciklusról mi a véleményetek? Sikerül Brian Herbertnek apja műveihez "felnőni"? Jó lett ez a trilógia?
0
2012. július 17., kedd 15:25
Szívesen.

Összegzem a helyzetet.
Az alábbi novellák nem szerepelnek az ASIMOV 1-9 kötetekben:

Sally
Egy szép napon
Nézőpont
Gondolkozz!
Igaz szerelem
Akaratlan diadal
A fajvédő
Botrány az ünnepségen

Az alábbi novellák nem szerepelnek a Robottörténetek I-II. kiadványban:

Robotálmok
Karácsony Rodney nélkül  
Cal
Öcsi
Föld Anya

viszont utóbbi ötből csak a "Cal" nem szerepel az ASIMOV 1-9 sorozatban, tehát a "Cal" az abszolút hiányzó, és mellette még a fenti nyolc történet hiányzik az 1-9-ből.
Tehát a teljes még kiadandó robottörténet-lista így néz ki:

A fajvédő
Akaratlan diadal
Botrány az ünnepségen
Cal
Egy szép napon
Gondolkozz!
Igaz szerelem
Nézőpont
Sally
most posts by TM
0
2012. július 17., kedd 14:57
Köszi. Akkor talán elképzelhető, ha a szukits egyszer kiadja az ASIMOV 10. kötetét, akkor abban majd talál nekik helyet.
0