Keresés

könyvajánló topik

2012. április 30., hétfő 9:48
Nem is gondoltam volna, hogy Clarke ilyet is írt...
0
2012. április 30., hétfő 4:11
Nem adták ki azokat boltoknak?
most posts by TM
0
2012. április 30., hétfő 3:48
Szívesen.

A végzetes szövetséget mindenképp olvasd el mielőbb, hatalmas élmény... Arra azonban vigyázz, hogy jónéhány csak a szukits.hu-n rendelhető.
0
2012. április 30., hétfő 3:39
Köszi az ajánlókat! Csak télire akartam begyűjteni a hazai kiadású Star Wars regényeket, de most lehet, hogy előrehozom a dolgot. :) Ezidőtájt én a magyar SW-képregényeket spájzoltam be. Sajnos azokból mostanság nem lesz újabb megjelenés.
most posts by TM
0
2012. április 30., hétfő 3:33
Igazából nem tudom, könyves szempontból örüljek-e, vagy filmes szempontból szomorkodjak, de az utóbbi két hét összes látott filmje ellenére a legnagyobb, legmélyebb hatással egy könyv volt rám - s egyben  legjobb élményt az nyújtotta.

Pontosabban ez:

Sean Williams: Végzetes szövetség

Az egyik legjobb SW könyv, amit valaha olvastam. Az utóbbi idők biztosan legjobb SW könyve... A SWTOR játék trailerei óta fokozottan érdekel a Régi Köztársaság kora, amikor még rengeteg Sith és rengeteg Jedi volt, nos, ez a könyv ebbe a korba visz el.

Pontosabban a Yavini csata előtt 3643-ba, amikor egy kalózakció folytán felrobban egy hajó, s szállítmányának egy része a huttok kezére kerül. Akik rögtön árverést hirdetnek a különleges tárgyra, amire a Galaxis minden tájáról érkeznek a vevők. Így persze a Sithek által irányított Birodalomból, illetve a Jedik által óvott Köztársaságból is (itt most épp fegyverszünet van kettejük közt, a legutóbbi háborújuk nyomán, Corusant elfoglalásakor a Jedi templomot a Tytonra költöztették). Ez volt a hidegháború időszaka... A tárgy megszerzéséért ádáz küzdelem folyik, csak mikor kiderül, mi is az, akkor a két ellentétes oldal kénytelen összefogni a fenyegető pusztítás ellen..

Dióhéjban ennyi. Kib@szottul izgalmas, "látványos" könyv, benne az egyik legnagyobb Jedi kedvencemmel, Satele Shan nagymesterrel. A könyvben van egy 50!! oldalas hármas párviadal egy Sith-tanítvány, egy Jedi-padawan meg egy mandalori harcos között, a Nal Huttán... Amibe beszáll egy Külső űrből jövő civilizáció terméke... A vége meg zseniális. Nem elég, hogy önmagában már a Birodalom meg a Köztársaság pillanatnyi együttműködése feszültséget áraszt, mindezt egy olyan űrcsata közben, amiről minden fan álmodik... Úgy, hogy a Jedi mester mellé a Sith tanítvány, a Sith mester mellé meg a Jedi padawan van beosztva a harcban... Álom. A borítón egyébként Darth Chratis van.

Teljes szívből ajálom minden SW fannak!! S hamarosan jön az Árulás című könyv is. Hurrá!

Joe Schreiber: Halálosztag

Az egész olyan volt, mint egy jól felépített, kiszámítható, de hatásos hollywoodi zombifilm. Nagyon jól megírt képek, szinte filmként pörögtek előttem az események. Kimondottan tetszett a helyszínválasztás, jó volt a csillagromboló a zombiknak. Ha ezt filmben látom, akkor is tetszik a környezet miatt, de így különleges élmény volt. Ilyet még nem olvastam.

Egyedül Han meg Csubi szerepét nem éreztem megalapozottnak - kissé olybá tűnt, hogy bele kellett őket írni, hogy köthető legyen a sagahoz. De nélkülük is megállt volna az egész. Mivel az egész kb egy évvel az Új remény előtt játszódik, így legalább tudtam, hogy ők életben maradnak.. :-)

Sean Willimas: Tomboló erő

Gyakorlatilag a The Force Unleashed játék végigjátszásásnak könyvváltozata - amivel én sosem játszottam. Így eléggé érdekes élmény volt, az első fele kissé kapkodós, kohézió nélküli. Mint mikor szinteket ugrunk a játékban... A könyv amúgy Darth Vader titkos Sith tanítványáról, Starkillerről szól, akinek a feladata a 66-os parancs után a maradék Jedik levadászása. Számomra a könyv Shaak Ti megölése után vett fordulatot, onnantól folyamatos, izgalmas cselekmény, ami az épülő első Halálcsillagon ér véget... Állítólag jön majd folytatása.
0
2012. április 13., péntek 1:42
Arthur C. Clarke: A nagy zátonyok kísértete

Mivel ezen a héten elég sok Titanicos dologba futottam bele, és mert hét végén megyek rá moziba, ezért úgy döntöttem, hogy afféle ráhangolódás gyanánt ezt a könyvet is elolvasom ehhez kapcsolódóan. Úgy egy évtizede volt a kezemben utoljára, akkor is tetszett, azóta is sokszor eszembe jutott, de most persze az aktualitás ad az olvasásnak egy kis extra hangulatot. Ha műfajt kéne mondanom, akkor az kb. a "tudományos dráma" lenne, mert sokat foglalkozik valós vagy kitalált problémák, módszerek fizikai, matematikai vagy kémiai hátterének bemutatásával (csak úgy színesítésnek van a könyvben például egy jó nagy adag káoszelmélet), miközben a szereplők személyisége is nagy szerepet kap; nem olvastam mást Clarke-tól, de engem Chrichtonra emlékeztet leginkább a stílusa. Mellette meg izgalmas is, hiszen két olyan csoport összeállításáról és küldetésének menetéről szól, melyek nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy a Titanic egy-egy felét felszínre hozzák.
0
2012. március 20., kedd 1:12
MORDECAI RICHLER két könyvét sikerült mostanában megszereznem, az 1986-ban kiadott LÉGY BÁTOR ÉS ERŐS (Joshua Then and Now) és az 1998-as ÍGY LÁTTA BARNEY (Barney"s Version) című regényeket. Mindkettőből készült film, az első 1985-ös James Woods-szal a főszerepben, a másodikat pedig bizonyára sokan ismerik, hiszen a Cornerfilm tavaly év vége felé mutatta be a Barney és a nők című filmet, ami  a fentebb említett regény mozgóképes változata.
MORDECAI RICHLER a kanadai urbánus zsidót állítja regényei középpontjába, a modern értelmiségi életet mutatja be szellemesen, olykor gyilkos humorral, szatirikusan. Stílusában könnyű elvegyülni, remek, szórakoztató, egyéni.

A szerző további filmes kapcsolódási pontjaiként megemlítendő a HELY A TETŐN (Room at the Top 1959, főszerepben Simone Signoret) forgatókönyve, illetve az "originál Dick és Jane trükkjei" azaz az idehaza MÓKÁS PÁROS (Fun with Dick and Jane 1977, főszerepben George Seagal és Jane Fonda) néven futott komédia szkriptje.
most posts by TM
0
2012. március 20., kedd 1:04
MORDECAI RICHLER két könyvét sikerült mostanában megszereznem, az 1986-ban kiadott LÉGY BÁTOR ÉS ERŐS (Joshua Then and Now) és az 1998-as ÍGY LÁTTA BARNEY (Barney"s Version) című regényeket. Mindkettőből készült film, az első 1985-ös James Woods-szal a főszerepben, a másodikat pedig bizonyára sokan ismerik, hiszen a Cornerfilm tavaly év vége felé mutatta be a Barney és a nők című filmet, ami  a fentebb említett regény mozgóképes változata.
MORDECAI RICHLER a kanadai urbánus zsidót állítja regényei középpontjába, a modern értelmiségi életet mutatja be szellemesen, olykor gyilkos humorral, szatirikusan. Stílusában könnyű elvegyülni, remek, szórakoztató, egyéni.

A szerző további filmes kapcsolódási pontjaiként megemlítendő a H
most posts by TM
0
2012. március 20., kedd 1:04

A szerző további filmes kapcsolódási pontjaiként megemlítendő a H
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 13:01
Addig jó, amíg vannak a környezetemben olyan íveltebb formák, akik buknak a téglára. :)
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 8:54
Nahát, szégyen, hogy nem a téglaformát értékeled jobban. Ejnye!
0
2012. február 15., szerda 1:53
No, nézd már, mi van itt!

Az anyja! Színes, dombornyomású védőborító!

Hű! Még a könyvgerincek is milyen szépek!

A Trónok harca és a Királyok csatája 2003-ban jelent meg, a Kardok vihara 2004-ben, a Varjak lakomája pedig 2007-ben.

Ezek az első kiadású gyönyörűségek keményfedelesek, varrott gerincűek. Kevésbé dekoratív, ragasztott gerincű utódaikhoz képest öt centivel szélesebbek és hat centivel magasabbak, viszont egy centivel vékonyabbak, azaz inkább van könyvformájuk, mint tégla. Egyébként pedig roppant nehezen beszerezhetőek, főleg az első és a harmadik kötet. A jelenlegi értékükről annyit, hogy az első és a harmadik kötetért együtt fizettek már negyvenezret, de az egész sorozat egyben ötvenezer forintot is megér a gyűjtői piacon.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 1:48
Kicsit horroros.
most posts by TM
0
2012. január 27., péntek 22:43
Abszolut e topikba illő téma:

0
2011. október 11., kedd 23:43
Megjelent a Mesék a Kaptárból című online novellás- és verseskötet, fotókkal illusztrálva!
A FilmKaptár Magazin íróitól.
6 író. 12 novella. 20 vers. 210 oldal.
Ingyenesen letölthető: www.filmkaptar.hu

0
2011. szeptember 23., péntek 10:20
Van egy felesleges Agatha Chrisite "A kristálytükör meghasadt" c. könyvem. (Európa Kiadós, fekete madaras, 2010-es kiadás)

Eladó 1500 Ft-ért v. másik Christie kötetre cserélném az említett sorozatból!

Hibátlan példány, ajándékba kaptam, de már megvan. Budapesti személyes átvétellel!

bertram1 kukac citromail pont hu
0
2011. szeptember 13., kedd 23:15
Hála TM szemfülességének, örömmel továbbítom a hírt, hogy a Darth Bane sorozat harmadik kötete is megjelent. Már ha valakit érdekelt a korábbi ajánló alapján.

0
2011. szeptember 11., vasárnap 17:13
Sziasztok!

Megvételre keresem a három Star Wars Képregénykönyv, azaz a Titkos küldetés, a Rázós verseny, és A Taloraan széllovasait, kiváló állapotban, kizárólag budapesti személyes átvételi lehetőséggel, a Forgách utca-Gyöngyösi utca-Újpest-Városkapu-Újpest-Központ metrómegállóknál.Természetesen az ár megjelölésével is küldhetek mailt!
Vagy tippet is adhatok, hol, mely boltokban tudnám esetleg még megvenni őket!
Ide várom a megkereséseket:watchmen.fourteenth@citromail.hu.
A segítségeteket előre is köszönöm!
0
2011. augusztus 15., hétfő 20:41
Szia!

Aranyos vagy, köszi.. El is gondolkodtam rajt egy pillanatig - aztán a józan ész győzött. Sem helyem elpakolni, sem időm elolvasni nincs őket. Ráadásul az író a tömeggyártás miatt a végére már veszített a színvonalából, az első könyvei meg megvannank.

Ne add el. Érték az.
0
2011. augusztus 15., hétfő 19:25
Szia!
Nemere nem érdekel? Kb 400 db van valahol a padláson, régen Nemere klub tag voltam, amíg meg nem szünt, van pár dedikált is, főleg az író munkássága elejéből vannak a könyvek, kb 85-től 95-ig. Értelmes ajánlatért lehet felmásznék a padlásra.:)
0
2011. augusztus 15., hétfő 18:50
Köszi! :-)

A lényegre, amit írtál én már korábban rájöttem: mindig mindent meg kell venni, ami megjelenik, mert később baromi nehéz.

A SW és Leslie L. Lawrence könyvekkel ezt meg is csináltam, de több más író/sorozat sajna abbamaradt. Nemeréből is csak 40-50 van meg...

A másik mondjuk az, hogy a kb 90 SW könyvből kb 20 még mindig olvasásra vár... De megvan.

http://www.starwarsklub.hu/10_konyvek/konyvek_001/sw_klub_konyvek_001.htm
0
2011. augusztus 15., hétfő 14:34
Jó Neked Artu! :-)))
Én már kétszer is kiszerettem a SW Univerzumból, de tavaly, kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt visszatértem, és meg is bántam, hogy eladtam több könyvemet, mint például:

-A Mandalori páncél (szvsz az egyik legeslegjobb itthon megjelent SW kötet, nem is értem, miért nem adták ki a folytatásait, remélem majd most ezt is kiadják újra, illetve a 2.-3. részeket is; mindazonáltal ez az egyetlen nem folytatott SW sztori, ami itthon megjelent; mindezt érdekességképpen említettem meg)
-A "ifjú Han Solo trilógia harmadik része (egyben akartam anno eladni eredetileg...még szerencse, hogy az első kettő része megvan...)
-A vadászó árnyék (ez is a legjobbak között van; megjegyzem a fent említett A Mandalori páncél és ez is a 5 legjobb SW könyv között szerepel nálam)
-Sötétkard

És ez így nem teljes lista!Azóta más kiadásban van amitt megvettem , de a Szukits-féle A Birodalom örökösei hiányzik például!A Trawn-trilógiából (sem) nincs olyan kiadássorozatom (Valhalla, Szkuits), amiben egységesen mindhárom rész meglenne.
Folytassam?
A lényeg az, hogy minden újrakiadást megveszek ezután, a régieket megpróbálom beszerezni (máramitt!), no és az új megjelenéseket is!
0
2011. augusztus 13., szombat 23:46
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban..

Két nagyon jó kis SW könyv, tulajdonképp a Sith Rend megszűnésről, illetve az "Azokből mindig kettő van: egy Mester meg egy Tanítvány" kialakulásáról. Rengeteg harccal, az első részben egy gigantikus Jedi vs Sith ütközettel, amiben a legendás Hoth tábornok vezette a jediket, a másodikban már inkább a sötét oldal térnyeréséről, ármánykodásáról. Nagyon jó kis karakterek, különleges képességű Jedikkel - hisz mindegyik másban erős, s azt a tulajdonságát erősíti az évek során.
Dart Bane története, aki pusztulásba vitte a Sith rendet, majd egyedüli sithként a galaxisban ősi mesterek ősi tudásait kutatja. Holokronkészítés, stb...Tanítványa egy csaj, Zannath Úrnő, aki majd gondolom legyőzi őt, hogy átvegye a helyét..
A két könyv egy teljesen más SW univerzumba röpített vissza, időben az előzetes topikba belinkelt  trailerek után - de hangulatban azokhoz.

"Az egyik birtokolja  hatalmat, a másik sóvárog utána.."

Továbbra is teljes az itthon kiadott SW könyvgyűjteményem.. :-)
0
2010. december 3., péntek 23:30
Eladó néhány ritkaság, akár Karácsonyra is:
Dagon árnyai
Legendák 1-2.
Duncan Shelley: A leszboszi cápa
J.R.R.Tolkien: A Gyűrűk Ura /2010/
Stephen King - The Dark Tower 3 - The Waste Lands
Stephen King - The Dark Tower - Song of Susannah
Stephen King - Dreamcatcher
Stephen King - Pet Sematary
Stephen King - Rose Madder
Alan O Connor - Aquir gyűrű
A galaxis császára
Csillagrobbanás
Legendák és Enigmák 3-6.
Égtájak 1987 /Stephen King - A szoros/
Ravenloft - A félelem cirkusza/Az éjfél szíve
Douglas Rowland - Az idő vasfoga/A sötét isten
John Cure - Hontalan lelkek
Kurt Vonnegut - A hamvaskék sárkány
Peter Straub - Torok/Koko
John Saul: Sötétség / Az élősködő
Dean R. Koontz - Hideglelés/Hideg tűz/A túlélő
Jerry Pournelle/Larry Niven: A szálkák
0
2010. december 1., szerda 17:41
Na, akkor végre az üzenet:

A Francia Új Hullám Kiadó bemutatja első kötetét, a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének az ajánlásával, amely egyben az első magyar nyelvű kötet a filmvágásról:

Wal_ter Murch: Egyetlen szempillantás alatt. Gondolatok a filmvágásról.

Könyvbemutatók Pesten és Budán!

2010. december 15. szerda 17.00 - Uránia Nemzeti Filmszínház

2010. december 20. hétfő 17.00 - Nyitott Műhely

Házigazda: Pentelényi László a Kiadó ügyvezetője

Vendégeink: a kötet fordítója, Edelényi János filmrendező és szakmai lektora, Szalai Károly, a HSE elnöke

A kötet 30% kedvezménnyel már előrendelhető a kiadó fuhkiado@gmail.com e-mail címén. Az előrendelt példányok átvehetőek a könyvbemutatókon, ill. a kiadó címén vagy postai utánvéttel.

Bővebb információk a kiadó honlapján olvashatóak: http://www.fuhkiado.hu

Minden érdeklődőt szeretettel vár:

a Francia Új Hullám Kiadó
0