Igazából nem tudom, könyves szempontból örüljek-e, vagy filmes szempontból szomorkodjak, de az utóbbi két hét összes látott filmje ellenére a legnagyobb, legmélyebb hatással egy könyv volt rám - s egyben legjobb élményt az nyújtotta.
Pontosabban ez:
Sean Williams: Végzetes szövetség
Az egyik legjobb SW könyv, amit valaha olvastam. Az utóbbi idők biztosan legjobb SW könyve... A SWTOR játék trailerei óta fokozottan érdekel a Régi Köztársaság kora, amikor még rengeteg Sith és rengeteg Jedi volt, nos, ez a könyv ebbe a korba visz el.
Pontosabban a Yavini csata előtt 3643-ba, amikor egy kalózakció folytán felrobban egy hajó, s szállítmányának egy része a huttok kezére kerül. Akik rögtön árverést hirdetnek a különleges tárgyra, amire a Galaxis minden tájáról érkeznek a vevők. Így persze a Sithek által irányított Birodalomból, illetve a Jedik által óvott Köztársaságból is (itt most épp fegyverszünet van kettejük közt, a legutóbbi háborújuk nyomán, Corusant elfoglalásakor a Jedi templomot a Tytonra költöztették). Ez volt a hidegháború időszaka... A tárgy megszerzéséért ádáz küzdelem folyik, csak mikor kiderül, mi is az, akkor a két ellentétes oldal kénytelen összefogni a fenyegető pusztítás ellen..
Dióhéjban ennyi. Kib@szottul izgalmas, "látványos" könyv, benne az egyik legnagyobb Jedi kedvencemmel, Satele Shan nagymesterrel. A könyvben van egy 50!! oldalas hármas párviadal egy Sith-tanítvány, egy Jedi-padawan meg egy mandalori harcos között, a Nal Huttán... Amibe beszáll egy Külső űrből jövő civilizáció terméke... A vége meg zseniális. Nem elég, hogy önmagában már a Birodalom meg a Köztársaság pillanatnyi együttműködése feszültséget áraszt, mindezt egy olyan űrcsata közben, amiről minden fan álmodik... Úgy, hogy a Jedi mester mellé a Sith tanítvány, a Sith mester mellé meg a Jedi padawan van beosztva a harcban... Álom. A borítón egyébként Darth Chratis van.
Teljes szívből ajálom minden SW fannak!! S hamarosan jön az Árulás című könyv is. Hurrá!
Joe Schreiber: Halálosztag
Az egész olyan volt, mint egy jól felépített, kiszámítható, de hatásos hollywoodi zombifilm. Nagyon jól megírt képek, szinte filmként pörögtek előttem az események. Kimondottan tetszett a helyszínválasztás, jó volt a csillagromboló a zombiknak. Ha ezt filmben látom, akkor is tetszik a környezet miatt, de így különleges élmény volt. Ilyet még nem olvastam.
Egyedül Han meg Csubi szerepét nem éreztem megalapozottnak - kissé olybá tűnt, hogy bele kellett őket írni, hogy köthető legyen a sagahoz. De nélkülük is megállt volna az egész. Mivel az egész kb egy évvel az Új remény előtt játszódik, így legalább tudtam, hogy ők életben maradnak.. :-)
Sean Willimas: Tomboló erő
Gyakorlatilag a The Force Unleashed játék végigjátszásásnak könyvváltozata - amivel én sosem játszottam. Így eléggé érdekes élmény volt, az első fele kissé kapkodós, kohézió nélküli. Mint mikor szinteket ugrunk a játékban... A könyv amúgy Darth Vader titkos Sith tanítványáról, Starkillerről szól, akinek a feladata a 66-os parancs után a maradék Jedik levadászása. Számomra a könyv Shaak Ti megölése után vett fordulatot, onnantól folyamatos, izgalmas cselekmény, ami az épülő első Halálcsillagon ér véget... Állítólag jön majd folytatása.