Egy barátom ajánlására olvastam el a könyvet, miszerint fantasztikus. Nos, valóban az. Én nem gondoltam volna, hogy egy könyv ennyire olvasható és humoros tud lenni. A nyelvezete zseniális, a történet jól ki lett találva és a könyv szinte letehetetlen. Nem ismertem korábban az írót, pedig megjelent már néhány könyve, de igazán sajnálom, hogy csak most ismertem meg.
A könyv története, Jézus gyerekkoráról szó, kb. 6 évestől a keresztre feszítésig.
Raziel angyal, 2000 év után feltámasztja holtaiból Biff-et, akit Lévinek hívnak, aki mellesleg Jézus gyerekkori haverja volt. Szóval feltámasztja Biffet, hogy írjon egy evangéliumot Jézus 30 év előtti életéről, mert arról még senki sem írt. Na, és ebben a történetben minden lesz. Kaland, humor, veszekedés. Ha eltekintünk attól, mert egyébként el is kell, hogy kiről szól a könyv, mert ez a könyv nem az hitet próbálja megváltoztatni, csupán egy fiktív történet, egy kitalált sztori, és így is kell kezelni. Szóval ha nem vesszük komolyan, csupán úgy olvassuk el, mint egy kalandregényt, akkor a hasunkat fogjuk majd a nevetéstől. Az egyik legjobb könyv, amit mostanában olvastam, és be fogom szerezni Christopher Moore többi könyvét is, mert mostmár kíváncsi vagyok rá, hogy azok milyenek.
Szóval, mindenkinek bátran ajánlom a könyvet, mert nagyon jó kikapcsolódást nyújt, főleg így Karácsony idején.