Keresés

könyvajánló topik

2008. július 27., vasárnap 16:22
Szívesen!
A Vakság jövő év elején kerül a mozikba, addig még sok időd van.:)
Ezzel én is így vagyok. Kénytelen vagyok egy kis könyvecskét vezetni róla, mert képtelen lennék fejben tartani az összes címet.:)))
0
2008. július 27., vasárnap 16:06
Mondjuk azt azért nem mondom, hogy az írásjelek hiánya miatt jó könyv a No Country..., csak fokozza a dolgot, McCarthy amugy is elég szikár, tárgyilagos, érzelgősségtől mentes stílusát, olyan érzés, mintha nem is írná, hanem ömlesztené a mondanivalóját az ember fejébe, a tagmondatok hiánya miatt :)
0
2008. július 27., vasárnap 15:59
Kössssssz Noémi, a Vad Lovak elkerülte a figyelmem, hogy megjelent, az beszerzős tutira, nekem nagyon tetszik McCarthy stílusa, meg majd a Vakságnak is utánanézek, csak mindig általában 10-15 könyvet szeretnék megszerezni egyszerre, elég mohó módon :) Szóval felkerültek a want-listára :)
0
2008. július 27., vasárnap 15:31
jav.: ajánlottam
0
2008. július 27., vasárnap 15:30
Ha vágysz hasonló könyvre, akkor olvasd el a Vakságot is, amit lentebb ajánlotam. Abban sincsenek írásjelek, csak elvétve egy-két vessző.:)
0
2008. július 27., vasárnap 15:29
A Vad lovak is megjelent magyarul. Ebből készült azonos című filmű Matt Damon és Penélope Cruz főszereplésével. Zajlott egy kis botrány is a film körül:

"A Miramax stúdió akkori hírhedt főnöke, Harvey Weinstein rögvest megdobta két sztárral és pármillió dollárral, hogy Cormac McCarthy (ő írta az idei Oscar-díjas Nem vénnek való vidék alapjául szolgáló könyvet is) regényéből, a Vad lovak-ból is rendezzen díjesélyes világsikert. Weinstein azonban az ollót nem engedte ki a saját kezéből és felismerhetetlenre nyiszálta Thornton filmjét. Csatározásaik állítólag a halálos fenyegetésektől sem voltak mentesek, mindenesetre Billy Bobnak úgy tűnt, hogy egy életre elment a kedve a rendezéstől."
0
2008. július 27., vasárnap 15:08
Szerintem is nagyon komoly könyvben a Nem vénnek való vidék, összességében jobbnak hozom ki mint a filmet, bár nekem a film is tetszett. Ja, és nincsenek a könyvben írásjelek, illetve vesszők :) Igazából olvasgattam  pár cikket Cormac McCarthyról, hát szivesen elolvasnám még pár könyvét, ha megjelenne magyarul, van egy olyan állítólag, ahol egy apa meg a fia egy ilyen lepusztult világban vándorolnak, és az apa haldoklik, fuu, hát kemény könyv lehet, ilyen utópia jellegű, csak nincs kint magyarul. De amugy Vonnegut a kedvenc íróm, és tőle sok sok könyv megjelent, a legjobb könyv amit életemben olvastam az az Ötös számú vágóhíd. Ez biztos, eddigi életem során legalábbis :)

"Figyeljetek csak:
Billy Pilgrim kiesett az időből." :)
0
2008. július 27., vasárnap 13:05
Pedig nagyon jó, hidd el! Egy próbát mindenképp megér.
0
2008. július 27., vasárnap 11:54
A Nem vénnek való vidék filmváltozata abszolút nem jött be, ezért a könyv sem vonz annyira :P
A Vonnegut viszont jól hangzik, sztem megveszem majd, ha megvan rá a pénzmag (ami nem holnap lesz :) )
0
2008. július 27., vasárnap 10:28
Fuu, Csurmee, az a Chris Rodley féle Lynch kötet az nagyon komoly, tartalmas olvasnivaló, sok dolgot megtudsz Lynchről, pl. hogy a Sunset Boulevard az egyik kedvenc filmje, de ez csak egy a sok érdekesség közül :) Jó nehezen szereztem meg, de megérte :)

Nemrég fejeztem be Cormac McCarthy - Nem vénnek való vidék c. könyvét, érdekes volt elolvasni, meg összevetni a filmmel, a könyvben talán még mélyebbre szánt a sztori, az a kiábrándult érzés, hogy a semmibe tartanak a szereplők, de a Coenék azért zseniálisan adaptálták filmre, néhol teljesen szó szerint átvéve teljes párbeszédeket, pl. amikor Chigurh a benzinkutassal beszélget, és feldob egy érmét.
Most kezdtem olvasni Kurt Vonnegut Hókuszpókusz című könyvét, ami egy elképzelt jövőben játszódik, amikor a japánok irányítják az Egyesült Államokat, és a történet egy börtönben játszódik, ahol kitör egy lázadás. Jópár könyvét olvastam már Vonnegutnak, szerintem ebben sem csalódom. Nemrég jelent meg a Börtöntöltelék c. kötettel egyetemben. Erősen ajánlott mindkettő :)
0
2008. július 27., vasárnap 3:24
Visszaolvasva egész érdekes téma volt ez, hová lettek a lelkes könyvajánlók?
Vagy olvasni már nem annyira menő? :D

Be is rendeltem Az ember a fellegvárbant és sikerült megszereznem az Osiris féle Kubrick, és Lynch könyveket is, nomeg a Baxter féle Spielberg-et. Meglepődve olvastam, hogy a Mein Kampf is előkerült, elvileg az is úton van már hozzám, hátha elég nagy vagyok már hozzá :P

Az Anita Blake könyveket már más is ajánlotta, de a blu-ray miatt eléggé meg kell nyírbálnom a költségvetés könyvekre fordítható részét, úgyhogy csak a wishlist-ig jutottak, legalább 10 másik társukkal egyetemben.

Egy szó, mint száz, írjatok még könyvajánlókat, mert olvasni jó. Lécci.
0
2008. június 8., vasárnap 17:05
Hamarosan mozikban kerül a Vakság című film (r.: Fernando Meirelles, fsz.: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover, Gael García Bernal). Előtte mindenképp olvassátok el José Saramago regényét! Fantasztikus.

0
2008. június 8., vasárnap 16:29
Megjelent Luis Bunuel: "Egy szobalány naplójától Tristánáig - Forgatókönyvek 2." c. kötete, amely újabb 3 Bunuel-film forgatókönyvét tartalmaza. A címben szereplőkön kívűl A tejút szerepel a kötetben.

Kapható a L Harmattan Kiadó standján a Vörösmarty téren a Könyvhéten!
0
2008. május 30., péntek 0:01
Most induló 10 kötetes Pier Paolo Pasolini-életműsorozat első kötete a Könyvhétre jelenik meg a Kaligramm Kiadó gondozásában, a kiadvány két regényét tartalmazza majd, amik eddig még nem voltak olvashatóak magyar nyelven:

Pier Paolo Pasolini: Amado mio / Tisztátalan cselekedetek

Ajánló:

"Ami Pasolini életében s alkotásaiban egykor botrány volt és sokkolta a korabeli közízlést, mára a világ szerves részévé vált. Kritikus, prófétai meglátásai a fogyasztói társadalomról ma is aktuálisak, műveit mélységes empátia, harcos igazságérzet, dühödt-makacs életszeretet hatja át."

Bővebb információ:

http://www.kalligram.com/start.php?id=1&detail=1&id_row=282
0
2008. május 5., hétfő 19:20
Aldous Huxley: Szép új világ
KLASSZIKUS
0
2008. május 5., hétfő 19:15
Kurt Vonnegut - Gépzongora is nagyon ott van ilyesmi témában.
0
2008. május 5., hétfő 18:56
philip k. dicktől az ember a fellegvárbant ajánlanám, de anthony burgess gépnarancsa is nagyon jó.
0
2008. május 5., hétfő 18:53

Tud valaki olyan stílusú könyvet ajánlani, mint Orwell 1984 c. könyve?
0
2008. január 28., hétfő 22:12
Aki látta a filmet mindenképpen olvassa el a könyvet, ha még nem volt meg a film, mindenképpen a könyv jöjjön előbb! Kiváló regény, olvastatja magát, én két hét alatt kiolvastam. :) Egy rendkívüli ember története egy másik ember szemén keresztül...

0
2008. január 27., vasárnap 10:17
Igazad van :) Amúgy Laurie próbafelvétele is hatalmas, mikor castingolnak a Dr. House-ra :)))
0
2008. január 27., vasárnap 5:40
Megéri bizony! Csak sajnos már nem nagyon lehet hozzájutni. Az Osiris kiadó jelentette meg, aki például a szintén remek, David Lynchről szóló könyvet is.
most posts by TM
0
2008. január 26., szombat 22:24
Inkább a saját cinizmusát és jó humorát tartotta meg a sorozathoz, mivel ez jóval előbb készült
0
2008. január 26., szombat 21:39
Hugh Laurie - A balek

Hirtelen felkapott, "divat"bestseller könyvről van szó, de mivel úgy hallottam, hogy "House stílusában" ír Laurie, tehát megtartotta cinizmusát és jó humorát a sorozatbeli karakteréből, gondoltam bevállalom a könyvet. Hihetetlenül jól szórakozom a könyvön :) Igen, most is olvasom :) Laurie tényleg jól ír, bár megfordult néhány fura gondolat a fejemben az eddig olvasottak alapján. Aki filmben szerette a Blöff-öt vagy a Ravasz, az agy...-at, annak bátran ajánlom ezt a könyvet. Remélem készítenek ebből a könyvből filmet :) Hatalmasat ütne :)
0
2007. december 26., szerda 2:27
John Baxter: Stanley Kubrick - ezt olvasta már valaki? Ha igen, leírhatná, hogy megéri-e az árát, na meg azt is hogy hol lehet megvenni. A kiadó szerint már csak antikváriumban lelhetek rá, amit nehéz elhinni...

http://www.ekultura.hu/mutat.php?cid=1992
0
2007. december 17., hétfő 11:47

Egy barátom ajánlására olvastam el a könyvet, miszerint fantasztikus. Nos, valóban az. Én nem gondoltam volna, hogy egy könyv ennyire olvasható és humoros tud lenni. A nyelvezete zseniális, a történet jól ki lett találva és a könyv szinte letehetetlen. Nem ismertem korábban az írót, pedig megjelent már néhány könyve, de igazán sajnálom, hogy csak most ismertem meg.
A könyv története, Jézus gyerekkoráról szó, kb. 6 évestől a keresztre feszítésig.
Raziel angyal, 2000 év után feltámasztja holtaiból Biff-et, akit Lévinek hívnak, aki mellesleg Jézus gyerekkori haverja volt. Szóval feltámasztja Biffet, hogy írjon egy evangéliumot Jézus 30 év előtti életéről, mert arról még senki sem írt. Na, és ebben a történetben minden lesz. Kaland, humor, veszekedés. Ha eltekintünk attól, mert egyébként el is kell, hogy kiről szól a könyv, mert ez a könyv nem az hitet próbálja megváltoztatni, csupán egy fiktív történet, egy kitalált sztori, és így is kell kezelni. Szóval ha nem vesszük komolyan, csupán úgy olvassuk el, mint egy kalandregényt, akkor a hasunkat fogjuk majd a nevetéstől. Az egyik legjobb könyv, amit mostanában olvastam, és be fogom szerezni Christopher Moore többi könyvét is, mert mostmár kíváncsi vagyok rá, hogy azok milyenek.
Szóval, mindenkinek bátran ajánlom a könyvet, mert nagyon jó kikapcsolódást nyújt, főleg így Karácsony idején.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0