ezt már én is kinéztem magamnak. holnap megveszem.
0
2006. október 10., kedd 11:19
2178
új szerzemény:
0
2006. október 7., szombat 23:38
16970
Zenerajongóként az hiszem most fogom felkeresni a könyvesboltos ismerősöm ):] Néha jól tud jönni az a 30%-os kedvezmény :)
0
2006. október 7., szombat 22:39
390
Sőt, a NIN, a White Stripes, a Depeche Mode, Johnny Cash és még sok más előadó, akiket képtelen lennék felsorolni. Bár néhány album beválogatásán (vagy hiányán) csak a fejemet fogtam, szerintem alapvetően elég jó kis gyűjteményről van szó, melyet nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek. :)
0
2006. október 6., péntek 23:52
16970
Az 1001 Film, amit látnod kell mielőtt meghlasz c. könyv után megjelent egy hasonló szerkezeti felépítésü kislexikon csak ez utóbbi zenékkel foglalkozik :) Éppen ma tévedtem be az Alexandrába és akkor láttam meg, de csak belelapoztam nem volt túl sok időm, az biztos, hogy a The Beatles bene van és a Prodigy is :-)
1001 LEMEZ AMIT HALLANOD KELL, MIELŐTT MEGHALSZ
A gyűjtemény, az elmúlt ötven esztendő legjobb lemezeinek kritikai gyűjteménye. Átfogó képet ad a mögöttünk álló fél évszázad kiemelkedő alkotásairól, az ötvenes évek rock & rolljától a 2000-es évek technológiai újításaiig. A 90 nemzetközi szakértő újságíró által összeállított válogatás nélkülözhetetlen kézikönyv. Ennek a több mint 900 fotóval - lemezborítók, együttesek, előadók - illusztrált, kritikus és egyben informatív könyvnek minden zenerajongó polcán ott a helye.
Főszerkesztő : Dimery, Robert Eredeti cím : 1001 ALBUMS YOU MUST HEAR BEFORE YOU DIE Kiadó : Gabo Könyvkiadó Oldalszám : 960 Méret [mm] : 166 x 217 x 61 Tömeg [g] : 2 080 Regisztrálás : 2006.09.19.
0
2006. szeptember 1., péntek 17:42
1604
Én az Éli az életét és a Négyszáz csapást olvastam el a boltban belőle... Mert ezeket ismerem a legjobban. Középszerű szöveg. De azért az 1001 filmnél sokkal jobb, az biztos, a kettőt kéne összegyúrni, mert itt a képanyag igen szegényes, fekete-fehér...
De szerintem érdemes beszerezni, mert jobb nemigen lesz a közeljövőben...
Anno a Magvető adta ki a Filmek könyvét és a 200 filmet... és a Tankönyvkiadó pedig két filmelemző kötetet... és a Ráckóczi Gimnázium szintén kihozott egyet... De ennél több nincsen a piacon...
Nem ártana a kevésbé felkapott filmekkel is foglalkozni... és egy ilyen kötet-sorozatot elindítani filmes irányzatonként... :) Álom.
0
2006. augusztus 31., csütörtök 9:18
1570
A 3. könyv a leggyengébb az összes közül, de utána ismét belendül...
0
2006. augusztus 31., csütörtök 8:41
16970
Teljesen másképpen, sokkal egyszerűbben fogalmaz Lewis, mint Tolkien. A mondatok tagolódásában is érdzhető, hiszen rengeted a tőmondat és a párbeszédek sem kidolgozottak :) Úgyhogy ne várjunk A Gyűrűk Urához hasonló epikusságot, mindezek ellenére nagyon szórakoztató.
0
2006. augusztus 30., szerda 21:39
509
hupsz, kimaradt egy "és", tehát: a krónológiai harmadik és az első rész a vízválasztó
0
2006. augusztus 30., szerda 20:53
509
A kronológiai harmadik rész a krónológiai első rész a vízválasztó: a harmadik még elég gyengus szvsz, de aztán a magician s nephewban feltámad a gyermeki írólélek :) Viszont az tény, hogy Lewis zsenialitása messze áll Tolkien Mesterétől.
0
2006. augusztus 30., szerda 20:01
16970
Tegnap előtt befejeztem a Narnia Krónikái sorozat második kötetét :-) Ezesetben a filmet kicsit fantáziadúsabbnak találtam és színesebbnek. Természetesen tetszett a könyv, de közel sem annyira kidolgozott, mint az kronólógiailag előtte álló A varázsló unokaöccse - mert tudjuk, hogy ez ugye pár évvel később íródott :) Szemmel látható az írói fejlődés! Kíváncsian várom a harmadik könyvet, hogy lesz-e olyan mesés, barátságos és kedves, mint az eddigiek.
0
2006. augusztus 30., szerda 18:59
3945
írj már egy pár szót a száz híres filmről (ebert)! milyen könyv ez? illusztrált, a szokásos információkkal untat vagy többre vállalkozik?
0
2006. augusztus 30., szerda 17:42
509
Plusz még ide venném Marlon Brando életrajzát (fantasztikus lett, olvassátok el ;))
0
2006. augusztus 30., szerda 16:31
1604
Két könyv jelent meg a nyár leple alatt:
100 híres film (Európa Könyvkiadó)
Duló: A néző filmje (Gondolat Könyvkiadó)
0
2006. augusztus 6., vasárnap 2:25
3428
Rejtő Rulez!!!:-))))
Nekem mind megvan, ami az Albatrosz sorozatban megjelent:-))) Nekem a kedvenceim Fülig Jimmy levelei San Antonio főherceghez, nomeg a Török Szultán levelei "barátaihoz" Csülökhöz, Senki Alfonzhoz és Tuskó Hopkinshoz. :D Még jó, hogy nem ezekből a levelekből tanultam a heJesírást :DDD
0
2006. augusztus 5., szombat 19:58
2938
Meg harom idezet, remelem nem zavar senkit. :)
Lameter kapitany: - Szornyu fraterek maguk. Tusko Hopkins - Nem is olyan nagy mertekben. Sohasem volt gyemantbanyank, es ugy erezzuk, hogy most mar legfobb ideje.
"...Ugy latom - folytatta Senki Alfonz - hogy on hulyenek nez bennunket, ami bizonyos fokig helyes emberismeretre vall..."
"...Jol tudjuk, hogy feltetele a gyogyitasnak az orvosi titoktartas aki ma kivesz egy revolvergolyot valakibol, az ne hozza osszefuggesbe a kezelest a masnap megjeleno hirlapok rendori jelenteseivel, es ha megallapitotta a halalt, ne torodjon vele, hogy a pacienst hol helyezik orok nyugalomra..."
0
2006. augusztus 5., szombat 19:58
2938
Halkan jegyzem meg, hogy az Alexandra kiado megjelentetett egy halom Rejto regenyt, szoval irany a boltokba, akinek eddig nem volt meg. Pici konyvek, de a hosszu regenyek kulon vannak, a rovidebbek pedig parosaval. Az elatkozott parton mar tul is vagyok, pedig tegnap vettem. Nem lehet lerakni. :)
Csulok nyolcadik parancsolata: 8, Vasarnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendo.
0
2006. augusztus 5., szombat 19:28
16970
Varázsló unokaöccse :-)
0
2006. augusztus 5., szombat 19:27
16970
Befejeztem a Varászló unokaöccse című első kötetet a Narnia könyvek közül. Igazi mese. Nincsenek benne túlbonyolítva a dolgok, könnyen követhető a cselekmény, nincsenek mellékszálak és nagy kitérő a fő történettől. Megtudhatjuk hogyan alapította meg Aslan Narniát, kik voltak az emberek, akik elsőnek átjutottak, hogyan került oda a kulcsfontosságú lámpaoszlop és végül még az is kiderül miképpen lett átjáró világaink között egy ruhásszekrény :) Jöhet a második kötet, melyből a film is készült! Alig várom.
0
2006. augusztus 4., péntek 12:46
509
Vékony és kicsi, az én olvasási tempómban ez maximum másfél-két óra. Ezért írtam, hogy sztem nem igazán éri meg. A magyar fordítás amúgy milyen (angolul olvastam az első hármat)? Vannak benne idegesítő fordítási hibák?
0
2006. augusztus 3., csütörtök 19:17
52684
Van, hogy a vékony és kicsi mindennél többet ér! :-)))i
most posts by TM
0
2006. augusztus 3., csütörtök 19:14
1570
Inkább uatlások vannak meg egy-két közös szereplő, de szorosan nem függnek össze.
Az, hogy nem éri meg az árát relatív, ez még viszonylag olcsó könyv, bár tény, hogy vékony és kicsi... :)