Keresés

könyvajánló topik

2006. május 30., kedd 14:47
Keresem Truffaut/Hitchcock című könyvet. 1996 Magyar Filmintézet
0
2006. május 30., kedd 14:44
Köszönöm. Még nem hallotam róla, azt hittem valami jó kis 70-es évekbeli újság volt.

Aham, keresed. Egy antikban árulnak 70-es évekbeli Filmvilág évfolyamokat, de ezek úgy látom nem kellenek. Viszont, minbtha az Opera antikváriumban is volnának Filmvilágok a galérián, csak nem tudom mikoriak. Érdemes volna felhívni őket telefonon.
0
2006. május 30., kedd 14:07
Filmszemem nincsen... A Filmspirál az 1990-es évek első felében indult Szilágyi Gábor szerkesztésében, a Filmintézet hivatalos elméleti-tudományos folyóirat...

De ezeket keresem, ha nem lett volna egyértelmű... cserébe a fent említett Filmvilágokért...
0
2006. május 30., kedd 11:59
Mi az a Filmspirál? Mikori? Filmszemed nincs?
0
2006. május 30., kedd 11:39
Eladó FILMVILÁG-ok:

1977/1-21, 23-24
1971/1, 3-22

vagy elcserélendő ezekre:
1996/6
1993/7
1958/1-7
(bibliográfia: 1992, 1973, 1969, 1968, 1966)
FILMKULTÚRA:
1965/1
1964/júl.-aug. (25.)
FILMSPIRÁL:
1-5, 7-11, 13, 15-17, 19-23.

Érdeklődni: 06-20-9-833-399 vagy rohmer@citromail.hu
0
2006. május 11., csütörtök 19:06
Megjelent Bunuel: Utolsó leheletem c. kötetének új kiadása képanyaggal bővítve (!) a L Harmattan Kiadónál, s ez egy sorozat 1. kötete, amely 12 Bunuel-forgatókkönyvet fog tartalmazni a Kiadó ígérete szerint!!! Érdemes lesz erre odafigyelni, ha már DVD-n egyenlőre nem nagyon várhatóak Bunuel-filmek sajnos...
0
2006. május 6., szombat 22:21
Pont a  képekért vettem meg! Kár hogy magyarul nem jelent meg - de most már részemrő mindegy, a fotók önmagukért beszélnek!
Rengeteg Fellini könyv jelent már meg a világon, magyarul csak a töredékét adták ki...
A fentegbb említett Tullio Kezich-nek jelent meg könyve Giulietta Masináról is!
Na erre már évek óta várok, hogy hazánkban is megjelenjen - de úgy látom, nem nagyon sietnek kiadni...
0
2006. május 6., szombat 17:39
Hahó!!! A könyv létezik angol-nyelvű verzióban is!!! De főleg a képanyaga értékes... Mint a többi kötetnek is: Bunuel, Truffaut, Antonioni, Hitchcock, Ford, Kubrick, Film Noir, ...
0
2006. május 4., csütörtök 21:42
Ez a könyv nekem is megvan, egy antikváriumban bukkantam rá.
Sajnos annyira nem tudok németül - azt hiszem, inkább a filmeket teszi középpontba - a rendező magánéletéről kevesebbet ír - bár lehet, hogy tévedek.
Tényleg nagyon jó képek, nem azok az elcsépelt sablon fotók - maga a könyv is jó minősígű!
0
2006. május 4., csütörtök 20:33
Látnád az én Fellini-könyvemet! Igaz, nem magyar, hanem német kiadás. Tele van (zömmel nagy méretű) képekkel, és a szöveg is elég érdekes...

http://www.taschen.com/pages/en/catalogue/books/film/all/facts/03612.htm
0
2006. május 4., csütörtök 19:11
Most olvastam Tullio Kezich: Fellini élete és filmjei c. könyvét.
Mint nagy Fellini fan, minden magyarul megjelent könyvet olvastam már a Mester életéről, ezért nagy kiváncsisággal vettem a kezembe.
Elég vegyes érzelmeim vannak - a könyvre az a legjobb szó: korrekt.
Ez inkább pozitív kritika a részemről, mint negatív, hiszen ahogy látom, az utóbbi pár évben több hatásvadász (Bradányi), vagy "bratyizós" (Zapponi) könyv jelent meg róla.
Kezich könyve nem ilyen, inkább dokumentum szerű, precíz, óvatos, tisztelettudó.
Mégis hiányolom a könyvből az életszerűséget, az emberközeliséget. Ugyanis kicsit laposnak, unalmasnak, száraznak érzem több helyen a könyvet. Összehasonlítva a többi Fellini könyvvel túl sok újat nem mond.
A képanyagról jobb nem beszélni - szinte semmi! Ezt eléggé sajnálom. Egy ilyen szép kivitelű életrajzi könyvben több fényképet illett volna rakni!
Ha már osztályozni lehet, talán a Chandler féle "Én Fellini" c. könyv a legjobb, legalább is  - pár hibáját elnézve - nekem ez jött be leginkább!
0
2006. április 29., szombat 21:56
első kép! :)
0
2006. április 29., szombat 21:33
Ez hivatalosan megjelent könyv?szóval nem csak valami magyar kreálmány?
0
2006. április 29., szombat 19:01
LOST rajongók figyelmébe ajánlanék egy nemrégen megjelent albumot, mely a sorozattal foglalkozik, beleshetünk a kulisszatitkokba, a forgatásba valamint az első évad minden epizódjától olvashatunk néhány sort, mindezt tarkítja a rengeteg színes fotó. Alexandra könyváruházakban egészen biztosan kapható, hiszen a kiadó maga az Alexandra! Az ára is egészen baráti 2990 Ft.

Néhány kép:

0
2006. március 26., vasárnap 17:09
egyébként, aki nem csak az ázsiai filmekért rajong, hanem szeret olvasni is, azok olvassák el az alábbiakat:
Banana Yoshimoto: Kitchen (erről talán már írt valaki)
Banana Yoshimoto: Viszlát Cogumi!
Banana Yoshimoto: Csipkerózsika álom
Abe Kóbó: A homok asszonya / A dobozember (A homok asszonyából ugyebár film is készült. a dobozembert én nem igazán értettem :]] )
Kavabata Jaszunari: Szépség és szomorúság
Harakiri - Takigicsi Jaszuhiko elbeszélései (az egyik elbeszélés alapján készült Kobayashi Harakiri c. filmje)
Muramaki Rjú: Nyakig a miszóban

persze ezeken kívül még van sok, de ezeket nem csak könyvtárból lehet kikölcsönözni, hanem kaphatók könyvesboltokban is! és nem utolsó sorban, mindegyik nagyon jó!!!
0
2006. március 26., vasárnap 16:56
Köszi az ajánlót :) Rákeresetm a neten és elolvastam a tartalmát, tényleg érdekesnek ígérkezik, úgyhogy azt hiszem el fogom olvasni.
0
2006. március 26., vasárnap 16:50
szerintem, ha a gésák élete érdekel, akkor a Kiharu, a gésa c. önéletrajzi regényt olvasd el. ugyanez a kiadó adta ki. sokkal hitelesebb, mivel azt egy volt gésa írta!
0
2006. március 26., vasárnap 16:28
Arthur Golden - Egy gésa emlékiratai

Mielőtt megnézném a filmet mindenképpen el kellett olvassam a könyvet. Nos kicsit többet vártam tőle, a gésa világ szerintem ennél sokkal árnyaltabb, színesebb és titokzatosabb mint ahogy e könyv lapjain olvashatjuk. Persze sokminden kiderül belőle, de igazábaól pontosan az nem, aminek le kéne jönnie. Mit érez egy gésa? A könyv televan érzelmekkel ugyan, de úgy éreztem, hogy mindez kozmetikázott, mázas és nem szívből jövő érzés. Ugyanakkor aki szereti a sorsregényeket, és érdekli ez a világ mindenképpen olvassa el, mert kellemes olvasmány, de túl sok mindent nem fog megtuni eme világról.
Nekem tetszett, csak mást vártam. Romantikus lelkületűek meg egyenesen odalesznek érte :)
0
2006. február 22., szerda 14:36
Sziasztok!
Rég láttam ezt a könyvajánló topikot, és most úgy megörültem neki, hogy elhatároztam, legott én is ajánlok nektek egy frissen (is) megjelent könyvet.
A Nobel-díjas, nagy műveltségű Elias Canetti Káprázat c. opuszáról van szó, amely 1932-ben íródott és 1935-ben jelent meg. Hőse Peter Kien, a világ "úgyszólván legjobb" sinológusa, a való élet dolgaiban teljesen járatlan könyvmoly, a szellem embere, aki a valósághoz minden viszonyítási pontot a könyveiben talál. Mi történik, ha egy ilyen értelmiségi szellemember az elefántcsonttoronyból belesodródik az élet sűrűjébe, és összekerül a nagyon is anyagi, sőt anyagias, ötvenes-de-magát-harmincnak-képzelő asszonysággal (Thérese), majd a sakkmonomániás törpével (Fischerke úr), végül a brutális exrendőr házmesterrel. A tragédia természetesen elkerülhetetlen, de addig is élvezhetjük(?) a regény elképesztően abszurd jeleneteit egyiket a másik után, a Rejtőhöz illő mondatokat (Sárközy Elga pompás fordítása), a kiszámítható rugóra járó (és ezért halálosan determinisztikus) jellemeket, és érezzük, hogy ennek az egésznek nagyon nem lesz jó vége. Hosszú könyv, fajsúlyos könyv, a vége felé bizony már nagyon nyomasztó, de megéri elolvasni, maradandó élményt jelent.
Utána megint nézegethetitek kedvenc filmjeiteket.
0
2006. február 22., szerda 13:03

Nah, én még vasárnap elolvastam a könyvet, de csak most jutottam el oda, hogy írjak róla egy kis élménybeszámolót. 3 nap alatt olvastam el, ami nálam sokat számít. :-)
A könyv az egyik legjobb, amit valaha olvastam. Teljesen lekötött, nagyon nehéz volt mellőle felállni. A könyvre rettentően nagy nyomást gyakorol valami. Amit Angie is írt, hogy érzed, hogy valami van a háttérben egy rossz érzés, ami nem hagy nyugodni a végéig. A történet nagyon remek, sokminden kiderül, ami a korábbi részeknél kérdőjeleket hagyott maga után.
A utolsó 3 fejezet a legizgalmasabb rész, de gondolom ez mindig így volt. A tragédia ami a végén történik szörnyű, és megrázó. Rettentően rossz érzés fogott el miután elolvastam, és mélyen megrázott. Ilyen hatást még könyv sosem ért el nálam. (valószínű azért, mert ritkán olvasok könyvet) :)
Szóval nagyon jó könyv, bár nálam vetekszik az 5-össel, mert számomra az volt a legakciódúsabb, de ez is remek.
A poénok inkább már csak kötelezőjellegel vannak, a hangsúly inkább a Félvér Hercegen van és egyéb dolgokon. :-) Aki kíváncsi, olvassa el!
Valószínű újra el fogom olvasni, de még kell egy kis idő, míg feldolgozom az eseményeket. ;-)

Üdv.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. február 19., vasárnap 13:56
Anthony Kiedis - Scar Tissue. A Red Hot Chili Peppers enekesenek oneletrajzi konyve. Remek darab.

0
2006. február 19., vasárnap 13:35

Kevesebb, mint egy hét leforgása alatt sikerült kiolvasnaom Harry Potter legújabb kalandjait, és ha már ezt megtettem, gondoltam írok néhány sort a könyvről. Le kell szögezni, hogy ez a könyv már egyáltalán nem gyerekregény, sőt még korhatáros is (12 éven aluliaknak nem ajánlott)! Aki már elolvasta az előző 5 kötetet az tudja, hogy szépen elkezdtek kihullani a mellékszereplők, viszont most először egy főhős távozik az élők sorából.

Kiderül, hogy senki nem az, mint aminek látszik (vagy mint aminek hiszik). Voldemort nagyúr visszatért, és magaköré gyűjti régi társait a Halálfalókat, ami a legfontosabb, hogy ezentúl a célpont már ténylegesen Harry. Az egész könyvön mintha baljóslatú érzés lebegne végig, miközben olvasod. Persze van benne sok muris rész, de ezenfelül az agyad hátsó részében végig érzed, hogy valami rossz dolog fog történni, nagyon rossz dolog... Harry mellet természetesen mindvégig kitart két legjobb barátja Ron és Hermione, valamint Luna, és az egyre serdülő Ginny. Fred és George megnyitják varázsboltukat az Abszol úton, ami nem is megy olyan rosszul...

Az új tanév már eleve nem kezdődik túl jól senki számára és a hónapok múlásával Harrynek egyre az a gyanúja, hogy Malfoy tervez valamit Pitonnal karöltve. Rendre tűnnek el a varázslók, egyre több gyanús személyt küldenek az Azkabanba, teljes a káosz. És hogy mi lesz a történet legvége? Arra még várnunk kell, hiszen a 7. kötetben dől el Harry és Voldemort nagyúr harca.
0
2006. január 21., szombat 0:49
NE FELEDJÉTEK!

FEBRUÁR 10. - HARRY POTTER ÉS A FÉLVÉR HERCEG MEGJELENÉSE

6. rész
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 30., péntek 18:43
lecter már unalmas.
0
2005. december 30., péntek 16:49
Hannibal Lecter ördögi gyerekkora
0