Keresés

könyvajánló topik

2005. december 23., péntek 16:33
"Hála" az éjfélig nyitvatartó könyvesboltoknak, a múltkor addig böngészgettem az egyik Libri áruházban (őket szeretem, ezért szívesen reklámozom!), hogy lekéstem az utolsó vonatot hazafelé, és stoppal vergődtem hazáig (cirka 60 km-rel arrébb)! Végül is egy szép "József Attila összes versei" kötettel leptem meg magam, és sokkal boldogabb voltam, mint egy ikszedik leárazott dvd megvételekor! Furcsa, de így egy kötetben még soha nem voltak meg kedvenc magyar költőm versei.

Visszatérve a stoppolásra, egy megnyerő külsejű fiatal srác vett fel, aki elmondása szerint velem vesztette el a szüzességét, mert még soha nem állt meg stopposnak! Úgy látszik a gorilla termet, a nagy sporttáska, plusz sísapka és arcbahúzott sál bejön a vezetőknek így hajnaltájt. Ez az élmény nagy erőt adott nekem, mert úgy gondolom, ha ez sikerült, akkor bármire képes vagyok! :-)))
most posts by TM
0
2005. december 23., péntek 16:13
Senki nem mondta, hogy leszóltad. :-)
Amúgy egyetértek veled, mert valóban megfelel annak a célnak, amiért megírták. :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 23., péntek 16:12
valakine = valakinek
megési = mégis
szerinte = szerint
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 23., péntek 16:11
Ebből a szempontból még nem értékeltem a HP mániát. Szerintem mindenki számára azt jelenti a könyv amit...
Valakine nagyon tetszik, valakinek kevésbé, és valakinek - jelen esetedben - egyáltalán nem. De szerintem azért tényleg így jó, ahogy van. Furcsa lenne, ha nekem is ugyanaz tetszene mint másnak.
Én 20 éves vagyok és megési megfogott a könyv. Én megtaláltam benne mindazt az értelmet ami miatt elkezdtem olvasni. Olyan dolgokat is felfedeztem a könyvben, ami csak számomra fontos. Azonosulni tudtam néhány szereplővel és pont ezek azok a dolgok, ami miatt az ember könyvet olvas. Ha egyáltalán nem érdekli azt embert, akkor aztán tökmind1 kiről miről szól nem fogja elolvasni.
Véleményem szerinte J. K. Rowling pont egy olyan világot teremtett a HP világgal, ami sok emberre és egyben olvasóra talál.
A kisebb gyerekek számára biztosan.
0
2005. december 23., péntek 16:08
Nem szóltam le a HP regényeket, már csak azért se, mert bármelyiket nézem, sokkal jobbak, mint a belőlük készült filmek! Pont azt mondtam, hogy amire valók, annak tökéletesen megfelelnek.
most posts by TM
0
2005. december 23., péntek 16:04
Valoban nem. De az mar annal inkabb fura, hogy felnott emberekre ekkora hatast gyakorolnak a HP konyvek es filmek. Reszemrol nem nyert az egesz HP sorozat, de ennek talan az az oka, hogy inkabb Fantasy-t olvasok, ha mar meserol van szo. Es R.A. Salvatore konyvei eppen annyira kapcsolnak ki, amennyire szeretnem. De ettol fuggetlenul elfogadom, hogy van akinek a HP jelenti a kikapcsolodast. Eleg fura volna a vilag, ha mindenkinek egyforma izlese lenne. Csak azert irtam, mert szerintem picit tul van ertekelve az egesz es nem a maga helyen kezeli a vilag.
0
2005. december 23., péntek 15:56
rendkívül = rendkívüli
ez e = ez a
0
2005. december 23., péntek 15:56
Persze, igazad van. Irodalmi értéke hagy némi kívánnivalót maga után, de engem rendkívül mértékben szórakozat, és azt hiszem ez e lényeg, mert egy 13 éves gyerek nem azt fogja a mamájának mondani, hogy: "Anya, ennek milyen mondanivalója van, és mi az értéke, hanem, hogy de csúcsszuper könyv ez!" :-)

Sztem...
0
2005. december 23., péntek 15:42
Sokan fenntartásokkal kezelik, de tény, hogy Rowling roppant lendületesen tud írni! A mű irodalmi értéke megkérdőjelezhető, ne is menjünk ebbe bele, viszont könnyed kikapcsolódásnak mindenképp megfelel.
most posts by TM
0
2005. december 23., péntek 15:03
Harry Potter 5.

Én Bosszúálló előtt 1 nappal kezdtem el olvasni, de én is ma fejeztem be. A többit meg már leírta bosszúálló...
0
2005. december 23., péntek 14:23

Nos, befejeztem immáron az 5. könyvet is. Mindössze 4 nap alatt olvastam el a 750 oldalt, ebből is látszik, hogy egyszerűen fantasztikus könyv. J. K. Rowling annyira hihetetlenül jól találja ki ezeket a történeteket, hogy az ember egyszerűen képtelen letenni a könyvet.
A Harry Potter és a Főnix Rendjekönyv az egyik legjobb, legizgalmasabb könyv, amit valaha olvastam. Zseniálisan ki van találva. Én úgy érzem, hogy az 5 könyv közül ez a legjobb. Hihetetlenül izgalmas könyv.
Szorosan kapcsolódik a 4. könyvhöz, tehát csak az kezdjen hozzá, aki már olvasta.
Nem tudok többet mit mondani a könyvről, mert csodálatos. Nagyszerű. Sok a fordulat benne, tele van poénokkal, a szereplők végtelenül kedvesek, aranyosak. Sajnos egy tragédia is van a könyvben, de azt hiszem nem árultam el ezzel semmit.
Végre történt egy kis romantikus rész is a könyvben, aminek különösen örülök. :-)
Vegyétek, vigyétek, olvassátok!
Alig bírom kivárni, hogy a 6. könyvet is elolvashassam.

Üdv.
0
2005. december 21., szerda 21:14
Ha már az Eragon FILM-nél tartunk, akkor íme a regény....

ERAGON - AZ ÖRÖKSÉG I. KÖTET
PAOLINI, CHRISTOPHER

2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói, és már készül a filmváltozata is, mégpedig részben Magyarországon, jövő nyárra ígérik a bemutatót. Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Hosszú út áll előtte...

Kategória : Fantasy
Kiadó : Európa Könyvkiadó
ISBN : 963 07 7865 3
Oldalszám : 528

Fogy.ár: 2 800,- Ft

Akinek tetszett a LOTR, annek ez is tetszeni fog :)
0
2005. december 17., szombat 20:00
Bár láttad, hogy szívtam én is velük, de azért kell, hogy valamit a védelmükben is szóljunk, így igazságos.
Szóval tagadhatatlan, hogy nagyban hozzájárultak, hogy itthon a könyv üzlet ág ismét felfutott és ez aztán generálta a piacot és növekedtek a könyv nyomdai kiadások is.
Persze ez azzal is járt, hogy a tömeg elven sok a szemét, de azért az értékes könyv is több lett.
Pl. Hálás is vagyok azért, hogy hosszú évtizedek után megtudtam ismét venni Platon Állam-át.
0
2005. december 17., szombat 18:36
Bizonyára igazad van. Lehet, hogy megpróbálom visszavinni hozzájuk, hátha visszaveszik, és megrendelem máshonnan. Bár, pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el...
0
2005. december 17., szombat 9:54
Tegnap újfent voltam "Sándor & ra" boltban. Sajnos nincs más alternatíva a környékünkön, mert a kisebb üzleteket már tönkretette ez a gólem könyváruház- hálózat.
Ezúttal a feleségemnek szerettem volna könyvet venni, de a kiszemelt könyvből fellelt tíz példány mindegyike csapnivaló! Dühítő, hogy emiatt egy szomszéd városba kell elzarándokolnom. Ami meg még elszomorító, hogy már ebben a kultúrkörben is megvetette lábát a turkálós dvd állvány.
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 3:27
Nem muszáj megvenni.
Nézd meg a címét vagy írd fel az isbn számot majd rendel meg Te is ahogy én. Nincs még egy bolt aminek lenne arca ilyen könyvet küldeni.

Amúgy tényleg a nagy választék egy helyen a tagadhatatlan  előnyük.
Láthatóan a barns and noble-t kopintják csak még nem teljes a kép.
0
2005. december 17., szombat 3:05
Ez az Alexandra üzletlánc szomorúan pocsék, pedig a kínálat terjedelmes. Mivel ottani körökben eléggé nagy utálatnak örvendek (egyszer bementem hozzájuk Fókusz könyvboltos reklámszatyorral, és halálra aláztak miatta, aztán meg elfelejtettek elköszönni), már régóta nem jártam arra, de úgy tűnik, nem sokat javult a kiszolgálás. Apukámnak akartam egy szép karácsonyi meglepetést venni. Mivel nagy krimi-rajongó a fater, gondoltam valami ilyesmit veszek neki. Egy gyönyörű albumot találtam... a földön... Konkrétan egy Agatha Christie kalauzról van szó, baromi sok érdekességgel, rengeteg információval, gusztusos szürkés borítóval. Csak egy a baj, hogy a borítónak fehérnek kellett volna lennie. Szóval, hót kosz az egész. Több példány nem volt sehol, hát muszáj volt ezt megvenni. Most mondjátok meg, hogy álljak oda apám elé egy szutykos könyvvel? Vagy írjak a fogyasztóvédelemnek? Komolyan mondom, tiszta röhej ez az egész. ]:(
0
2005. december 17., szombat 2:51
Én is megjártam az említett, boltba, de Én pont ezért rendeltem inkább netről. :)

Jómagam is egy drágább könyvet akartam venni, amit már kinéztem magamnak.
Én nem vagyok azért olyan nagyon igényes, de ott már csak egy példány volt és cudar állapotban.
Kérdeztem másik van? Nincs. Rendelhető még? Nem.
Szóval gondoltam ahhoz képest amit láttam csak jobbat hozhatnak nekem és úgy is lett.
Persze nem mondom, hogy nincs rajta egy karc se, de az elvárt szinten belül van.

Amúgy ebben az évben többször is rendeltem különböző helyekről könyvet, mert úgy hozta a szükség és az idei év rekord is volt, több ment el a könyvekre mint DVD-re. :)

A bevétel dologgal pedig egyetértek. Hihetetlen milyen sorok vannak a pénztárnál már délelött is. Zsíros bevételük lehet.
0
2005. december 17., szombat 2:28
Legalább itt győztek Dobóék! :-)
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 8:14
Örülök. A kedvenc könyvem.
0
2005. december 15., csütörtök 23:55
De igazából nehéz dönteni! Minden könyv más emberi kapcsolatról szól.
Az Abigél a szeretetről és megbecsülésről, a Pál utcai fiúk a barátságról míg az Egri csillagok a hazaszeretetről...
Szóval ha egy zsűri dönt, szerintem elhalasztja máskorra. :)
Így az embereknek "könnyebb" volt, mert őket a szívük vezette. Jelen esetben Egerhez. :)
0
2005. december 15., csütörtök 23:43
Én is
0
2005. december 15., csütörtök 23:42
Inkább az Abigélnek adtam volna...
0
2005. december 15., csütörtök 22:57
gratulálok az egri csillagoknak! bár nekem nem kifejezetten a kedvencem.
0
2005. december 15., csütörtök 22:51
Egri csillagok nyert a Nagy könyvben!
0