Keresés

könyvajánló topik

2005. július 22., péntek 15:32
Most már reagálni sem lehet arra, amit valaki írt? Jó, értettem.
0
2005. július 22., péntek 15:20
Nemár.. ez a topik is szét van csetelve. És Juliet, te tovább folytatod.
0
2005. július 22., péntek 14:02
:-)))))))))) Ez nagyon jó volt, kedves Dylan!!!
0
2005. július 20., szerda 10:00
BRADLEY TREVOR GREIVE: ROSSZ NAPOM KÖNYVE

Oldalak: 94
Borító: KÖTVE
Kiadás éve: 2004
Ár: 1490 Ft

Ismertető: Igazság szerint mindenkinek lehet rossz napja. Ez hozzátartozik az élethez. A Rossz napom könyvében található fotókból és képaláirásokból ráébredhetünk, hogy rossz nap ellen is van orvosság: a dolgokat a maguk valójában kell nézni, felvállalva a következményeket. El kell fogadnunk, hogy kudarc és veszteség mindenkit érhet; be kell ismemi a lét abszurditását, és örülnünk kell minden apró felmerülő lehetőségnek. A Rossz napom könyve bájos fekete-fehér állatfotók segítségével, sok humorral és mély átéléssel közvetíti ezt az üzenetet. A képek meghökkentően emberiek és mindenféle előítélettől mentesek. A fényképek és a hozzájuk tartozó vidám szövegek mosolyra fakasztanak és véget vetnek a rossz napnak.

Ez a kis könyvecske annyira megtetszett, hogy meg is vettem. Ha rossz napom lesz jól fog jönni :) Mindenkinek elkellene egy példány a polcán, nekem nagyon bejött! A fényképek első osztályúak és tényleg nagyon poénosak, alatta a szövegek szépek, elgondolkodtatóak és mosolyt csalnak az arcodra, ezt garantálom :)))) Mosolygás a legjobb dolog a világon, ha a rosszkedved akarod elűzni. :)
0
2005. július 20., szerda 9:51
Luke Rhinehart: A kockavető

Kiadó: KONKRÉT KÖNYVEK
Oldalak: 464
Borító: FŰZVE
Kiadás éve: 2005
Ár: 3480 Ft

Ismertető: A Kockavető mulatságos, provokatív, helyenként merészen szalonképtelen regény a korai hetvenes évekből. Véletlenről, szexről, lázadásról. Kultkönyv a javából. Nem biztos, hogy megváltoztatja az életedet. De jó esélyed van rá.
"Az élet az unalom tengerén elszórt eksztázisszigetekből áll, és harminc fölött már ritkán látni a szárazföldet" - állapítja meg Luke Rhinehart, az elismert pszichiáter, aki egy nap rádöbben, mennyire a rutinszerű hétköznapok, a gépiesen játszott szerepek kényszerzubbonyában él. Unja önmagát, és unja az életét. Dr. Rhinehart ezért elhatározza, hogy kiszabadul a megszokások börtönéből, és a véletlenre bízza a sorsát. Pontosabban, a dobókockára. Különféle opciókat gyárt magának, miként cselekedjen, milyen szerepeket játsszon. A Nagy Dobás Napjától kezdve nincs számára visszaút...

Volt szerencsém beleolvasni, és azonnal magával ragadott. Valamiért szeretem ezeket a furcsa, néhol meglehetősen bizarr történeteket. Itt egy orvos teljes elborulásának lehetünk tanúi, ahogy egy kis dobókocka akarata teljesen felemészti, pedig mindez játékból indult, aztán egész más lett belőle. A kockavetés lényege, hogy mind a 6 pöttyre felírunk valamilyen dolgot, amit végre kell hajtani, vannak jó, és kevésbé jó dolgok. Azonban mikor már gyilkosság, és erőszak is megjelenik a feladatok között, és már semmi másnak nem él az illető, csak a kocka akaratának, az már veszélyes. Teljes oldalakon át tartó ódákat találhatunk eme piciny tárgyhoz, és a vége.... nem mondom el, inkább olvassátok el! Megéri ;)
0
2005. július 8., péntek 13:13
Igen, a filmmel egy időben jelentette meg az Ulpius-Ház Könyvkiadó Bt.
0
2005. július 8., péntek 13:00
Kiadták újra? Egy 2-3 hónapja égre-földre kerestem, de sehol sem találtam.
0
2005. július 8., péntek 10:46
Aham. :)
De inkább a HTML gyakorló topicban próbálkozz! ;)
0
2005. július 8., péntek 10:45
nem így
0
2005. július 8., péntek 10:45
így?
0
2005. július 8., péntek 9:37
Nem vagy béna, csak elnézted, mert négyzetes zárójelek helyett kacsacsőr kell, ha jól tudom. :)
0
2005. július 8., péntek 3:22
Nem működött a  szövegkiemelés... Miért van ez? Talán mert béna vagyok? Na mindegy... :)
0
2005. július 8., péntek 3:19
Ha már a vicc topicba feldobtam egy Egypercest, itt is szeretném mindazok figyelmébe ajánlani Örkény István - Egyperces novellák című könyvét, akik még nem olvasták!

A nem ritkán pár soros novellák az író szerint is teljes értékű művek, amik elgondolkodtatóak, és szórakoztatóak. A legtöbbjükben finom abszurd humor jelenik meg, ezek a kis történetek, viccek, (vagy éppenséggel újságokból változatás nélkül kiollózott hírek) gyakran a magáról Örkényről szólnak. Az egyik ilyen például A fogyasztói társadalom lélektani anatómiája az író 1978-as New Yorki látogatása idején játszódik, amikor is az utcán sétálva meglátott egy forradalmi technikai vívmányt: Egy digitális zsebszámológépet! Ennek a számológépnek a kalandos megvásárlásának története köré nagyszerű észrevételeket tesz az akkor nálunk még szokatlan marketing, és reklámgépezetről. És mindezt remek, humoros stílusban!

Végezetül pedig álljon itt egy rövid, de annál hatásosabb egyperces:

[b]Az otthon[b/]

A kislány még csak négyéves volt, emlékei bizonyára összemosódtak, s az anyja, hogy tudatosítsa benne a küszöbön álló változást, odavitte a szögesdrót kerítéshez, és messziről megmutatta neki a szerelvényt.
- Nem is örülsz? Ez a vonat visz haza.
- És akkor mi lesz?
- Akkor otthon leszünk.
- Mi az, hogy otthon? - kérdezte a gyerek.
- Ahol azelőtt laktunk.
- És ott mi van?
- Emlékszel még a mackódra? Talán a babáid is megvannak még.
- Anyu - kérdezte a gyerek. - Otthon is vannak őrök?
- Ott nincsenek.
- Akkor - kérdezte a kislány - onnan meg lehet majd szökni?

0
2005. július 1., péntek 16:40
Philip K. Dick: Kamera által homályosan

Kamerák felszerelve. Indulhat a megfigyelés. De ki figyel meg kicsodát?
A rendőrök és a bűnözők mindig is szorosan függtek egymástól. De egyetlen regény sem dolgozta fel erőteljesebben ezt a perverz szimbiózist, mint Philip K. Dick 1977-ben született remekműve.

Fred kábítószeres ügynök, aki eltökélten próbál a H-Anyag nevű illegális, bár bizonyos körökben roppant népszerűségnek örvendő szer nyomára bukkanni. Ezért a külsejét teljes mértékben megváltoztató maszkafander segítségével felveszi a drogdíler Bob Arctor személyiségét, és ebben a szerepben ő is komoly fogyasztójává válik a H-Anyagnak. A kábítószernek azonban súlyos mellékhatása van: kettéhasítja fogyasztója személyiségét. Fred - a kábítószeres ügynök - tehát a titokban elhelyezett kamerák képein keresztül figyeli Bob Arctort - a drogdílert -, és közben fogalma sincs róla, hogy saját maga után nyomoz.

Philip K. Dick személyes élményekből táplálkozó, sötéten ironikus regényéből Richard Linklater készít filmet, melyet - Keanu Reeves és Winona Ryder főszereplésével - 2006-ban mutatnak be a mozikban.

Nem lehet rossz! :)
0
2005. június 30., csütörtök 9:11
ha megvolt a film, akkor jöhet a könyv. (ha még nem votl meg a film, akkor mindenképp a könyv jöjjön előbb.)

0
2005. június 30., csütörtök 3:02
O.K. akkor elolvasom! :-)
0
2005. június 29., szerda 14:56
Szia Dylan. :)

A könyv egy az egyben ugyan az mint a film. :) Végülis a könyvből készült a film! Nekem nagyon tetszett. Pont most gondolkoztam, hogy újra el kellene olvasnom.
Nekem Ed Northon az egyik kedvenc színészem, és abszolúte hitelesen adta vissza a karaktert. :) Szreintem megéri elolvasni, ha tetszett a film!
0
2005. június 29., szerda 3:35
Angelus!

Az útolsó éjjel az egyik kedvenc filmem! :-) Milyen a könyv? Már én is meg akartam venni!
0
2005. június 28., kedd 18:45
Nálam is helyhiány van sajnos. :( Ha megnézted a képeket láthattad, hogy van már néhány  könyv keresztben a többi tetején. Sajnos már nem férnek el a sorban, és hiába pakolom őket jobbról balra, nem fér több. :(((

A mai szerzemény az albumokat gyarapította ez az Iszlám művészet és építészet. Nem volt szívem otthagyni az Alexandrában, mikor félárért kínálták :))) és olyan gyönyörű!
0
2005. június 28., kedd 18:41
Nem feltétlenül az anyagi okok miatt nem veszem meg a könyveket :)) De köszönöm!! Egyszerűen sok a könyvünk otthon (4 generáció gyarapította/tja a könyveket) és kevés a hely. Anyám már így is beígérte ha még egy könyvet viszek haza, akkor lesz ne mulass :)) Bár nem hiszem hogy bármit is tenne, mert ő is nagyon szereti a könyveket :)) Így marad a könyvtár vagy a kölcsön könyv, mert az nem marad nálam, bár sokszor sajnálom, hogy meg kell válnom Tőle.. :))
0
2005. június 28., kedd 18:37
Potom 700 Ft-ért meg is veheted a Diákkönyvtár sorozatban ;)
0
2005. június 28., kedd 18:35
Még sajnos nem... De mindenki áradozott róla, így már nagyon kíváncsi vagyok, csak a könyvtárban mindig ki van adva... de nem adom fel!! ;))
0
2005. június 28., kedd 18:31
Nem volt kötelező, csak ajánlott, de én elolvastam és nagyon tetszett. :)
Te olvastad?
0
2005. június 28., kedd 18:24
A Mesterségem a halál nálatok kötelező volt? Biztosan jó fej volt az irodalom tanárotok :))
0
2005. június 28., kedd 18:15
Úgy gondoltam, bemutatom a kedvenc könyveim, de mivel túl sok lenne felsorolni, így készítettem néhány fotót róluk :)

albumok és filmes könyvek

regények és egyéb könyvsorozatok

az abszolút kedvencek

kötelezők és Kingek

Nagyjából ennyi. Még van pár pszichológia könyvem a legfelső polcon, és néhány regény, de azokkal most nem untatnálak benneteket :)
0