Keresés

könyvajánló topik

2005. június 25., szombat 14:04
Ez tök jó! :))
0
2005. június 25., szombat 11:53

A Csőevő Duhajka meséi

Szeretnének találkozni egy előkelő családból származó függönnyel? Kíváncsiak a vízibacimozira? Akarnak rösztölőt a vállukra? Nos, könnyen úgy járhatnak, mint az ugró-bugró bábony, aki addig-addig, amíg már tényleg! De ha nem félnek az ökölorrú zürjénposzátától, kibírják a vátlák tokkantását és tudnak nemet mondani, egy zúgó bakterka követelésére - akkor valószínűleg maguk is elboldogulnának Lehetország csodálatos tájain Akárkivárostól Ordítóházáig. Máskülönben jól jöhet az iránymutatás, mert aki túl komolyan veszi magát, még a végén valóra válik! Megjelent Laár András meseregénye gyerekeknek és felnőtteknek.
most posts by TM
0
2005. június 20., hétfő 12:21
Gabriel García Márquez egészségi okokból visszavonult  a
nyilvánosságtól
Búcsúlevelet küldött barátainak, ez az Internet segítségével is terjed. Ajánlom, hogy
olvassátok el az utóbbi idõk legzseniálisabb latin-amerikai elméjének
igazán megható írását.

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu
vagyok,
és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan
kihasználnám.
Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám
azt, amit
kimondok. értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek,
hanem azért, amit jelentenek. Keveset aludnék, többet álmodnék,
hiszen
minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt
veszítünk. Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék,
amikor mások alszanak. Ha Isten megajándékozna még egy darab
élettel,
egyszerû ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül
hagyva
nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is. A férfiaknak bebizonyítanám,
mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem
hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!
Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától
tanuljon meg
repülni. Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel,
hanem a feledéssel jön. Annyi mindent tanultam tõletek, emberek...
Megtanultam, hogy mindenki a hegytetõn akar élni, anélkül hogy tudná,
hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik. Megtanultam,
hogy
amikor egy újszülött elõször szorítja meg parányi öklével az apja
ujját,örökre megragadja azt. Megtanultam, hogy egy embernek csak
akkor
van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.
Annyi
mindent tanulhattam tõletek, de valójában már nem megyek vele sokra,
hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek. Mindig
mondd
azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz. Ha tudnám, hogy! ma látlak
utoljára aludni, erõsen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz,hogy a
lelked õre lehessek. Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy
láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá
ostobán,
hogy "hiszen tudod". Mindig van másnap, és az élet lehetõséget ad
nekünk
arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van
nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy
sosem
felejtelek el. Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem
fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért
ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni
fogod azt a napot, amikor nem jutott idõd egy mosolyra,egy ölelésre,
egy
csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy
utolsó kérést. Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd
a
fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd õket és bánj velük jól,
jusson id! õd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg",
"kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket
ismersz. Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az
Úrtól erõt  és bölcsességet, hogy kifejezhesd õket. Mutasd ki
barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked.
most posts by TM
0
2005. június 17., péntek 10:57
HULLAMEREV - A HOLTTESTEK LENYŰGÖZŐ ÉLETE
ROACH, MARY

Mary Roach kellő iróniával és humorral kezeli a sokunk számára hátborzongató kérdést: "vajon mi történik velünk, miután meghalunk?"
Ebben a döbbenetes és lenyűgözo beszámolóban, Roach felfedi az ókori anatómialaborok és a középkor emberi alapú gyógyszerkészítményeinek titkait, ellátogat a Tennessee Állam Egyetemén működo "testoszlató-farmra" és minden olyan helyre, ahol hullák a "foszereplok", pl. a plasztikai sebészek arcfelvarró kurzusára vagy a tetemkomposztáló eljárás elso bemutatójára. A szerzo az osi mumifikálásról és a legmodernebb tartósító eljárásról is olyan közérthetoen és utánozhatatlanul fanyar stílusban ír, hogy a könyv végére egyetérthetünk vele: "a halál nem is olyan unalmas."

Nagyon vicces. :)))
0
2005. június 17., péntek 4:06
Erről egy a napokban olvasott másik  felmérés  jutott eszembe, ahol érdekes módon hasonló könyvek kerültek a kalapba csak  kicsit  más szemszögből nézve :))) Véleményt nem mondok róla, döntsön mindenki maga :)

http://index.hu/kultur/2005/szkonyv/szavazas/
0
2005. június 16., csütörtök 2:03
Phu! Biztató! :-)))
0
2005. június 16., csütörtök 2:02
és ha már átrágtad magad a szilmarilokon, jöhet az unfinished tales! :)
0
2005. június 15., szerda 23:45
A Gyűrűk ura könyv olvasásához remek bemelegítés a Hobbit (magyarul. A Babó) című könyv. A három nehezebb nyelvezetű könyv pedig jó edzés a Szilmarilokhoz! :)
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 23:27
A Gyûrûk urát lehet, hogy elolvasom egyszer, csak még sokminden be van tervezve elõtte. :-)) Biztos, hogy a könyv jobb, mint a HP filmek, elhiszem, de tõlem maga a témaválasztás nagyon idegen, ezért nem érdekel. Akkor inkább olyat olvasok, ami tényleg érdekel, annyi könyv van még, amit ki kéne olvasnom, az egész életem nem elég rá. Valahogy szortírozni kell. :-)))
0
2005. június 15., szerda 23:21
könyvasaptáció=könyvadaptáció
0
2005. június 15., szerda 23:21
azt rosszul teszed:) de komolyan: ha szeretsz olvasni, vétek kihagyni. mindkettő nagyon olvasmányos, nagyon könnyű őket olvasni (a gyűrűk ura elejétől eltekintve, de érdemes átrágni magad rajta). a filmek meg sem közelítik a könyveket, bár a király visszatér extra változata nagyon jó (a többit csak simában láttam). a hp filmek pedig szerintem kifejezetten gyengék, nagyon nem adják vissza a könyv hangulatát. mondjuk ez nem egyedi, ritka a jó könyvasaptáció...
0
2005. június 15., szerda 23:10
Ok, bocs. :-))) Nem akartalak megihletni. :-))
Egyébként egyiket sem olvastam, csak a filmeket láttam, csak tõlem távol áll mindkét világ. De ha választani kéne, melyiket olvassam el, akkor persze a Gyûrûk urát olvasnám el, azt még inkább el tudom fogadni. Nem tehetek róla, de Harry Pottertõl kiütést kapok. :-))
0
2005. június 15., szerda 23:06
annak szólt, aki így gondolja. mindenesetre a te hozzászólásod ihletett meg:) ha te nem így gondolod, az jó, csak akkor ne írj félreérthetően. ha pl azt írod, hogy te ezt a két könyvet nem szereted, mert nem tetszik a témája, unod, stb, azzal biztosan nem kezdek el vitatkozni, max beírom, hogy márpedig szerintem jó:)
0
2005. június 15., szerda 23:00
Remélem, ez nem nekem szólt. :-))) Én nem szidtam õket, csak nem szeretem õket a témájuk miatt. Egyszerûen nem érdekel. Biztos mindenki más listát tudna összeállítani. De nem azért szidtam õket, mert kommerszek. Csak a félreértések elkerülése végett. :-)))
0
2005. június 15., szerda 22:57
szerintem kiváló. egy tizenkettes szűkítésnél mindig marad ki kedvenc, én speciel egy százas listánál is fájó szívvel hagynék ki egy csomót... bár én is hiányolok sok könyvet-nevet (merle, crichton, kundera, hrabal, mikszáth, vonnegut, mondjam még?), de azt speciel nem tudnám kapásból, hogy melyik helyett (már ha egy objektív vagy viszonylag objektív listáról beszélünk, és nem a saját kedvencekről). olvastam mindet, a maga nemében mindegyik remekmű, ott van a helyük a legjobbak között.
a gyűrűk urához és a harry potterhez meg annyit, hogy rohadtul divat ezeket a könyveket szidni, ált. azzal a felkiáltással, hogy kommerszek. ettől mindig felmegy a pumpa, mert:
1. a gyűrűk ura az irodalom egyik legnagyszabásúbb vállalkozása, egy komplett világ precíz, pontos kidolgozása, remekül megírva, minden idők egyik legjobb fordításával.
2. a harry pottert is lehet szeretni vagy nem szeretni, de egyvalami tény: generációkat szoktatott rá - vagy szoktatott vissza - az olvasásra. nem hiszem, hogy sok olyan könyvet tudna bárki mondani, amelyiknek ekkora hatása lett volna...

végezetül még annyit, hogy - és ennek már végképp nincs köze a korábbi hozzászólásokhoz, csak eszembe jutott - nem attól lesz valami klasszikus, hogy régi, vagy hogy kevesen szeretik (értik), hanem attól, hogy remekmű...
0
2005. június 15., szerda 18:05
Ja, még egy Könyvklubos könyv eszembe jutott, a Kapitány és katona folytatása, a Déltengeri kalandok, ami még azért érdekes, mert a Russel Crowe-s film inkább ebből a regényből merít, kevésbé a Kapitány és katona című regényből. Egyébként ennek van valami tíz része, jó lenne, ha azok is megjelennének, ha már film nem is lesz belőlük (szerintem).
T
(Részletek: a Libri weboldalán a keresőbe be kell írni, hogy déltengeri és ezt adja fel)
0
2005. június 15., szerda 18:01
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek egyik legutóbbi könyvélményem. A feleségem igencsak szereti a Szex és New York című sorozatot - és itt jön a képbe a dvd-s vonatkozás - ami egyelőre nem hozzáférhető dvd-n, cserébe viszont nincs hbo-nk, a viasaton meg már egy ideje csak ismételnek.
A Magyar Könyvklubnál viszont jól megjelent a sorozat "hivatalos könyve", amiből rögtön be is szereztem egy példányt, természetesen szigorúan csak a feleségem kedvéért :)
Meglepett egyébként, hogy a könyvet én is szórakoztatónak találtam, sőt nagyon jónak, úgyhogy teljes szívvel tudom ajánlani az itteni tisztes társaságnak is - ha más nem, ajándékba a gyengébbik nem képviselőinek!
Íme a részletek: http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=183&cid=17716
T
0
2005. június 15., szerda 16:09
5 könyvet nem olvastam, a maradékból nekem az 1984 tetszett a legjobban
0
2005. június 15., szerda 15:46
Igen, de nekem pl. ezek az elsõ olvasmányok most is nagy kedvenceim, különösen a Pál utcai fiúk. De én mégsem arra szavaztam. :-))
0
2005. június 15., szerda 15:43
Ez a Top 12 azt mutatja, hogy főleg tanulók szavazhattak, vagy mindenkinek az első olvasmányai rögzültek. Mondjuk Orwell, Bulgakov és Marquez talán felnőttesebb stílus.
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 15:27
Hát annyira nem esik jól, sõt. :-))) Inkább örülök neki, hátha az kellemesebb lesz. :-)))
0
2005. június 15., szerda 15:26
Az Egri csillagok nekem is nagy kedvencem, örülök, hogy listás.
0
2005. június 15., szerda 15:26
Ha jól esik...:)
most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 15:23
Ja, tényleg, itt csak regények vannak. :-)))
Nem mondtam, hogy nem meghatározó alkotás, de attól még bosszankodhatok, hogy ott van, nem? :-)))
0
2005. június 15., szerda 15:21
Azért mert nem szereted a Gyűrűk urát, attól még az a 20. század meghatározó irodalmi alkotása, ha másban nem, népszerűségben. Potterre nyilván a tinik szavaztak, Shakespeare meg ha jól tudom nem írt regényt! :)
most posts by TM
0