Keresés

könyvajánló topik

2005. január 27., csütörtök 21:08
Oh, tudom hol van köszi. Még nem sikerült kimozdulnom itthonról. Szerintem holnap esedékes a megvétele.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. január 27., csütörtök 21:03
Megvetted a délután folyamán? Esetleg eltetessem neked? Van ott ismerősöm!! (A kis Alexandrában a volt Radnóti könyvesboltban, oda menj)
0
2005. január 27., csütörtök 14:30
Oh, köszi. Feltétlenül megveszem.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. január 27., csütörtök 13:44
Sétálón a kicsi Alexandrában még láttam belőle 2 példányt. gondoltam szólok hol találsz még belőle, mert már nem nyomnak!
0
2005. január 27., csütörtök 13:40
Hamár ilyen olcsó, akkor szerintem meg fogom venni.
0
2005. január 27., csütörtök 13:22
BRET EASTON ELLIS: AMERIKAI PSYCHO

Irodalmi alkotás nagyon ritkán képes olyan világraszóló botrányt kelteni, amilyen az Amerikai Psychót övezte. Kiadók, amelyek már szerződést kötöttek a mű megjelentetésére, és előlegképpen súlyos összegeket fizettek a ki Ellisnek, sorra visszakoztak, és elálltak a publikálástól. Ez a könyv nemegyszer átlépi az elviselhetőség küszöbét. Amit írója a perverzió és az erőszak tombolásáról elgondol és leír, az kívül esik a normális ember felfogóképességének és erkölcsi érzékének határain. Amit azonban ezzel közöl, az értelmezhető és megítélhető: megrendít, felkavar, s könyörtelenül szembesít egy olyan világgal, amelyre - ha mégoly kelletlenül is - ráismerünk.A regény főalakja Pat Bateman, huszonhat éves yuppie a Wall Streetről; intelligens, jóképű, elegáns és gazdag fiatalember. Lételeme a csillogó felszín: a legdivatosabb és legdrágább holmikban jár, a legfelkapottabb éttermekben vacsorázik barátaival és soros barátnőivel, ízlése ételben-italban főúri, fényűző lakása tömve a csúcstechnológiát képviselő szórakoztató-elektronikai szerkentyűkkel, véleménye a zenétől a politikáig mindenről naprakész. De Bateman valójában értéket, mértéket nem ismerő pszichopata szörnyeteg, aki a belsejében tátongó űrtől szexorgiákkal, egyre rafináltabb kéjgyilkosságokkal, sőt kannibalizmussal igyekszik menekülni - mindhiába.A nyolcvanas évek második fele óta nemzedékének legjelentősebb írójaként számon tartott Bret Easton Ellis könyvének lapjain az amerikai álom helyébe lidérces rémálom lép: az Amerikai Psycho egy irányt vesztett, erőszakban tobzódó, anyagiasságba fulladó kultúra egyöntetűen sötét, kiutat nem mutató, döbbenetes erejű látomás.

Kiadó : Európa Könyvkiadó
ISBN : 963 07 7095 4
Oldalszám : 568
Fogy.ár: 1 800,- Ft

Ez elég jól érzékelteti, hogy milyen a könyv!
0
2005. január 27., csütörtök 13:17
A film ebben az esetben is csak halvány másolata a könyvnek. Elképzelni sem tudod, ha nem olvastad, hogy mennyire durva és beteg a könyv. Főleg a vége felé, mikor egyre jobban becsavarodik Bateman. Az utolsó mondat legvége pl. már a teljes őrületet mutatja: ".... nincs kijárat."
0
2005. január 27., csütörtök 11:40
Viszont érdekes, hogy az Amerikai pszicho viszont nagyon bejött. Zseniális film.
0
2005. január 27., csütörtök 11:21
A film és a könyv nem is hasonlít egymásra! Csak a nevekben és a helyszínekben. Ha neked beteg volt a film az csak gyenge harmat a könyvhöz képest és az Amerikai pszicho... volt olyan rész, amikor hányinger kerülgetett (aki olvasta az tudja mire gondolok - patkány).
0
2005. január 27., csütörtök 11:19
MISZTIKUS TÖRTÉNETEK GYŰJTEMÉNYE

Már korábban ajánlottam ezt a könyvet, de nem írtam róla sokat, így most bepótolom! :)

Szellemek, boszorkányok, szörnyek és csodák - évszázadokon keresztül az emberek ámulva tekintettek a körölöttük lévő világ oly sok rejtélyes jelenségére. Vajon hittek-e az őskori elődeink a halál utáni életben? Vajon megalapozottan valljuk-e az elme hatalámát a test felett? Valóban jártak UFO-k bolygónkon?
A Misztikus történetek gyűjteménye több, mint 500, képekkel illusztrált történetével visszarepíti Önt az időben, az őskortól napjainkig. Lapjain izgalmas és szinvonalas kalandra hívják önt mindazok a tudósok és szakértők, akik e példátlan kötet elkészítéséhez kutatómunkájukkal hozzájárultak. Olyan kalndban lesz része, mely során bepillantást nyerhet Földünk sokszor megmagyarázhatatlan misztikumainak titokzatos birodalmába!

Maga a könyv 5 nagy részre tagolódik a tárgyalt korok alapján:
1. Csodás történetek a régi korokból
2. A középkor nagy csodái
3. Boszorkányok, szellemek és démonok
4. Látomások, szellemek és a felvilágosodás
5. Rejtélyek: kihívás a tudomány számára és rejtélyek az új évezredben
+ kislexikon!

Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a remek könyvet, aki a téma érdekel. Atlantisztól kezdve, az ókori kínai jóslatokon és Drakulán kersztül egészen James Dean elátkozott autójáig eljuthatunk a rövid és érdekes történetek által!
0
2005. január 27., csütörtök 11:05
Hallod, Angelus?!

Én filmen láttam, de iszonyatosan beteg film. Pedig azt hittem valami értelmes lesz.
0
2005. január 27., csütörtök 10:59
BRET EASTON ELLIS: A VONZÁS SZABÁLYAI

Tegnap előtt fejeztem be és egészen jó volt, de azért a legjobb könyve akkor is az Amerikai pszicho. A hangvétele hasonló, de nincs benne brutalitás, mint az előbb említett regényben.

Maga a könyv 1985-be kalauzol el, méghozzá Amerikában a camdeni egyetemre, ahol a diákok legkevéssé tanulmányaikkal törődnek: Buli és mámoros éjszakák követik egymást örök alkoholos, narkós és másnapos állapotban... Mindent csak az elsődleges testi igények kielégítésének szükséglete és a testi vonzás - vonzalom törvényei szabnak meg.

Furcsán megírt könyv, az eseményeket maguk a szereplők mondják el nekünk nélkülözve minden érzelmet és tapintatot. Tehát egy adott szitut több szereplő szemszögéből is megláthatunk.

Aki szereti Ellist, az olvassa el, de aki nem itt a remek alkalom, hogy megismerje! Ez a regény talán kicsit olvasmányosabb és emészthetőbb, mint az Amerikai pszicho.
0
2005. január 21., péntek 16:21
köszönjük, online boltokat mi is tudunk böngészni, inkább véleményt, plíz.
0
2005. január 21., péntek 15:20
Nem csak gerike indult be
0
2005. január 21., péntek 15:14
Ha ez így működne, Te már rég milliomos lennél a Hivatali patkányok promótálása után:)
0
2005. január 21., péntek 14:18
Lassan már részesedést kéne kapnod a kiadótól, annyit reklámoztad a könyvet... :)
0
2005. január 21., péntek 13:51
Látom Gerike beindult és chat topic lett a könyvajánlóból is! :)
0
2005. január 21., péntek 13:49
me'! :)
Nem tudtam, hogy látszik-e a link.  :)
0
2005. január 21., péntek 13:39
mé'
0
2005. január 21., péntek 13:39
+
0
2005. január 21., péntek 13:37
Megrendelted?
0
2005. január 21., péntek 13:23
köszi
0
2005. január 21., péntek 13:18
Kb. 1490 Ft.
0
2005. január 21., péntek 13:12
és menyibe lehet az a könyv?
0
2005. január 21., péntek 12:55
Gerike!

Nézd meg a Pesten a Központi antikváriumban a Múzeum körúton az Astoriánál. Ott kell hogy legyen, mert ott minden van. Ha nincs hamar beszerzik!!! :))
0