Ja, és a Múltfigyelők meglehetően gagyi borítója ne tévesszen meg senkit! (Legszívesebben az összes csontot eltörtém annak az idiótának a kezében, aki azt a festményt hányta a könyv címlapjára!)
0
2005. január 21., péntek 12:28
1390
Hogyhogy elkezdtek érdekelni az ufo-k?
0
2005. január 21., péntek 12:27
98
Akkor ide is: Aki szereti a jó sci-fiket, annak nagy lelekesedéssel ajánlom Orson Scott Card Múltfigyelők (Kolombusz Kristóf feloldozása) c. zseniális regényét. Most, hogy Teremtő Alvin történetein kívül is olvastam végre valamit Cardtól, már egész biztos vagyok benne, hogy lassan szobrot fogok emelni neki. Ha még a Végjátékot is be tudnám szerezni végre...
0
2005. január 21., péntek 12:23
2682
De Angelus! Ezt a könyvet csak antikváriumból lehet megszerezni? Mert megnéztem ott, ahonnan ezt a könyvborítót beraktad és ott csak az "előjegyezhető" státusz van. Szal' máshonnan nem lehet hozzájutni? ÜDV,
0
2005. január 21., péntek 10:16
1431
Meg akarsz győzni? ;) Úgysem tudsz. De azért rákeresek (na ilyenkor jönne jól már végre az a francos keresés).
0
2005. január 21., péntek 10:10
1390
Hol van az időutazás topic? Nem találom, pedig kétszer is átnéztem a topicokat. Keresse már meg valaki! :)
0
2005. január 21., péntek 10:08
2774
aki még nem olvasta annak ezért, aki meg igen, annak újból el kell olvasnia :)
ebből mind az 5 kötet, valamint ezt:
amit már mások írtak, de nagyon jó, én most kezdtem el
valamint
ezek, amik szintén mások által írt kiegészítések asimov világához :)
0
2005. január 21., péntek 9:57
1431
Láttam ilyesmit a spektrumon, legalább akkora baromság lehet, mint az a bizonyos boncolás. Egyébként öregembernek is jól jön a pénz (esetleg az unokáinak), ha érted mire célzok.
0
2005. január 21., péntek 9:56
1431
Maradjunk annyiban, hogy az időutazást csak átvitt értelemben tartom ésszerűnek, azon belül is csak a jövőutazást - einstein relativitás elméletével (az is tulajdonképpen csak felpörgetett előrehaladás), mivel az idő, mint olyan csak elméleti sikon létező fogalom. Egyébként az evolúció, meg úgy általában az élet kialakulása is véletlenek sorozata: nem mondtam, hogy nem lehetséges, csak azt, hogy nem tartom valószinűnek, hogy egy pontosan ugyanolyan küllemű és viselkedésű lény alakuljon ki, mint az ember.
0
2005. január 21., péntek 9:49
1390
Gondolom, hogy ha itt kifejlődhet az ember, akkor másik bolygón is. Mire vársz? Csápos polipokra vagy szörnyekre? Van egy olyan elméletem, miszerint ezek nem is idegenek, hanem eltorzult emberek a jövőből. :) Mi van, ha évszázadok/évezredek múlva így fogunk kinézni? Elvégre az ember teste folyamatosan torzul. :)
0
2005. január 21., péntek 9:46
16970
Te olvastad ezt a könyvet? A hapi a Pentagonban, és titkos projekteken dolgozott!!! Ezért csak a halála előtt mondta el ezt, mert nem kellett tartania a következményekről. Ebben amúgy szó sem esik a boncolós videóról, ami szerintem csalás. :)
0
2005. január 21., péntek 9:45
1431
"...elég logikátlan..."
=elég valószinűtlen
0
2005. január 21., péntek 9:43
1431
Erről van vagy 600 féle változat, és valamennyi meglehetősen egyoldalúan tárgyalja az ufók, azon belül a Roswell-i "incidens" történetét. Vagy mondhatnám úgy is, nem kifejezetten csak ezt az esetet akarják megtárgyalni, sokkal inkább ennek szemszögéből megközeliteni az idegen repülő tárgyak eredetét. Mindenesetre én láttam azt a videót, ami kiváltotta ezt a lavinát (ha jól emlékszem, valamikor a 90-es évek elején hozta nyilvánosságra egy - vagy szenzációhajhász vagy szemfüles - újságiró). Ha élőlényről van egyáltalán szó, nem pedig csalásról, inkább mondanám, hogy egy félresikerült kisérlet torzszülöttje az a valami, mintsem egy sokezer fényév távolságából érkezett idegen (ez utóbbit figyelembe véve elég logikátlan, hogy ennyire hasonlitson az emberre, hiszen ha csak földi vonatkozásban is gondolkodunk, milliónyi, hozzánk még csak árnyalataiban sem hasonlitó élőlény él - nemhogy aztán ezernyi fényévre tőlünk...).
0
2005. január 21., péntek 9:29
16970
g101!
Irány a könyvesbolt, de szerintem már nem lehet kapni, így csak antikváriumban vagy könyvtárban nézd meg, ott biztos találsz! Amúgy ebben a könyvben egy amerikai haditengerészet volt tisztje nyilatkozik, vagyis ő írta a könyvet. Halála előtt megszegte a titoktartási kötelezettségét és a bíróság jelenlétében kijelentette:
"... - 1947. június 6-án a Kansas állambeli Fort Riley támaszponton állaomásozva személyesen láttem egy négy láb hosszú nem-emberi lényt. ..." Idézet az eskü alatt tett vallomásból.
Ezen kívül mindent emgtudhatsz a következőkről: - Roswelli leletek - Külföldi technológiák részlegén a Pentagonban - Álcázási technikák - Ellenséges szándékok és a második hidegháború - A U2 program és a Corona projekt - Holdbázis projekt - A mikroprocessor a roswelli katasztrófa helyszínétől a Szilícum-völgyig - a lézer - A rekétaelhálító rakéta projekt - "Tesla halálsugara" és a gyorsított elemi részecskéket kibocsátó fegyver
Érdekes könyv! :))
0
2005. január 21., péntek 9:10
1390
Ez nekem is kell! :)
0
2005. január 21., péntek 8:19
17243
természetesen majd azt követően, hogy az amerikai isteneket visszaadtam. ehhe. :]
0
2005. január 21., péntek 8:18
17243
a fekete dália óriási volt, az élet árát 1oo oldalig bírtam, az amerikai tablót meg kölcsönadhatnád. :]
0
2005. január 21., péntek 8:14
16970
Az én személyes kedvencem ez a könyv, röviden, tömören rengeteg misztikus és titokzatos esetről olvashattok, sok illusztrációval és külön korokra bontva! Ajánlom a figyelmetekbe.
A könyvhöz kapcsolódó név/nevek: Arthur J. Ellison (Szerző) Boros László (Fordító) Carol Natsis (Szerkesztő) Farkas István (Fordító) Harry Edwards (Szerző) Hilary Evans (Szerző) Janáky István (Fordító) Lénárt Eszter (Fordító) Lola Sharon Davidson (Szerző) Meryl Potter (Szerkesztő)
A könyv címe: Misztikus történetek gyűjteménye Alcím: Évszázadok természetfeletti jelenségei Kiadó: Reader's Digest Kiadó Kft. A kiadás helye: Budapest A kiadás éve: 1998 Sorozatcím: Reader's Digest Válogatás ISBN-szám: 963-8475-24-2 Kötéstípus: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám: 464 Nyelv: Magyar
0
2005. január 21., péntek 8:11
16970
Gerike!
Szerintem ha érdekelnak az UFO-k, akkor azt a könyvet ajánlom a figyelmedbe!
0
2005. január 20., csütörtök 23:01
1390
De! :)
0
2005. január 20., csütörtök 21:35
2682
Hy! Nem tudtok ajánlani egy jó ismeretterjesztő könyvet, az UFO-król?
0
2005. január 20., csütörtök 18:40
411
Edgar Wallace - A Zöld Íjász - semmi köze a filmekhez, de egy zseniális misztikus kaland-thrillerregény.
0
2005. január 19., szerda 22:48
1390
Én nem bírnám megvenni, mert ha ennyi fölösleges pénzem van, inkább DVD-re költöm. Pedig lenne sok köny amik érdekelnek, de a filmek jobban. :)
0
2005. január 19., szerda 21:29
16970
Tegnap találkoztam az alábbi könyvvel a boltban. Volt szerencsém belenézni és szerintem nagyon jó! :) Ha szerzek pénzt majd megveszem.
A filmművészet legnagyobb mesterei SCHRÖDER, NICOLAUS
Az 50 híres filmrendező a film százéves történetének neves alkotóit mutatja be. Az egyes esszék nemcsak az adott rendező művészi tevékenységét méltatják, hanem bepillantást nyújtanak a filmes eszközök alkalmazásának mikéntjébe is. A filmkritikusoktól származó idézeteket külön mezők emelik ki. Az összefoglaló oldalak a rendezők rövid életrajzát, a színészekkel, a producerekkel, az operatőrökkel és a filmek zeneszerzőivel kapcsolatos tudnivalókat, valamint film- és könyvajánlót tartalmaznak. A könyvet a filmnyelv e kötetben előforduló szakkifejezéseinek tömör glosszáriuma, valamint részletes személy- és filmmutató zárja.
Kategória : Mozi, film Kiadó : Alexandra Kiadó ISBN : 963 368 870 1 Oldalszám : 288 Fogy.ár: 4 999,- Ft
0
2005. január 12., szerda 23:31
16970
Egy kis filmes könyvajánló. Nekem csak a régebbi kiadás van meg, de ez többet nyújthat, mint ami nekem megvan. Belenézni még nem tudtam, de szerintem csak abban különbözik, hogy az elmúlt 5-6 éve anyagát hozzácsapták. Azért már az alap könyv is nagyon tetszett, úgyhogy akit érdekel vegye ki könyvtárból vagy vegye meg, mert tényleg használható "kis" könyvecske!
TÖRÖK ZSUZSA; BALÁZS ÉVA: OXFORD FILMENCIKLOPÉDIA Kiadó : Glória Kiadó ISBN : 963 9283 71 1 Oldalszám : 944 Fogy.ár: 7 890,- Ft
Ez a könyv a 20. század legfontosabb szórakozási formájának a gyökereit kutatja. A fejlődés ívét, a sztárokat, a stúdiókat és a mozi kulturális hatását minden szempontból bemutatva a könyv egyszerre ünnepli és rögzíti a film száz évének különböző sikeres stílusait, a westerntől az újhullámig, a rajzfilmektől az avantgárdig. Elismert filmtörténészek nemzetközi csapata mesél a mozgókép technikai fejlődésének állomásairól, a filmkészítés intézményeiről, a műfajokról és a filmkészítőkről. A könyv külön sajátosságai azok a keretbe foglalt kis történetek, amelyek azon filmkészítők és személyiségek életéről szólnak, akik a filmművészetben és a mozibajárók emlékezetében is örök helyhez jutottak.