Kicsit könyv, kicsit kultúra ajánló.
Még egy hétig látogatható az idén 85 éves Zsigmond Vilmos fényképeiből készült kiállítás, ezen voltunk ma az asszonnyal. A kiállítás maga nem feltétlenül volt érdekes, filmes vonatkozása nem igazán volt. Korai, 56 előtti képek itthonról, vidéki paraszt környezetben, illetve 56 után már az amerikai hétköznapokból. Ami érdekes volt, az a végén az eredeti Oscar-, és BAFTA-díj, valamint az Oscar-díjhoz kapcsolódóan a boríték amiből kihúzták a nevét, a borítékból kihúzott, nevével ellátott papírka, a köszönőbeszéde illetve egy levél egy zuglói barátjától, aki gratulál neki pár sorban.
Ami durva és én nem is ismertem teljesen, az Zsigmond filmográfiája... Ezek csak a "híresebb" filmjei:
Sugarlandi hajtóvadászat (1974)
Harmadik típusú találkozások (1977)
A szarvasvadász (1978)
Az eastwicki boszorkányok (1987)
Hiúságok máglyája (1990)
Sliver (1993)
Vágyak vonzásában (1994)
Maverick (1994)
Menekülés az éjszakába (1995)
Bérgyilkosok (1995)
Ragadozók (1996)
Apja lánya (2004)
Melinda és Melinda (2004)
A fekete Dália (2006)
Kasszandra álma (2007)
Amiért mégis ide írtam az a következő kiadvány:

Az ára igen borsos, 4.900,- forint. 200 oldalas könyv, melynek első 70 oldala sztorizgatás magyarul és angol nyelven is, majd a maradék részben a kiállítás képei láthatóak. Nem mondom, hogy minden pénzt megér, de mégis csak egy hazánk fia, aki kint azt gondolom legenda lett és ha van egy kiadvány róla, ami ráadásul nem is kapható széles körben, akkor miért ne...?
TM kedvéért le is mértem. 30cmx30cm és 3cm vastag, keménytáblás, papírborítóval, nagyon igényes.
No, csak ennyit akartam :)