Keresés

Postai/futáros/egyéb szállítás

2003. augusztus 19., kedd 11:05
Pontosan mi is érkezett meg? :)
0
2003. augusztus 18., hétfő 16:32
Éljen a posta! Másodszorra megérkezett! Azzal ezek után már nem is érdemes foglalkozni, hogy a lemezek természetesen saját életre keltek a tokokban... Biztosan T72-vel kézbesítették, hogy tuti ideérjen:)
Mindegy, itt vannak és ez a lényeg!
0
2003. augusztus 15., péntek 20:13
A lopós helyeken meg lehetne próbálni a 'Postán maradó' megjelölést, ekkor a posta nem küld cetlit, hogy csomag érkezett, de az XPress e-mail-je után nekem 0-2 nappal már a postán van a csomag. Ezzel a módszerrel el lehet kerülni, hogy a postás a postáról kivigye a csomagot és többször próbálja kézbesíteni amikor az ember nincs otthon.
Ráadásul vidéken kisebb postahivatalokban pár alkalom után megismerik az embert, így nagyobb figyelemmel kezelik a csomagot. (Egy kis kerekítési összegnyi borravaló rásegít a figyelmesebb kezelésre.)
0
2003. augusztus 15., péntek 16:18
Azért augusztus 1-től a legkisebb csomagok után is kb. 30%-kal többet fizetünk :) A jó munkát meg kell fizetni.
0
2003. augusztus 15., péntek 16:01
Bakker ez nagyon durva  21.  század, Magyarország, Európa
0
2003. augusztus 15., péntek 15:53
Ne félj, ki van ez találva. Ha "simán" ajánlottan adsz fel egy csomagot, akkor a posta függetlenül az utánvétel összegétől csak egy általa megállapított, max. 10 ezer forintig terjedő kártérítést hajlandó fizetni, iszonyatos adminisztráció árán (kerestetni kell a csomagot, majd egy hónap után kapsz egy igazolást, hogy eltűnt, és ennyit, meg ennyit hajlandók neked kártéríteni, de azt a pénzt nem kapod ám meg csak úgy, csak kkor, ha még ezt is megkérvényezed.)
Ha úgy működne nálunk a rendszer, mintha Európában élnénk, akkor a vonalkód és a ragszám alapján az ajánlott küldemény belső postai útját is nyomon lehetne követni, tehát lehetne tudni, hogy a Te csomagodat átadtuk Fazekas Gizinek a felvevő-osztályon, ő Kis Pista gondjaira bízta, aki szortírozta a csomagokat, majd átadta Kovács János kocsivezetőnek, aki elvitte Pécsre, ott hiánytalanul átadta Enyves Szilárdnak, aki hazavitte, kibontotta és mind megnézte őket. Másnap Enyves Szilárd nyakán megtalálható lenne a direkt erre az alkalomra vásárolt katonai surranóm nyoma, és elmenne a kedve a postai munkától. De sajnos ma csak azt tudják megmondani, hogy átadtam Fazekas Gizinek a csomagot, Schilling Péter pedig nem kapta meg.
Persze van olyan, hogy kifizetik a teljes utánvételes összeget, de akkor biztosítva kell feladni. Az pedig nem úgy van ám, hogy én fizetek minden csomagra egy százast, és ők ezért a plusz pénzért könyvelgetik egymás közt is a csomagokat, meg fizetnek, ha eltűnik, de nem ám. A megadott érték (ami ugye logikusan az utánvételi összeg lenne) arányában kell biztosítást fizetni, tehát csomagonként plusz 1-2-3 ezer forintba kerülne a biztosítás. Egyszer kiszámoltuk, hogy most, biztosítás nélkül kb. annyit lopnak el, mint amennyivel többe kerülne nekünk a feladás biztosítással, tehát ahhoz még egy kicsivel többet kell még lopniuk, hogy átálljunk a drágább postázásra. De szerintem ezt ők úgyis előbb-utóbb megoldják :)
0
2003. augusztus 15., péntek 15:42
Sziasztok!

Egy valamit nem értek a Postával kapcsolatban. Ha utánvéttel adsz fel egy csomagot amiért nem kevés postaköltséget kell leszurkolni, akkor miért nem vonható felelősségre a posta a csomag eltünéséért. Úgy értem miért nem fizeti ki nektek a posta az eltünt csomag ellenértékét. Ugyanis semmivel sem tudják igazolni, hogy a csomag megérkezett. Az utánvételels csomagok után vissza kell vinniük a rózsaszín csíkot és a csomag ellenértékét. Nem?

Üdv
Péter
0
2003. augusztus 15., péntek 15:26
Kedves field!
A csomagokat nem Sopronból, hanem Budapestről küldjük, tehát még gyorsabban meg kellett volna érkeznie a küldeménynek.
Elnézésedet kérjük, amiért nem válaszoltunk még a második leveledre, de meg kell értened, hogy az üzlet üzemeltetése mellett naponta közel félszáz e-mailt kell átnéznünk és ezekre válaszolnunk. Ezek között néhányan - mint Te is - a meg nem érkezett csomag sorsa után érdeklődnek, mások egy bizonyos film megjelenése felől érdeklődnek stb.
Pont azért, hogy a sürgősebb esetekre mielőbb válaszolni tudjunk, a mai naptól állítottunk csatasorba új e-mail címeket, hogy már ezzel is szűrni tudjuk a leveleket és elsőként a valódi problémákkal tudjunk foglalkozni. (Van egy e-mail cím a rendelésekkel kapcsolatos kérdések számára - rendeles@xpress.hu, van egy másik cím a filmek megjelenesevel kapcsolatos kérdések számára: filminfo@xpress.hu, van egy cím, ahol jelezni lehet, ha a filmeknél feltüntetett adatok hibásnak, hiányosnak tűnnek: hiba@xpress.hu, és megmarad az info@xpress.hu cím is az egyéb, ezekbe a kategóriákba nem besorolható leveleknek.) Íígy a megfelelő helyre címzett levelek azonnal eljutnak a legilletékesebb kollégákhoz, tehát elméletileg gyorsabban tudunk majd válaszolni.

Ami a konkrét esetet illeti: a kollégám hibát követett el, ha nem írta meg a levélben, hogy postai küldemények esetében azon kívül, hogy megadjuk a ragszámot, sokmindent nem tehetünk - nem tudjuk nyomon követni a csomagok útját, mert erre a Magyar Posta jelenleg nem képes. Ha valaki a csomagja után érdeklődik, csak azt tudjuk tenni, hogy megerősítjük a feladás tényét, és javasoljuk, hogy érdeklődjön a területileg illetékes postahivatalban, mert gyakran előfordul, hogy a kézbesítő nem dob be értesítést a csomag érkezéséről, és a csomagot 5-15 (kiszámíthatatlan) nap elteltével a posta visszajuttatja hozzánk azzal a megjegyzéssel, hogy a címzett nem kereste.
Azt is szoktuk javasolni a levélben, hogy ha nincs nyoma a csomagnak, és már egy hét eltelt a feladás óta, rendelje meg mindenki újra a filmeket, és mi azt újra a lehető legrövidebb idő alatt postázzuk. Többször előfordult már, hogy a vevő egyszerre kapta meg a két csomagot, és az egyiket ilyenkor természetesen nem vette át - ezt szoktuk ugyanis javasolni.
Nem mondom, hogy kivételes az eseted, mert sajnos havonta többször is előfordul, hogy eltűnik 1-1 csomag. Szóval nem egyedi, de nem is általános.
Mint vevő, mindenben igazad van. Viszont hidd el, hogy rajntunk sem múlott.

Üdvözlettel: Lobenwein Róbert
0
2003. augusztus 15., péntek 14:26
Kedves Xpress!

Első, futáros szállítással kért megrendelésem esetén még nem tartottam lényegesnek, hogy nyilvánosan kürtöljem szét a rendelés teljesítésével kapcsolatos gondjaimat, ami -módosítás ellenére is- eredménytelenül zárult.

A múlt héten megpróbálkoztam újabb rendeléssel, ezúttal a postai utánvét díjának eltörlése+kedvezményes bombaár lehetőségét kihasználva. Tájékozódó e-mailemre a cég egyik munkatársa múlt hét csütörtökön azt válaszolta, hogy a rendelt filmek már útnak indultak. Nos, tegnap újabb e-mailt küldtem, hogy 1 hét alatt akár gyalog is meghozhatta volna a postás Sopronból a csomagot.
Én nem vitatom, hogy esetleg ez is -más küldeményekhez hasonlóan- "elkallódott", de azt nem igazán értem, hogy legalább válasz e-mailt miért nem kaptam. Mindenesetre ma este szabadságra utazom, s nem áll módomban senkit sem megkérni a küldeményeim átvételére, bár a lakás nem marad teljesen üres.
Már igazán nem tudom, az Xpress kapcsán még milyen megrendelési móddal kéne próbálkoznom. De azt hiszem, inkább feladom.
Feltehetően ismét értesüni fogok arról, hogy esetem kivételes, és nem az ilyen incidensek miatt vált piacvezetővé a cég az internetes értékesítésben. Ez viszont feltehetően engem személy szerint éppúgy nem fog vigasztalni, mint az első alkalommal.
Én egyszerű megrendelőként azt tettem, amit tehettem: megrendeltem a kiválasztott filmeket -figyelembe véve a honlapon található infókat a filmek raktári állapotáról-, és pénzzel felszerelkezve vártam a szállítást. A többi szerintem már nem rajtam múlott.

Tisztelettel:
field
0
2003. augusztus 15., péntek 13:54
Én nem tudom melyik %-ba tartozom, de mostmár egyenesen bosszantó, hogy a postások által lenyúlt csomagot újra rendeltem, és az sem érkezett meg. Bár ennek még adnék 1-2 napot, de már vagy 2 hete rendeltem meg először a filmeket, és most megint várhatok 1 egész hétvégét, hogy "csönget-e a postás" hétfőn, vagy nem!:(((( Azt hiszem már érthető, hogy kicsit türelmetlen vagyok!
Xpress! Dolgozzatok a személyes átvételen!!! Posta suxx!
0
2003. augusztus 14., csütörtök 22:28
itt 1 újabb ember az 1%-ból ,bár az enyém még csak 10 napja nem jött+ . én is afelől érdeklődnék ,hogy lehet-e újra kérni , kb. mennyit kell várni ,hogy tuti legyen ,hogy nem hozzák ? kösz
0
2003. augusztus 14., csütörtök 21:47
Xpress: Ilyenkor mi van ha nem j9ött meg a postán a cuccom? Lehet ujra ugyanezt kérni?

PallR
0
2003. augusztus 14., csütörtök 18:03
Xpress: Ez igen Köszi a választ
0
2003. augusztus 14., csütörtök 17:20
Nem vagyunk ellene, most keresünk megfelelő helyiséget.
0
2003. augusztus 14., csütörtök 16:49
Én is benne lenné kbármiféle peticióba, tüntetésben, polgári engedetlenségben, postakocsik gyujtogatasaban ( na jo eme utolso csak vicc ). Posta Suxxxx
Mondju kez tenyleg nonszensz hogy nem kovetik nyomon a csomag utjat ez full gaz 21 ik szazadban ....
Xpress: a Bpi atvevohellyel kapcsolatban nem irtal semmit? ennyire ellene vagytok?

PallR
0
2003. augusztus 14., csütörtök 16:33
Az a baj, hogy általánosságban a posta meglepően jól működik (a feladott csomagok 99.9%-a pontosan, időben, rendben megérkezik), de néhány szarka nagyon tönkreteszi az összképet. Havonta "csak" 25-30 csomagunk tűnik el, de a DVD-k magas értéke és a rendkívül alacsony árrés miatt ez havonta többszázezer forintos kárt okoz nekünk. (Ahhoz, hogy az ellopott küldemények által okozott kár megtérüljön - vagyis nullán legyünk - legalább 2-300 csomagot, 8-900 filmet kell eladnunk.)
A legbosszantóbb az egészben az, hogy bár lehet tudni a gócpontokat (PÉCS Brrrrr. Az eltűnt csomagok 30%-a ott "keveredik el"), de nem képesek elfogni a szarkát, mert - itt jön a posta hibája - egyszerűen nem követik nyomon a küldemény útját, nincs ragszám szerint átadás-átvétel a cégen belül.
Most augusztus 1-től módosult a csomagküldés, végre használják a vonalkódot, állítólag jobban nyomon tudják már követni a csomagok útját, de ennek ellenére már ebben a hónapban is tűntek el csomagjaink. Majd szeptemberben összegzünk, akkor kiderül, hogy történt-e javulás, vagy csak egyszerűen áremelés történt (az ám, a legkisebb csomag esetében 33%-kal emelte meg a posta a díjakat.)

Egyébként ezennel ünnepélyesen hadüzenetet indítok a postai szarkák ellen. Akinek postai alkalmazott gyanúsan olcsón kínál megvételre gyanúsan eredeti filmeket, az kérjük jelezze felénk az esetet. Ha sikerül nyakon csípni a tolvajt, a nyomravezetőt értékes kézfogásban, filmjutalomban és hosszú távú kedvezményes vásárlási lehetőségben részesítjük. (Még az is lehet, hogy pénzjutalmat is kitűzünk.)

0
2003. augusztus 14., csütörtök 16:18
Sziasztok!

Keserüen olvasom soraitokat, ugyanis a Magyar Posta táján tényleg nagy bűz van.
1 éve költöztem be a belvárosba és azóta semmilyen küldeményt nem kaptam meg ami levél formájában érkezett volna, pedig tudom hogy feladták.
Ezek között volt magyarországról feladott magánküldemény és volt az Amazontól rendelt DVD is, amit előre kifizettem kártyával. Az amazonnal leveleztem is az ügyben, és voltak olyan tisztességesek, hogy újra feladták a csomagot, ami sajnos szintén nem érkezett meg. Ezért nem is zaklatom tovább az amazont, mert tudom, hogy nem az ő hibájuk. Volt egy levélként feladott csomag is ami 8 db üres cd-t tartalmazott és szintén nem kaptam meg.
Ha valamilyen peticióra készültök, vagy közös fellépésre a Posta ellen rám számíthattok. pschilling@freemail.hu

Üdvözlettel:
Péter
0
2003. augusztus 14., csütörtök 15:26
ilyen nálam is volt.
Nézem a státuszt délután: bizonytalan
erre a futár aznap este 6-kor (azt irtam 5-ig jöhet) ott volt

jött másnap is
0
2003. augusztus 13., szerda 22:26
Mult hét szerdán rendeltem több filmet is innen és hála a postai szállításnak még jelen pillanatban sem kaptam semmit. Ezért mégegyszer felvetném a Budapesti átvevőhely lehetőségét! Engem cefetül felbasz, hogy a kib...tt posta nem képes időben kiszállítani a dolgaimat. Szivesen áldoznék rá időt hogy érte menjek Bp-n.
Xpress: tudom hogy már felvetődőtt az ötlet de végigböngészgettem a forumot és nem találtam a ti véleményeteket ebben a témában!

Kösz a választ előre is

PallR
0
2003. július 15., kedd 22:49
Kedves Xpress!

Egy talán hasznos újítást javasolnék a FUTÁROS szállítás kapcsán. A rendszer, hogy a szállítás napján (lehetőleg reggelén) e-mailt küldtök mindezidáig tökéletesen működött... Azonban pont tegnap ért egy nagy meglepetés: egyszer csak csengetnek - nini, a futár!!! és kért tőlem 6 DVD-ért + a szállításért cserébe 28e Ft-t. (Utólag utánanéztem: az e-mailt délben, 12:38-kor adtátok fel és én reggel 10 óra körül hívtam le az új leveleimet, utána távoztam otthonról...) Egyébként kész csoda, hogy otthon talált, ugyanis 10 perccelelőtte értem haza...

Probléma nem származott az ügyből, ugyanis eljött velem a legközelebbi ATM-hez és ott kifizettem szegényt! DE MI LETT VOLNA, HA NINCS ÉPP AZON A SZÁMLÁMON ELEGENDŐ FEDEZET ÉS SZEGÉNY FUTÁR HIÁBA FÁRAD?! VAGY URAM BOCSÁ' KÉSŐBB ÉREK HAZA?! - Igaz, lehettem volna oly előrelátó, hogy tartalékolok magamnál otthon elegendő KP-t, mivel már a 6-os szállítási limitemből 5 beérkezett DE!!! a hatodik DVD-re esélyes előrendelések beérkezésének időpontja bizonytalan státuszú volt. Így csak vártam és vártam...

Tehát: meg lehetne-é oldani, hogy abban az esetben ha limit elérésekor az utolsó film
1. Nem premier megjelenés (tehát nem ismert a szállítás várható időpontja) és
2. FUTÁRRAL történik az kézbesítés
nagy könnyebbség lenne, ha dobnátok egy rövid sms-t a szerencsés nyertesnek - mivel a regisztrációkor a telefon mezőnél célszerű azt a telefont megadni, ahol az embert bármikor utolérhetik (mobil) - hogy a kedves vásárló és/vagy a futár ne kerülhessen kényelmetlen helyzetbe!

Lehet, hogy ezt több adminisztrációt igényel, mint a jelenlegi, de talán érdemes megfontolni az ötletet. Még pénzbe sem kerülne, mivel tudtommal valamennyi mobilszolgáltatónak van ingyenes web-es sms-küldő szolgálata...

Válaszotokat várva,

Maradok hűséges hívetek és törzsvásárlótok,

Wizzard
0
2003. június 30., hétfő 11:29
Most már le kell mondanom az Animátrix külön kiadásról is, úgyhogy szedjétek össze magatokat, és írjatok ide megoldásokat a szállításra ! :-)
0
2003. június 16., hétfő 17:38
Teljesen egyetértek veled, amit meg írtál a végén, az eléggé DURVA!
0
2003. június 16., hétfő 17:27
Akik régebb óta rendelgetnek, valószínűleg feltűnt - akinek nem, vagy nagyon figyelmetlen, vagy nagyon szerencsés :-) - hogy a postai utánvét DVD-lemez ügyben mostanában egy kissé akadozik ... vagy ha nem akarunk ilyen rohadt diplomatikusak lenni, úgy is fogalmazhatunk, hogy egy csomót lenyúlnak, na :-)
A Magyar Posta Rt megváltoztatása a fő célunk, de a megvalósítás első szakaszában, amíg kitisztázódik az ügy, hogy egyáltalán mi történt - szerény becslésem szerint ez olyan 10-20 évet fog igénybe venni - jó lenne, ha valami más módszert lehetne választani. Tehát próbáljunk olyan megoldásokat találni, ami nagyobb tételben is, viszonylag gyorsan, megbízhatóan működik, és az Xpress részéről sem megoldhatatlan.
Jómagam a futáros szállításról érdeklődnék, ez nyilván drágább, de akkor legfeljebb több filmet várok össze.
Javaslatok ? Esélyek ? Megoldások ?   :-)
És annak jeleként, hogy nem biztos, hogy a postásokban van a hiba :

Nagyon szerény körülmények között élő család legkisebb csemetéje ír egy levelet a Télapónak. A postán a dolgozók nem nagyon tudják, mi legyen vele, úgy gondolják, megnézik. A levél egy nagyon aranyos, szerény kis írás, a kissrác 10.000 Ft-ot kérne, hogy családjának tudjon venni egy nagyon kedves ajándékot karácsonyra. A postások nagyon meghatódnak, úgy döntenek, hogy összedobják a pénzt. Sajnos nem jön össze, csak 5.000 Ft, azt elküldik a Télapó nevében, és izgatottan várják, hogy ír-e a kissrác köszönő levelet. Az természetesen meg is jön :
" Kedves Télapó ! Nagyon aranyos vagy, hogy küldtél pénzt, csak sajnos van egy kis baj ... képzeld, ezek a szemét postások lenyúlták a felét !!!"
0