Keresés

Universal Pictures Hungary

2006. február 13., hétfő 17:53
Én úgy tudom, hogy az Intercom lesz.
0
2006. február 13., hétfő 16:43
Nincs valami új infó, hogy ki lesz az Universal új forgalmazója? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a megegyezés már a küszöbön van.
0
2005. december 30., péntek 1:54
Inkább utóbb lesz az. Nálunk szokás olykor évekig elhúzni olyan dolgokat, amelyek más népeknél percek alatt eldőlnek. :(
0
2005. december 28., szerda 19:08
Csak a külön iroda.A cseheknél és a lengyeleknél már van új forgalmazó.Elöbb-utóbb nálunk is lesz.Én az Intecomot hallottam.
0
2005. december 26., hétfő 16:45
Olvass vissza jó néhány oldalt és ott van irva róla,de mostmár annyi esély sincs rá,mert kivonult az Universal a magyar piacról.
0
2005. december 20., kedd 12:03
"Hogyan várhatnak egy egyszerű állampolgártól jogkövető magatartást, amikor azt látja, hogy a hatalom emberei lábbal tiporják a jogot?"

Sjanos így van. :/
0
2005. december 20., kedd 12:00
Hát jah. Nem tudom ki emléxik pár hete, talán már 1-2 hónapja volt, hogy elfogtak egy kínai bandát Mo-on, akik hamis ArtisJust-os(sic!) matricával ellátott cd-ket adtak el multiknak, nem tom már melyiknek, madaras-nak vagy az angolnak.
0
2005. december 20., kedd 2:36
Kicsit messzire sikerült kalandozni a DVD-ktől.
Egy dologban egyetértek: A nagyvállalatok érdekérvényesítő képességük révén oly mértékben ruháztatják fel magukat jogokkal, amely kezdi átlépni az átlagos fogyasztó tűrőképességét (ennek egyik következménye az autótolvaj és a DVD-másoló eltérő társadalmi megítélése). Nem hiszem, hogy ez jóra vezet.
0
2005. december 20., kedd 1:29
Azért azon eléggé átsiklottál, hogy vajon miért nem a rendőrséget, és a VPOP-t cseszegetik a kalózmásolatok miatt. Néha járok úgynevezett "kínai" piacokra. Még soha nem volt olyan, hogy ne találkoztam volna rendőrökkel. Ennek ellenére tele volt nagyon rossz minőségű, másolt DVD-vel, CD-vel, kazettával. És a rendőrök vígan vásárolgattak, néha még abból is. Néha csak a hamis Nike cuccokból.
Persze, lehet, hogy csak bizonyítékot gyűjtöttek. :)))

Sajnos nálunk a jogkövető magatartás legkevésbé a jogalkalmazóktól tapasztalható. A bíróságok nem tartják be a határidőket (törvény kötelezi őket), a rendőrség sem, az ügyészség sem. A rendőrök simán leállnak a tilosban parkoló, forgalmat akadályozó autótól pár méterre igazoltatgatni, de azt a kocsit, amikor elindul, simán elengedik. A rendőrség nem találta bűncselekménynek, hogy az IHM az én pénzemből 20-szoros áron vett "kakaóbiztos" számítógépeket. Soroljam még.
Hogyan várhatnak egy egyszerű állampolgártól jogkövető magatartást, amikor azt látja, hogy a hatalom emberei lábbal tiporják a jogot?
0
2005. december 19., hétfő 21:43
Akkor talan ne reagalj. Mi legalabb annyira unjuk a jogasz dumat, mint Te a polgarjogit.
0
2005. december 19., hétfő 19:01
elegem volt ebből a témából. elég részletesen leírtam a korábbiakban, akit tényleg érdekel, olvassa el. ha valakinek van értelmes felvetése, azzal nagyon szívesen beszélgetek, de unom a magukat hülyének tettető, a hozzászólásaimat elolvasni vagy értelmezni nem hajlandó, kötözködő, polgárjogi harcos fórumozókat.
egyet jegyeznék meg lezárásként: a tudatlanság nem ment fel semmi alól. a tévedés csak akkor büntethetőséget kizáró ok, ha a téves feltevésre az elkövetőnek alapos oka volt, jelen esetben akkor, ha jogosan hihette, hogy kalóz helyett eredeti dvd-t vesz. ez nyilván előfordul, de az esetek 99%-ban a kalózdvd-k olyan szar minőségűek (fénymásolt borító, szitázatlan lemez), hogy ez fel sem merül. lehet magyarázni, hogy "én nem tudtam", de senki nem fogja elhinni. ezen lehet háborogni, okoskodni, jogi bullshit-et emlegetni, attól még ez van.
0
2005. december 19., hétfő 13:29
ezt nem hiszem el. bármelyik szupermarketben egy kg kenyér és három fejes saláta között lehet dvd-t venni. még a nagymamám is tudja, pedig elmúlt 70 éves.
0
2005. december 19., hétfő 12:56
Ha már a gagyi árakról beszélünk, megkérdezném a szakértőktől:
Amikor a 5-7 ezerért árusított DVD megjelenik előbb valamelyik, majd az összes multinál 990 Ft-ért, akkor az biztosan hamisítvány, ugye? Mert valami ilyesmi jön le az itteni szövegekből.
Véleményem szerint, aki bármilyen nyilvános helyen, nyiltan működő elárusítótól vásárol bármit, arról jogosan tételezik fel a jóhiszeműséget, hiszen nem kapu alatt, kabát alól vásárolt. Nem az ő dolga, sőt joga sincs ellenőrízni az eladó beszerzési forrását, papírjait. Ez a rendőrség, VPOP, stb dolga. Amikor a vevőkre akarják kenni a felelősséget, a saját impotenciájuket próbálják elkenni. És ebben segíti őket a media. És ez bizony összeseküvés, nem elmélet.
Mint ahogy az sem összeesküvés elmélet, hogy a rendőrség, az adófizetők pénzén, magánintézményeket (ASVA) támogat, jogtalanul ad ki személyi adatokat, "megrendelésre" jár ki házkutatást tartani, stb. Az én jogos igényemet (aki mellesleg fizetem őket az adómmal) miért nem támogatják. Ha valaki tőlem lop, áz én bemondásom alapján miért nem mennek ki házkutatást tartani?
Egyébként a másolásvédelem önmagában jogsértés, hiszen megakadályoz abban, hogy biztonsági másolatot készítsek a tulajdonomról. Ha az eredeti megsérül, természetesen nem cserélik ki, sőt már megvenni sem tudom, de azért megakadályoznak a másolat készítésében. És ehhez a magyar jograndszer, rendőrség, bíróságok asszisztálnak. Szép.
0
2005. december 19., hétfő 1:33
Hmmm "az én prodigy cd-m" nem ilyen! Remélem nem személyeskedő megjegyzés volt.

És hogy konkretizáljam. Ismerőseink most vettek noname -mert még ehhez sem értenek- dvd-rendszert. Azt sem tudják ogy mit merre hogyan.. másolt dvd-k és divixek vannak náluk mert még arra sincs gógyijuk hogy holm erre milyne filmet vegyenek.
0
2005. december 18., vasárnap 21:15
Zarjuk rovidre. Helyben vagyunk. Bele se kellett volna menni eme topicban igazabol. Neked is jogod van eme velemenyt megalkotni rolam es igazabol nagyon nem erdekel. Viszont azt, hogy mirol van tavoli illetve kozeli fogalmam, talan ne Te dontsd el. Barati koromben vannak jogaszok szep szamban. Biro, ugyvedek es meg egy ugyesz is. Azt gondolom egy atlag laikusnal azert tobbet tudok a magyar igazsagszolgaltatasrol. De azt gondolsz, amit jol esik.

Osszeeskuves elmeleteket nem gyartok. Tenyeket kozoltem. Mert teny, hogy vannak masolasvedelmi megoldasok a lemezeken. Teny, hogy ez korlatoz a jogaim gyakorlasaban. Es az is teny, hogy ez ellen nem tesz semmit az igazsagszolgaltatas sem itthon, sem mashol a vilagon. Ez tehat nem elmelet, hanem teny. A tenyekkel pedig nehez vitatkozni.
0
2005. december 18., vasárnap 20:57
nem akarom magam ismételni, egyikkel sem lehet gondod. elvileg sem, de gyakorlatban mégúgyse
0
2005. december 18., vasárnap 20:51
"remélem, csak a vita kedvéért teszed az értetlent, "

Nem feltétlenül. Bár alapvetően én is az átlagos tájékozottságú vevőkre gondoltam.
Viszont én pl. vásárolok külföldről is. Ebben az esetben kicsit nehezebb eldönteni egy a világ másik pontján gyártott lemezről, hogy legális (fizettek-e utána jogdíjat), vagy sem.
Van néhány olyan kiadványom, amelyik kinézetre gyári, árazás alapján gagyi, az interneten utánaolvasva is csak valószínűsítem, hogy legális. Én mindenesetre elégedett vagyok velük.
0
2005. december 18., vasárnap 20:36
természetesen jogod van az általánosításhoz. jogod van ahhoz, hogy ne érts velem egyet. jogod van ahhoz, hogy olyan dolgokat állíts tényként, amiről egészen távoli fogalmaid vannak, mint ahogy ahhoz is, hogy meg se próbáld értelmezni az általam leírtakat, csak arrogánsan szajkózd a saját véleményedet (vicces, hogy xpress azon véleményére reagáltam, miszerint a bírók félmosollyal az arcukon mentik fel a dvd-hamisítókat). jogod van ahhoz is, hogy csúsztass, először jogalkalmazókról, majd jogrendszerről kritikát mondva. jogod van összeesküvés-elméleteket gyártani az igazságszolgáltatás és a nagy cégek összefonódásáról. jogod van okosabbnak gondolni magad mindenki másnál. tudod mit? jogod van azt csinálni, ami akarsz...

nekem viszont jogom van ahhoz, hogy a saját szakmámmal kapcsolatos kérdésekben okosabbnak tartsam magam egy laikusnál (gondolom, voltál már pékségben, kiflit is ettél, a péknek is kiosztod az észt, hogyan kell megsütni?). jogom van továbbá téged egy antiszociális, arrogáns, egoista okostojásnak tartani, akivel felesleges leállni vitatkozni. ahhoz is jogom van, hogy ezt a személyeskedésbe forduló vitát - mielőtt eljutnánk oda, hogy ezt a topicot is törölni kelljen - a magam részéről lezártnak tekintsem, és a jövőben kerüljem a veled való bármiféle kommunikációt.
0
2005. december 18., vasárnap 20:36
Lenne egy hozzászólásom vitán kívül.
Folyton kocsilopáshoz hasonlítják a DVD másolást, és engem ez eléggé zavar. A kettő között ugyanis az értékbeli különbség is hatalmas, másrészt pedig a kocsilopással a tulajt károsítom és nem a forgalmazót, hiszen ő már egyszer eladta azt a kocsit, míg a DVD másolással pont fordítva van ez. Szóval abba kéne már hagyni a hasonlítgatást, mert ez pont olyan röhejes, mint amikor az általam is nagyon utált Ne Lopj!-filmekben is erről beszélnek.
Hozzáteszem, hogy a filmjeimet veszem és nem másolom, és ki nem állhatom, ha valaki kalózkodáson keresi a pénzét!
0
2005. december 18., vasárnap 20:05
Tudod, ha kedvem tart, akkor altalanositok. Es mivel ebben az orszagban egy normal polgari peres eljaras minimum egy ev alatt kepes eljutni az elso foku iteletig, hat azt mondom ugy szar az egesz, ahogy van.
A jogi szemely fogalommal tisztaban vagyok, jogaszokat kellett volna irnom. De koszonom, hogy megprobaltal kioktatni... Azert mert jogi egyetemet vegeztel, meg nem kellene feltetlenul ekkora arcot hordani. Egyebkent ha mar szoba kerult a szakmam, akkor kozgazt es informatikat tanultam.

1. feleslegesen gepelted le ujra ugyanazt. Tisztaban vagyok azzal, hogy a hamisitas buncselekmeny es a szerzoi jog fogalma sem ismeretlen elottem. Ettol meg nem ertek egyet vele teljes egeszeben. Es ehhez - mily vicces is - jogom van.
2. egyebkent az is rohejes ebben az orszagban, hogy egy auto lopast kevesebbel lehet meguszni, mint egy dvd masolasaval. Ugye - jogilag - van az onkenyes eltulajdonitas (vagy valami hasonlo). Tehat ha elviszek egy kocsit es elkap a rendor, akkor nem azt mondom, hogy loptam es el akartam adni, hanem azt, hogy megtetszett es kolcsonvettem, de vissza akartam vinni. Mindjart mas a gyerek fekvese igy. Persze a szerzoi jogot es igy a nagy cegeket is vedjuk rendesen. Na kb. ez a velemenyem a magyar jogrol.

Es ha mar a jogrol beszelunk akkor kerdezem en, miert ne sertsen jogot az allampolgar ha a filmeket - es a cd ipar is - gyarto cegek folyamatosan megteszik? Ugyanis ha megvasarolok egy dvd-t vagy cd-t, akkor jogom van kesziteni rola biztonsagi masolatot sajat celra. Viszont ezekre masolas elleni vedelem kerul, tehat korlatoznak a jogom gyakorlasaban. Ergo jogsertest kovetnek el. Erdekes mod a BSA es tarsai nagyon szepen tudnak baszogatni embereket a szerzoi jogok megsertese miatt, de ezeket a vallalatokat senki sem.
0
2005. december 18., vasárnap 20:03
bár az előző hozzászólásomban mindkét felvetésedet érintettem, azért nekifutok még egyszer: ha valaki legalább 1 db erdeti dvd-t látott, akár becsomagolva is, onnantól fogva nem jelenthet neki problémát, hogy az esetek túlnyomó többségében kiszúrja a hamis dvd-t. márpedig aki meg bírt venni egy dvd-lejátszót, attól elvárható, hogy legalább egyszer betévedjen valami legális üzletbe, esetleg kinyissa a szemét az újságosnál. vannak persze kivételek, ilyen a te prodigy cd-d is...
0
2005. december 18., vasárnap 19:33
Khhhmm! Azt hiszem hogy mi hamis és hogy mi nem az , az igazán annak tűnik fel aki "komolyabban" foglalkozik ezzel a témával. Pl sokat vásárol, tudja mik a szabványok, ért a hardverhez is, olvasgat a témában.

Én biza kaptam még kb 10 éve olyan Prodigy CD-t karácsonyra, mait most tudtam meg, meg a édesapám is-aki vette- hogy hamis. A lemez belős karimáján a kódszöveg és vonalkód... :-/ hááát nem nagyon stimmel.

Szóval az egyszeri dvd vásárló és hujjjúj mennyi van csak az ismerőseim között!! Fingja sincs egy rakás dologról. Nekik a DVD szó csak annyit jelent:beteszem megnézem kiveszem. De már egy rohadt feliratot beállítani sem tud!
0
2005. december 18., vasárnap 19:21
Egyet értek!!!!!
0
2005. december 18., vasárnap 19:08
remélem, csak a vita kedvéért teszed az értetlent, feltételezem, hogy az esetek többségében felismered, ha egy dvd hamis, de abban igazad van (ha jól értelmezem a célzást), hogy az emberek egy része nem rendelkezik ilyen "szakértelemmel". nyilván az adott ügyben kell vizsgálni azt, hogy a vásárló tudta-e, hogy a dvd hamis, és akár az is kiderülhet, hogy valóban joggal hihette azt, hogy eredeti. viszont: bizonyos dolgok mindenkitől elvárhatóak, és igenis van a vásárlónak olyan kötelessége, hogy elgondolkodjon azon, hogy az adott termék valódi-e (ill. más esetben nem lopott-e). van néhány olyan körülmény, amelyek ha fennállnak, akkor feltételezhető, hogy a megvásárolni kívánt termékkel valami nincs rendben. ilyen a túlságosan alacsony ár, a mozipremier időpontja előtti, vagy azzal egyidejű "megjelenés", a korong, a borító kinézete, az árusítóhely, stb. természetesen az elvárhatóság egyénenként más lehet, mici néni nyilván nehezebben fog felismerni egy hamisítványt mint te, de az pl. minden épelméjű embertől nagyjából elvárható, hogy egy szar minőségű borító, vagy a korongra kézzel ráírt filmcím láttán minimum gyanakodjon.

úgy általában: hál istennek a magyar jogrendszer nem tart ott, ahol az amerikai, így nem lesz eredményes egy olyan kártérítési per, ahol a felperes azért kér kártérítést, mert a mikróra nem volt ráírva, hogy nem lehet benne macskát szárítani.

összefoglalva: természetesen nem lehet mindenki szakértő, ha egy kalóz-dvd nagyjából úgy néz ki, mint az eredeti (szitázott lemez, normális borító), annak megvásárlásáért senkit nem fognak elítélni, de azért abban talán megegyezhetünk, hogy ilyen hamisítványok meglehetősen ritkák...

mindezektől függetlenül a magyar hatóságok a saját célra történő megszerzést nem igazán üldözik, és nem is nagyon szankcionálják (a terjesztések felderítése is lehetne erőteljesebb), vásárló ellen alapvetően akkor indul eljárás, ha egy terjesztő bebukik, és rajta keresztül eljutnak hozzá.
0
2005. december 18., vasárnap 18:16
És honnan kéne tudnom, hogy az hamisítvány?
0