Tisztelt _calogero!
Azzal egyet értek, hogy ez kontár munka, azzal viszont vitatkoznék, hogy rosszabbul szól mindegyik, mint a VHS. Nem tagadom van 1-2 olyan film, aminek borzalmas lett a szinkronminősége, de a (nálam megfordult "kalózmásolatok") többségén tiszta jól- és dinamikusan szóló szinkron volt. Sőt én magam is készítek ilyen "kalóz sz@rságokat", mert kénytelen vagyok külföldön megvenni az itthon ki nem adott remek filmeket, és hozzárakni egy feliratot, jobbik esetben egy szinkront is. Legutoljára a hőn áhított: Ha eljön Joe Black című filmet sikerült elkészíteni...
Az 5.1-es hangot (jobb esetben) nem VHS-ről felvett szinkronból keveri ki. Az első hangszórókba teszi a VHS szinkronját, a hátsókba az eredetiek SR hangsávjait, mivel azok csak effekteket tartalmaznak (ez csak az eredeti szinkronokra vonatkozik, a magyarok sajnos nem ilyenek)
A kép minőségébe is belemehetnék, de elég annyit hozzászólnom csak, hogy az egész az alapanyagtól függ. Nem egy olyan lemezzel találkoztam, amin már annyira be volt tömörítve a 2 órás film, hogy amikor kiszedtem csak a filmet, bőven elfért egy 4,3-as lemezen, é nyugodtan rakhattam hozzá még feliratot, me szinkront.
Ezért szeretem a 2 emezes kiadásokat, mert ott az 1. lemezen csak a film van viszonylag kis tömörítéssel.
Ha majd eljutnak a kiadók arra a szintre, hogy egyidőben lesz világszerte egy DVD premierje, és minden ország megtalálja rajta a maga (min.) feliratát (legalábbis magyar legyen rajta!!), akkor valószínüleg nem leszünk rászorulva, ezekre a xarokra.
Athos