Keresés

Ádám almái (DVD)

2008. december 25., csütörtök 23:06
*széttárja a karját*

mikkelsen teljesen jó, de azért a film igazi sztárja ulrich thomsen.
0
2008. december 25., csütörtök 22:30
Én is megnéztem és tökéletesen egyetértek azokkal, akik ódákat zengenek a filmről. Mikkelsen pedig tényleg kivételes tehetség, úgyhogy a jövőben igyekszem majd behatóbban megismerni a filmográfiáját.

Jama, ha erre jársz: tudsz esetleg közelgő bd megjelenésről a világ bármely pontjáról?
0
2008. december 25., csütörtök 22:10
No, ön-Jézuskám meghozta, ma este műsora tűztem és - nem én lennék, ha nem ezzel kezdeném - Mads szakállal és nem teljesen "fess" ábrázattal IS felsőkategóriás.:)

Ahogy a film is. Ezt tényleg többször lehet, sőt kell megnézni. Mert annyi apró "huncutság" van benne, mind képileg, mind verbálisan, hogy többször kell nézni, hogy valóban minden apróság "látható" és helyén kezelhető is legyen.

Így első körben nagyon frappánsanak találom - és remélem ez nem belemagyarázás-, hogy amikor Adam és Ivan beszélgetnek, akkor Ivan mögött egy "normál" feszület látható, míg Adam mögött, noha az is egy normál feszület, de ahogy elhelyezkedik, simán látható másnak is, ami hatalmas poént dob a jelenetbe.

Hú, de jó volt, kezdeném szívem szerint előről. Ugye, mondtam már, kedves Corner, hogy dánokat kellene nagy mennyiségben kiadni? :))))

0
2008. december 16., kedd 12:40
végül is le is lehet tölteni, ugyebár....titkolózzanak csak.
0
2008. december 16., kedd 12:38
leginkább sehol. a kiadók úgy vigyáznak ezekre az információkra, mint a hímes tojásra. nincs összefogás, nincs publikáció: ha az egyik titkolózik, akkor az összes titkolózik.
0
2008. december 16., kedd 12:36
és kurosawát be kell mutatni. bizony-bizony.
0
2008. december 16., kedd 12:35
nem beszélni kell róla: cselekedni.

tékás közönség beszél rá másokat. azok pl vesznek ajándékot. nálunk volt 2046. egy tag ráflesselt, rendelt is 3-at hogy aztán elajándékozza. érted, ha jó, elindul....

nem tudom, mit történt az auditionnal és a két nővérrel. mi történt?? mi pukkadt ki?
amúgy már kérdezni akartam: hol olvashatom, miből mennyi fogy itt, ott, amott?
0
2008. december 16., kedd 12:14
kurosawát talán azért nem kellett bemutatni. az ázsai filmeket meg a dotkom balhéhoz tudnám hasonlítani: jól felfújták, mostanra meg kipukadt. nézd meg, hogy az olyan jobb sorsra érdemes kultdarabok, mint az AUDITION vagy A TALE TWO SISTERS rendesen bukogatnak.

másrészt a tékás közönséget nem szabad összekeverni a vásárlókkal - mint ahogy a moziba járókkal sem.

no mindegy, lehet ötölni, de a megoldás valóban a direkt elérés lehet.
0
2008. december 16., kedd 11:38
mg nagyon fontos lett vonla rátenni egy egysroso szöveget, mint pl "az év dán filmje" vagy "5 csillag - von dutch holstenberg". ahogy a sógun szamuráját eladták (lefekvés előtt film a kill bellben), annál csak jobb lehet. de itthon bejött a tékában
0
2008. december 16., kedd 11:35
de ha már tesco gzdaságos: 10 kg almához járhatna egy dvd. undoíró, belátom, de ha így megy a piac....
0
2008. december 16., kedd 11:33
sajnos vagyok olyan merev, hogy a "szélsőjobb"-ot még tudati szinten sem emlegetem.  
sose késő a nevelés. a tékában 1 éve nem tudták, ki az a kim ki-duk, park woon chok,  kurosawa, mivel itthon utálják a távol-keleti filmeket, most 5, ill, 2 mozi van tőlük. és jensenből is legalább ennyit akarok látni és hiszem, hogy lesz eredménye
0
2008. december 16., kedd 11:26
Ja, meg jól meggyepálták volna szegény kiadó embereit, aztán volt Corner nincs Corner :-P
0
2008. december 16., kedd 11:12
Vett volna a kiadó 10 kg almát, ráragasztotta volna a termék reklámmatricáját, és a Blahán megdobálta volna vele a 7-es buszra várókat.

Na, azt hiszem még a fél hetes híradó is beszámolt volna erről :D
0
2008. december 16., kedd 11:11
Most rendeltem meg! Nagyon kíváncsi vagyok rá, az ünnepek alatt biztosan szakítok időt a megtekintésére! Annyi jót írtatok róla! :)
0
2008. december 16., kedd 11:03
elsuhantál a dolog iróniája felett.

sajnos a népneveléssel ez az ország már rettenetesen elkésett. az emberek csak bizonyos ingerekre reagálnak, és gipsz jakab, művész akár vért is izzadhat, ha egy dolognak nincs központilag elrendelt, szép nagy pénzbe becsomagolt hájpja, akkor azt észre sem veszi, mert egyszerűen nem akarja.

vagy tudsz mondani ellenpéldát?
0
2008. december 16., kedd 10:49
utóbbi megjegyzést elég rossz kinyilatkoztatásnak tartom, de ez én vagyok.
ha tényleg nincs lóvé egy olyan beruházásra, mint a KUNG FU pandánál, amivel tele van ragasztva az a retkes combinó, akkor gerilla módon kell terjeszteni az igét. tudod, vannak filmek, amiben benne van a válasz az élet nagy kérdéseire. sztem az almákban sok dolog elhangzik, amit ebben az esetben alkalmazni lehetne. láss!
0
2008. december 16., kedd 10:42
az ötlet egészen jó. :))) a kiadó esetleg támogathatná valamelyik szélső jobbos megmozdulást is.
0
2008. december 16., kedd 10:39
ez mind nagyon szép szerintem is. erre találták fel a PR-t. az, hogy rossszul van kezelve a dolog, nem a fogyasztó hibája. ha nem tud róla senki, s csak szájhagyomány útján terjed, az vajmi kevés. itt a karácsony, bele kell húzni. tudom, mondani könnyű, a pénz meg kevés a reklámra, de akkor is tenni kell valamit, mert ami itt van filmválaszték szintjén katasztrófális. ingyen zöld alma-osztás a nyugati téren egy ádám almái plakát előtt pl nem kerül sokba. szerzek területfoglalási engedélyt ha kell.
0
2008. december 16., kedd 10:28
tudod, ez mind nagyon szép - a film siker itt, siker az odeonban, siker néhány más tékában, de ez csak a jéghegy csúcsa. amíg tescország nagy játékosai arra sem képesek, hogy egyáltalán belistázzák az ilyen filmeket, mert nem amerikaiak, vagy nem játszik benne sem belmondo, sem koltai, addig a nagyközönséghez egyszerűen nem tud eljutni a film. kíváncsi lennék, hogy a vidéken élő emberek közül hányan hallottak egyáltalán erről a produkcióról.
0
2008. december 16., kedd 9:45
KORNerék: igen, ez valóban egy jó gesztus, hisz számtalanszor akad olyan a tékában, hogy bejön szegény külföldi, és azzal kell szembesítenem, hogy a sok dilettáns kiadó nem tesz rá opciókat, így kivinni se tudja. ez hiba. az ádám almái sikerfilm, olyanok is viszik, akik csak buta, gyengeelméjüeknek szánt amerikai mozikat néznek, és ami megdöbbentő, 98%-os tetszési indexe van. ilyen rég nem volt. örülök, hogy van, hogy vagytok, és remélem, a többi jansen filmet is kiadjátok, ha kell beszállok a költségekbe, mert számomra létkérdés, hogy a sok hyperdrága agypirító usa thrash mellett legyenek TÉNYLEG értékelhető filmek is, amiket tiszta szívvel ki lehet adni (ezt nem tudom elmondani egy batmanről sem egy sárkánycsászárról). igaz, ehhez a kiadványhoz nem jár negyven oldalas kiskönyv a forgatásról, meg batpod, sőt, maszkabálba sem lehet menni vele, de értékét tekintve üti a legtöbb most megjelent kiadványt.

J.M: ne bántsátok azt a dán rigót! nem csúnya, csak autentikus.
0
2008. december 14., vasárnap 12:44
Kedves C9H13NO3!

A kiadványainkra nem csupán nyelvtanulás céljából próbáljuk rátenni az angol feliratot (már ha a jogtulajdonos engedélyezi), hanem hazánkban élő külföldieknek is szeretnénk ezzel kedvezni, akiknek a magyar cím nem mindig beszédes - annál inkább az angol. Egy Adams aebler esetében lehet, hogy nem nagy trükk kitalálni, mit takarhat az adott borító, de egy román vagy egy hongkongi film esetében már elég komoly fejtörést okozhat. :)

Üdvö: Cornerék
0
2008. december 13., szombat 13:03
Na most már én is ellenőriztem :-) dán 1:30:35, magyar 1:30:55. Még ilyet :-))

Viszont ami (még) szemet szúrt, hogy a boríton és a lemezen a magyar cím mellé angolul lett odabiggyesztve a nemigazán eredeti nyelvű cím :-//  Véletlen, vagy direkt sikerült így?
0
2008. december 13., szombat 11:26
belenéztem a saját példányomba: a film tényleges hossza 91 perc. szóval a miénk egy perccel hoszabb. :D
0
2008. december 12., péntek 17:31
Ha a kepfeltoltes.hu is úgy akarja, akkor itt egy szembesítés:
dán kontra magyar kiadás :-)

Az azért fura, hogy a borító szerint a magyar kiadás hosszabb 4 perccel (még nem csekkoltam, de kétlem, hogy a dánok csonkítottak volna).
0
2008. december 11., csütörtök 18:35
Ámen!
0