Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. június 9., csütörtök 0:49
horrorgyűjtők figyelmébe:

Hellraiser 2 vágatlan BD
0
2011. június 8., szerda 12:06
nem biztos, hogy bd kiadás joga náluk van.
0
2011. június 8., szerda 11:30
Ilyenkor van jogalap arra, hogy Blu-ray-hez készített transzfert használjanak fel egy DVD-kiadáshoz?
0
2011. június 8., szerda 11:26
Ennyit arról, hogy nem létezik anamorf képpel a Hajsza a föld alatt eredetije:

http://www.blu-ray.com/movies/The-Taking-of-Pelham-One-Two-Three-Blu-ray/24735/#Review

Esetleg egy újrakiadás, immáron rendes képpel nem várható a Fantasy Film-től?
0
2011. június 7., kedd 2:12
Szia, a képmenüben állítgass az "egyedi beálítások" részben. Semmiképp ne a "dinamikus" beállítást válaszd, mert az használja legdurvábban azt a mozgáskiegyenlítést (motion flow-t), ami valóban olyanná teszi a filmet, mintha egy tv-játékot néznél... Ha van "THX" opció, akkor válaszd azt, mert filmekhez egyértelműen az a legjobb, legtermészetesebb üzemmód.
0
2011. június 6., hétfő 19:57
a remaster már jó lett. :)
0
2011. június 6., hétfő 19:15
:) A la Gladiator
0
2011. június 6., hétfő 19:07
Ha van ilyen, hogy Tru-motion, akkor kapcsold ki. Mindenhol a mediában, saturnban be van kapcsolva és rettenetes, amikor olyan hülyén mozognak a tv-ben, mikor Blu-ray-t nyomatnak!
0
2011. június 6., hétfő 19:02
"És tényleg semmi digitális zajszűrés meg élkiemelés, az is csak ront a helyzeten :)"

ezt a Universal és a Lionsgate megteszi helyettünk úgy is. :)
0
2011. június 6., hétfő 19:01
Az én TVmen io van egy hasonló funkció, Motion Flow a neve. Összemossa a képkockákat és igy van ilyen ún. "folyós" képe. Ha ezt ill. hasonló elnevezésű megfelelőjét megtalálod és kikapcsolod akkor minden visszatér a normál kerékvágásba. És tényleg semmi digitális zajszűrés meg élkiemelés, az is csak ront a helyzeten :)
0
2011. június 6., hétfő 18:26
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az értékes hozzászólást. Pénteken fogom tudni ezeket kipróbálni, mert a TV vidéken van, én meg addig Budapesten. Otthon az lesz az első dolgom, hogy mindenféle "vackot" állítgatni fogok, és én lennék a legboldogabb, ha tényleg megoldódna a probléma.  :)
0
2011. június 6., hétfő 18:20
bizony. jól mondja Argento, ezekre nagyon kell figyelni, ugyanis teljesen szétcseszik a képet. szóval nyugi, kapcsolj ki mindent és maradni fog az a tv szerintem. ;)
0
2011. június 6., hétfő 18:17
Erre kíváncsi leszek.
0
2011. június 6., hétfő 17:39
elsőkörben mindenféle képjavító "vackot" azonnal kapcsolj ki.dinamikus kontraszt és a többi.a SHARPNESS legyen nulla állásban.

a színnel meg a fényerővel meg már ízlésed szerint játszhatsz.jómagam a színekkel is fukar vagyok,úgyhogy az is a legalapabb beállításon van.
0
2011. június 6., hétfő 14:52
Semmiképp ne a normál beállított módot használd! Biztos van olyan előre definiált dolog a te tévéden is, hogy movie vagy valami hasonló! Mivel nekem nem Pana tv-m van, ezt nem tudhatom, de én is úgy lőttem be a tv-met, hogy a neten utánanéztem, mi is a jó beállítása filmekre, BD-ről! Nem kell mondani, hogy hihetetlen a különbség, most már teljesen "mozis" az élmény, ha néha átváltok a normál módra, én is elborzadok. Szóval szerintem nézz utána és állítgass, meg fogod taláni a számodra megfelelő beállítást, ami valódi moziélményt fog nyűjtani, ebben biztos vagyok!
0
2011. június 6., hétfő 14:17
Hm. Én mikor megláttam milyen a képminősége a Blu-ray-nek bekönnyezett a szemem annyira szép volt. Az is Pana plazma volt. És szerintem egyik legjobb választás, hogy ezt a márkát választottad.
Na most vagy szokod még kicsit és jobban fogg tetszeni vagy valóban hanyagolod az egészett.
Biztos nem vagyok benne, de én szerintem annyit nem tudsz állítani a képen, hogy megtetszen.
Gondolom, hogy a fullHD-ék alapból BD-hez vannak optimalizálva emiatt már a gyári beállításnál is szép lehet a képe. A finomhangolásnál már csak a magad ízlésére tudod beállítani kb.
Viszont lesznek hozzáértőbb kommentek is az enyémen kívül akik segítőkészek lesznek.
Úgyhogy skacok lehet szépen megélénkülni! :D
0
2011. június 6., hétfő 13:46
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni blu-ray ügyben. Pár napja végre megvettem életem első fullHD televízióját (Panasonic, 46 colos), előtte egy szintén Pana HD Ready TV-m volt 4 évig. A blu-ray lejátszót és néhány filmet már megvettem az elmúlt hónapokban, csak a TV hiányzott a teljes HD-boldogsághoz...
A helyzet az, hogy szerintem borzalmasan néznek ki a filmek HD-ben. A nagy felbontás következtében a filmek elveszítik a FILM-szerűségüket, és helyette úgy néznek ki, mint valami TV-játék, vagy egy színházi előadás közvetítése. Minden annyira közvetlen, a szereplők szinte lejönnek a képernyőről, a mozgásuk is furcsa. Végignéztem pl. a Fight Club-ot (amit már sokszor láttam DVD-ről), és nem tudtam élvezni, mert olyan volt, mintha nem is felmet néznék, hanem pl. a Szomszédok egy epizódját (nagyon hülye hasonlat, de nem tudom máshogy érzékeltetni, hogy mire gondolok).
Namármost, a kérdésem az lenne, hogy vajon nem állítottam be valamit megfelelően a TV-n, és azért ilyen furcsa minden, vagy egyszerűen a HD-t nem nekem találták ki. Ha előbbi, akkor próbálgatok valamit állítgatni, ha viszont nem a beállításokon múlik, akkor visszaviszem a TV-t (interneten rendeltem, így ugye 8 munkanapon belül elállhatok a szerződéstől), és marad minden a régiben. A gond ugyanis az, hogy mivel a blu-ray lejátszóm felkonvertálós, még a 826 db DVD-m képe is majdnem ugyanolyan a TV-n, mint a blu-rayeké...
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
0
2011. június 6., hétfő 10:37
Khm... én és a hiányos angolom... köszi a javítást :) De én akkor is szeretem, ha egy régebbi film azért itt-ott "koszos" :) De valóban becsülendő, hogy nem nyúlnak bele digitálisan, ahogyan vape is mondja. Van, ahol ezt elnézem, mivel sosem voltam akkora nagy Star Wars rajongó, nem is zavar, hogy a régi trilógiába jócskán belenyúltak, javítottak. De pl. a Jurassic Park-ban ennek már nem örülnék, hiányolnám, ha nem lenne néha kicsit darabos a T-Rex mozgása, miután kiszabadul és a kocsinál ijesztget :)
0
2011. június 6., hétfő 10:09
Ez tényleg becsülendő. Napjainkban már annyi a vizuális effekt a filmekben, hogy már zavaró. A régiek esetében nem nyúltak rögtön számítógéphez, felépítették a díszletet, megcsinálták a maszkokat stb. Ezért is jobbak a régi filmek... szerintem.
0
2011. június 6., hétfő 9:50
Spielberg ezt arra értette, hogy abszolút semmilyen módon nem kíván digitális manipulációkkal belenyúlni a filmjeibe, nem arra, hogy nem lesznek tökéletes minőségben felújítva.
Azaz nem tüntet el kábeleket pl a Meztelenek és bolondok esetén a repülőkről, amik HD-ben gyönyörűen látszódnak, belógó kellékeket, nem javít fel korabeli háttérfestményeket pl mozgással, stb.
0
2011. június 6., hétfő 8:45
Ha már Jurassic Park és Spielberg... most futottam bele a blu-ray.com-on ebbe a hírbe: Spielberg Confirms Jaws Blu-ray is on the Way.

És volt egy nagyon szimpatikus megnyílvánulása Spielberg-nek: hiába van lehetőség arra, hogy hibákat javítson ki, modernizálják a trükköket, ő ezt nem szeretné, mert ezek a filmek akkor és ott készültek, a kor lenyomatai és lenyomatai annak, hogy régi filmek (Meztelenek és bolondokat emlegeti még a cikkben). Ezzel én maximálisan egyet is tudok érteni, mert vannak olyan filmek, amelyeknek jót tesz ha szemcsés és hibás kicsit a kép, látszik rajta, hogy nem most készült és így őrzi meg az atmoszféráját. Ez volt mindig is a legnagyobb fenntartásom a bluray-el: már túl szép, már túl jó, lehet, hogy már túl steril is.

Rövid szónoklat után: most már csak azt várom, mikor jelentik be az Indy trilógia kiadását is, mert még ez egy nagy hiányossága a BD piacnak. És kezdhetek spórolni egy lejátszóra is :D
0
2011. június 5., vasárnap 21:58
Ezen is rajta vagyunk magyar felirattal:
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/rolnicky-kam-se-podivas-blu-ray-p102465/

De valahogy fura, hogy Fox film lévén szinkron nincsen. Bízom benne, hogy elírás vagy hiányos az adatlap, mert erre nagyon kéne...
0
2011. június 5., vasárnap 21:10
ha jól tudom akkor a mi régiónkban ez még nem jelent meg.
0
2011. június 5., vasárnap 20:57
A cseheknél A Ryan közlegény megmentése BD-n elvileg van magyar felirat :-)
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/zachrante-vojina-ryana-blu-ray-p110970/
Ha valakinek megvan ez a kiadás,megírná,hogy valóban rajta vagyunk-e?
THX
0
2011. június 5., vasárnap 12:06
két hete érdeklődtem a S_electnél a Jurassic Parkról:

"Egyelőre nem kaptunk hivatalos tájékoztatást erről a megjelenésről.
Amennyiben nekünk is lesz lehetőségünk rá, akkor természetesen mi is megjelenünk ezzel a kiadvánnyal."
0