Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni blu-ray ügyben. Pár napja végre megvettem életem első fullHD televízióját (Panasonic, 46 colos), előtte egy szintén Pana HD Ready TV-m volt 4 évig. A blu-ray lejátszót és néhány filmet már megvettem az elmúlt hónapokban, csak a TV hiányzott a teljes HD-boldogsághoz...
A helyzet az, hogy szerintem borzalmasan néznek ki a filmek HD-ben. A nagy felbontás következtében a filmek elveszítik a FILM-szerűségüket, és helyette úgy néznek ki, mint valami TV-játék, vagy egy színházi előadás közvetítése. Minden annyira közvetlen, a szereplők szinte lejönnek a képernyőről, a mozgásuk is furcsa. Végignéztem pl. a Fight Club-ot (amit már sokszor láttam DVD-ről), és nem tudtam élvezni, mert olyan volt, mintha nem is felmet néznék, hanem pl. a Szomszédok egy epizódját (nagyon hülye hasonlat, de nem tudom máshogy érzékeltetni, hogy mire gondolok).
Namármost, a kérdésem az lenne, hogy vajon nem állítottam be valamit megfelelően a TV-n, és azért ilyen furcsa minden, vagy egyszerűen a HD-t nem nekem találták ki. Ha előbbi, akkor próbálgatok valamit állítgatni, ha viszont nem a beállításokon múlik, akkor visszaviszem a TV-t (interneten rendeltem, így ugye 8 munkanapon belül elállhatok a szerződéstől), és marad minden a régiben. A gond ugyanis az, hogy mivel a blu-ray lejátszóm felkonvertálós, még a 826 db DVD-m képe is majdnem ugyanolyan a TV-n, mint a blu-rayeké...
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!