Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. május 18., szerda 15:22
Háááát, biza összehasonlitottam a kettőt, majdnem ég és föld. Persze igazad lehet, kicsit túloztam a VHSsel, de láttam már sokkal jobbat is.
0
2011. május 18., szerda 14:11
Na, azért a nálunk kiadott Véres játék DVD képe egyáltalán nem olyan rossz. VHS-digitalizálástól meg mérföldekre van...
0
2011. május 18., szerda 13:43
Ami késik az nem múlik…

BD teszt: BloodSport (aka Véres Játék), 1988

A film: Azt hiszem ez az film amit nem kell igazándiból bemutatnom. Aki esetleg nem találkozott volna még vele, egyike Van Damme viszonylag korai filmjeinek. A kezdeti próbálkozásait követően sztem ettől a filmtől datálható belga akcióhősünk jellemző filmes karakterének kialakulása (Tovább viszi az ivet a Kickboxer, az Oroszlánsziv, az Időzsaru), felfigyelhetünk alapvető emberi kapcsolatokra (mester-tanitvány, barátság),  és érzelmekre (persze sosem viszik túlzásba egyiket se). A történet elég egyszerű: emberünk meglóg a hadseregtől hogy részt vegyen egy illegális hong-kongi full contact bajnokságon, a cumiten. Menet közben barátokra is szert tesz (Ray Jackson szerepében Donald Gibb) illetve összemelegedik egy riporternővel (itt is természetesen sor kerül a már-már copyrighttá vált Van Damme-os s*ggvillantásra) aki a tiltott versenyről szeretne beszámolni. Van persze főgonoszunk is, a döntőben emberünknek a félelmetes Chong-Li-val kell (Bolo Yeung) kell szembeszállnia. A harci jelenetek sztem elég jól koreografáltak, sokszinű és érdekes harcokat láthatunk. A rendezés és e dramaturg is teljesen rendben van, külön kiemelném Paul Hertzog zenéjét, itt lehet hallgatózni: http://www.youtube.com/watch?v=KrNWSLdXqX0
Sztem tehát nem egy rossz “B” film, szokás szerint utánanéztem néhány adatnak: Imdb 6,3 pont, Boxofficemojo 12millió akkori USD. Készült ugyan egy rakás folytatás hozzá, értékelhető alkotás ezekből nem született. Ja, külön érdekességként azért megemliteném: nagy valószinűség szerint ez a film ihlette a későbbi Mortal Kombat játékokat.
A lemez: Legmerészebb álmaimban sem hittem volna hogy kedvenc Van Damme filmjeim valaha kijönnek kéken. A Kickboxer már vagy egy éve kijött, nagy örömmel konstatáltam a Bloodsport/Timecop megjelenését, nem is váratott magára sokat a begyűjtés az USAból. Mindkét film egy BD-50es lemezen terpeszkedik a műanyag tokban, az adott film alapmenüjéből lehet átmenni a másikéba. A menü egyébként álló, zene szól alatta, nem egy nagy durranás, 3/10.

A kép: Na ez az amire nagyon vártam, hogyan fest HD-ben? Megláttam az első képet Hong-Kongról: wtf?, ez miez, mér ilyen életlen. Aztán pár másodperc múlva új kép róla: vazze ez tűéles, kontrasztos, gyönyörű!!! Következő: készülnek fel a harcosok, megint gyönyörű, whoááá!!!! Következő, készitik fel a küzdőteret: wtf?, már megint homályos és életlen, stb, stb…. Szóval ebből is látszik hogy a képminőség elég hullámzó, néhol csodaszép, máshol elég ratyi. Szerencsére a jó jelenetekből jóval több van, itt tényleg szép a restauráció, éles, kontrasztos, részletes. DNR sehol sem fedezhető fel. Ha nem lennének életlen jelenetek akkor bőven megadnék egy 10/8-at. Viszont ami a lényeg: sosem láttam még ilyen jó minőségben, ugrás a DVDhez (pláne az itthoni VHS copyhoz képest) hasonlitva, a rajongók (köztük én is) igazán elégedettek lehetnek, 6/10 (belenéztem a Timecopba is, ott jobb a kép, de azt majd legközelebb)

Hang: Sajna 5.1re már nem tellett, 2.0ban szól a film, viszont elég tisztességesen. Paul Hertzog zenéje szépen és tisztán szól, a beszédhangok is jól érthetőek, mély hangokat nem igazán hallottam. Angol és francia szinkron van a lemezen, angol felirat választható még. 4/10.

Extra: Van egy előzetesünk HDban oszt kész. 1/10

Összeségében: Nagy-nagy öröm volt a film HD megjelenése, klasszikusként gyűjteményem egyik meghatározó darabjává vált. A kiadványt ugyan elkészithették volna jobban is, csiszolhattak volna még a képen, lehetne térhangzás és extrák stb., viszont igy is ajánlott a beszerzése, rajongóknak meg pláne. 5/10
0
2011. május 18., szerda 13:16
hol a vhs, s-vhs, laserdisc, u-matic etc :-D
0
2011. május 18., szerda 11:48
Ezt honnan sikerült?
0
2011. május 18., szerda 11:43
Ezen most tényleg berosálok...:O

http://bluray.highdefdigest.com/5212/gantz.html

nem elég,hogy jön a Gantz anime sorozat moziváltozata (ami ráadásul elég jó értékeléseket is kapott) BD-n,a Warner Bros egy nem mindennapi kombo packban adja ki azt az USA-ban.

BD,DVD és még HD-DVD formátumban is bezsákolhatjuk a mozit ,méghozzá egyetlen 3 lemezes kiadásban. :O

szép gesztus ez a Warnertől hogy egy teljes formátumgyűjteményt és egy teljesen egyedi kiadást kapnak a gyűjtők.

még több ilyet... :)

0
2011. május 17., kedd 18:49
Szia GG!

Írhatnál egy bővebb beszámolót a BD85-ről, ha már van tapasztalatod. Éppen pénteken sikerült egyet beszereznem, most állítgatom, tesztelem. Akár privátban is jöhet.
0
2011. május 17., kedd 18:43
Legújabb szerzeményem, ami valóban ebbe a topikba illik:

Tartalom:

Movie Clips/Trailers include:

The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian (DTS-HD Master Audio 7.1)
Twilight (DTS-HD Master Audio 5.1)
Baraka (DTS-HD Master Audio 5.1)
Sleeping Beauty (DTS-HD Master Audio 7.1)
Drumline (DTS-HD Master Audio 5.1)
Band Of Brothers (DTS-HD Master Audio 5.1)
Bolt (DTS-HD Master Audio 6.1)
The Incredible Hulk (DTS-HD Master Audio 5.1)
Hellboy II: The Golden Army (DTS-HD Master Audio 7.1)

Music includes:

Kanye West - Touch The Sky (DTS-HD Master Audio 5.1)
Gloriana - Wild At Heart (DTS-HD Master Audio 7.1)
Iron Maiden - Fear Of The Dark (DTS-HD Master Audio 5.1)
Mozart: Violin Concerto In D Major - Allegro (DTS-HD Master Audio 5.1)
Marianne Thorsen - TrondheimSolistene (DTS-HD Master Audio 5.1)
Talking Heads - Life During Wartime (DTS-HD Master Audio 7.1)
Rusty Truck - Cold Ground (DTS-HD Master Audio 7.1)
Steven Wilson - Salvaging (DTS-HD Master Audio 7.1)
Rush - Far Cry (DTS-HD Master Audio 5.1)
King Crimson - Frame By Frame (DTS-HD Master Audio 7.1)

Extras include:

DTS-HD 7.1 - Total Immersion (DTS-HD Master Audio 7.1)
DTS Car Promotional Video (DTS-HD Master Audio 7.1)
DTS Ultra PC Promotional Video (DTS-HD Master Audio 7.1)

Tapasztalat: brutális(an ) jó!!!
0
2011. május 17., kedd 15:45
Ha csak a Blu-ray képminőség érdekel, abban nemigen fogsz különbséget látni az egyes lejátszók között, az igazi különbségek a DVD-képminőségben, ill. az egyes szolgáltatásokban jelentkeznek, ahogy "ergo" is írta, és persze az újak gyorsabban is olvassák be a lemezeket.

A Sony BDP-S350-nél DVD esetén lényegesen jobb képminőséget nyújt pl. a Panasonic DMP-BD85, ezt tapasztalatból mondom, de ennek meg a multimédiás képességei nem a legjobbak, ebben a Samsung és az LG lejátszói "viszik a prímet".
0
2011. május 17., kedd 12:33
Van egy Sony HD TV-m 100 Hz frissítéssel megáldva. Mellette egy Sony BDP-S350 lejátszóm, és ezt szeretném "upgradelni". Nem nagyon értek a dologhoz, de ahogy olvastam itt is többek között, nagy különbségek vannak lejátszók között.

Ezért kérdem.

Van kb. 40 BD lemezem is.

köszönöm a választ.
0
2011. május 16., hétfő 21:43
ahány típus, annyi típusszám (ezen belül is nagy a szórás), ahány vásárló annyifélére esküszik.

vagy ott vannak a média lejátszók, beépített bd lejátszóval...

mire van szülséged?

pl.: külső vinyóról is akarsz nézni filmet?
0
2011. május 16., hétfő 18:01
A magyar piacon melyikek a legjobb BD lejátszók?

Köszönöm a válaszokat.
0
2011. május 16., hétfő 16:33
Ezek sem lesznek nálunk vajon? Úgy tűnik...

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/fotr-je-lotr-blu-ray-p115369/

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/jeho-fotr-to-je-lotr-blu-ray-p115370/
0
2011. május 16., hétfő 15:38
Vajon ez meg fog-e jelenni nálunk? Mert ez is Warner kiadvány.
0
2011. május 16., hétfő 15:00
Kíváncsi vagyok, hogy ezen tényleg rajta leszünk-e vagy csak elírás:

Barb Wire
http://www.zavvi.com/blu-ray/barb-wire/10427167.html

Meg lennék lepve, ha ez tényleg megjelenne, amikor ennél fontosabb filmekre sem kerülönk fel.
0
2011. május 15., vasárnap 14:24
Ben-Hur Ultimate Collector s Edition Blu-ray Details and Photos
0
2011. május 15., vasárnap 13:31
Sajnos nem kerülünk rá Dömi, mert valóban Warner - ProVideo megjelenésről van szó. Én már a film topikjában kifejtettem, hogy hány ehhez hasonló filmről maradunk le a csodálatos párosítás miatt...
0
2011. május 15., vasárnap 11:21
hát akkor meg biztos nem kerülünk rá!

köszönjük ProVideo!!!

ezt is elintéztétek!
0
2011. május 15., vasárnap 11:07
http://www.bluedvd.pl/p/pl/ga124/na+fali+blu-ray.html

Ez alapján meg Warner...
0
2011. május 15., vasárnap 9:28
Lehet,h szerencsénk lesz?!
Furcsa,h a BD-t meg a FOX forgalmazza!!!!!  :S
De ez jó jel,mert a FOX kiadványokról nem szoktunk lemaradni!

Point Break

0
2011. május 15., vasárnap 9:20
Conan The Barbarian

0
2011. május 15., vasárnap 9:13
0
2011. május 12., csütörtök 12:11
Pontosan úgy van, ahogy írod. Egy új transzfer elkészítése nem olcsó mulatság, és így meg elmarad az extra pénzszerzési lehetőségük, ha első körben kijönnek a fullos kép- és hangminőségű cuccokkal. Na persze ha kijön egy extra változat, az már minden bizonnyal a remasztert fogja tartalmazni. Pénzről szól ez, nem a minőségről, sajnos...
0
2011. május 12., csütörtök 11:30
az MGM olyan szépen fel tudta újíttatni a régi James Bond filmeket,nem értem,hogy a Szakasz,Robotzsaru,Terminátor filmeknek miért nem csináltattak legalább egy normálisabb 2K-s remastert.hangilag sem úgy szólnak ahogy kellene,bár tudom,hogy nagy csodákat nem kell várni.

bár én ilyenkor mindíg a Blade Runner HD kiadásaiból indulok ki.ha azt tudták úgy és abban a minőségben prezentálni ahogy ,akkor nem értem,hogy más alapfilmekkel ugyanezt miért nem tudják megismételni.

bár gondolom azért ,mert az több pénzbe kerülne...
0
2011. május 12., csütörtök 10:40
Megneztem, ezek a Warner-es premium kiadasok sajnos itt nalunk csak slipcase-t kaptak, de nagyon tetszetosek (Dark Knight, I am legend, 300, ect...) es meg az aruk is barati CZK 519.
Amugy a legujabb megjelenesu 3D BD-k (Furesz 3D, Gulliver, Piranha...) is "csak" CZK 699, sot a Furesz 499...
0