Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. április 18., hétfő 21:20
Szóval elég vagy jó DVD-n is.
0
2011. április 18., hétfő 21:19
A szürke sávból a Rob Royt ajánlom. A többi tényleg elég jó DVD-n is.
0
2011. április 18., hétfő 21:16
Kár, hogy ebben az új InterComos akcióban egy film se jutott a szürke sávba, amin akár csak elgondolkodnék. Ha nem lenne így megkötve, akár többet is rendelnék, de gondolom a cél pont az, hogy fogyjanak a nehezebben eladható filmek is.
0
2011. április 15., péntek 10:47
Csak rajta, tessék feltenni arra a bizonyos polcra, amíg kapható idehaza. :D Zenei kiadványhoz képest szerintem baráti ára van. Külföldről sem jönne ki olcsóbban, mint itthon, utánanéztem vásárlás előtt.
0
2011. április 15., péntek 10:44
jó kis korong lehet.tartalmas a teszt is. :)

nem vagyok egy nagy a-ha fan,de lehet ,hogy idővel polclakó lesz...;)
0
2011. április 15., péntek 1:39
Hosszú idő után egy BD-teszt következik ezen topikban, mivel recenzióm tárgyának nincs Xpress-en saját oldala, lévén zenei kiadványról van szó, nevezetesen:

a-ha: Ending On A High Note - The Final Concert

A legendás norvég együttes 2010 december 4-i, legutolsó koncertjének felvétele elég hamar napvilágot látott a Universal gondozásában (április első napjaiban), de a gyors stúdiómunka egyáltalán nem vált kárára a produkciónak. Morten Harket és csapata a legjobb formájukat mutatták meg búcsúzásképpen, de azért néha-néha előfordulnak szomorúbb pillanatok is. Részemről maximálisan elfogult vagyok az együttessel kapcsolatban, mivel 4 éves korom óta rajongok a zenéjükért. Ez a kiadvány maximálisan visszahozza azt az érzést, amit tavaly háromszor is volt alkalmam személyesen látni élőben Budapesten, Münchenben és végül Londonban. A koncert menete legközelebb a londoni fellépéshez van, az volt az utolsó Norvégián kívüli buli. Szép volt, fiúk!

A BD-kiadványba technikai oldalról sem lehet belekötni, az eddigi legjobb koncert-kiadvány, amit valaha is láttam-hallottam. A kép és hangminőség egész egyszerűen büntet, pedig ahogy az már megszokott a zenei korongoknál, a képe 1080/60i transzfert kapott. Ennek ellenére hihetetlen részletgazdag, majd leugrik a képernyőről. A hang PCM sztereó és dts-HD MA 5.1-es keveréssel került fel, az utóbbival hallgattam, és hát félelmetes, az összes finom részlet, háttérvokál, közönségzaj, rezdülés, hangfoszlány tökéletesen kivehető, ilyet még nem hallottam. Kellőképpen hangosan ment le, de egyszer sem torzított be. Abszolút referenciamunka, 110 perc tömör audiovizuális gyönyör...

Extra is van, egy fotógaléria, de nem valami sok képet tartalmaz, meg egy 15 perces dokufilm, amiben megszólalnak mind a rajongók, mind a tagok.

Összességében: mindenkinek szívből tudom ajánlani a lemezt, aki kicsit is szereti az igényes, jó zenét.

Ami viszont bosszantó, hogy a mezei hanganyagot nem mellékelték audio CD-n a BD-korong mellé, önmagában meg csak egylemezes formában adták ki, amiről 4 nótát lehagytak. A teljes felvétel csak a Deluxe Edition részeként szerezhető be, ami mellett ott van a (nekem felesleges) DVD-kiadás is, úgyhogy elég húzós a kettő együtt anyagilag. De nekem minden pénzt megért. :D

Bosszantó dolog 2: a koncert sem teljes igazából, mert kihagytak 2 nótát az összes kiadásról, a The Bandstand-et, amiben Morten is dobol, meg egy Everly Brothers feldolgozást, a Bowling Green-t. Ezt a számot egyedül a búcsúkoncerten játszották, sehol máshol nem, és állítólag rendesen elbénázták, így nem meglepő a hiánya, de a másik nóta lehagyásáért szívesen elbeszélgetnék a vágókkal, hogy hogyan is gondolták a dolgot...

A setlist:

The Sun Always Shines On TV (élőben volt előtte egy szimfonikus felvezető is, amit lehagytak a lemezről)
Move To Memphis
The Blood That Moves The Body
Scoundrel Days
The Swing Of Things
Forever Not Yours
Stay On These Roads
Manhattan Skyline
Hunting High & Low
We re Looking For The Whales
Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah) - akusztikus változat
Crying In The Rain - akusztikus változat
Minor Earth Major Sky
Summer Moved On
I ve Been Losing You
Foot Of The Mountain
Cry Wolf
Analogue
The Living Daylights
Take On Me

A koncert: 100%
Kép: 100%
Hang: 100%
Extrák: 40%
0
2011. április 12., kedd 14:53
Faster=Rohanás
0
2011. április 12., kedd 14:49
Láttam én is és egyetértek. Ezzel együtt néha biztos meg fogom nézni, úgyhogy megveszem.
0
2011. április 12., kedd 14:21
Biztos jönni fog. Talán júniusban. Egyébként sajnos nem volt egy nagy szám a film. :) Kevés akció, Rock szinte semmit nem beszélt.
0
2011. április 12., kedd 12:34
A Faster jó lenne, ha jönne! (Minél faster.)
0
2011. április 12., kedd 12:06
Pár Sony-újdonság, ami itt is várható majd, magyar címe eddig csak egynek van:

The Roommate (5.1 szinkron + felirat):

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/spolubydlici-2011-blu-ray-p115247/

Country Strong (5.1 szinkron + felirat):

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/sila-country-blu-ray-p115245/

Honnan tudod (5.1 szinkron + felirat):

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/poznas-az-to-prijde-blu-ray-p115242/

Faster (5.1 szinkron + felirat):

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/rychlejsi-blu-ray-p115243/
0
2011. április 7., csütörtök 22:34
Akkor ezek szerint a pár hónapja felvetett félelmeim nem alaptalanok! A 3D egyik legnagyobb hibája az lesz, hogy a látvány miatt elveszítjük azt, ami a legfontosabb: a történetet! (akkor itt még nem is szóltam a szinte teljesen eltűnő operatőri munkáról - mivel az meg kimerül abban, hogy olyan helyre tegyük a kamerákat, ahonnan "jól fog kinézni" a harmadik dimenzió! No, ezért is vagyok annyira ellene!
0
2011. április 7., csütörtök 22:24
Ú, ez nem jó hír...
0
2011. április 7., csütörtök 22:16
eleve a 2D-s
0
2011. április 7., csütörtök 11:58
Visszavonom: az nem katalóguscím.
0
2011. április 7., csütörtök 11:53
Úgy látom, kivéve a Szerelem és más drogokat. Na nem mintha érdekelne az a film.
0
2011. április 7., csütörtök 10:20
Más kiadókról nem tudok, illetve szerintem csak a májustól megjelenő kiadványokra vonatkozik az ármódosítás (visszamenőleg nem, azt hiszem), és az is biztos, hogy lesznek kivételek (kiemelt Disney-filmek esetén például).
0
2011. április 7., csütörtök 10:14
hupsz...  tényleg.  :D

akkor ez innentől mindig így lesz? akkor a kiadó összes általuk forgalmazott filmejeikre fog vonatkozni?

esetleg más kiadók?
0
2011. április 7., csütörtök 10:06
Ezt úgy érted, hogy a BD3D lemezt nézted sima lejátszón, vagy az eleve kétdimenziós Blu-ray pörgött a lejátszóban?
0
2011. április 7., csütörtök 9:58
Az Állj mellém! SPHE. :)
0
2011. április 7., csütörtök 9:53
Már itt volt az ideje! Akkor ezek szerint valami elkezdödött!? De ahogy néztem csak a FOX/MGM filmekre vonatkozik.
0
2011. április 7., csütörtök 9:00
Gondolom, már ti is észrevettétek, de ha esetleg nem: májustól az InterCom az új megjelenésű katalógus BD-ket egy ezressel olcsóbban kínálja.
0
2011. április 7., csütörtök 3:05
volt lehetőségem megtekinteni a Resident Evil 4 - Afterlife 3D-ből konvertált 2D-s változatát. borzalom a köbön. mármint a képe. mintha egy tévéjátékot néztem volna, ahol papírmasé díszletek előtt szaladgáltak a színészek. tiszta barátok közt. kérem vissza a filmes feelinget. tessék filmet használni. p**ba a hd kamerákkal meg a 3D-vel.
0
2011. április 6., szerda 22:38
Hát Sarah krónkái-ra én sem fogok várni. Mondhatni kéz a kézben dudorászva jön majd a Dollhouse-al. Csak nekem jó lenne a fém, de az drágácska kicsit.
0
2011. április 6., szerda 21:20
nekem a 3 kivételével már megvan a teljes sorozat BD-n (+ a Sarah Connor krónikák is),részemről nem vártam a csodára. ;)

még a brit BD változatot szeretném bezsákolni a T3-ból és részemről végeztem a sorozattal,hacsak ki nem jön idővel egy remaster a legelsőből.annak nem tudnék ellenállni,azt hiszem.az első kiadás sajna nem lett túl fényes...
0