Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. április 6., szerda 20:48
A terminátorok jönnek vajon emberi időn belül? Tavaly találtam egy példányt Alexában a 3.ból és a slipnek sem volt semmi baja úgy emlékszem. Nem vettem meg azonnal - gondoltam ki ad érte 3220ft-ot ezen a részen. Rosszul gondoltam...
0
2011. április 6., szerda 20:44
Igen, akkor az egy rossz döntés volt, hogy láttam és nem vettem meg. Ezt a későbbiekben biztos pótolom.
0
2011. április 6., szerda 18:35
Azért picit emelne azon az értéket. :)
0
2011. április 6., szerda 18:31
valószínűleg hozzájuk.ez némi kárpótlás lesz a jenkiknek a sokéves késésért.

igaz mi a The Prestige-el sem jártunk jól,kaptunk DD 5.1-et ők meg PCM-et (mivel náluk Disney) a Japánok meg TrueHD-t (bár ott lehet csak HD DVD-n jelent meg).

a Terminátor 3-al viszont az európaikak jártak jobban.a jenkik kapták a jó kis 5.1-et a Warnertől (sajna nekem még az van meg) a Sony meg később prezentálta ideát TrueHD hanggal.na nem mintha a film élvezet értékén ez emelne,de csak megnézném úgy is.meg hát csak egy Arnold film. :)
0
2011. április 6., szerda 18:20
Bocs, hogy 3 részletben lett beírva, de a 6228-as hsz-nél a m.á.r v.ár.j.u.k. n.a.g.y.o.n.-t nem tudta elfogadni.
0
2011. április 6., szerda 18:19
Egyébként kint nem Dreamworks a The Island? Vagy most mi van? Paramounthoz tartozik Dreamworks?
0
2011. április 6., szerda 18:18
10. hó 4-én TF 3. Blu-ray megjelenése miatt 9.hó jön a rosszfiúk 2.
0
2011. április 6., szerda 18:17
:) Európára értettem a Warnertől. :) Hisz azért valamilyen szinten siker film volt. Ha nem is most a Transformers 3 miatt, de majd egy legközelebbi sikerfilmnél kiadhatják az extra változatot.
0
2011. április 6., szerda 18:02
pontosabban Júniusban.az USA-ban. :)
0
2011. április 6., szerda 18:00
Nekem megvan, de ez a 640 kbps-os angol 5.1 is brutál a dvd-s angolhoz képest. :) Megveheted így is. Egyszer valamikor lesz belőle valami tuningolt változat. De az nem most lesz, hanem 10 év múlva, kb. :)
0
2011. április 6., szerda 17:33
Köszi a választ! Akkor megpróbálok rákérdezni náluk.
0
2011. április 6., szerda 12:26
Láttam a Corában, de csak nem vettem meg. Kellene a HD hang rendesen, főleg az autósüldözéshez(ami kicsit fáj nekem), de akkor is durva lett.
Itthon nem tudnák elintézni okosban az a baj.
0
2011. április 6., szerda 12:16
Európában Warneres és lossy hanggal jött csak ki.úgy meg egy ilyen kaliberű látványfilm nem az igazi.

Mo-on is a Warner forgalmazta,tehát semmi esély a Paramountos verzióra.
0
2011. április 6., szerda 12:02
Magyarországon meg semmi esély sincs rá.
0
2011. április 6., szerda 11:12
úgy tűnik a Paramount végre igazságot tesz és kihozza Michael Bay klónozós akciófilmjét lossless (dts-HD MA) hanggal az USA-ban.

na így már megvevősnek néz ki. :)

The Island
0
2011. április 6., szerda 10:27
Szia Paulie!
Már nincs meg a lejátszóm így nem tudom hogy az azóta kiadott újabb firmware-ek megoldották-e a problémát. Akkor a szervízben nem tudtak segíteni, pedig még egy béta firmware-t is feltöttek. Mivel elég sokat jártam be emiatt hozzájuk talán érdemes lenne náluk rákérdezni, biztosan emlékeznek még az esetre :) Ez az Akácfa utcai központi szervíz, egyébként maximálisan segítőkészek. Felírták a lemez adatait is, azt mondták, jelzik az LG felé a problémát, de megoldásra (javított firmware-re) rövid időn belül ne számítsak.
0
2011. április 6., szerda 9:03
Hereafter   Blu-ray magyar szinkron és felirat:

http://www.cinefacts.de/blu-ray-film/62683-hereafter-das-leben-danach.html

/Clint Eastwood legújabb rendezése Matt Damonnal a főszerepben/

(Warner,így nálunk valószínűleg a Provideo hozza majd)
0
2011. április 5., kedd 18:28
Valaki akinek LG BD350(V) vagy más típusú LG BD lejátszója van, meg tudná mondani, hogy a a Ponyvaregénynél és a többi Gamma korongnál a legújabb firmwarell jelentkezik-e az a probléma amiről ahack fórumtárs beszámolt a Ponyva BD topikjában? Mivel eddig nem sikerült beszerezni, és ezt az akciót nem szeretném kihagyni ezért mindenféleképp megvenném csak félek, hogy nem tudom majd lejátszani. Egyébként LG BD350V lejátszóm van.
0
2011. április 4., hétfő 20:50
Köszönöm.
0
2011. április 4., hétfő 20:24
The Walking Dead:1. évad

a kiadvány "A" régiós !!!

az Anchor Bay nagyon kitesz BD fronton is magáért.a fenomenálisra sikerült Evil Dead bekékülése után most az AMC sikersorozatára tenyereltek rá és adták ki BD-n.

aki esetleg még nem ismerné eme remek (Frank Darabont neve által fémjelezett) sorozatot,annak azt tanácsolom sürgősen pótolja be,mert végre valahára sok éve elteltével ismét olyan zombifilmet láthatunk,mely realista és drámai képet fest az emberek (és társadalmunk) egymáshoz való viszonyairól.a Romero féle klasszikus Élőhalottak éjszakája végre méltó utódjára lelt és egy újabb társadalomkritikus zombiklasszik született meg.

mert,hogy miről is szól a Walking Dead ? elsősorban inkább emberdráma,mint zombifilm,mely a zombiapokalipszis és világvége utáni maroknyi túlélő elkeseredett küzdelmét muatatja be az életben maradásért és a járvány elkerüléséért.a zombik kidolgozottsága (maszkok,vér,belezések ami kell) elsőosztályú és a drámai helyzetekből és meglepő fordulatokból sincs hiány.a főszereplők javarészt ismeretlen arcok,de persze már ismerősebb karakterszínész felbukkan a korábbi Darabont/Stephen King produkciókból.Jeffrey Demunn már veterán Darabont színésznek számít(Köd,Remény rabjai),Laurie Holdent pedig imádjuk a Silent Hill vagány rendőrnőjének karaktere miatt,ugye ? :) epizódszerepben még az ősveterán Michael Rooker is felbukkan,míg öccsét (aki időközben kedvenc karakteremmé avanzsálódott) Norman Reedus játssza,akit  a Testvérbosszú 1-2 óta nem győzök magasztalni.

az első évad sajnos elég rövidkére sikerült,összesen 6 epizódból áll(persze minden rész önmagában egy remekmű).mint minden jó képregényadaptáció,természetesen ez is igyekszik hű maradni az eredeti műhöz,bár a 2. évadra már állítólag el fognak attól rugaszkodni (reméljük jól is sikerül) és egy combosabb tizenpár epizódos évadot ígérgetnek.meglátjuk mi sül ki belőle,de a kezdet több,mint bíztató.

a BD-ről egy pár szót:

a HDTV változat nem volt hibamentes(pixelesedés és egyéb más hibák kísérték),szerencsére az Anchor Bay BD kiadáson ezek a hibák már nincsenek jelen,a kiadó újabb minőségi kiadvánnyal örvendeztetett meg minket.a képminőség persze soha nem fogja elérni az Avatar vagy a Pixar kiadványok szintjét,de mindenképp egy erős HD prezentáció.az AVC/1080p transzfer teszi a dolgát:amit egy vadonatúj sorozattól és egy új BD kiadványtól el lehet várni,itt meg is kapjuk.korrekt iparosmunka.

a TrueHD hangzás is szép minőséget kínál.a film nem egy nonstop akciófilm,de a kellő időben és helyen garantáltak kiugraszt minket a fotelből.

extrák tekintetében is el vagyunk kényeztetve (ráadásul mindegyik 1080p minőségben van a korongokon),amennyi infót megérdemelt ez a sorozat,azt meg is kapjuk,a werkfilmektől,a trailereken át,az interjúkig..

külcsín:egy dombornyomott szép fekni és egy 2 lemezes kiadás a "jutalmunk" az esetleges vásárlásért cserébe.

film:10/10
kép:10/8
hang:10/9
extrák:10/10

az év sorozata és egyben kötelező polclakó.
0
2011. április 4., hétfő 1:19
mivel ez most jelent meg 3 napja, nem hiszem, hogy lesz ebből hamarosan másik megjelenés.
0
2011. április 4., hétfő 0:01
normális BD kiadása meg nincs a Sikolynak.a korábbiak is a HDTV adás szintjén mozognak képileg.ráadásul a BD-re sem a vágatlan verzió került. :(

az AVS-en dobtak már fel korábban is screenshotokat az eddigi kiadásokról.hát olyanok mint ez a mostani.régi,upscalinges HDTV-s transzfer BD-re préselve.

0
2011. április 3., vasárnap 22:55
ezért venném meg blu rayen, mert az usa dvd verziója is non-anamorf
0
2011. április 3., vasárnap 21:57
http://www.highdefdiscnews.com/
0
2011. április 3., vasárnap 21:47
A blu-ray.com, a blu-raydefinition.com és a dvdbeaver.com-on kívül van még olyan oldal ahol BD screenshot-ok is vannak a tesztekhez?
0