Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. április 3., vasárnap 20:23
Farkasokkal táncoló (Bővített változat):

a kiadvány "A" régiós !!!

ugyan a film nálunk korábban már megjelent,de én úgy gondoltam idővel mindenképp megéri kivárni egy esetleges fullextrás változatot,mert a hazai DVD és a BD változatok is egyaránt szegényes megoldásban kínálták Costner remekművét,ráadásul csak a korábbi moziváltozatot tartalmazták.

itt persze lehet(ne) vitatkozni azon melyik változat is a jobb:tény,hogy a mozis változat kapta meg az Oscar esőt és az is tény,hogy általa szerettük meg a filmet.

a jó háromnegyed órával  megtoldott Costner féle adalék még jobban elmélyíti a beilleszkedés történetét,jobban megismerhetjük az indiánok szokásait,na és a szerelmi szál is nagyobb teret nyert.van aki szerint már ez a közel 4 órás verzió túl hosszú,de szvsz semmi mást nem tettek,csak egy amúgy is tökéletes mozit még magasabb szintre emeltek.

úgyhogy,nálam:

rendezői verzió:10/10
mozi változat:10/9

a kiadványról:

a FOX/MGM-nek hála idén Januárban végre méltó köntösben jelenhetett meg a Dances With Wolves ,egy minden igényt kielégítő,2 lemezes ,20. évfordulós jubileumi kiadásban:vadonatúj képi transzfert és újrakevert 7.1-es csatornás HD hangsávot tartogat.

Valkyrnek hála végre végignézhettem a legújabb polclakót és nagyon kellemesen csalódtam (a bluraycom teszterei pedig tényleg elmehetnek a pi**ába.vegyenek szemüveget:egy szintre pontozni a képet,a mostani hulladék Scream BD-vel ? vicc ez az oldal...)

képminőség:volt alkalmam belekukkantani korábban az EU-s moziváltozatba is és merem állítani,az USA kiadás semmiben nem marad el.hatalmas RESPECT a Fox-nak amiért ilyen minőségben rápasszírozták a 234 perces direktori verziót egyetlen korongra,bár az AVC-vel kódolt kép bitrátája nem szökell az egekbe (azért 20 Mbits alá sem nagyon esik),mégis végig stabil a kép,kellően részletes és digitális belebuherálást mellőző(nincs DNR és EE és egyéb ártalmas nyavaják), a nappali jeleneteknél pedig megdöbbentően éles újgenerációs látványt nyújt.a kor persze meglátszik rajta és persze,nem tökéletes a kép,hisz egy 1990-ben készült filmről beszélünk,de hiteles és meggyőző HIDEF upgrade lehet azoknak,akik nyugdíjazni kívánják a korábban megvásárolt DVD változatukat.

hang:sajnos csak 5.1-ben (kéne venni már egy 7.1-es rendszert idővel)élvezhettem a film hangját,mégis lélegzetelállítóan jól szól.a dts-HD hang minden egyes apró zörejt és neszt megszólaltat,s ezáltal a film soha nem halllott hangminőségben töltheti be a moziszobánkat.

SPOILER:
azt az ominózus  bölényvadászatot kimondottan élvezetesnek találtam már így,bár az DVD-n sem volt rossz DTS-ben. :)
SPOILER vége

extrák szép számmal akadnak,vegyesen HD és SD minőségűek,de rengeteg informatív anyag került a bonusz korongra is.Így kell egy jó filmet köríteni.

A külcsín is csillagos ötös:a film egy szép dombornyomott papírtokban figyel,bár a borítóterv kissé puritán,szvsz jobban passzol a filmhez,nem nagyon szeretem az agyoncsicsázott borítóterveket.

a moziváltozat szerelmesei csalódni fognak,mert azt viszont nem tartalmazza a korong,bár seamless branchingel szerintem megoldható lett volna a 2 féle verzió egy lemezre pakolása (csak a teljesség kedvéért) ,de maximum ez a kiadvány egyetlen komolyabb "hibája".

pontszámok:

kép:10/8
hang:10/9
extrák:10/9

ítélet:bitangjó kiadás és egy igazi filmremeknek.kötelező és kihagyhatatlan mestermű minden Costner és western fannak.
0
2011. április 3., vasárnap 13:39
a BD-re gondoltam.de valószínű a DVD is az volt. :)
0
2011. április 3., vasárnap 13:38
Persze, lehet, hogy régiózáras is. :)
0
2011. április 3., vasárnap 13:37
Mármint a Miraxos DVD képe non-anamorf.
0
2011. április 3., vasárnap 13:35
meg régiózáras is. :)
0
2011. április 3., vasárnap 13:33
nekem első szériás (volt vagy 5 rugó),rögtön megjelenéskor vettem.semmi baja,pont a napokban néztem újra.
0
2011. április 3., vasárnap 13:26
Ráadásul non-anamorf a kép. :(
0
2011. április 3., vasárnap 13:23
Remélhetőleg van rá esély, hogy a GHE majd a negyedik résszel egyetemben kihozza a korábbi Sikoly filmeket extra változatos DVD-ken. BD-ben még csak reménykedni se merek.
0
2011. április 3., vasárnap 13:11
Nekem az a remek Mirax-lemez már - annak ellenére, hogy egy kósza karc sincs rajta -  akadozik, sőt, le is fagy.
0
2011. április 3., vasárnap 13:04
a bluray.com tesztere pedig adott rá 4 csillagot(hogy nem a TV-t  nézte közben az hótziher) .pedig ott is vannak képek és világosan látszik,hogy bőven nincs HD a képminőség,messze túl van értékelve.a Lionsgate most sem hazudtolta meg magát.egy újabb selejt BD a piacon. :(

marad a Mirax DVD kiadás,jobb híján.legalább jó a szinkronja,bár én is szerettem volna megvenni BD-n,de nem így...

0
2011. április 2., szombat 16:03
http://bluray.highdefdigest.com/3241/scream.html

csalódás a képminőség. nagyon vártam erre a megjelenésre.
0
2011. április 2., szombat 0:36
Nekem jobban tetszett A Donner Cut mint a mozi változat.

0
2011. április 2., szombat 0:32
Esélytelen sztem. Pro Video. A Donner Cut-ot tegnap láttam, sztem zseniális.
0
2011. április 2., szombat 0:09
Várható hogy ez nálunk is megjelenik a Donner Cut-tal egyetemben?

http://www.blu-ray.com/news/?id=6125
0
2011. március 28., hétfő 20:17
Ó, igen! Bennem lehet a hiba, mert olyan filmet szeretnék megvenni, amiket képtelenek kiadni. Én kérek elnézést.
0
2011. március 28., hétfő 18:54
Warner-es! Ennyi!
0
2011. március 28., hétfő 18:53
Kösz Mozsy, asszem befizetek rájuk :).
0
2011. március 28., hétfő 18:36
Casablanca, Elfújta a szél, Híd a Kwai folyón, Száll a kakukk fészkére, 2001 Űrodüsszeia, Doktor Zsivágó .... a teljesség igénye nélkül pár "senkinekkellő" film, ami megjelent nálunk is, szóval nem értem, miért lenne álom egy Ben Hur megjelenés.
0
2011. március 28., hétfő 18:23
Álom, álom, édes álom...
:)

A Gagyi-mami-ratyi-mozi fémdobozos-3D-extrabónusz kiadása majd lesz, hisz az nagy siker, de ezek a "senkinekkellők" nem. :(
0
2011. március 28., hétfő 17:34
http://www.blu-ray.com/news/?id=6097

Remélem ez nálunk is jönni fog valahogyan.

Egy sima dupla lemezes kiadvánnyal is megelégednék.
0
2011. március 28., hétfő 17:21
Jaja. Én rendelném is. :)
0
2011. március 28., hétfő 17:14
Ha a felirat igaznak tűnne, az már igazi mennyei királyság lenne! :)
0
2011. március 28., hétfő 17:05
Azt mondták, hogy elírás, de ez nem 100%. Ugyanis itt a magyar hang csak 2.0.
Jó lenne, ha valaki ezt megerősítené.
0
2011. március 28., hétfő 17:02
Ez "nyomdahiba", vagy a cseheknél tényleg kijött magyar vonatkozással?
http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/kralovstvi-nebeske-reziserska-verze-blu-ray-p114789/

Valaki volt már testközelben ezzel kiadással, látta, tapintotta, szagolta, szóval van valós infója? :)
0
2011. március 28., hétfő 15:15
Jó a képminőségük. Ha odavagy értük, akkor vedd meg. "Teljes képernyős" képaránnyal vannak fent a lemezen. Jó a hang is. :) Bár a 2. rész már nagyon gáz volt trükkök szempontjából.
Biztos, hogy itthon nem fog jönni egyik rész sem.
0