Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. március 28., hétfő 15:02
Hogy miket nem lehet már kapni német testvéreinknél, áprilisra már zsákolom is. Vagy jöhet talán itthon is?
http://www.amazon.de/Mortal-Kombat-Blu-ray-Christopher-Lambert/dp/B004GZZQMW/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1301310027&sr=8-7
http://www.amazon.de/Mortal-Kombat-2-Annihilation-Blu-ray/dp/B004GZZQM2/ref=sr_1_11?ie=UTF8&qid=1301310027&sr=8-11
0
2011. március 24., csütörtök 16:42
Scarface Blu-ray Announced
0
2011. március 24., csütörtök 0:55
Disturbia BD (5.1 magyar szinkron + felirat):

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/disturbia-blu-ray-p115083/

Pont most gondolkodtam el, hogy meg kéne már nézni. Hát, majd HD-ben. :D
0
2011. március 22., kedd 21:41
dehogy, csak belenagyítani egy-egy részletbe érdekességképpen.
0
2011. március 22., kedd 18:46
Minek zoom-olni? Talán teljes képernyősen akarod nézni? Azt tudja a tévé is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. március 22., kedd 12:56
senki :) ?
0
2011. március 21., hétfő 19:18
remélem az eredeti szinkron kerül rá és nem valami utószinkron, meg remélem tru-hd-dts-ma  1.0-ban :D

szóval: ha jönne, egy felirattal is megelégszem :)

Bőven :)
0
2011. március 21., hétfő 19:15
van olyan, hogy egyes bd lemezeknél lehet zoomolni, míg másoknál, ez tiltva van?
0
2011. március 21., hétfő 17:32
Paramount Announces Western Blu-ray Wave, Including Once Upon a Time in the West
0
2011. március 18., péntek 10:54
ez így van.
volt egy kis rálátásom ezen időszakra testközelből éppen(de még 3-4 éve is jól mentek), ahhoz képest mélyrepülés...
0
2011. március 18., péntek 10:52
a 3. résznek a bővített verziója nagyon tetszett, míg a "sima" nem.
0
2011. március 18., péntek 10:33
Mindegyik rész jó a maga nemében, a sokak által szidott Fincher rész is egész különleges, Jeunet víziójáról nem is beszélve! Mindegyik teljesen más aspektusból közelítii meg a témát, számomra emiatt különleges az összes rész!
0
2011. március 18., péntek 10:33
szintén vannak belőlük nekem is kintről(Silent Hill,Rambo).tehát most nem valószínű,hogy meg fogom még egyszer venni őket,a Faunt meg megvettem még tavaly teljes áron (karcosan persze,mert ennyit jár 6 ezerért).

a Kill Bill 1-2-n még gondolkodom,de az-az igazság hogy DVD-n sem néztem agyon őket,így nem tudom kell-e még egy porfogó...

ellenben én a Fantasy film részéről az Ötödik elem,Farkasok szövetsége filmekkel még azért előrukkolnék.azokba szívesen beruháznék a szinkronjuk miatt.
0
2011. március 18., péntek 10:16
Én örülnék neki, ha jönne; mivel csak az első két rész érdekel..
0
2011. március 18., péntek 9:34
No jönnek az Alienek külön-külön:
http://www.blu-ray.com/movies/Alien-Blu-ray/5086/
Itthoni kiadásokról lehet tudni vmit?
0
2011. március 18., péntek 0:54
Azért az öt-hat évvel ezelőtti DVD-piacot össze sem lehet vetni a mostanival. Akkoriban még csak Robi siránkozott, most már minden gyűjtő azt teszi. :)
0
2011. március 17., csütörtök 21:24
érdekes, nekem a holló volt nagy csalódás, mikor kb 3/4 évvel ezelőtt újra néztem. (moziba láttam, mikor bejött a film) :)
0
2011. március 17., csütörtök 21:23
azért érdemes elolvasni az ő kommentjét, sok esetben írja, hogy azért a mostani dvd piac, már rég nem "az" a dvd piac...

a bd piac itthon halott. (árak, nincs reklám, az embereket nem érdekli, letöltenek: ismerősök, kollégáim mind, nem kevés ember. stb, stb...)

nyugat-euban, 1-2 éve volt 40%-on, itthon, jó ha 2-3% lehet, de aki ért hozzá majd kijavít.
0
2011. március 17., csütörtök 21:21
Én sok filmért bármennyit megadnék ha csak felirattal rákerülnénk vagy csodával határos módon megjelenne itthon, bizonyára velem van a baj de ezek közül egyik sem érdekel (mondjuk már dvd-n se kellettek najó kivéve a Hollót)
0
2011. március 17., csütörtök 19:38
A négyes ünnep a 666 jegyében telt el... :-))

Igazából már rég újra akartam nézni az egész történetet, mert már rég le akartam cserélni az első, feliratos kiadást az újabbra. Nemrég sikerült megszereznem mindhárom filmet DVD árban BD-n, így talán még nagyobb kíváncsisággal ültem le a TV elé. Majd ha lesz ihletem, vagy megcsókol valami múzsa, talán írok róluk az adatlapokon is.

Ómen 1

Messze a legjobb film és lemez az összes közül. Filmként 1976-ban hatalmasat szólt, teljesen megérdemelten: van benne valami olyan sejtelmes, félelmetes, ami időtállóvá tette, ami miatt még most is működik. Nem tudom, az új kiadású DVD-k milyen minőséget képviselnek, de az általam birtokolt, első kiadásnál ez a lemez klasszisokkal jobb. ( BD-ként ugyan nem nehéz) A kép korához képest csodás, szép színes, meg éles. Néha igaz úgy tűnt, hogy a háttér picit homályos a front javára, de ezt betudom a szabvány gyengeségének. Amúgy nincs vele baj. A DTS HD MA hang viszont érdekes. Gyönyörű, tisztán szól, a párbeszéd nagy része a centerből, a zene meg 3.1-ben. Az első effekt, ami a hátsó hangfalon van, azt hiszem, a 22-ik percben törénik, a páviánok között. Ott jönn valami majomvinnyogás hátulól. S ugyan még néhányszor szólnak a hátsó surroundok- de az 5.1-et messze nem használják ki. Ennek ellenére ez nem zavaró, az elülső hangszórókból is gyönyörűen lejön az egész film. Csak kár érte.
Viszont ami elkápráztatott, az az extratartalom. Nagy vonalakban megegyezik a kétlemezes új kiadással, plusz az Omen legacy teljes eészsében ezen a lemezen van. Nagyon jó dokufilmek, közel négy órányi anyag. Rengeteg érdekes háttérinfóval, akit érdekel a filmkészítés folyamata is, és nem csak a film, annak nagy élmény. Még akkor is, ha a kulcsjeleneteket kb hússzor megnézzük közben ( Damien, it s all for you..) Mint ahogy nagy élmény a különállóan meghallgatható zenehangsáv is. Az jobban szól, mint a film maga. Az ómen első része minden tekintetben megérte az árát.

Ómen 2-3

Mint ahogy a  másik kettő is: totál egyforma minőség (leszámítva, hogy a másodiknál tényleg spanyolul jön be a menü) Kép gyönyörű, néha a háttér homályos. A hang ua., mint az elsőnél, az 5.1 nincs kihasználva, de szépen szól így is. Extra mindkét lemezen hasonló: audiokommentár és előzetes - na, ott lehet látni igazán a felújított film és az eredeti trailer kép-minőségbeli különbségét.

Ja, és hogy miért is "nem tetszik" tulajdonképp a hang?? Mert belenéztem a két évvel korábban készült Ördögűző BD-be... Besz**rás.  Na, valahol ott kéne lenni a szintnek, az új formátum esetében.. :-))
0
2011. március 17., csütörtök 19:04
Ez nem igaz.Mind megvan DVD-n és be is akartam őket szerezni BD-n,csak hosszú a lista és tolódott,amit most nem is bánok annyira.Nekem csak a Rambo nem játszik,az elég gyenge film lett,de lehet hogy mégis elcsábulok.
0
2011. március 17., csütörtök 19:02
Akkor ki is a piacromboló? :)
0
2011. március 17., csütörtök 18:17
Ettől nem félek. Idestova 5-6 éve ment a siránkozás, hogy szarban a DVD a piac, nem fogynak a lemezek, mindenki tönkre fog menni. Aztán tessék, az Xpress azóta is él, a dvd forgalmazás sem halt ki. Nem hiszem, hogy ez másként lenne a blu ray-jel.
0
2011. március 17., csütörtök 16:50
hát nekem csak a Silent Hill lett berendelve! A Kill Bill megvan dvdn digipackban ezt nem szívesen cserélem le! Még a Faun labirintusa jól esne,de a pénz nagyúr:(!
0
2011. március 17., csütörtök 16:49
Én például hatot bezsákolnék... csak az a baj, hogy ebből a hatból öt megvan külföldről (BD-n), mert amikor megvettem őket, még eszembe sem jutott volna, hogy Bestes kiadványok is megjelenhetnek magyar vonatkozással BD-n.

Mondják azt, hogy előbb vagy utóbb minden megjelenik (mint a DVD-k esetében), de félek, a magyar BD-piac nem fog addig élni, hogy ez bekövetkezhessen.
0