Persze, egy BD is lehet pocsék. De most nem kiadványokról, hanem formátumokról beszélgetünk. Természetesen a DVD formátumban rejlő lehetőségekről írtam.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. május 15., péntek 14:00
1849
De csak akkor mutat remek látványt a DVD, ha normálisan rá van téve a lemezre a megfelelő paraméterekkel. Össze lehet hasonlítani egy 3-4 évvel ezelőtti lemezt, meg a mostaniak közül egyet-kettőt.
0
2015. május 15., péntek 0:53
52684
:)
most posts by TM
0
2015. május 14., csütörtök 20:52
8851
Azt azért tegyük hozzá a DVD kérdésköréhez, hogy egy plazmán az SD kép is remek látványt képes nyújtani akár még 50 inch képátlónál is. Ez saját tapasztalat. Mint ahogy az is, hogy az UHD tévéken viszont nézhetetlenül pocséknak tűnnek.
De vajon hány háztartásban van létjogosultsága 50 inch feletti képátlójú megjelenítőnek? Én bármekkorát el tudnék képzelni itthonra, de elhelyezni már nem nagyon tudnék ennél nagyobbat. Kis rendezkedéssel max. egy 55-öst.
Ettől függetlenül persze ismerem magam. Ha a legnagyobb kedvenceim kijönnek majd UHD BD-n, meglehet, hogy rávetődök. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. május 14., csütörtök 18:01
6056
Dehogy vagyok én elfogadó... Dögöljön meg mindenki aki mást gondol, a belső nyugalom meg majd jön ha megpusztultam, addig a feszültség tart életben...
:D :D
0
2015. május 14., csütörtök 17:46
1849
JA és azt tegyük hozzá, hogy nem csak a kép életlensége a zavaró, hanem a pixelessége. Konkrétan az IMAX-ben a legutóbbi Bosszúállóknál lehetett helyenként tapasztalni ilyeneket. Én nem akadtam ki, de tudom, hogy ez sokakat zavar. Viszont ha az IMAX prémium dolog, mert az, akkor ne legyenek már ilyen bakik. És ez nem az első...
0
2015. május 14., csütörtök 17:36
3448
Ezzel én is így vagyok. Filmek elején még úgy ahogy szórakoztat a 3D, aztán szép lassan elfelejtem "észrevenni", hogy van. Max 1-2 jelenetnél még meglátom, de ennyi. Viszont sötétebb a kép, életlenebb sokszor, szemüveg zavar, sajnos ezek mind rontják a moziélményt. Sokszor mikor megveszem a sima 2D-s BD-t és itthon először nézem meg 3D nélkül szinte kitárul a látványvilág eltűnnek a zavaró dolgok. Legjobb példa mikor nemrégiben megnéztem Az öt sereg csatáját, rengeteg apróság nekem az újdonság erejével hatott mert nem volt rajt a filmen az a fátyolos zavaró sötétség.
0
2015. május 14., csütörtök 17:33
2288
Bocsi, elkanyarodtam a témától a végére. Szóval 3D :)
0
2015. május 14., csütörtök 17:32
2288
És ez így is van jól. Másképpen működik mindenki. A kulcs abban rejlik (tekintve ez egy fórum, így kiemelném a fórumozás alapjait is ide), hogy ezen különbségeket szemet szúró és zavaró tevékenységként, mozzanatként éljük meg vagy azt erősítjük magunkban miszerint a másik ember másféle képességét és látásmódbeli különbségét mint az erősségét szemléljük. A legtöbb dolog elkészítéséhet többféle szemléletű munkásságra van szükség, közösségként csak úgy működik minden ha pozitívan szemléljük a másikat. Az elfogadás csodákra képes belső nyugalmunk érdekében is. Aki meg másként véli az írjon blogot :D
0
2015. május 14., csütörtök 17:04
6056
Ez érdekes, én is inkább a racionalitás felé hajlok és szerintem is egy kalap szar a 3D. Nem is azt mondom, hogy nem látom, mert látom, érzékelem meg minden, de nekem nem hozzáad az élményhez, hanem elvesz belőle... Számomra ez olyan valami, ami nem hiányzott a filmnézéshez...
0
2015. május 14., csütörtök 16:30
2288
Annak is van nyilvánvalóan nagyon nagy igazságtartalma, hogy a pénz mint bevételi eszköz meghatározó a 3D műfajánál. Emellett - bár jómagam sem láttam az összes 3D-s művet - azt tapasztaltam 40-50%-ban igen magas szintet ütött meg a térhatású kép, sőt némely esetben az emlegetett Avatarton is túlmutatott. Természetesen ahhoz, hogy maximálisan élvezhető legyen sok komponensnek kell egybe esnie és összepasszolnia: - a kimeneti eszköz képfeldolgozó minősége, konvertáló képessége - a megjelenítő eszköz nagysága, kontrasztaránya, képfrissítési sebessége - a megtekintési távolság - a szemüveg minősége (döbbenetesen nagy különbség van közöttük) - és nem utolsó sorban a megtekintő agyának működése. Talán a lényeg is ebben rejlik valahol. Sokan racionálisan, logikusan gondolkodnak a bal agyféltekéjüket használják erősebben. A jobb pedig a kreativitás, az elvontabb dolgok, a képzelőerő területe. Persze mindkettőt használjuk, de ki-ki más és más arányban. Az ismerőseim között is kérdezősködve kiderült, hogy a bal agyféltekéjüket erősebben használók kevésbé rakják össze a térhatást, kevésbé kedvelik a 3D-s filmeket is. Ezzel nem azt mondom nincs képzelőerejük, hanem azt, nem az van előtérben. Ezekkel csak azt szerettem volna érzékeltetni ha minden passzol / összepasszol akkor nagyon élvezetes is tud lenni ez a műfaj.
0
2015. május 14., csütörtök 16:00
1849
Nincs meg mind a 180-an, de elég sokat láttam ahhoz, hogy legyen rálátásom. Sok nagyon nagyon jónak mondott BD3D egy kész vicc volt. Szóval ennyi. A mozis 3D történelemleckét meg minek boncolgatni, arra ott vannak a filmenciklopédiák, lexikonok. Leegyszerűsítve az egészet úgyis a pénzről szól a dolog, ha nem arról szólna, nyugodtan adhatnák a 3D-s jegyet is normál jegyáron. Tényleg, ezen miért nem gondolkozott el senki? :D Megnézném, akkor mennyi lenne a látogatottság ugyanarra a filmre.
Egyébként meg nagyon sok filmkészítő még mindig nem tudja beépíteni a 3D-t a történetbe. Az Avatar volt az utolsó aminél tényleg eldobtad az agyad a térhatáson, azóta még a Pi életét mondták sokan, hogy etalon. De kb. ennyi. Az Ultronban is elintézték annyival a dolgot, mint egy egyszerű Kaptár-filmnél. Szomorú.
0
2015. május 14., csütörtök 14:51
268
Ez igazán költői volt :)
A lényeg hogy a piac megugrását várták tőle, de nem lett belőle nagy őrület. Ma már csak 3D-s TV-t lehet szinte venni, de se a filmek nem fogynak, se a TV-csatornák nem haraptak rá. Szép lassan elhal.
Moziban is csak 2-3 film van évente amit tisztességesen megcsinálnak. Nekem utoljára a Gravity volt az.
0
2015. május 14., csütörtök 14:46
52684
Szóval neked megvan mind a száznyolcvan itthon megjelent BD3D vagy esetleg még a külföldön megjelent további száz is? Egyébként egy kézen lehet elszámolni akár egymillióig is. :) A mozis 3D-vel kapcsolatos ismereteid is eléggé hiányosak.
most posts by TM
0
2015. május 14., csütörtök 14:44
4595
Igen, azt, hogy a fizikai adathordozók fejlődése miatt olyan nagyra nőttek a könnyen hordozható tárhelyek, hogy már nem éri meg az "adatokat" egy alig pár GB-s lemezre kimenteni, és azokat pakolgatni. Én ugyanezt mondtam, csak "sarkítva":).
0
2015. május 14., csütörtök 14:37
1849
Jó, kisebb tárhelyű pendriveokat (1-2 GB-os) tényleg osztogattak már szóróajándékként, de gondolom érted mire gondolhatott.
0
2015. május 14., csütörtök 14:25
19952
Hát ez erős sakitás!
0
2015. május 14., csütörtök 14:21
4595
A több TB-s külső vinyók korában már azokat is épp csak a müzlisdoboz mellé nem csomagolják.
0
2015. május 14., csütörtök 14:08
3090
Nekem is összesen 9 3D-s filmem van a cirka 130 BD-ből, kb. ennyinél van valamiféle gyakorlati értelme a "plusz dimenziónak". Viszont meg kell mondjam, az új Star Wars teaser egész jól nézett ki a moziban 3D-ben!
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. május 14., csütörtök 14:04
3090
Nekem amúgy semmi bajom sincs a DVD-vel, csak legyen alternatíva! De pont ez az, amiből nálunk gyakran nem sok van...
És igenis léteznek olyan filmek, amiket szinte bűn kiadni SD-ben, miközben HD-ben nem jelennek meg. A hazai "piac" helyzetét meg én sz@rom le nagyon magasról, mert a dolog nem rajtam múlik!
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. május 14., csütörtök 13:41
1849
Az otthoni 3D amúgy sem egy nagy találmány. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy eddig kiadott 3D-s film működött házimozis megvalósításban. Nem is értem minek erőltették. A mozis 3D meg azért jött elő, mert kellett a pénz, ugyanez volt régen. Szépen kikopik ez vagy átalakul olyanná, hogy már nem lesz szükség szemüvegre. De addig még pár Bosszúállók mozi lesz.
0
2015. május 14., csütörtök 13:18
6403
Haverral a múltkoriban mm-ben tv-ket nézegettünk, jött az eladó, ő mondta, hogy a 3d már kutyát sem érdekli, nem mennek azok a tv-k. Múltkor kérdi egy másik haver akivel közösen vettünk Szlovákiából az írható dvd-ket. Te mikor vettél utoljára írható dvd-t? Mondom 2 éve 25 db-ot, de még van belőle, erre ő, - már 3 éve semmit. Pendrive kell a népnek!
0
2015. május 14., csütörtök 12:17
52684
A 3D nem átmeneti fellángolás. Bár az "átmeneti" relatív fogalom. A bolygónk történetében például az emberiség fejezete is átmeneti. :)
most posts by TM
0
2015. május 14., csütörtök 12:11
268
Azon se lepődnék meg ha ez ugyanolyan átmeneti fellángolás lenne mint a 3D. Rohadt nagy TV-t kell nagyon közelről nézni hogy legyen értelme a 4K-nak. Sőt, inkább kivetítőn tudom elképzelni.
Aki meg DVD-t vásárol, attól ne vegyük már el a lehetőséget, nem értem mi a baj vele. A Disney kapja be, de erről nem azok tehetnek akik DVD-t vesznek. Meg kell becsülni mindenkit aki hajlandó pénzt költeni filmre. Mert ha eltűnnek, akkor bedől a piac, aztán csak a mozi marad.
0
2015. május 14., csütörtök 11:37
6056
Szerintem itthon egy jó darabig semmi nem szorítja ki a dvd-ket... Mi itt elvagyunk Xpress-en, egy kis közösség, ahol mindenki filmbuzi, de a nagyvilágban más is vesz filmeket és nekik tuti, hogy elég a dvd. Szerintem nincs ennek a gondolatnak létjogosultsága, hogy itthon megszűnik a dvd... Főleg, hogy míg egy BD lejásztó szerintem 20-30e-nél kezdődik, addig dvd már van 5e-ért is... Persze nyilván az lenne a kézenfekvő amit te írsz, de azon se csodálkoznék ha a VHS meg a magnókazetta elkezdene visszajönni a piacra :)