Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. március 12., szombat 13:03
Hmm, az attól függ, milyen formátumban van megírva. ha sima DVD-koppintás, akkor vinni fogja, de AVI-t, meg netről lehúzott tartalmakat nem olvas. Nekem a nagy fájdalmam az MKV hiánya, de időközben megoldottam a nem hivatalos formátumok lejátszását egy médialejátszó beszerzésével...
0
2011. március 12., szombat 12:59
Az a baj, hogy tömegesen vannak olyan lemezeim is, melyeket egyelőre nem kapni itthon, ezért kalóz verzióban vannak meg nekem... és általában mindig asztali lejátszót használok a filmnézéshez.
0
2011. március 12., szombat 12:53
BD-lejátszóból a Sony BDP-S550-est nyugodt szívvel tudom ajánlani, bár írott formában a hivatalos formátumokon kívül nem nagyon visz kalóz dolgokat. Most elég baráti az ára (49990.-).
0
2011. március 12., szombat 12:34
Sziasztok BD-sek!

Bár volt, hogy én is felszólaltam a BD ellen, elvégre nem fizethettem meg, de a jelenlegi anyagi helyzetem megengedi, hogy egy bizonyos összeget rááldozzak a témára és én is ÁT ÁLHASSAK AZ ERŐ KÉK OLDALÁRA!
Így most a segítségeteket szeretném kérni, a tapasztalatotokat, tanácsaitokat. Megéri-e egy 26 colos LCD tévét venni és azon élvezni a BD nyújtotta lehetőségeket? Sajnos nagyobbat nem tudok elhelyezni a tévének kijelölt helyen, ugyanis limitáltak a lehetőségeim. Konkrétan 84 cm széles és 54 cm magas helyre kell beférnie az új tévémnek, mivel a régi az már egy picit megkopott.

Persze korábban ennél sokkal korszerűbb tévém volt, csak az tönkrement, szóval az már biztos, hogy minőségileg pozitív változást hoz az új tévém, amit még márciusban el szeretnék helyezni a szobámban. Az áprilisi fizetésemből pedig beruházok egy BD lejátszóba. A kérdésem pedig, hogy milyen lejátszót érdemes venni, ha 40 000 Ft-ot rá tudok áldozni? Melyiknél nem jelentkeznek hibák? Illetve mire érdemes odafigyelni a használatakor? Az stimmel, hogy lefelé kompatibilis, de (és bármennyire is egyértelműnek tűnik, biztos akarok lenni benne) ez azt jelenti, hogy az audió Cd-n és az mp3-as Cd-n túl a Cd-re írt avi filmeket is lejátssza?

Előre is köszönöm a válaszokat!
0
2011. március 11., péntek 0:45
Egy újabb várható BD-megjelenések:

Bunyó / Fighting (5.1 szinkron + felirat)

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/zivot-je-boj-prodlouzena-verze-blu-ray-p115029/

Harry és Sally (csak felirat lesz rajta)

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/kdyz-harry-potkal-sally-blu-ray-p115025/

Éjszakai őrség (5.1 szinkron + felirat)

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/nocni-hlidka-blu-ray-p114978/

Nappali őrség (5.1 szinkron + felirat)

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/denni-hlidka-blu-ray-p114971/
0
2011. március 10., csütörtök 22:05
Ebben tudnátok segíteni hol lehet beszerezni? milyen országokban jelenik meg? Vagy egy mail-t írnátok?
vagy fogjunk össze egy rendelés erejééig.
0
2011. március 10., csütörtök 21:15

na, akkor egy kicsit elhamarkodtam a dolgot... most vettem meg play.com-ról 9 GBP-ért... egyébként milyen országokat érint ez az új kiadás?
0
2011. március 10., csütörtök 20:13
És? Az csak neki probléma (meg a hazai boltosoknak persze)
0
2011. március 10., csütörtök 20:09
csak a S_elect nem hozza be!
0
2011. március 10., csütörtök 20:05
javítom: már nem "kiadja" hanem ki is adta.
0
2011. március 10., csütörtök 20:04
Nem tudom, hogy volt-e már ez az örömteli hír itt, de a Universal kis Közép-Európai régiónkban is kiadja a "Gladiator 10th Anniversary Edition" Blu-ray lemezt, amelyen már a remastered kép van. A lemezen ugyanolyan specifikációkkal vagyunk rajta, mint az előző kiadáson.
0
2011. március 9., szerda 20:52
Szerintem a mai magyar valóságban a BD luxuscikknek számít, amit a nagy többség nem tud megengedni magának (pláne ha mondjuk gyerekeket is nevel).
Egy a BD-hez megfelelő TV (legalább 107cm, min. HD-Ready, de inkább Full HD)+lejátszó+hangrendszer (ami nélkül a hangot nehéz élvezni) több százezer forint, amit nem tudnak előteremteni, mert elmegy a megélhetésre, gyereknevelésre. De ez nem baj, mert vannak fontossabb dolgok is az életben a filmeknél. Persze jobb lenne, ha több maradna szórakozásra (én is szeretnék BD-t vásárolni, de jó a DVD is), de a gyerekeimnek próbálok minél több dolgot megadni, pl.:színház; nyaralás;stb.. Ezenkívül valós probléma az illegális letöltések is.
0
2011. március 9., szerda 20:16
amíg ilyen rohadt drágán adják, ne is számítsanak másra.
amúgy meg bekaphatják, mert az emberfia ért angolul és megvesz mindent kintről. aztán mehetnek a sunyiba.
0
2011. március 9., szerda 19:01
" Akkor minek??"  - ennek??  :-DDD

Igen, nekem sem lenne semmi bajom, ha akár csak felirattal is lennénk rajt. De az legyen mindig - mert így bizony vadászni kell az infókra.

A GYU-ról meg hasonlóan bizakodom én is. Ahogy a SW-ról is, mert biza ezek után már azt is kétlem, hogy az itthon lesz. Mert szerintem vagy szinkronnal, vagy sehogy. S e kettő közül én az utóbbira tennék.
0
2011. március 9., szerda 18:56
Az utolsó mondatodnak nagyon örülnék, bár akkor valószínű, csak felirattal szerepelnénk mindenen, de ez például engem nem zavarna, maximum az animációs filmeknél és egyes vígjátékoknál!
Abban meg valahol még mindig bízok, hogy a GYU-ra felkerülünk egy icipici felirattal és akkor még ha itthon nem is jelenik meg, aki szeretné, megveheti.
0
2011. március 9., szerda 18:43
Tegnap már elkezdtem írni egy hsz-t erről, de aztán eltűnt minden és nem kezdtem újra..

A lényeg kb ez volt: A jelenlegi hazai gazdasági környezetben teljesen irracionális elképzelés, hogy a 7000 ( és néha több) ft-os BD-kből mennyiség fogyjon. Ezáltal ez a piac soha a büdös életben nem fog beindulni. S mivel nem lesz mennyiségi fogyás, nem lesz majd megjelenés sem ( ld LOTR). Logikus. A labda viszont véleményem szerint a forgalamzóknál van, akár régiós összefogással, de drasztikusan, a felére kellene csökkenteni a lemezek árát - akkor talán elindulna valami.

Különösen azért, mert a világ normálisabb, nyugati részén már közel egy árban van a DVD a BD-vel. Helyenként olcsóbb, a hazai ár töredéke. Namost, a mai korban, mikor az internetes vásárlás már nem gond ( e tekintetben még a DVD hajnalával sem mérhető össze), ezekért az árakért akkor is külföldön vásárol a magyar, ha azon nincs magyar vonatkozás. S balgaság azt elvárni a néptől, hogy többszörös áron vegyünk meg valamit, pláne, ha ugyanaz elérhető kint is, esetleg magyar vonatkozással.. Ok, reklámozni itt nem ildomos - de reklám hiánya a tényeken nem változtat semmit...

Vagy pedig hagyják az egész hazai BD bizniszt a fenébe, tegyenek rá minket FIXEN valamelyik európai országra melléktermékként - aztán aki akarja megveheti kintről.. De ez a leghülyébb állapot: ami van, az drága, ami kellene az meg nem lesz. Akkor minek??
0
2011. március 9., szerda 17:44
Teljes mértékben egyetértek Veled, de egy valamit elfelejtenek a Kiadók! Az elégedett ügyfél vagyis vásárló a legjobb és legolcsóbb marketing költség. Tudom azt, hogy egy adott filmből lehet, hogy nem fog annyi elfogyni, de a vásárló elégedett lesz, így legközelebb is Hozzám fog jönni vásárolni, s ez a veszteség megtérül. Az Universal esetében ez meg is történt, hisz a Vissza a Jövőbe trilógia nem fogyott úgy, ahogy eltervezték, de akik megvették elégedetten nyilatkoztak az ismerősőknek, a barátoknak stb... így akik tehetik a későbbiek során meg fogják venni a megmaradt készletet. Sosem a jelenlegi vevőkörrel kell számolni, hanem dolgozni és tenni kell azért, hogy újabb és újabb vevők legyenek, népszerűsíteni kellene a Bd-t, s lejátszókat hzzá, a Tv-ket hozzá stb... Annyi ember azt se tudja, hogy mi az, hogy BD, hogy el sem hiszed. A munkatársaim közül egy se tudta korábban, most már van köztük olyan, aki szintén Bd-t gyűjt. :)
Az a baj viszont, hogy nem látom ezt sehol se, így viszont valóban nehéz lesz szélesebb körben BD gyűjtőket találni....
0
2011. március 9., szerda 17:11
Killr lejjebb arra is kitért, hogy ezt a soklemezes gyűjteményt nyilvánvalóan csillagászati összegért, többtízezer Ft-ért tudná a hazai forgalmazó árusítani, csak egyben. Tehát nem arról van azó, hogy egy vagy két, egyenként hétezer Ft-os kiadványt együtt különleges csomagolásban is meg lehet vásárolni, hanem arról, hogy a legjobb esetben is mindössze 300 példány miatt kéne a Warnernak rátennie a magyar vonatkozást a lemezekre. Oké, hogy ez a Universalnál sikerült a Vissza a jövőbe-trilógia esetében, meg is lehet nézni, még mindig van raktáron itt is és a boltokban is a kiadványból. Nem volt egy nagy sikertörténet, még így sem, hogy a vásárlók nagy része elégedett a cuccal.
A stúdiónak az ilyen kis példányszámú tökölés csak "felesleges" munka nagyon kis pénzért, hisz amíg a mi 300 példányuk magyarításával bíbelődnek, addig egy nagyobb piacon ugyanennyi energia befektetésével súlyos dollármilliókat kereshetnek: hát persze, hogy húzzák a szájukat és nem ez áll a prioritási listájuk élén. A magyar forgalmazónak meg igen nagy kockázat, hisz itt nem arról van szó, hogy egy háromezres címet leakcióz, ha nem fogy, aztán talán lesz valahogy, hanem ha beragad és megbukik a dolog, akkor egy 20-30-40 ezer Ft-os termék példányaitól kell megszabadulnia, amiből hiába enged ötezer Ft-ot, akkor sem lesz sokkal kelendőbb.
Nem beszélve arról, hogy nekem az az érzésem, a hazai megjelenés hírére ez a fórum tele lenne felháborodó, bőrlehúzást kiáltó hozzászólásokkal, melyek azt sérelmeznék, kapásból így kellett volna kiadni, mert a moziváltozatokat már megvették, így ezt már nem fogják - tehát a tényleges vevőkör talán még kevesebb, mint gondolnánk.
0
2011. március 9., szerda 16:43
:) Valóban nem egy címből gyűjtöttem össze a 216 db-ot Ergo :)

Teljesen jók az érveléseid Creeper, de nem értem, hogy a fizetőképes kereslet, hogy mérhető fel teljesen, a hazai moziforgalomból és a korábban megjelentetett termék fogyásából. Részben mindenképp fel lehet így mérni, de ez nem a teljes valóságot fogja mutatni. Mondok példát, amiért nem értem. A Star Wars-ra a mozik teljesen tele voltak, ( a Gyűrűk Uránál is :) ), de mivel a kiadó nem tudta elérni, hogy szinkronosan is megjelenjen hazánkban a film, így rajtuk maradt egy csomó kiadás. A mozik bevételei azt mutatták, hogy mindegy, hogy milyen formában fog kijönni a film, a vásárlók megveszik. Tévedtek. Hogy miért? Mert rosszul mérték fel az igényeket. ( BD kiadás esetén remélem az Intercom eléri a szinkront, úgy ahogy az Avatar bővített részeinél is). S biztos volt már olyan film nyereséges, amit nem mutattak be a mozikban, vagy nagyot bukott, de dvd-n, vagy Bd-n meg nyereséges lett. Itt van minden idők egyik legsikeresebb filmje ( Gyűrűk Ura), amit Te is, én is, és sokunk megvette DVD-n, s gondolom moziban is láttuk páran, tehát mind a termék korábban megjelentetett kiadása azt mutatja, mind a mozis bevételek, hogy érdemes kiadni BD-n piciny országunkban is a filmet, erre lemaradunk Róla.  
Oscar díjas filmeket nem kapunk meg, akkor mi lesz itt?
S valahogy nem akarom elhinni, hogy Romániában érdemes a Warner-nek működnie, nálunk meg nem.
S akik itt fórumozunk, gondolom mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy jobbnál jobb filmeket kapjunk meg, de ehhez nem kéne a kiadóknak tudniuk, hogy mikre vágyunk?
0
2011. március 9., szerda 16:05
ha jól emlékszem, akkor egész k-közép-európából kivonultak, majd, ha minden igaz a warner központja romániába került
0
2011. március 9., szerda 14:00
Nem csak a filmes piac szenved az e fajta problémáktól hanem a zeneipar is. Mibe telik már letölteni akár egy albumot vagy komplett bd rippet ? Semmibe, sőt már keresni sem kell őket mert egy rakáson van az összes ömlesztve, sávszélesség adott , a kutya nem ellenörzi , hogy mit tölt az ember.  Ennyi, egy ilyen digitális korba nem tudom mit vártok. Pláne ilyen magyar árak mellett.
0
2011. március 9., szerda 12:51
Ráadásul úgy látom, érted a dolgok lényegét. Hát persze, hogy a raktározás is pénzbe kerül - ezért nem kerülgetik évekig az el nem kelt 6990.- Ft-os árú BD-k tömkelegét, hanem inkább leárazzák, mert ami elfogy - veszteséggel - azt legalább nem kell őrizgetni.
Egy adott filmre a fizetőképes kereslet jól felmérhető
- a hazai moziforgalomból
- a korábban megjelentetett, hasonló tipusú/kiadású termék fogyásából,
tehát nem lehet azzal vádolni a forgalmazóinkat, hogy ezt ne tették volna meg. Becsülendő, hogy nem vársz a leárazásokra és hajlandó vagy fizetni a hobbidért, de a gond az, hogy nem ez jellemző a tömegekre, a negatívumoknak viszont sajnos Te is, én is elszenvedői vagyunk.
0
2011. március 9., szerda 12:43
Nekem a Warner Bros. e piachoz tanúsított makacs hozzáállását jól leírja a tény, hogy 2009. év végén egyik napról a másikra, minden indoklás nélkül felbontották a szerződést az akkori forgalmazó Fórum Home Entertainmenttel. Adalék, hogy három évvel ezt megelőzően a Warner hazai képviselete megszüntette a filmforgalmazást hazánkban.

A fentiek alapján egyáltalán nem nehéz elképzelni, hogy a filmstúdiónak abszolút nem szívügye ez a piac, és ilyen körülmények mellett teljesen mindegy, hogy Jóskának vagy Pistának hívják a hazai forgalmazót. A Fox ezek szerint leáll olyan piacokkal is, ahol a haszna csak jelképes, a Warner meg abba feccel energiát inkább, ahol pénzhez is jut, nem csak két fillérhez.

Ezért igazságtalan a Pro Videot kárhoztatni.
0
2011. március 9., szerda 12:31
de gondolom nem egy címből van 216, így a címenként az egy darabokkal, szvsz nem sokat tehettél hozzá :)
0
2011. március 9., szerda 12:06
" költségéhez "
0