Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. március 9., szerda 12:04
Értem én, hogy szerinted, jó marketing startégiát folytat, de szerintem meg nem.
Hogy ez miből derül ki? Számokból... Például 20th Century Fox Bd filmeket az Xpress adatlapján 125 db filmet lehet megvenni, míg a Warner Bd filmekből 73 db filmet.  Vagy például a Tolvajok városa Bd filmet azért nem adták ki, mert állítólag kevesen voltak a mozikban, de itt a Gyűrűk Ura bővített változatnál már nem tudják ezt mondani... Lehet, hogy szerinted ez jól van így, meg semmit sem tehet a forgalmazó, meg örüljünk neki, hogy egyáltatlán megjelenik valami, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sok múlik a Forgalmazón, hogy mi és milyen kiadásban jelenik meg egy adott film. S az eladásokat nézve, hogy miért nem fogy úgy egy adott film, mint ahogy elvárják, az sok mindenen múlik! Felmérte valaki is hogy egy adott filmre mennyi lenne a fizetőképes kereslet? Vette valaki is azt a fáradtságot, hogy megkérdezze a vásárlókat, hogy milyen filmeket is vásárolna meg? Persze lehet jönni sokmindennel, hogy ezért meg ezért nem, meg hogy nem fogynak a filmek, úgy ahogy elvárják, de egy olyan világban élünk, ahol a Jó marketing nélkül nem tud nyereséges lenni a cég! S hogy sokan azzal jönnek, hogy a szegény kiadó kénytelen volt leárazni a Bd-ket 4990 Ft-ra s az már veszteséges. Aki kicsit is jártas az tudja, hogy a legnagyobb veszteség a raktározás. Filmek gyártási költéségéhez valóban nem értek, de ha egy terméket veszel például egy boltban, az minimum 2,5 -szeres szorzóval kell számolnod, mert annyi haszna van a cégnek belőle!
Én az elsők között vagyok, akik teljes áron veszik meg a BD-ket, ezt az Xpress is bizonyíthatja s 216 BD filmem van, amivel szerintem eléggé hozzájárultam ahhoz, hogy a forgalmazók újabbnál újabb filmeket tudjanak kiadni.
0
2011. március 9., szerda 12:03
Szerintem meg az a legnagyobb baj, hogy azt tudják, mennyivel olcsóbb nem fizetni a filmekért. Ne hidd, hogy az emberek többségét érdekli a minőség, mert nem. A Zemberek nagy része kalózban nézi a filmeket, már aki filmeket néz, mert a többség a YouTube-on lóg. Pont most olvastam egy hírt arról, hogy melyek voltak a tavalyi év legnézettebb YouTube videói és majdnem elsírtam magam. Ma az emberek többsége szarik a tartalmas szórakozásra, nem kellenek ide forgatókönyvek, mély érzelmek, történet, mondanivaló, vagy pazar látvány, hanem Szalacsi bácsik kellenek, meg beszélő narancsok, meg auto-tune-nal "dalokká" torzított riportrészletek, és ezek is bőven elég, ha bélyegnagyságban futnak a monitor egyik sarkában. Ebben van a pénz, erre van közönség.
Ez nem baj, mindig a lócitrom volt a legnépszerűbb táplálék a Földön, a baj csak az, hogy nem tudni, hová állhatnak most a belgák. Vagyis mi marad nekünk, a filmeket szerető, azokért fizetni hajlandó, a minőséget váró magyar rajongóknak? Mert a londoni haveromnak nem lesz még egy évtizedig probléma, hogy megjelenik-e náluk BD-n a kedvenc sorozata, vagy filmje, míg nálunk már most úgy tűnik, hogy bedőlt a formátum.
0
2011. március 9., szerda 11:56
A másik meg, hogy a morgáshoz való joga mindenkinek megvan! :D
Az még meg, ha más jogainktól lassan, de biztosan megfosztanak minket! :D
0
2011. március 9., szerda 11:55
Nem megcímzett, hanem a Te oldaladon állva fejtegeti nyíltan az okokat.
0
2011. március 9., szerda 11:54
Warner vs. Universal

András vs. András

Még két András sem ért mindenben egyet, miért várod el ezt két különböző filmstúdiótól? :)
0
2011. március 9., szerda 11:53
Nekem felesleges is reagálnom, mert Killr nemcsak tökéletesen látja a helyzetet, de nálam ezerszer jobban ki is tudja fejezni, mi a helyzet és mely okok vezetnek idáig.
0
2011. március 9., szerda 11:52
Meg pont rossz embert címeztél meg, mert nekem szinte az összes hazai díszkiadás megvan, és nem vártam egyiknél sem a leárazásokra! Erről meg ennyit!
0
2011. március 9., szerda 11:51
Egyik hozzászólásomban éppen azt fejtegettem, mert valaki beírta, hogy rohadjanak meg, hogy nem jön a Gladiátor remasterel-t változat, hogy akkor ki is rohadjon meg? A kiadó, vagy akik megvették az előző kiadást, esetleg a sok letöltő? Nem foglalok egyértelműen állást, de úgy gondolom, ha egy Alien-antológiából sikerül 2 féle változatot is behozni, akkor ez sem lett volna olyan elérhetetlen!
0
2011. március 9., szerda 11:50
Sztem itthon az a legnagyobb baj, hogy az emberek nem is tudják mekkora élmény blu-ray-en filmet nézni.
0
2011. március 9., szerda 11:43
Az a baj, hogy a "Tudod, hány ember várta" duma még nem tett nyereségessé egy kiadót sem. Ami számít, az a tényleges fogyás/forgalom/nyereség. Tudod hány ember várta évekig az X-aktákat? Aztán megjelent és heteken belül akciózni volt kénytelen a kiadó, mert annyira nem vették. Persze magyarázat volt rá. Túl későn jött, túl drága, túl sok sorozatot nem fejeztek be, ezzel majd megvárom az utolsó évadot, aztán majd olcsón bezsákolom.
A BD-piac szerintem még ennél is nagyobb gáz nálunk. Nézd meg hány lelkes kiadó dőlt be a rajongók "Tudod hány ember várja" dumájának! Jött a Gamma a Tarantino filmekkel (Ponyvaregény!!!), jött a Fantasy a Faun labirintusával a John Ramboval meg egy csomó olyan filmmel, amiről ép ésszel nem lehetne elképzelni, hogy ne lennének sikeresek. Látod a következő havi megjelenés terveikben a BD-ket? Úgy tűnik, hogy bejött a számításuk és egyre több, egyre jobb BD-t szeretnének megjelentetni? Mert nekem nem. Baromi mérges vagyok én is, amiért a GYU bővített változata nem lesz BD-n magyarul, de egy pillanatra sem hibáztatom a kiadókat. Én se törném magam a helyükben egy ilyen piacon.
0
2011. március 9., szerda 11:35
(ill. már nem is New Line, hanem Warner)
0
2011. március 9., szerda 11:35
Mindegy, hogy érzem-e, mert nem ez most a téma. A téma az, hogy a Pro Video van lehányva.

A kérdésem az a vádaskodók felé, mi bizonyítja, hogy nem a New Line, hanem egyértelműen a Pro Video tehet a dologról?
0
2011. március 9., szerda 11:34
A Halálos Fegyver filmekre se kerültünk rá.
0
2011. március 9., szerda 11:30
Tudod, hány ember várta ezt a megjelenést? Szerintem rengeteg! Az aktatáska meg OK, elismerendő, de ha csak a 2 BD-s változat jön ki belőle, akkor sem sírt volna senki az aktatáskáért! Ez egy más helyzet, itt meg sem jelenik! Nem arról van szó, hogy kijön ugyan, de nem szép díszdobozban, stb, hanem egyszerűen NEM jelenik meg! Ugye, érzed a különbséget? :)
0
2011. március 9., szerda 11:11
Az Eredet aktatáska megjelenése nekem pont azt bizonyítja, hogy a ProVideo remek marketingstratégiát folytat.
Dehát jellemző, hogy a sikereket nem vesszük észre, azt csak elvárjuk, bezzeg az első kudarcnál jön a lehányó vélemény. Erről ennyit.
0
2011. március 9., szerda 11:08
Ne keverjük a szezont a fazonnal bitte schön!
Az Eredet koffer nem egy külön nekünk gyártott kiadvány volt, hanem a külön is megjelent BD-hez rendelt a magyar forgalmazó 100 koffert és 100 pörgettyűt abból a néhány százezerből, amit a világnak gyártott a Warner.
Egy friss divatfilmből karácsony előtt el lehet adni idehaza BD-n 1-2000 darabot, kofferben gyűjtőknek drágábban meg még 100-at. De egy soklemezes (talán 9?) eleve gyűjtőknek szánt kiadványból gondolom a magyar piacnak méregdrágán nem fogyna el a töredéke sem, ezért nem kerülhetünk fel a lemezekre.
0
2011. március 9., szerda 11:08
Ezt én is nagyon szeretném tudni.
0
2011. március 9., szerda 10:54
6045.  Az Eredet aktatáskás változatból is megjelenhetett 100 db, s nem értem, hogy a Gyűrűk Ura bővített változatból miért nem... a többi kiadásról meg már nem is beszélve...

Tudja valaki, hogy meddig vannak a jogok a ProVideo-nál? Az már biztos, hogy az Ő hozzáállásukkal van a gond, s a marketing tevékenységhez nem értenek. Nem tudom, milyen marketing startégiát dolgoztak ki, de hogy nem erre a cégre van szükségünk az biztos. Szóval meddig kell még a ProVideo-tól bármit is várnunk?
0
2011. március 8., kedd 23:48
a lossless hanggal egyelőre nem tudok mit kezdeni, sajnos ;)
0
2011. március 8., kedd 21:23
de ha végigolvasod ezt a review-t is figyelmesen akkor itt is leírják,hogy ez az eddig létező legszebb képminőségű változat belőle (a hibái mellett). :)

itt a lényeg:

"The Blu-ray edition from Cine Excess and Nouveaux Pictures of the UK features the best video transfers of the movie, but it also displays some distractingly noticeable drawbacks."
0
2011. március 8., kedd 21:06
de tudok neked linkelni dícsérő review-kat is,nem csak a hidefet kell ám olvasni. ;)

http://www.dvdactive.com/reviews/dvd/suspiria.html

http://homecinema.thedigitalfix.co.uk/content/id/72078/suspiria.html

http://blog.moviefone.com/2010/03/01/an-in-depth-review-of-suspiria-on-uk-blu-ray/

de csak nézd meg a képeket,annyira nem rossz ez ;)

http://www.dvdbeaver.com/film/DVDReviews19/suspira_dvd_review.htm

A legtöbben inkább a túlvezérelt színvilág miatt panaszkodnak rá.bár engem ez nem zavart,hogy ennyire harsány.a DVD kiadást még így is a kőkorszakba löki vissza,ezt a képekről símán láthatod. :)

0
2011. március 8., kedd 20:57
nem(bár erősen megoszlik ez is),de a 3 féle kiadásból még mindíg ez a legjobb választás.a Japán és a Francia kiadás meg nem kapott lossless hangot,amit az angol igen és garantálom neked,hogy az nagyon BITANGUL szól. :)

képre pedig a DVD kiadást bőven kenterbe veri...
0
2011. március 8., kedd 20:46
argento, ennek nem dicsérik a képminőségét:

http://bluray.highdefdigest.com/4171/suspiria_ukimport.html
0
2011. március 8., kedd 19:29
":)))) Tombstone-t még nem láttam, tudtam hogy irod majd :))))"

a kedvenceket foggal-körömmel védeni kell. :)

0
2011. március 8., kedd 19:23
THX, ennyi kihagyás után már kellett viritani vmi tartalmas irást :)

:)))) Tombstone-t még nem láttam, tudtam hogy irod majd :))))

OFF:
ok, rendben
0