Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. március 8., kedd 19:21
jó részletes és mindenre kiterjedő teszt.le a kalappal.na de hol van a Tombstone a listáról ? vagy ennyire rossz film ? :)

OFF:

holnap majd diskurálunk,addig átböngészem még egyszer a kínálatot,hátha lelek még valami jó kis horrort. ;)
0
2011. március 8., kedd 19:14
Igéretemhez hiven megkésve bár de törve nem :):

The Magnificent Seven Collection

Nem egészen egy évvel ezelőttig azzal a tudattal éltem hogy ennek a számomra kult státuszba emelkedett filmnek egyetlen egy része van, amely az all time western listámon a megtisztelő harmadik helyet foglalja el igy:

1) Volt egyszer egy vadnyugat
2) Mackenna Aranya
3) A Hét mesterlövész
4) Dollár Trilógia (a három film együtt :))
5) A Nagy Leszámolás
6) Az Ezüst-tó Kincse
7) Django
8) Börtönvonat Yumába
9) Sabata
10) Butch Cassidy és a Sundance Kölyök

Addig a napig szinte nem is sejtettem hogy pontosan 3 folytatás létezik a filmhez. Örömömet tetézte az a tény hogy egy igazán izléses gyűjtemény keretében meg is jelentek Blu-rayen az USA-ban, stilusosan pont az Apák Napján . Rajongásom tárgyát a Jézuska kiszúrta :) igy Karácsonykor már kezembe is vehettem a négylemezes kiadást, maratoni teszt következik…

Maga a kiadvány:

Egy massziv, feknivel takart vastag tokot foghattam a kezembe. A fekni maga dombornyomott, egyszerű de mégis izléses. Eltávolitva végre bejutottam a tokba, ahol a már emlitett vastag tokban megtaláltam a 4 különálló lemezt tálcás formában stabilan rögzitve. A szitázás mindegyik lemezen ugyanaz, a feknin látható sziluett előtt hirdeti a rajta lévő film cimét. Mindegyik filmhez szinte ugyanazt a mozgó és zenés menüt készitették, a hires főcimzene alatt pörögnek az aktuális filmhősök képei. Ez elég hangulatosra sikerült, megadja a kellő hangulatot a filmezéshez, lássuk mindegyiket külön-külön (Fontos és már párszor kérdés volt felém: sajnos a kiadás nem tartalmaz magyar vonatkozást, az angol szinkron mellett a hallássérülteknek szóló angol felirat választható, az 1. filmhez tartozó extrákhoz szintén angol felirat tartozik):

The Magnificent Seven (1960):

Film: Több mint 50 éves remekmű amely a mai napig nem vesztett semmit a nimbuszából. Habár az 54-es japán előd nyomdokain halad, mégis története egyedi és sztem megismételhetetlen. Kicsit a Star Warshoz tudnám hasonlitani: egyszerű a sztori mint a bot, a köré keritett részletek és a megvalósitás adja meg a lényegét. Aki esetleg nem ismerné a történetet: csúnya rablóbanda fosztogatja a szegény mexikói falut, ők mindezt megelégelik és kevéske pénzükből felfogadnak 7 zsoldost akik aztán majd jól ellátják a majd 40 puska baját . Egyszerű nemde? És unalmas? Á dehogy… Itt a jó recept kellékei a fantasztikusan játszó szinészek (elég csak egy pillantást vetni a nevekre, egyik jobb mint a másik), a mesteri rendezés, a frenetikusan megkomponált zene és az egyszerű felszin alatt húzódó mélyebb mondanivalók (család, hovatartozás, magány, kiégettség, veszteségek). Kár is tovább ragozni, ott a helye minden idők legjobb westernei közt. 10/10

Képminőség: Szó szerint eldobtam a hajam. Mint irtam előbb: 50 éves film. A képe: mintha ma forgatták volna!!! Éles, kontrasztos, részletes és DNR mentes. Kicsit megbicsaklik ugyan az éjszakai jeleneteknél, de ennek emlegetése már csak felesleges szivózás volna, tehát PAZAR! 8/10

Hang: Fel lehet ám tekerni a hangerőt bátran mert 1) kicsit halk a sáv 2) brutálisan jól szól. Mind a zene, mind a hanghatások betöltik rendesen a szobát, dolgoznak a hátsó hangszórók is rendesen, picit a mély hangokkal spórol a hangsáv, de ez legyen a legkevesebb. 7/10

Extrák: Teljes egészében megegyezik a DVD kiadással, megfelelően informativ és érdekes. Többet nem is irnék róla, a DVD adatlapján megtekinthető a tartalom. 7/10

Összesen tehát: 8/10

Return of the Seven (1966)

Film: 6 évvel az eredeti után jött a folytatás. De mi a ráknak? Az első film annyira feladta a lasztit a magasba hogy azt már lehetetlen volt überelni, mégis megpróbálták. Az eredmény: hervasztó. Van itt kérem szépen vadiúj sztorink: csúnya rablóbanda fosztogatja a szegény mexikói falut, ők mindezt megelégelik és kevéske pénzükből felfogadnak 7 zsoldost akik aztán majd jól ellátják a majd 60 puska baját. Ennyi… de tényleg… ne is várjátok hogy többet irjak mer tényleg ennyi )). Az eredeti stábból Yul Brynner bevállalta ugyan a forgatást de végig látszik rajta hogy behányik az egésztől és nincs is kedve hozzá, csak a csekkjét kéri. A többi szereplő jellegtelen, az érdekesebb jelenteket már láttuk az előző részben. Önálló filmként ill. folytatásként is vállalhatatlan, silány copy paste (a zenébe se irtak egy új taktust se) változata az elsőnek, szégyen. 2/10

Képminőség: Azért jöjjön egy kis pozitivum. Nem csak a húzó első résznél, de itt is foglalkoztak rendesen a restaurációval. Ugyanazt a minőséget nem éri el, de tisztességes és korrekt a transzfer. 6/10

Hang: Szintén korrekt és jól szól, bár itt már tapasztaltam a hátsó hangfalak csökkent aktivitását és a kissé visszafogott dinamikát. 5/10

Extrák: Előzetes oszt kész. 1/10

Igy összesen: 4/10

Guns of the Magnificent Seven (1969)

Film: A második film után azt hittem hogy végleg elvérzett a franchise és az első filmen kívül a többi használhatatlan. DE, a 3 évvel későbbi harmadik résszel visszajött kicsit a varázs, hál Istennek!!! Végre köritettek egy viszonylag jó történetet is: egy mexikói katona-diktátor zsákmányolja ki a helyi lakókat és elrabolja a szabadságot hirdető szellemi vezetőjüket. Ők mindezt megelégelik és kevéske pénzükből felfogadnak 7 zsoldost akik aztán majd jól ellátják a majd 200 puska baját egy erőddel együtt )))). Nem annyira eredeti de azért már valami. Ami mégis ingatag lábakon álló de mégis egész filmmé teszi a művet az az egész jól megkreált dramaturg és az ismét jól teljesitő szinészek (nem túl kimagasló ugyan se a Christ játszó George Kennedy sem a többike, de mégis vannak egyéni történetek és alapvető érzések/konfliktusok). Szóval nem egy kimagasló alkotás de megmenti a márkanevet. 6/10

Képminőség: A jó és alaposan kipucolt képminőség itt is tart, hozza az egyenletes és jó minőséget. 6/10

Hang: Dettó mint az előző résznél, csökkent dinamikával és térhangzással ugyan, de szól rendesen. 5/10

Extrák: még mindig előzetes. 1/10

Összesen: 6/10

The Magnificent Seven Ride (1972)

Film: A harmadik rész viszonylagos sikere után újult erővel vetettem bele magam a filmezésbe, hiszen hohó, itt jön a nagy kedvencem Chris bőrében: ime…..taps….LEE VAN CLEEF!!!. Hát vele biztos nem lehet elrontani a filmet, hajrááá. Jelentem, el lehet. A háttérsztori: csúnya rablóbanda fosztogatja a szegény mexikó… upsz Chris városát ahol ő most már seriff, - lelövik szegény felségét - ,  Ő(k) mindezt megelégeli(k) és kevé… sok pénzéből felfogad(nak) 7 zsoldost akik aztán majd jól ellátják a majd X puska baját. Öööö… na itt már egy kicsit elég lett. Ezt a sztorit ugyan egy kicsit már jobban összekaparták, de igy is hemzseg a már jól ismert kliséktől és a harmadik résszel ellentétben már nem tud újat felmutatni. Valahol tehát a 2. és a 3. rész közt helyezkedik el. 4/10

Kép: Arra számitottam valahol hogy folytatódik a jó szintre belőtt képminőség de itt biza nagyot kellett csalódnom. Elmosódott transzfer, homályos képek, elvesző részletek, nagyjából egy korrekt DVD minőségével ér fel, kár érte. 2/10

Hang: Dolby stereo hangsáv, ami inkább álstereo. Hangja és csipetnyi dinamikája az van, térhatása természetesen nincs. 2/10

Extra: A már jól bevált előzetes. 1/10

Össz: 3/10

A gyűjtemény végpontszáma igy 5-6/10.

Záró gondolatként: Western fanoknak mindenképpen ajánlott. A régi klasszikus megújult dicsfényében tündököl, a folytatások minősége erősen hullámzó (film majd képminőség). A 2. és 4. rész eléggé gyatra, a 3. tud valamit megmutatni az elődből és valahol szórakoztatóvá válni. Az ára miatt (39 dolcsi postaköltséggel) szintén vonzó választás lehet.
0
2011. március 8., kedd 11:03
amúgy is kiderült,hogy nem éri meg megvenni.az összes tesztoldal jogosan húzta le,bőven nem jobb egy közepesnél a képe,ráadásul még dnr-es is.kényelmesebb és olcsóbb volt előhúzni egy régebbi transzfert hozzá,mint készíteni egy újat,hogy egy referencia korongot kaphassunk.

én eleve a bővítettre vártam,de ha azt sem remasterelik felőlem rájuk is rohadhat,veszíteni nem fogok mert a 4 lemezes DVD kiadások is több mint elegendő élményt biztosítanak (számomra).
0
2011. március 8., kedd 10:33
persze, ez is benne van, de aki rajongó a dvd-n is megvette a simát, majd a bővítettet.

de van akiket meg nem érdekel a bővített szvsz.
0
2011. március 7., hétfő 22:44
De jó lenne ha az R2-es kiadás is ilyen lenne.
0
2011. március 7., hétfő 22:44
Igy van en is ezert vartam! Ha megsem jelenik meg akkor majd megveszem a mozis valtozatot ha meg lesz belole. DVD-n is megvan mindket valtozat de BD mar csak a bovitettre mennek ha egy mod van ra... :-)
0
2011. március 7., hétfő 22:37
Szerintem nem egy olyan család van, ahol a nagyképernyős HD tv-n és a BD lejátszón nézik a letöltött DivX-et!
0
2011. március 7., hétfő 22:28
a simát szvsz azért nem vették, mert mindenki a bővítettre várt, ami érthető is..
0
2011. március 7., hétfő 22:25
Pedig milyen jól nézne ki/fog kinézni a polcon:

0
2011. március 7., hétfő 22:25
mennyi fogyhatott a "simából"?

valószínűleg igen minimális mennyiség, amiből kiderült, hogy nem éri meg.
0
2011. március 7., hétfő 22:22
egyet kell, hogy értsek Veled.

ez olyan (hogy kik járnak ide), hogy elmész egy kórházba és, jé, milyen sok beteg van.
valszeg azért, mert egy kórház, egyfajta gyűjtőhely :)

mai napi kapható a "limitált" vissza a jövőbe bd.

nem fogy.

ismeretségi körömben, töltenek, divx-et, dvd-t (egyre ritkábban), és ennyi.
még csak nem is mkv-t nagyfelbontásban.
olyanok, akik tudják, mi a bd, de nem érdekli őket.

ezek tények, ezekkel szembe kell nézni.

még abban az esetben is, ha 3-4.000 lenne egy bd se vennék többen.
nem vagyunk piac, ez kiderült szépen lassan.

külföldről sem "iszonyatos" mennyiségben rendelnek az emberek, egy kis réteg, talán valamivel több talán, mint aki itt vásárol.

0
2011. március 7., hétfő 21:37
És ha beírod az Xpress keresőjébe, láthatod, hogy azonnal szállítható. Ezek szerint túloztam a 3-400 darabbal. Ezek után is még azt kérdezed, hogy egy ilyen "siker" után miért nem jön egy újabb? Nem akarok vészmadárkodni, de nagyot néznék, ha szeptemberben itthon is lehetne kapni a 9-lemezes Star Wars BD-t bármilyen magyar vonatkozással.
0
2011. március 7., hétfő 21:28
én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet itthon kapni ugyanazt a kiadványt, amin kint van magyar specko?
0
2011. március 7., hétfő 21:26
Az Alien Antológia tojásos változatából 100 db-ot kaptunk, mégis megjelenhetett. Ennyi.
0
2011. március 7., hétfő 21:10
Komolyan nem értem, hogy ti hol éltek!? Erre az oldalra olyanok járnak, akik gyűjtők, vásárlók, mégis minden filmnél csak azt lehet olvasni, hogy ki miért NEM veszi meg. Mert drága, mert nem az a szinkron van rajta, amit elképzelt, mert nem elég az extra, mert megvárja míg akciós lesz ésígytovább. Ezek után azt gondoljátok, hogy egy Warner a két szép szemünkért kiad egy ilyen méregdrága kiadványt? Tök egyértelmű és egyszerű szerintem a helyzet. Azért van mostanában egyre kevesebb magyar vonatkozás az új BD-ken, mert nem fogynak idehaza a BD-k elegendő mennyiségben. Lengyel meg cseh hang meg azért kerül több megjelenésre, mert biztosan többet adnak el.
Szerintem így zajlott a beszélgetés a ProVideo és a Warner között:
ProVideo: Szeretnénk, ha lenne magyar hangsáv a bővített GYU filmek BD-változatain.
Warner: OK, mennyit rendeltek majd?
ProVideo: Legalább háromszázat.
Warner: Haha, hahaha, hahahahaha! Ezek a magyarok milyen vicces fiúk! De komolyan, mennyit rendeltek majd?
ProVideo: Hát talán 350-400 is elmehet, kétszer annyi, mint amennyi a mozis változatokból, mert hát mégis csak gyűjtőknek szántátok, nem?
Warner: Nagyon vicces, hehe, haha, hihi. 400 darab egy BD-ből egy országban?! Hehe, haha, hihi. Na játszatok tovább a 900 forintos DVD-piacon, mi megyünk dolgozni, pénzért. Hihi, haha, huhu.
0
2011. március 7., hétfő 20:51
Végülis nekem minegy csak a Pro Video-tól kerüljenek el. Nekem ez volt az utolsó csepp. A következő majd az lesz hogy az utolsó Harry Potter nem jön majd. Sztem valamit lépni kéne.
0
2011. március 7., hétfő 20:46
az kétségtelen,de talán a S_elect-tel egy fokkal jobban járnánk. szerintem.
0
2011. március 7., hétfő 20:44
Akkor mondj jobbat. Mert ez a helyzet sztem tarthatatlan.
0
2011. március 7., hétfő 20:43
Na az kéne még csak.
Lásd: Universal
0
2011. március 7., hétfő 20:42
Jó lenne ha valamelyik másik kiadó átvenné a Warner filmjeit. Mondjuk az Intercom.
0
2011. március 7., hétfő 20:13
Töketlen társaság ez a provideo..
0
2011. március 7., hétfő 20:04
Én azon röhögtem hogy harcoltak az utolsó pillanatig. Sztem kb. így zajlott.
Pro Video:Megjelenhetnek-e nálunk A GYU filmek bővitett változatai BD-n?
Warner:Nem
Pro Video:Ok
0
2011. március 7., hétfő 19:55
Arról nem beszélve ha most nem jön ki akkor megint mindenki megveszi külföldről mire ők kiadják és utána megint megy a sírás.
0
2011. március 7., hétfő 19:42
Pro Video működése a kezdetektől óriási csalódás számomra! Ezzel most csak rádobtak egy (sajnos eddig a legnagyobb) lapáttal!
0
2011. március 7., hétfő 19:22
Hát nagyon el vagyok keseredve. Nekem külföldről se éri meg megrendelni mert nem vagyok perfekt angolból és nem érteném meg felirat nélkül a filmet. De hát ez van. De az a véleményem hogy a Pro Videónak össze kéne kapnia magát mert ez így nagyon nem lesz jó.
0