Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. február 26., szombat 10:52
az xpress-re nem engedi belinkelni a review-t,de ha a topikbna lementek a 40-es számú kommentet (Der Spieler tollából) ott elérhetitek a BD első tesztjét.

sajna elég DNR-esek a képek. :( viszont a színvilág és a kontraszt nagyon rendben van.

ezt tényleg csak a fanatizmus fogja velem majd idővel megvetetni(vagy várok egy esetleges USA Blue Underground kiadást,hátha).

Phenomena
0
2011. február 26., szombat 10:43
Ez viszont nem győzött meg.

Marad a 3 lemezes angol digi,nem kékítjük.A film persze ettől még alap.

The Last House On The Left (1972)
0
2011. február 26., szombat 10:40
Újabb remek Anchor Bay BD kiadvány. (A régiós !!!)

KELL! :)

The Walking Dead (Season 1) Review
0
2011. február 26., szombat 10:34
nekem is kelleni fog,bár a 3-ik részt annyira nem csípem. :)
0
2011. február 26., szombat 10:33
szerintem sem jönnek.

az első rész Mirax ,a másik kettő meg már volt UIP DUNA forgalmazásban és még újság melléklet is.

andrew:

mire alapozod,hogy itt kiadja valaki ? alig van kiadva horror BD-n Mo-on (Te sem véletlen kintről rendelgeted őket gondolom).
0
2011. február 25., péntek 10:30
mivel független és ráadásul a különböző részek különböző kiadóknál,így szinte semmi esély rá. SAJNOS!
0
2011. február 25., péntek 9:17
Mondjuk szerintem esélyes egy hazai megjelenés is!
Valaki bennfentes? Én személy szerint nagyon örülnék neki!
0
2011. február 25., péntek 8:57
jah, jön a negyedik, itt az ideje a megjelenésnek. nálam tuti vétel lesz, már csak azért is, mert az amcsi dvd díszdobozban, az első résznek nem anamorf a képe :)
0
2011. február 24., csütörtök 23:13
Idén Áprilisban bekékül Wes Craven Sikoly trilógiája.

Reméljük a kanadai változatnál nem lesz rosszabb,bár a Lionsgate kiadó miatt egy kicsit aggódom.

Scream trilogy BD
0
2011. február 24., csütörtök 19:02
van amelyik netes bolt 0.99-ért (USD) dobálgatta ki őket tavaly. :) van ami ezekből még most sem jelent meg BD-n.akinek volt lejátszója és vásárolt az jól tette,főként hogy egy csomó film sokkal szebb enkóddal jött ki HD-n.
0
2011. február 24., csütörtök 18:41
értem.
azon mosolyogtam, hogy az amcsi amazonon 2-3 dolcsiért vágják hozzá az emberhez a HD DVD lemezeket :)
0
2011. február 24., csütörtök 16:54
nekem van tartalék playerem (sőt valószínűleg április-Május fele szerzek még egyet).terveim szerint le fogom rippelni őket (legalábbis a nagyobb részüket) egy nagyobb 1 TB-os vinyóra. ;)

amúgy már 5. éves lesz az LG-m és még mindíg működik,pedig BD-ket is pörgetek benne,a DVD írás mellett.1-2 évig biztos nem lesz még gondom,ha meg szerzek elég hardvert(ami még most sem lehetetlen dolog),akkor a következő 10 évben sem.

Bár 10-15 év múlva már lehet,hogy BD lejátszót sem kapsz,amilyen ütemben váltogatják egymást az utóbbi években az optikai szabványok.ezt nem árt észben tartani. ;-)

a legtöbb HD DVD tulajnak azért megnyugtatlak,hogy nem egy lejátszója van(minimum 2-3).olyanról még nem hallottam akinek 1 lenne. :)
0
2011. február 24., csütörtök 16:47
engem csak az a kérdés izgat a HD DVD-vel kapcsolatban, hogy mi lesz 10-15 év múlva, amikor esetleg elromlik a jelenlegi lejátszótok és nem lehet újat kapni?
0
2011. február 24., csütörtök 15:20

U-571:

Szó se róla:az U-571 a legjobb háborús filmek nyomdokain jár.Sőt hozza azt a szintet ami miatt kötelezően ott kell lennie minden komoly háborús kollekcióban.Jonathan Mostow dirigálásával és Matthew McConaughey,Harvey Keitel és Bill Paxton főszereplésével végre láthatunk egy olyan kaliberű tengeralattjárós háborús filmet,amit utoljára csak a Das Boot-tól kaptunk csak meg.A film végig odaszögez a képernyőhőz:izgalmas,fordulatos és korhű,a hangeffektek pedig szenzációsak.

Film:

10/10

Immár 2 éve próbálom felhajtani a film HD változatát,tegnap végre egy fórumtárs jóvoltából hozzájutottam egy bontatlan példányhoz(eddig csak kölcsönbe volt nálam,még jó régen),így az End Of Days-el egyetemben pontot tehetek egy rövid ámde régóta tartó kívánságlista végére és ezennel tényleg lezártnak tekinthetek egy korszakot...

Az egyik szemem nevet...

Hiszen most végre a film hozzá méltó HD képminőségben jelenhet meg a TV-men.A Valkyr jóvoltából tavaly beszerzett BD változat itt csúnyán elvérzik a HD DVD változat transzferével szemben.A Universal 2006 Májusában adta ki ezt a korongot és valóban beleadtak mindent,hogy a film a lehető legszebb minőségben prezentálja a HD formátum tudását.Az 1080p VC-1-es transzfer bámulatosan néz ki:szemcsézettség és filmszerű élmény amit kínál.A részletesség kihozza a maximumot amit manapság egy 1080p felbontású transzfertől elvárhatunk.

Sajnos a 2008-as BD port már nem kecsegtet ilyen jóval.A film erősen DNR-es,a szemcsézettség minimális és a kép részletességével is néhol gondok vannak.A szereplők arca viaszos,bár a transzfer kontúros és éles,a színvilág meggyőző,de mégis valahogy műanyag az egész...ezt idővel mindenképp orvosolniuk kell.

A másik viszont sír...

Ez a film anno a hangeffektjeivel nyert Oscart.A Universal 2006-ban még nagyon hanyagolta a lossless audio hangokat,így a HD megjelenés csak DD plu 5.1-et és DTS hangot kapott.persze örülhetünk ennek is,hiszen mindkét sáv bámulatosan szépen szól,a DD+ talán picit még jobban is ,mint a DTS ,pedig mindkettő fullbitrates minőségben került a korongra.

Viszont itt lép be a BD változat előnye.Az upgradelt lossless dts-HD MA hangsáv egyszerűen elsöpri a HD változat lossy hangjait.Olyan kaliberű demo audioanyag,amit bárki büszkén mutogathat az ismerősőknek,ha filmet néznek és BD-t kíván prezentálni.

Extrák tekintetében a HD változat a nyerő.A korábbi DVD kiadás szinte összes bonusza megtalálható a film mellett,míg a BD port szinte semmilyen bonuszt nem kapott,ami sajnálatos és egyben gusztustalan húzás Universal részről.

Szóval vegyesek az érzések.

Ami tény:

Az U-571-nek jelenleg referencia HD kiadása nincsen semmilyen formátumon.Ha PC-n házibarkács formában összegyúrnám a HD és a BD változat képét és hangját kaphatnék egy normális "sufnyituningot",ami sajnos attól még nem eredeti cucc...

Mint "képmegszállott" mindenképp a HD változatot favorizálom a lossy hang ellenére is,bár a BD dts-HD hangjánál jobb nincsen ezen film esetében,így viszont nagyon nehéz a kompromisszum.Hát én mindenesetre örülnék,ha a jövőben kijönne BD-n egy normális remaster ,sok extrával ,esetleg 2 lemezes formában.Addig ellenben csak HD audioanyagként jegyezhető...

konklúzió:

BD:
Kép:10/7 (DNR)
Hang:10/10
Extrák:10/2 (egy soványka PiP behind the scenes extra és egy kommentár)

HD:
Kép:10/10
Hang:10/7
Extrák:10/7

Az End Of Days esetében viszont csak az extrák esetében észleltem eltérést (pontosabban az utólagos  BD kiadás megintcsak nem kapta meg a HD extráit).

Mára (és tegnapra) kimoziztam magamat. :)
0
2011. február 23., szerda 12:10
az AvP-n konkrétan semmilyen magyar vonatkozás nincsen.nem túl sok lemezemen van. :) na jó,egy pár azért akad. ;)
0
2011. február 23., szerda 2:31
Talált, süllyedt!
0
2011. február 22., kedd 21:44
Monjuk nem kérte az Orosz és nem is akarom a fogadatlan prókátort játszani, de most baromira igaza van!
0
2011. február 22., kedd 21:24
köszönjük értékes hozzászólását!
0
2011. február 22., kedd 21:15
szerintem qrvára nem tudom, hogy ki a tököm vagy, hogy tudhatnám milyen ismeretekkel rendelkezel. de egy egyszerű kérdésre újból sikerült a nagy arcoddal válaszolnod. grat.
0
2011. február 22., kedd 20:55
Én sejtem, a klasszikus szinkronok elhagyásával nincs kibékülve. Ilyenkor örülök, hogy még sok mindent nem láttam régi filmekből...
0
2011. február 22., kedd 20:33
????
0
2011. február 22., kedd 20:32
A Sony magyar vonatkozásait "köszönjük szépen"!
0
2011. február 22., kedd 20:20
Várható volt, hogy ez kijön BD-n is, a Fox minden moziban játszott új filmre felrakja a magyar vonatkozást. Példát lehetne venni róluk és a Sony-ról...
0
2011. február 22., kedd 19:18
szerinted arról én nem tudnék?
0
2011. február 22., kedd 19:08
mármint h itthon megjelent-e?
0