Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. február 10., csütörtök 17:11
még most is annyi!

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0031APPM4/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=A12B9NRCT2YEEM
0
2011. február 10., csütörtök 17:01
az tényleg nagyon jó ár!  akciós volt vagy mindig ennyi?
0
2011. február 10., csütörtök 17:01
http://www.amazon.com/Outlaw-Josey-Wales-Blu-ray/dp/B0020MMK6S/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1297349981&sr=8-2

Ez igen!
Itthon is jön?
0
2011. február 10., csütörtök 16:39
2 méter és postával 4906 forint volt. A leírása megvan az amazonon, ha rákeresel, hogy hdmi to hdmi, akkor ezt az első közt adja ki. (1.4-es egyébként)
0
2011. február 10., csütörtök 14:51
köszi! vastag a cucc!
0
2011. február 10., csütörtök 14:45
milyen hosszú és mennyibe fájt postával?
0
2011. február 10., csütörtök 14:35

Így sikerültek, remélem, azért elég informatívak.
0
2011. február 10., csütörtök 13:42
Próbálkoztam pár suta fotóval, hát nem biztos, hogy jobbak, mint amik az amazonon vannak, de kéésőbb felteszem azért őket.
0
2011. február 10., csütörtök 10:51
hajaj! :)
0
2011. február 10., csütörtök 10:36
szia

persze,h jöhet kép!  én is kiváncsi vagyok rá.

köszi
0
2011. február 10., csütörtök 10:26
hamsy:megjött a "drót", hát ez valami állat! Én ilyen kábelt még életembe nem láttam.... Kérsz róla képet? (nyilván csak egy gyakorlatlan leányka csodálkozik rá egy ilyen kábelre, de tényleg pazar az egész. Remélem a tudása is az lesz.... )
0
2011. február 10., csütörtök 1:13
Kedvet csináltál a T2-höz, kár, hogy én ezt így nem hallhatom...

... "(meg hiába a THX)"...

Ezzel a kijelentéssel viszont vigyázz. Egészen az új erősítőig én is így gondoltam, de tettem ezzel kapcsolatban egy felfedezést. A hangerő gombot tekergetve, ami 0-96-ig szól, 82-es szintnél kiírta az erősítő, hogy THX Optimum... Dobtam egy hátast, mert általában 65, max 70-en nézek filmet, s ez jóval több. Nos, gyorsan ki is próbáltem THX-es DVD filmmel ( AVATAR, SW III) és brutálisan jó.

Erre mondjuk egy barátommal, hogy a lemezen mindig rajt van minden. Csak tudni kell előcsalogatni.. :-))
0
2011. február 9., szerda 19:45
Terminator 2:

A film még mindíg az "eldobom az agyamat" kategória.Kamaszként is tátott szájjal néztem végig,de még most is le tud nyűgözni,pedig hány éve is készült ? :)

Kíváncsi vagyok,vajon a filmgyártás ment el valami más irányba,hogy ennyire már nem tudnak az új mozifilmek lekötni,vagy csak én változtam meg az idővel...

Cameron egyszerűen TÖKÉLETES mozit rendezett.Schwarzenegger itt már tényleg sokkal nagyobb teret kapott,mint az elsőben ,s a film meg akármennyire is hosszú,végig izgalmas és überlátványos.

Történetileg az első,de látványilag abszolúte a 2. rész az etalon. :)

Film:10/10

Ejj,de régen is pergettem "veres" korongot a gépben(talán még a House Of Wax-ot idén).Szinte már-már elszoktam tőle. :)

A Kinowelt HD DVD-je egyszerűen PAZAR.A képminőség szép,természetes (teljesen DNR mentes) és minden szempontból kiemelkedő látványt nyújt.Ismételten belekukkantottam utána a Skynet edition BD-be és valami borzalmasan el van maszatolva(még volt pofájuk THX minősítéssel illetni),sajnálom,hogy nem ezt a HD transzfert kapta,mert ennek a filmnek így kell kinéznie HD minőségben,mégha a kép soha nem is lesz tökéletes,mivel a T2 nem egy mai darab.

A hang pedig...hát...valami nagyon-nagyon durva. :O

A 7.1-es dts-HD HR (2 Mbits-es) minden csatornáját én sajnos nem tudom kihasználni,de még így is überbrutál a surround hangzás és a dinamika.A Skynet-es dts-HD MA hangsáv semmivel nem szól ennél jobban,hiába majd kétszerese a bitráta(meg hiába a THX),a Német HD változat valószínű,hogy egyedi surround keverést kapott,mert a film eleji jövőbeni résznél és még jópár helyen sokkal komolyabban szólnak a hangeffektek és jobb lett a térhangzása is.

Valahol olvastam is - s ezt egy igencsak komoly T2 gyűjtő írta,akinek majd minden kiadás (BD,Laserdisc,HD DVD,DVD) megvan a filmből - hogy ez az eddig létező legjobb audio térhangzás,amit valaha is kikevertek a T2-höz.Asszem hamarosan be kell ruháznom egy 7.1-es rendszerbe,na meg persze ideje lesz lerippelnem egy merevlemezre ezeket a referencia "veres" kiadványokat az utókornak. :)

Ami pedig a megdöbbentő számomra.Az a sok órányi extra matéria és a dinamikus menürendszer,quizjáték,valamint tengernyi kép és forgatókönyv vázlat,amit erre a nyamvadt kis 30GB-os korongra rápakoltak,s még egy gyönyörű fémdobozt is kapott.

Egyetlen negatívum(számomra):sajna a moziváltozatot nem tartalmazza a korong,csak a 2 és fél órás rendezői vágást,ami bár nem a kedvencem,de a kép- és hangminőség oltárán ezt a háklimat még hajlandó vagyok feláldozni. :)

Kép:10/9 (az újabb Skynet kiadások nálam csak maximum 7 pontosak)
Hang:10/10
Extrák:10/10 (ez a világ legextradúsabb T2 kiadványa)
0
2011. február 9., szerda 14:59
Inferno (Pokol):

Újabb BD újranézés kisebb Spoilerekkel !

Dario Argento 1977-ben horrofilmtörténelmet írt a Suspiriával,amit minden igényesebb horrorfilmrajongó jegyez és számontart a 70-es évek végéből.Sok filmre és rendezőre gyakorolt hatást és egyben vizuálisan az egyik legerősebb horrorfilm,amit valaha is vászonra álmodtak.Mondhatnám,hogy ez részben igaz,az Infernora is,mert félig-meddig ez így is van.Hisz ez is egy gyönyörűen fényképezett vizuális orgia,ámde valami hiányzik belőle:mindaz ami a Suspiriát klasszikussá tette.

De ennyire azért nem szaladok előre...:)

Argento a Suspiria után belefogott,hogy filmvászonra vigye a Három anya trilógia 2. fejezetét.Ez a film már a Fox égisze alatt és az ő támogatásukkal készült.Sajnos a filmet a Fox akkori vezetője túl erőszakosnak (és érthetetlennek) találta,így nem juthatott el a nagykontinens mozijaiba.Argentonak ez mindenképpen egy kisebb (?) kudarc volt,hisz a nemzetközi elismertségén ez óriásit dobhatott volna.A film ennek ellenére Európában viszonylag jól teljesített,sőt azóta kult státuszba emelkedett,bár a májszter ezután évtizedekik jegelte a trilógia lezárását,aminek ez semmiképp nem tett jót,mert valljuk be:a Mother Of Tears borzalmas lett...

Ha jellemeznem kellene az Infernot,mindenképp a misztikus jelzőt aggatnám rá.A film egy újabb lidércnyomásos utazásra invitál,ám a Sóhajokkal szemben,a történet itt nem annyira lineáris.Sok a homályos és megmagyarázatlan pont (a doksfilmekből kiderül az is,hogy ez szándékos is volt),több szálon fut,így elég sok szereplőt vonultat fel,ámde a történetvezetéssel komoly gondok vannak.A főbb karakterek kiiktatása (Rose) és a mellékszereplők (Mark) főszereplővé válása nem igazán tesz jót ennek a mozinak,mert ami Hitchock Psycohában és az Alienben jól működött,itt nem feltétlen válik a történet előnyére. Hogy miért maradt az Inferno mégis emlékezetes ? Ez köszönhető elsősorban Argento és Bava trükkjeinek,a mesteri fényképezésnek és helyszínválasztásoknak,valamint Keith Emmerson fenomenális zenéjének.

Film:10/8

A BD-ről megintcsak írhatnék csupa szép és jót,de már korábban megtettem.

Ami tény:azóta megjelent egy Francia és egy Japán kiadvány is BD-n,amik némileg szebb HD transzfert kaptak (ellenben hangilag csak síma lossy-t).Sőt:a Blue Underground tavasszal kiadja az USA-ban is a filmet,és eddig az ő kiadványaik minden EU-s kulthorror kiadást kenterbe vágtak.Várható,hogy némileg szebb képpel és az ígéret szerint 7.1-es dts HD hanggal fog megjelenni ez a film,így az Arrow kiadvány trónusa könnyen megdőlhet.

Korábban is írtam,hogy a közelieken gondok vannak az arc részletességgel,ami némi digitális zajszűrésnek tudható be,bár ez drasztikus minőségromlást nem jelent.Az Inferno még így is hatalmas előrelépést jelent BD-n:helyrepakolt gyönyörű színvilág,kellően éles és részletes kép,nagyjából így,ebben aformában képzelhette el Dario is ezt a művét.

Ami itt is a fő ütőkártya (a Suspiriánál is így volt),az a vadonatúj dts master 5.1-es hang,melynek hála olyan elemi erővel törnek elő  a hangok és a mélyek ebből a moziból,hogy már csak attól garantált a félelemérzet.Az Inferno hangzása egyszerűen lélegzetelállító.

A bonuszok száma igen magas,a BD-n fullHD-ben pompázva minden földi jó,míg a bonusz DVD-n szintén folytatódik a matériák egész sora,rajta többek között a már megjelent ill. tervezett Dario Argento filmek mozibemutatóival.

A kifordítható 4 féle borító ,a postcardok és a poszter pedig csak tovább emelik a kiadvány értékét.

Hang:10/10
Kép:10/9 (mert a Japán és Francia változatok kapnák a max pontot)
Extrák:10/10

Remélem a Márciusban megjelenő Phenomena BD is hasonló színvonalban várható...:)
0
2011. február 9., szerda 12:17
a Criterion is odatette magát.egy újabb referenciakorong:

The Double Life of Veronique Blu-ray teszt

0
2011. február 9., szerda 11:51
Jól sikerült a Thelma és Louise évfordulós kiadása. :)

Thelma & Louise Blu-ray teszt

0
2011. február 9., szerda 10:56
állítólag (ott dolgozótól hallottam) azért adnak ki ilyen tömegben filmeket, mert mikor az új főnök átvette a moképet, sok ki nem adott filmet találtak a "fiókban", amiket elkezdtek szépen lassan aztán kiadni.

nincs idő a többire :)

0
2011. február 8., kedd 23:32
X-DDDD

Na, pont az a jelenet borított ki a legjobban, mikor az öreglány kb. méterre gubbaszt a a háztól, deréktől felfelé kilátszik a fedezékből (micsoda sniper!), és olyan komótosan durrogtat azzal a 20 kilós csúzlival a rohangászó rosszarcokra, mintha csak galambokat etetne. :-)
0
2011. február 8., kedd 23:28
De hülyén fogalmaztam! :-) Céges vetítés keretében láttam, így ingyen volt, de nekem sem tetszett. Tudom, hogy ajándék ló meg minden, de valóban nagyon gagyi film volt: öreg trottyok kínos bénázása. Sajnálom, ez van. :-)
0
2011. február 8., kedd 23:27
rémálmaimban még most is Helen Mirren kerget egy gépfegyverrel! :D
0
2011. február 8., kedd 23:25
Ugyan egy forintomba sem került, hogy megnézhessem moziban, de én is nagyon feszengtem a nézése közben.
0
2011. február 8., kedd 23:15
a RED a annyit se ér, hogy DVD-n kiadják. annyira vérgáz egy film...
0
2011. február 8., kedd 23:12
Nem hiszem el hogy nem lesz kiadva! Elképesztő ami itt folyik.
0
2011. február 8., kedd 22:20
a tavaly októberi-novemberi filmeket nem képesek kiadni,akkor most mit várjunk tőlük?
Sok jövöt nem jósolok igy nekik!
0
2011. február 8., kedd 22:13
Elvileg a MOKÉP intézte rá a szinkront és a feliratot is :D
0