Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. február 6., vasárnap 17:35
Balra mintás piros ruhában, marha nagy fonott szatyorral a karjában? Nekem is úgy tűnik. Mellesleg az IMDb szerint "Woman at airport" szerepet játszik a filmben, de nincs feltüntetve. :)
0
2011. február 6., vasárnap 17:10
szerintem igen creep.elég érthetően beszélnek benne.

bár az Argento filmekből elég sok utószinkronizált volt,itt is észrevettem olykor-olykor egy kis  turpisságot a szájmozgást és a beszédhangokat elnézve.gondolom a színészekből sem mindegyik volt angol anyanyelvű,hisz - ha jól tudom - ez a film valahol németországban készült. :)

SPOILER:

azt meg tudod nekem erősíteni,hogy a film legelején a reptéren,a Jessica Harper mellett elhaladó nő az Daria Nicolodi ? Mert nagyon-nagyon hasonlít rá... :S
0
2011. február 6., vasárnap 16:59
Angolul makogónak (nekem) felirat nélkül is érthető? Még nem próbáltam így.

(Trivia: a Zombi 2-3-4 c. trashfilmek tökéletesen mennek felirat nélkül is:)
0
2011. február 6., vasárnap 16:55
Sóhajok (Suspiria):

Hihetetlen,hogy egy horrorfilm még így sok év távlatából is meg tud rémíteni...

A Suspiria nem csupán egy szimpla horror hanem annál sokkal több.A rettegés végső esszenciája,egy olyan rémisztő utazás melyből nincs kiút,egy olyan rémálom mely nem ereszt,s melyből a film végéig nincs ébredés.Mindez a Goblins mára már klasszikus zenéjével megkoronázva.Egy olyan zseniális mű,amely nemcsak gyönyörűen megkomponált képeivel,hanem hangulatával és zenéjével maga a tökéletes összhang,s így 30 év távlatából is joggal emlegetnek és tartanak számon a legjobb horrorfilmek között.

Aki szereti az okkult dolgokkal (feketemágia,boszorkányság) foglalkozó filmeket és könyveket kétségkívül e film rabja lesz és marad örökre...

Film:10/10

A brit BD kiadás továbbra is tetszetős,az angol dts master hangsáv hihetetlen részletességgel szólaltatja meg a film minden egyes apróbb zörejét és a vadonatúj mixnek hála a Goblins zenéje olyan elemi erővel árad szét a szobában,mely a félelmet ezáltal sokkalta magasabb szintekre emeli.Ez a film soha,de soha nem szólt még ennyire jól.A képminőség is szvsz jobb és több mint amit megérdemlünk.Az összes korábbi kiadást megelőzi,s olyan csodás a kontraszt és színvilága,hogy így,ilyen minőségben talán még a régi mozibemutató alkalmával sem láthatták azon szerencsések,akik ott ízlelhették meg elsőkörben a Suspiriát.

Hang:10/10
Kép:10/9 (csak azért mert a Decemberben kiadott Japán változat picivel jobb lett)
Extrák:10/7 (egy kicsivel több elférhetett volna,ellenben nagyon informatív háttéranyagok)

Folyt. köv. az Inferno-val. :)
0
2011. február 6., vasárnap 11:24
RENT:

Igencsak fiatalon láttam a Hair c. klasszikus rockmusicalt.Akkor még nem értettem meg miről is akar szólni,hisz én magam nem éltem még abban a korszakban,nem ismertem az akkori kor problémáit:a vietnami háborút vagy a rendszer és háborúellenes hippiket.Felnőtt fejjel újranézve persze teljesen más értelmet kap(hat) egy adott alkotás.Treat Williams és John Savage úgy gondolom ha más komoly szereppel nem is(ez főként Savage-re igaz),de ezzel a 2 lázadó karakterrel mindenképp beírhatták magukat a filmtörténelembe.

Sok-sok év eltelt azóta,de én a Rent megérkezéséig nem láttam olyan zenés filmet,ami ennyire megérintett volna.Chris Columbus filmje kétségkívül már a Mi generációnkhoz szól és olyan kérdéseket feszeget melyek közül sok nem veszített az aktualitásából ma sem.AIDS,drogproblémák,másság és szegénység,a mindennapok problémái,amelyekkel élnünk kell,mégha be is csukjuk olykor-olykor a szemünket:ezek valós problémák,melyekről ez a film oly őszintén beszél,hogy kevés néző az akit nem érint meg,akihez nem jut el az üzenete.

A Rent c. rockopera színházból a filmvászonra vitele úgy gondolom jól sikerült.Chris Columbus rendező sikeresen elszakadt vígjátékos és Harry Potteres imidzsétől,hogy egy szomorkás,olykor szókimondóan kemény filmmel mutathassa meg,igenis ő egy jó rendező és más műfajban is sikerrel megállja a helyét.

A filmben javarészt a színpadi változat szereplőit láthatjuk viszont,akik javarészt moziszínészként ismeretlenek(kivéve Taye Diggs és Roserio Dawson) ,ellenben mind szerethető és egyedi karakterek és énekhangjuk is remek.A betétdalok fülbemászóak,a lassú romantikus számoktól (Light My Candle) a tempós (Out Tonight) vagy érzelmes balladákig (One Song Glory) minden megtalálható,ami miatt a Rent is joggal említhető egy lapon akár a Grease vagy a Hair c. klasszikusokkal.

Szóval nálam ez a film több,mint a szerethető kategória.Igazi KLASSZIKUS,amit sajnálok,hogy csak évekkel az elkészülte után ismertem meg (ilyenkor azért sajnálom,hogy mennyi jó filmet nem láttam még mindíg).

A BD-ről már korábban írtam egy szösszenetet az adatlapra,ismételni nem akarom magamat.A kép továbbra is gyönyörű ,az angol TrueHD is dinamikus,s amennyire lehet kiaknázza a házimozinkat (az USA BD-n lévő LPCM hangsáv sajna a mi kiadványunkról lemaradt).Vannak bonuszok is,kimaradt jelenetek és a film elkészülését bemutató többfejezetes dokumentumfilm (angol felirat válaszható hozzá) meg némi BD-t népszerűsítű promó zárja a korongot.Az extrák sajnos csak SD-ben kerültek fel,de a lemez közel így is kihasználja a 2 rétegű BD kapacitását és SZVSZ inkább a film legyen pöpec kép- és hangminőségű mint a bonusz matériák.

Film:10/10
Kép:10/10
Hang:10/9
Extrák:10/6
0
2011. február 5., szombat 23:18
nekem sem az eredeti,sem a remake nem tetszett. :)

mint kiadás,az általam belinkelt SZVSZ jobb,mivel ezek e a 2 in 1 megoldások,bár gazdaságosak,de kultuszfilmek esetében eléggé szegényesek.

nekem egyetlen ilyenem van,az az AVP Collectors Box,az kb annyit is ért meg nekem, mivel a 2 rész egy jó nagy kalap khmm... :)
0
2011. február 5., szombat 23:10
Viszont ebben nincs benne a (szvsz) jobban sikerült remake (csak a film DVD-n, ami meg eléggé felesleges), szóval én maradok az én változatomnál! Az a plusz poszter nem olyan nagy vonzerő a számomra! :D
0
2011. február 5., szombat 23:05
ez jobb. ;)

I Spit On Your Grave - Ultimate Dual Format Collector s Edition
0
2011. február 5., szombat 22:53
Ez viszont szerintem egy teljesen vállalható dolog!

I Spi on Your Grave
0
2011. február 5., szombat 22:51
no unokasógort csak rábeszéltem egy Sony BDP-S370-esre! az imént írt, hogy leesett az álla a Gyűrűk Ura DVD láttán! azt mondja ilyet még nem látott. mondtam neki, hogy még akkor semmit sem láttál, mert ez csak DVD. majd könnyezni fog ha meglátja az egylemezes AVATAR-t, amit megkapnak ajándékba! :)
0
2011. február 5., szombat 22:30
Legyen így!
0
2011. február 5., szombat 22:23
én már nem veszek meg DVD-n ilyen sorozatokat.mindet eleve HD kamerákkal forgatják már,nem véletlenül. ;)

nálam ez már eleve csak BD-n játszik.a kiadót nézve (Anchor Bay) alapból lehet számolni a régiókóddal,de gondolom Anglia is megkapja nemsokára a maga adagját,így az EU-s gyűjtők is. :)
0
2011. február 5., szombat 22:22
Nálam biztosan nem, de megnézni sem tudom sehol, így maradnak a képek...
0
2011. február 5., szombat 22:18
Csatlakozom Argentohoz.Baromi jó a sorozat,legalábbis az első évad.Idén kijön a képregény is Magyarul /elkezdik kiadni/,amiből készítették.Várom Én is a Magyar kiadást,bár gondolom BD-n nem jön ki nálunk.
0
2011. február 5., szombat 22:08
Nem spoilerezek és nem lövök le semmit.Meg kell nézned ! ;)

A legjobb dráma sorozat amit az utóbbi években láttam.Darabont most is nagyot alkotott és ez a sorozat tényleg nem csak a zombikról,hanem rólunk - az emberekről - szól.Azért ne félj,van benne bőven vér és zombi is,de ez elsősorban inkább társadalomkritika,mint Romero régi klasszikus zombifilmjei. :)

nálam biztosan be lesz kékítve idővel.
0
2011. február 5., szombat 22:02
Eddig csak képeket láttam belőle, de a zombik kivitelezése baromi jónak tűnik. Kellően szét vannak rothadva, látszik, hogy régóta aszalódnak a földben, nem csak néhány szilvalekvárszín sebhellyel van díszítve az idétlen hullasápadt pofázmányuk, mint néhány más filmben. A mozgásuk milyen? Rohangásznak vagy csak csoszognak?
0
2011. február 5., szombat 21:43
az még csak hagyján,de a Lionsgate ugyanazokat a fo*talicska első kiadásokat rakosgatja bele a dupla BD pakkokba,mint amik a BD korszak első éveiben megjelentek(ebben még a T2 legelső BD kiadása van,síma MPEG2 képpel,lossy hanggal,Emlékmás dettó).aki látta a Stargate,Basic Instinct,T2,Total Recall EU-s és USA kiadásait,az tudja,hogy ezeket a pakkokat nem szabad megvenni,mivel az USA kiadások nem a jó kép és hangminőségükről voltak híresek.

most majd így kiszórják ami anno nem fogyott el,ha más nem beömlesztik idővel a kinti hipermarketekbe.

lassan jönnek az első papírtokos turis BD fecskék is biztosan. :)
0
2011. február 5., szombat 21:34
hát kezd!

gondolom ezek olyanok mint az itthon nemrég megjelent El Mariachi/Desperado BD. azt is nem merem megvenni, mert milyen az, hogy egy lemezen két film? nem VHS ez azannyaúristenit!
0
2011. február 5., szombat 20:57
aha.flipper disc-nek hívják a kicsikét.

de már feltűntek ilyen "csodák" is a kinti polcokon.kezd elku*vulni a legújabb mozitechnika is. :-)

0
2011. február 5., szombat 20:52
FÚÚÚJ!!! kajak van ilyen?
0
2011. február 5., szombat 20:30
pedig az EU-s SONY kiadás állítólag sokkalta jobb,mint az amcsi WARNER féle.Szebb a kép és a hang is lossless.

nekem inkább a filmmel vannak komoly fenntartásaim.a 4-et többször láttam,mint ezt.szerintem ezzel minősítettem is. ;)
0
2011. február 5., szombat 20:28
véleményem szerint nem túl jó sem a kiadás, sem a film...annyi mindent lehet venni ennyi pénzért ami jó...robin hood is ennyibe került pénteken. :)
0
2011. február 5., szombat 20:28
csak nem ilyenre gondoltál ? :)

0
2011. február 5., szombat 20:24
Minden idők legjobb zombis sorozata is Márciusban vált kékbe az Anchor Bay kiadásában.

Persze csak odakint. :)

The Walking Dead (Season 1)
0
2011. február 5., szombat 20:21
:D

blúréj gazdaságos.
0