a Hetedik digibook kiadásából az amcsi változat ALL régiós, a kanadai az A régiós!
0
2011. január 25., kedd 11:44
6264
akár. :)
0
2011. január 25., kedd 11:43
14599
Anderson parancsnok gondolom Hicks tizedessel is behelyettesíthető. :D
0
2011. január 25., kedd 11:37
6264
Most ahogy nézegetem a régiózáras - A régiós - listát nekem még 2 régebbi cím mindenképpen megvevős kell legyen az USA-ból.A The Prestige (PCM !!! hang) és a Navy Seals (utóbbi az "Anderson parancsnok" gyűjteményembe :D).A Farkasokkal táncoló után,persze. :)
0
2011. január 25., kedd 11:30
6264
Hogy a mostani gyönyörű Farkasokkal táncoló bővített BD kiadásáról ne is beszéljünk.Az is A régiós,de ahogy néztem a Splice-ból is az USA kiadás éri meg a legjobban,a borítót és lemezek számát is nézve(szintén régiózáras). :)
0
2011. január 25., kedd 11:26
6264
Aki ennyit filmet rendel az ne legyen sóher. :)
Egyébként van több A régiós film is ami ütősebb mint a mi kontinensünk kiadásai:
The Thin Red Line,Seven (Digibook),Chronos,Corman klasszikusok...soroljam még ? :)
0
2011. január 25., kedd 11:22
8977
Bááár, igaz ami igaz, vannak olyan A-régiós cuccok, amik jók lennének, de hát itt az ár is kérdéses! :)
0
2011. január 25., kedd 11:22
8977
No de egy lemezért? :)
0
2011. január 25., kedd 11:21
6264
"hiszen Region 1-es lejátszó hiányában kénytelen leszek (?) ezt beszerezni!"
az 5539-es hszt olvastad már ? :)
0
2011. január 25., kedd 11:19
6264
extra jóval kevesebb van rajta és nincs eredeti képarány.a hang dts hd ma,de állítólag semmivel sem jobb.sem rosszabb hangzásra.
egyébként csináltam egy olyan mókát hogy elkezdtem váltogatni a 2 féle képarányú verzió között filmnézés közben és bizony jócskán nem a rendező úr által favorizált szélesvásznú változat nyújt jobb hatást vizuálisan.arról nem is szólva,hogy nem keveset nyestek le az eredeti képből ezzel a húzással.
miért nem szerzel be egy pc-s olvasót ? már occsóér kapsz és nem kell a bd szabvány idióta régiókódolásához igazodnod...
ismerve magamat én nem kötnék kompromisszumot pont emiatt.igaz én már az elejétől kezdve ezt tudatosan kerültem ki.tanultam a DVD-s korszakból. :)
0
2011. január 25., kedd 11:03
8977
Mit tudsz az angol Evil Dead-ről? Tudom a kép nem eredeti arányú, de ezen kívül érdekelne, hogy az is ilyen jó -e, hiszen Region 1-es lejátszó hiányában kénytelen leszek (?) ezt beszerezni!
0
2011. január 25., kedd 10:51
1731
egyik központjuk ott van, azt hiszem, nem csoda, hogy kijön román vonatkozással. azért 21 millióan vannak, és románia (már)nem egy csóró ország.
0
2011. január 25., kedd 10:28
6264
Tovább folytattam a BD (újra)nézős maratont:
Gonosz halott -The Evil Dead:
Az Anchor Bay BD kiadványa végre nagyfelbontásban prezentálja Sam Raimi vérengzős/belezős kultmoziját.Bruce Campbell és 4 társa egy elhagyatott erdei kunyhóban szeletelik fel egymást,miután óvatlan módon megidézik a helyi démonokat.Kötelező és megunhatatlan horrorklasszikus.
A kiadvány képminőség szempontjából hihetetlen átalakuláson ment át.Láttam már pár kiadványt belőle az évek alatt,de még egyik sem tett rám ekkora hatást,mint a Raimi felügyeletével elkészített mostani nagyfelbontású változat.Az új TrueHD mix remek,de nem fog falakat repeszteni,a régies hangzás és a film kora itt is nyomot hagyott,de merem állítani,hogy ez eddig a legjobb hangkeverés,amit ez a film csak kapott.
Pandorum:
Ez egy igazán lehangoló és nyomasztó mozi.A Halálhajó és a Pitch Black legjobb hagyományait folytató sci-fi horrorban Ben Foster és Dennis Quaid veszi fel a harcot az űrben,a maroknyi emberi túlélőt szállító űrhajó fedélzetén egy addig ismeretlen új fajjal.Garantált borzongás és meglepetések egész sorozata egyetlen filmbe sűrítve.
Az Anchor Bay itt is kitett magáért.A képre nem lehet panasz,talán csak az ,hogy többnyire sötét,de hát a film jó része is ilyen környezetben játszódik.Ennek ellenére részletes és nyoma sincs blokkosodásnak,vagy más tömörítési hibáknak.
Dolbyék itt igazán ütős újgenerációs audiosávot prezentálnak.Egy robosztus TrueHD keverés fogad,melyhez hasonló minőségűt nem sok lemezen hallottam eddig.Jól pozicionált térhangok,dinamikus hangzásvilág,de még a legkisebb nesz,vagy zörej is tisztán hallható:garantáltan a frászt hozza a nézőre. :)
30 nap éjszaka - 30 Days Of Night:
Josh Hartnett és egy alaszkai kisváros lakói kénytelenek szembeszállni az őket megtámadó vámpírokkal.30 nap mészárlás bújkálás és félelelem.Témájában az egyik legjobb vámpírfilm,amit eddig csak csináltak.Ben Fosterre (The Stranger) itt ráadásul alig lehet ráismerni az ápolatlan külső és szakálla miatt: "They re coming." :)
Az Icon kiadó kitett magáért,gyönyörű HD képpel (1080p,AVC) és csodaszép térhangzással (dts-HD MA) örvedeztet meg minket a BD változat.A kiadvány mindkét tekintetben elsőosztályú ,ahogy R2 barátom mondaná:a házmozizás 50 százalékban hang és másik 50-ben kép,nos ez a kiadvány akkor mindkét részt tekintve 100 százalékra vizsgázott. :)
0
2011. január 24., hétfő 22:41
19955
Ahogy elnézem erről is lemaradunk,mert a Lengyelek és a Románok is rajta vannak csak mi nem. :S Köszönjük Warner! Egyszerűen nem hiszem,h a Románoknál több fogyna belőle!
Angliában ki fogják adni a The Thin red Line filmet BD-n. Remélem egyezni fog az amerikai kiadással:
# New, restored high-definition digital transfer # New audio commentary featuring John Toll, Jack Fisk, and Grant Hill # Outtakes from the film # Video interviews with several of the film s actors and crew # New video interview with casting director Dianne Crittenden # World War II newsreels featuring footage from Guadalcanal # Original theatrical trailer # PLUS: A booklet featuring an essay by film critic David Sterritt
Van rá esély itthoni megjelenésre?
0
2011. január 24., hétfő 20:50
4792
Az Év megjelenése számomra (persze majd jön Lawrence of Arabia, Ben-Hur, SW, de egyelőre ez viszi a prímet :)
végre méltó képminőséggel nézhetem eme mesterművet....
0
2011. január 24., hétfő 19:19
1731
ez is változott :)
mikor az ember elkezdett anno vászonra vetitgetni, vagy éppen ismerősökhöz járt filmezni ezen ügyből kifolyólag, projektorozni, akkor a kép vitt mindent, most meg a hang :-D :-D
0
2011. január 24., hétfő 19:19
1731
ez is változott :)
mikor az ember elkezdett anno vászonra vetitgetni, vagy éppen ismerősökhöz járt filmezni ezen ügyből kifolyólag, projektorozni, akkor a kép vitt mindent, most meg a hang :-D :-D
0
2011. január 24., hétfő 19:01
8260
... "de itt még a Dolby újgenerációs hangsávja dolgozik.Gyönyörű tér és mélyhangok,melyek végig szenzációs minőségben prezentálják kedvenc bőregerünk legutóbbi kalandját..."
No, ezt most megtapasztaltam. Egy kedves xpresses exfórumozónk kölcsönadta tesztelés céljából - s mi mondjak, zseniális. Talán eddig az egyik legzseniálisabb, amit hallottam.
Erre is mondhatná az ismerősöm, amit a múltkor is mondott a SW THX-es kipróbálásánál: ki a f*szt érdekel a kép, ha ez így tud szólni? :-)
( azért a kép is jó voll ám ) :-)
0
2011. január 24., hétfő 17:21
4201
Upgradeltem a BD lejátszómat, így a régi eladósorba került. Amerikai A-régiós! Sony BDP-S500, első generációs high-end modell. Nem kertelek, lassú, mint a disznó, 1.0-ás profil, tehát semmi kép-a-képben és semmi internetes bohóckodás, nem támogatja a DTS Master Audio hangsávokat (csak sima DTS-ként kezeli), valamint kell hozzá 110V-os trafó, amit nem tudok adni, mert az újhoz is használom a sajátomat. CD transzportként lehet, hogy többet ér, mint BD lejátszóként, de ha valaki éppen A-régiós lemezekre áhítozik, és nem akar HTPC-t építeni, annak jó (és olcsó) megoldás lehet. Amúgy minden lemezt visz, igényesen megépített gép, motoros plexi előlap, stb... Ha valakit érdekel, keressen emailben és megegyezünk!
0
2011. január 23., vasárnap 18:16
5023
Jól látom, hogy ez a lejátszó már viszi a 3D-s filmeket is?
0
2011. január 22., szombat 23:42
8977
Bizony, bizony! Sok esetben nem tüntetik fel, pedig rajta vagyunk és sajnos az ellenkezője is igaz! Futottam már bele én is így "rossz" üzletbe! Szóval csak óvatosan!
0
2011. január 22., szombat 20:31
6264
a Rambo eleve etalon hangilag BD fronton.egy 8 csatornás hang ezen már csak dobhat.