Az usa-ban kiadott Rambo 4-en (Lionsgate) is 7.1 csatornás hang van.5.1-ben is szétviszi a szobát,a 7.1-es verzió megnézése után valószínű hozzá is lehet fogni egy teljes lakástatarozáshoz. :)
az amazon sokszor rossz infokat ad a feliratokról,vigyázz velük ! érdemes több helyen is megnézni az adott kiadvány speckóit.
0
2011. január 22., szombat 19:15
8260
Köszi a tippet a Faunnal! (is)
Én is találtam már 7.1-eset, akár itthon is: egyelőre a Jégkorszak 3-at. Egyébként így, hogy rájöttem, hogy lehet szűrni az amazonokat magyar felirat szerint, elég érdekes dolgokat (meg árakat) találok.
0
2011. január 22., szombat 10:54
6264
Gondolom azért,mert a DVD-n is felhasznált szinkront rakták rá.
R2 az eredeti HD hangot kritizálta,nem a magyar szinkron minőségét.Azt inkább ne is minősítsük. ;)
0
2011. január 22., szombat 10:52
6264
A Faunt én BD-n vettem meg,mert DVD-n kimaradt,de valóban nem egy olyan jellegű film amit 2 hetente meg fogsz nézni,ahhoz túlságosan nehéz a témája,hiába remek darab.
R2-D2:
Jó is hogy szóba került ez a film,az USA kiadáson 7.1-es dts MA hang van,most úgyis ilyen filmekről beszéltünk tegnap.Ráadásul hangilag is etalon a Faun,bár nekem a hazai 5.1-es verzió van meg,de folyamatosan aktív minden csatorna,minden egyes zörej,bogárhang elkülöníthető.El sem merem képzelni milyen lehet 7.1- ben. :)
0
2011. január 22., szombat 10:33
9489
Egy hozzászólás onnan: Das Bild ist auf VHS Niveau.
0
2011. január 22., szombat 10:31
9489
Ha ezen nincs kényszerített német felirat - mint a Mary és Max-en -, akkor erre nagyon érdemes odafigyelni! Imádom ezt a filmet!
"Azok jórésze is sokszor 2-3 évig is fogja a port mire újra sorra kerülnek,van amit meg csak 1X néztem meg és azóta sem éreztem késztetést rá."
dettó... megszerezhetném olcsóért, az amúgy nagyszerű a faun labirintusát bd-n, de meg van dvd-n, hiába szép és jó film, egyszer jó volt, valszeg nem nézem meg többször.
0
2011. január 22., szombat 8:56
19955
Bocsi nem FHE hanem GHE!!!! :D (jajjjj... ez a nyavalyás megszokás! :D
0
2011. január 22., szombat 8:54
19955
Hát a magyar (FHE,BUFI,FANATASY FILM,STB) gyártású BD-k,de vannak sok MGM/FOX BD-k is amik igen szarul szólnak (magyar hangsávot illetően).
0
2011. január 21., péntek 22:59
6264
Azt a végén meg olyan "háklis" leszel a hangra,mint én a képre. ;-)
Igaz ezt nálam a kezdeti vaktában vásárlásaim és a sokszor kétes HD képminőség miatti csalódásaimmal érték el a kedves gyártók.Szerencsére azóta alakult egy jó csomó - és hálisten - szigorú tesztoldal,ahol kíméletlenül szétcincálják a sza**bb khmmm... akarom mondani alacsonyabb nívójú BD kiadványokat.Végigrágva 3-4 ilyen tesztoldal összértékelését és egy párszáz review-t végigolvasva az egyöntetű lehurrogásánál már érdemes azon elgondolkodnom,hogy beruházzak-e egy adott címre,avagy sem.Ott már csak a kultusz ,az adott cím iránti rajongás győzhet meg,ha más nem,esetleg ha kimaradt DVD-n és már legalább 6 élve joglejárt. :-)
0
2011. január 21., péntek 22:48
8260
Az biztos, hogy nem minden kiadvány volt fenékig tejfel..
Épp ezért, amik nem voltak fenékig tejfelek, azokat majd lecserélem fenékig tejfelekre. A többit nem. De előtte utánajárok tényleg fenékig-e.. :-))
0
2011. január 21., péntek 22:35
6264
Hát DVD-n is sok kiadvány nem volt fenékig tejfel. ;)
Emlékszem mikor bejöttek az első komolyabb Warner katalóguscímek én meg nagy örömmel megvettem a Cobrát.Aztán azon is milyen 5.1- volt ? Vagy a Blade Runner-t kiadták síma 2.0-ás hanggal,ment ám akkor is a parasztvakítás ezerrel.Ilyen-olyan extra kiadások,remaster,rendezői vágás ésatöbbi...
"Mint mondtam, erősen szelektálni fogok - sosem lesz akkora gyűjteményem ebből a formátumból, mint DVD-ből."
Mintha csak saját magamat olvasnám,de tény hogy engem sem mozgat annyira a HD,hogy minden egyes DVD-met kék tokokra cserélgessem.Azok jórésze is sokszor 2-3 évig is fogja a port mire újra sorra kerülnek,van amit meg csak 1X néztem meg és azóta sem éreztem késztetést rá.Hát ez a sokszáz darabos gyűjtemények átka.Még egyszer nem is esek át a ló másik oldalára,arra mindenképp figyelek,hogy ne csak halmozzam a korongokat ész nélkül. :)
0
2011. január 21., péntek 22:13
8260
Ezek után el is hiszem. Olyan átb**szás szaga van az egésznek...
Mint mondtam, erősen szelektálni fogok - sosem lesz akkora gyűjteményem ebből a formátumból, mint DVD-ből. Eleve régi címet csak akkor cserélek, ha valódi előrelépést látok ( adott esetben a Toy Story 1-2 régi kiadását úgyis terveztem 5.1-es DVDre cserélni - ebből már BD lesz, meg mondjuk ha valami nagyon gáz DVD volt, akkor azt),de egy négy éve a polcon porosodó filmet meg minek vegyek meg mégegyszer... Az újakat meg már csak nem qrják el...
De mi az a "saját gyártású" ?
0
2011. január 21., péntek 22:05
19955
És tudnád hogy hány saját gyártású BD van amin a kijelző szerint csirivir hiperszuper,stb de közben meg semmi (mono,jó esetben stereo).
0
2011. január 21., péntek 21:29
13392
Annyi (megbízható) helyről olvasom a The Dark Knight transzferére vonatkozó elismerő szavakat, hogy már néha elfelejtem, a BD-lejátszót elsősorban NEM a képminőség miatt vettem. :)
NEM NEM NEM
:)
0
2011. január 21., péntek 21:04
6264
Mai BD maratonom áldozatai :
A sötét lovag:
Még mindíg csodás kép (bár az IMAX és a 2:35-ös kép közti átugrás még azóta is zavar),a BD piac egyik legszebb HD transzfere.A TrueHD háttérbeszorulása azóta már tényszerűvé vált,a dts MA szinte minden BD kiadvány alapja,de itt még a Dolby újgenerációs hangsávja dolgozik.Gyönyörű tér és mélyhangok,melyek végig szenzációs minőségben prezentálják kedvenc bőregerünk legutóbbi kalandját.
A film igazán sötét és talán a legdrámaibb Batman fikmek egyike.Heath Ledger és Aaron Eckhart pedig a legjobb gonoszok ma Batman filmek eddigi történetében.Különösen előbbi,mint a Joker. :)
Terminátor 1:
Talán kissé igazságtalan voltam eddig ezzel a BD-vel szemben,mert nem egy rossz HD transzfer,bár tény és való,hogy a DVD változathoz képest akkora lépést nem nyújt.A nappali jelenetek gyönyörűek nagyfelbontásban,az éjszakai részek (ebből van több) ellenben nem nyújtanak igazi HD élményt.
A tömörítetlen PCM hangsáv jól dolgozik,kelló dinamikát és helyenként olyan apró zörejeket is kihoz,amit az MGM DVD kiadványon nem hallottam,bár tény és való,ez a hangzás régies és messze nem úgy szól,mint egy modern kori film hangja.
A film meg igazi ALAP.
A hazafi:
Egy korai Sony kiadvány,melyen végre a film bővített változata rejlik.A Gibson/Emmerich fúzió eredménye az egyik legjobb történelmi háborús eposz,amit csak láttam.
A képminőség bőven a csodás kategóriát súrolja,de az angol PCM hangsáv sem vall szégyent.Sokszor a harcmező közepén érezhetjük magunkat,mintha csak körülöttünk robbanna minden és repkednének a golyók (a régi szép PCM-es idők).
Jason Isaacs karakterét még egyetlen filmben sem utáltam ennyire.Annyira gonosz és romlott,hogy az már jó. :)
0
2011. január 21., péntek 16:34
6264
"A majmok bolygója 68-on viszont DTS HD MA 5.1-et ír a tok, aztán (most hallgattam bele) valójában csak a center, meg a két front szól. Ha átkapcsolom Neo6-ra, akkor van háttér.
Az logikusnak tűnik, hogy egy régi filmnél a Masterhang nem 5.1, de akkor minek írják azt?"
A bluréjkom tesztje szerint 5.1-es a hang,de főként a centerre és a 2 frontsugárzóra koncentrálódik a térhangzás.
dts MA -ból ,TrueHD-ból és PCM-ből van stereo és mono hang is,hiába lossless.Az csak maga a kodek,ugyanúgy lehet 1.0-ás vagy akár 7.1-es is,kiadványa válogatja.
új filmeknél(pld:Avatar),illetve a komolyabb Blade Runner kaliberű kiadványoknál már tapasztalni fogsz komoly hangzásbeli változást a HD hangsávoknál.
"Ez viszont újból meggyőzött arról, hogy alaposan megválogatom majd a BD címeimet itthon."
Igen,nem árt körbenézni és teszteket olvasgatni,így nem ér majd meglepetés. ;)
0
2011. január 21., péntek 12:27
1763
az Alice csodaországban(1951-es Walt Disney) 60. évfordulós kiadása nem fog jönni nálunk BD-n?