Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. január 17., hétfő 22:35
Bocs az elméretezésért,de a lényeg látható.Itt egy link,ott meg lehet nézni őket méretarányos szépségükben. :)

klikk
0
2011. január 17., hétfő 22:32
Mázlista Franciák,ilyen "gyenge" Dario Argento kiadásokkal kényeztetik őket.Az Inferno és a Suspiria borítója csodaszépen néz ki. :)

Inferno:

Inferno BD French vs UK
0
2011. január 17., hétfő 21:51
"Igazad van, lehet kissé túllihegem, csak nem mindegy egy ilyen drága készüléknél, és lemeznél, hogy hol van a hiba, és egyáltalán honnan ered."

Szerintem teljesen jogos az aggodalmad,hiszen a minőségi,márkásabb készüléktől pont nem ezt várná el az ember.Hiába törekszik a filmrajongó,vesz minőségi kábelt,lejátszót,vagy TV-t ilyenek becsúszhatnak ,hisz itt egy állandóan frissülő,új funkciókkal gazdagodó formátumhoz kell a hardveres dolgokat igazítani,ami nem lesz mindíg zökkenőmentes.

"Számítógépen vagy laptopon nézni más... ott a gép pillanatnyi állapotától függően tényleg változhat a kép és a hangminőség. Sógorom laptopján pl a Holló BD pixelesedett be, nem egyszer nem kétszer.... akkor még nem volt lejátszóm így még joban hanyatt vágtam magam az esettől, de szerencsére asztali lejátszón már minden oké volt..:-)"

Fateromtól elkértem a Win7 Ultimate-jét,mondom kipróbálom,azóta ez megy a gépen(a kisvállalkozásához vette,de nem tudta megszokni,inkább XP-t használ :D),SZVSZ a multimédiás dolgokkal némileg még mindíg hadilábon áll,az XP-met nyugdíjaztam,de néha bánom,mert a legújabb Windows néha csinál furcsaságokat,főként a régebbi LG HD DVD meghajtómmal vacakol és nem mindíg ismeri fel a lemezeket,vagy lassabban mint XP alatt,ellenben atomstabil és még nem láttam kékhalált sem halni.Valószínűleg nemsokára érik egy kettős oprendszer telepítés (XP,Win7 esetleg még Ubuntu),mert a régebbi néha jobb.

Viszont mindezek ellenére még soha nem pixelesedett nálam film ,pedig több százat végignéztem már,asztaliakkal kapcsolatban több rosszat olvasok,PC-n szerencsére nagyon erős a BD szoftveres támogatása (még a HD DVD-é is él),szóval maradok annál,nem kell nekem asztali. :)

"Remélem egyszer a két általad említett film a The Mist és a The Thing is megjelenik egyszer idehaza...Mindkettőt imádom. De ez már egy másik történet:-)"

Igen,a The Thing-ben (az eredetijét ellenben nem szeretem) én igazi mániákus vagyok. :)

Csak ennyire:

u.i.

persze,ha véletlenül kiadják itthon ,azt is be fogom zsákolni. :)
0
2011. január 17., hétfő 21:15
Igazad van, lehet kissé túllihegem, csak nem mindegy egy ilyen drága készüléknél, és lemeznél, hogy hol van a hiba, és egyáltalán honnan ered.
De ennyi még nálam is belefér, nem tragédia, csak nagyon megijedtem, hogy ez most akkor micsoda..
Számítógépen vagy laptopon nézni más... ott a gép pillanatnyi állapotától függően tényleg változhat a kép és a hangminőség. Sógorom laptopján pl a Holló BD pixelesedett be, nem egyszer nem kétszer.... akkor még nem volt lejátszóm így még joban hanyatt vágtam magam az esettől, de szerencsére asztali lejátszón már minden oké volt..:-)

Remélem egyszer a két általad említett film a The Mist és a The Thing is megjelenik egyszer idehaza...Mindkettőt imádom. De ez már egy másik történet:-)

0
2011. január 17., hétfő 20:33
Talán... majd... egyszer.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. január 17., hétfő 20:06
olvass és megtalálod a választ!
0
2011. január 17., hétfő 19:33
skacok, akkor most lesz itthon lethal weapon bd?
0
2011. január 17., hétfő 18:53
"Remélem tényleg csak a technika ördöge :-)"

Nemrégiben megnéztem a The Mist (Stephen King) BD változatát,a film közepe felé kimaradt szintén a hang,illetve elkezdett csúszni a videohoz képest.Ezt kb 15-20 mp-ig csinálta(igaz én számítógépen nézem és elképzelhető,hogy az AVG antivirus rakoncátlankodott közben ugyanis akkor épp írtózatosan swappelt a winyó).Persze hirtelenjében azt hittem rossz valami,visszatekertem a kérdéses részhez és símán lejátszotta a gép az említett hiba nem ismétlődött meg.A Sarah Connor krónikák BD (első évad) utolsó lemezénél,talán pont az évadzáró résznél tapasztaltam hasonló hangkimaradást,mikor elsőkörben végignéztem.

Mivel nekem erőlködőbe megy be,így sokkal ijesztőbb volt a hibajelenség.Szintén visszatekertem és nem ismétlődött ez meg.Ezt a sorozatot már vagy kétszer megnéztem azóta és nem jelentkezett többé ez a hangkimaradási hiba.Na,arre mondom én,hogy a technika ördöge.Most ilyenkor mire gondoljon az ember ? :D

Én betudom a formátum és az újabb technika apróbb hibáinak,mert az okára még nem nagyon jöttem rá.

A Brit The Thing BD-nél panaszkodtak sokan audio lag problémára HDMI csatlakozás esetén,nekem az pld elő sem jött.Ez is vagy mázli,vagy megintcsak a technika újabb furmánya.

Szóval fel a fejjel,ennyi néha belefér.Sőt, kell is... :)
0
2011. január 17., hétfő 18:35
Sony HDMI High Speed Hec kábel.

Kölcsönkérni sajna nem tudok, de asszem kettő van itthon belőle.
Köszi a tippet!
Remélem tényleg csak a technika ördöge :-)
0
2011. január 17., hétfő 18:22
Milyen típusú kábelt használsz? Lehet érdemes lenne kölcsönkérned egy másikat valakitől és megnézni azzal is,hogy produkálja-e ezt a hibát.Vagy végignézni az adott filmet ismerősnél és ott is lecsekkolni.

Vannak gondok egyébként a HDMI csatlakozásokkal is(audio és video lag előfordulhat),nem feltétlen kell nagyon rosszra gondolni,lehet egyszerűen csak a technika ördöge. ;)
0
2011. január 17., hétfő 18:05
Szia!

A lemezek makulátlanok, és HDMI kábellel van összekötve a lejátszóm a TV-vel.
0
2011. január 17., hétfő 18:03
Szia.

Én nem emlékszem,hogy bárki írt volna ezeknél a filmeknél hangkimaradásról...a Columbia filmekkel nem szokott gond lenni.

Mivel van összekötve a lejátszód és a TV-d ? (HDMI,analóg stb...).A lemezek újszerűen,nincs rajtuk kosz,szennyeződés vagy hajszálkarc ?

0
2011. január 17., hétfő 17:46
Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem. Egy-két Columbia Tristar BD-nél hangkimaradást tapasztaltam a magyar hangsávnál, ezek összesen 2-3 másodpercet érintenek, és egy filmnél kb 2x jelentkezik a gikszer, általában csak az első 50 percben. Filmek melyeknél észeletem: Az Amazonas kincse, A randiguru, és az Utolsó akcióhős. A többi Columbia filmet még nem néztem meg, ami megvan, csak a kép minőségét csekkoltam le.
Visszatekerve a kifogásolt jelenetekre, viszont már nem tapasztaltam semmiféle hangkimaradást, tökéletesen lejátszotta a lejátszóm. Tehát ez nem lemezhiba lesz...
Nem értem mi lehet a probléma, mert a többi stúdió filmjeinél nincs ilyen hiba, ráadásul a BD játékos is minőségi darab (Sony 770-es), és mindenféle firmware frissítés nélkül lejátszotta az összes lemezemet. Egyedül a 3D funkciónál igényelt csak frissítést.
Jelenleg egy Sony Bravia TV, illetve a lejátszóm áll rendelkezésemre, erősítőm és hangfalaim nincsenek. Lehetséges lenne, hogy ez okozza a problémát?
Elnézést a hülye kérdésemért, de nem tudok hirtelen mire gondolni...
Más is tapasztalt esetleg hasonló problémát?
Örülnék ha sikerülne valami megoldást találnom, és tudja itt valaki, vagy sejti, hogy mi lehet a gond.
Előre is köszi!

0
2011. január 17., hétfő 12:59
Hát ilyen perspektívából a DVD-ről BD-re váltást még nem is néztem.Matchboxról kamionra...ez jó. :-D
0
2011. január 17., hétfő 12:58
Grat.

Lassan mindenki bekékül itt:Te,Rainbow és creep.Ki a következő ? :)

De mivel nálad úgy is a hang a mérvadó,így ezeket a filmeket mindenképp ajánlom beszerzésre hangdemonstráció céljából,mert etalonok:

Terminátor:Megváltás;Avatar;Faun labirintusa;Szárnyas fejvadász;Wanted;Sólyom végveszélyben;Hellboy
0
2011. január 17., hétfő 10:41
:)

Én a boltban sosem mentem oda a BD-khez, olyan érzésem volt, mint az óvodában, hogy én csak az alsó polcokon lévő kis matchboxokkal játszhatok, a felül lévő mentő- és tűzoltóautóra nem vagyok felhatalmazva. :)
Más kérdés, hogy az óvodában is tényleg ez volt a szitu. Csak egyszer mentem oda a Józsikához, aki egész nap valami fullextrás járművel játszott, hogy ugyan add már ide legalább egy öt percre, olyan balhé lett belőle, hogy utána is inkább maradtam azoknál a játékoknál, melyeket már mindenki megunt.
Eleget vártam, most már így felnőtt (?) fejjel megérdemlem a legnagyobb kamiont, bazz. :)
0
2011. január 17., hétfő 10:32
Mintha én írtam volna...:)
Amikor az első bd-m megjött Xpressről, akkor láttam életemben először bd-lemezt. Fura volt a sok dvd közt a kicsike.

A lejátszó dettő, nem tudok vele betelni... Nemcsak a működéssel, hanem már a puszta kinézetével sem. Olyan szép és olyan okos...:)
0
2011. január 17., hétfő 10:29
Ezzel egy hónap után én is még mindig így vagyok....
0
2011. január 17., hétfő 2:27
:)

Nekem az xpressről BD-t rendelni volt tök furcsa. Még egy olyan érzésem is volt, hogy áá, ezt a lemezt úgysem rakják majd bele a csomagba, biztos azt hiszik, tévedésből nyomtam rá.

Néha a lejátszómra ránézve meglátom a Blu-ray logót, és az ugrik be, hogy nem vagyok normális. :)
0
2011. január 17., hétfő 2:14
Természetesen, hamarosan. Még csak tesztelgetek, belenézegettem, de a héten valamelyik éjszaka meg is nézem.. Furcsa lesz a BD rovatba írni, de hát egyszer el kellett kezdeni..
0
2011. január 17., hétfő 2:11
No, ha már így szuperál a cucc, a Poltergeist II-ről írsz néhány szót? :)
0
2011. január 16., vasárnap 21:55
Amit a karácsonyi tesztemen hallottam, az nem hagyott nyugodni...

Így tegnaptól már én is tudok BD-t nézni itthon, egy fél délutános munkával összekötöttem  EZT  , meghagyva  EZT  is,   EZZEL.

Teljes audiovizuális orgia lesz így... :-)

S már három lemezem is lett váratlanul, az ausztriai útomon a betervezett Poltergeist II mellé becsúszott a Majmok bolygója  68/ 01 BD twinpack, 10 euróért. A régebbin van felirat meg szinkron - ezt úgyis meg akartam venni a gyerek miatt szinkronosan is - kapóra jött hát az akció.

Egyébként bődületes kínálat van 10 eurós filmekből. Magyar vonatkozás nélkül.
0
2011. január 16., vasárnap 21:48
Rákérdeztem a Halálos fegyver sorozat BD megjelenésére, vagyis hogy elfelejthetjük-e végleg?

A válasz:

Tisztelt ...... .......!

A „végleg” szót nem használnám, hiszen mi szeretnénk kiadni, és remélhetőleg a jövőben sikerül is majd.

Üdvözlettel
........ ........
0
2011. január 14., péntek 17:41
hát valamit csak tudnak! :)

Titanic 2BD 2BD, igaz egyenlőre magyar vonatkozás nélkül és ahogy a képet nézem 1080p 3D-s változatban... ilyen nekem is kellesz!

ez meg remélem elírás, hogy a Keresztapán van szinkron meg felirat.

0
2011. január 14., péntek 17:35
Biztos vannak csehek Lucas felmenői között,így ők előbb megtudnak sok mindent.. ;)
0