Én csak azt mondom:nekem megvan a kiadvány,s bár BD-k között nem élvonalbeli,de a DVD változatnál mindenképpen szebb a képe és a hangja is.Nekem mint BD volt csalódás,mert egy sokkal komolyabb restaurációt vártam.
0
2011. január 12., szerda 15:56
6264
"Tehát a háromlemezes DVD mellé az angol BD-vel pont ki vagyok segítve, nem beszélve a PIP trackről! :)"
Hát minden kompromisszum kérdése.Végülis ,ha más nem arra jó a régiókódolás,hogy végül mindenki idővel bedumálja magának,a gyengébb specifikációjú kiadás is megfelel majd neki. ;)
u.i.
a PIP track-ről is írtak jót és rosszat is.A BD Live-al meg nem vagyok kisegítve,lévén ugyanarra a Sony portálra irányít mint a többi...az nem extra.
OFF:
ment egy mail neked
0
2011. január 12., szerda 15:53
13392
Egy ósdi horrorhoz valóban sokat hozzáad a "minőségromlás" - nesze neked Blu-ray technológia meg 3D, a minap elővettem a Fémszörny videokazettámat, és nagyszerűen szórakoztam. :)
A Halloweent október végén (heh) néztem a hazai DVD-ről legutoljára, és a kiváló hang rásegített abban, hogy egy résznél be is potyorásszak.
Itt látszik amúgy, miért írja a hidefdigest a képre, hogy elcseszett.
0
2011. január 12., szerda 15:47
13392
Mondjuk én még nem láttam szélesvásznú változatban a filmet, de azért választanám a Blu-rayt, mert azon legalább van angol felirat.
Igaz, megvolt az olasz kétlemezes DVD-kiadás, ahol pont a teljes képarányos változaton volt angol felirat (bár szegényesebb hangkeveréssel), de a hazai extra változat hírére eladtam én marha. Aztán most nemrég beszereztem az amerikai háromlemezes DVD-kiadást, melyen, ahogy nézem, a szűk két perces Book of the Dead: The Other Pages és az új audiokommentár kivételével az összes extra megtalálható, ahogy a film kétféle képarányú változata is, viszont nincs angol felirat.
Tehát a háromlemezes DVD mellé az angol BD-vel pont ki vagyok segítve, nem beszélve a PIP trackről! :)
0
2011. január 12., szerda 15:37
6264
"Amúgy nemrég olvastam egy tesztet a Halloweenról (1978), nagyon durva volt látni, hogy elbökték a színeket - minden kopár vagy szimplán fehér, mikor színesnek és élettelinek kéne lennie."
Mint katalóguscím nem rossz pedig a Halloween BD (a Fangos kiadványnál szebb képe van).Ráadásul végre kapott eredeti mono mixet is,bár az új PCM keverés sem rossz,bár SZVSZ ez a film térhang nélkül jobb és hangulatosabb.
0
2011. január 12., szerda 15:34
6264
Képre ugyanaz a két kiadvány.A hang is állítólag ugyanolyan minőségre(USA-trueHD,UK-dts HD MA).
Ettől függetlenül tartom,hogy a Sony egy kiherélt lemezt adott ki,nem értem miért nem a Brit Starz/Anchor Bay volt itt is a forgalmazó,mint a Halloween,vagy a Hellraiser esetében.
0
2011. január 12., szerda 15:32
6264
Egy rakat extra is lemaradt az angolról.
USA extrák:
Disc One features a new commentary track from Sam Raimi, Robert Tapert and Bruce Campbell Disc Two (DVD) contain - One By One We Will Take You: The Untold Saga Of The Evil Dead The Evil Dead: Treasurs fro the Cutting-Room Floor Discovering The Evil Dead Unconventional At The Drive-In Reunion Panel Make-Up Test The Ladies Of The Evil Dead meet Bruce Campbell Book Of The Dead: The Other Pages Still Gallery Theatrical Trailer & TV Spots
UK extrák:
Join Us! Picture-in-Picture track One by One We Will Take You: The Untold Saga of The Evil Dead Treasures From The Cutting Room Floor At The Drive-In Discovering Evil Dead BD-Live
Mint extra matériákra is utazó kollektor,ez és a 4:3-as verzió hiánya számomra a nullával teszi egyenlővé a Brit változatot.
Az Evil Dead bármely ősrajongó szerint csakis Fullframe-ben az igazi.Fenébe a Raimi-vel hogy szétcsonkolta szélesvásznúra...s még van pofája azt reklámozni,hogy mennyire jó,mikor bármely ED fan megmondja,hogy az a **arabb. :)
De hát a régiókód miatt sok rajongónak nem is lesz választása,nemdebár ?
0
2011. január 12., szerda 15:25
6264
Van egy jogtiszta PowerDVD 10-em, ami alapból be van állítva "A" régiósra.A Totalmedia 3 meg B régiósra.Még csak fel sem kell törni.
Én annak nem örülök creep,hogy régiókódolnak...
Többek között ez sem tetszett soha ebben a szabványban.Az idióta másolásvédelmek hada ,meg a csigalassú és agyonbonyolított JAVA mellett.S ez még csak a jéghegy csúcsa,amit az átlagfelhasználó maximum annyiban vesz csak észre,hogy frissítgetheti állandóan a Firmware-t,mert mindíg jön egy új korong ami kibabrál a lejátszójával. :)
0
2011. január 12., szerda 15:23
13392
A The Evil Deaden az összetételbeli különbségről tudok (így arról is, hogy Angliában csak a szélesvásznú, tweaked versiont tartalmazza az egy szem lemez), de van esetleg minőségbeli különbség is?
Amúgy nemrég olvastam egy tesztet a Halloweenról (1978), nagyon durva volt látni, hogy elbökték a színeket - minden kopár vagy szimplán fehér, mikor színesnek és élettelinek kéne lennie.
0
2011. január 12., szerda 15:20
6264
12 ropi körül már kapsz BD olvasót(25-ért már írót,lejátszó szoftverrel),letöltöd a tökingyenes DVDFab Region reset programot azt hadd szóljon ! :D
Én mindíg is azon a párton voltam,hogy nekem ne a szabják meg ,mit honnan vásárolhatok meg.Főként nem mióta ekkora különbségekkel jelennek meg filmek régiónként,mint a The Evil Dead esetében is (az USA verzió fullos,az angol meg...ehhh,hagyjuk is).
Hiába B régiós valami ,ha ki van golyózva...azzal nem vagyok kisegítve.
0
2011. január 12., szerda 15:17
633
Nekem megvan a német kiadású BD, gyönyörű a képe, jelentős a különbség a DVD-hez képest! Gondolom ez az USA-kiadás sem lesz rosszabb, sőt!
0
2011. január 12., szerda 15:15
13392
Örülj Te, hogy feltöröd. :)
0
2011. január 12., szerda 15:14
8977
Pedig csak be kéne vállalnom, mivel iszonyat nagy kedvenc ez a film és hátha szebben néz ki, mint a DVD. Mondjuk az is igaz, hogy az egy nagyon szép képű DVD volt! (Vagyis még a mai napig is az!:))
0
2011. január 12., szerda 15:13
6264
Mondhatnám azt is,hogy néha sajnálom picit az asztali lejátszósokat.
De hát ez ellen lehet tenni...:)
0
2011. január 12., szerda 15:11
6264
Nem én rakok régiózárat a lemezekre.Örüljetek a BD szabvány ezen "előnyének" is ! :D
0
2011. január 12., szerda 15:09
13392
Milyen segítőkész. :)
0
2011. január 12., szerda 15:01
6264
Mármint a Costner filmen ? Nincsen.
Sőt "A" régiós,úgyhogy nagyobb részeteknek ez felejtős is lesz (lassan egyre több USA megjelenés az).De nekem ettől még símán becsúszhat idén. :D
0
2011. január 12., szerda 14:55
13392
Igazából a Blu-ray sem nyújt megoldás azokra az anomáliákra, melyek a magyar piacot tarkítják - az, hogy egy termékért ezúttal (vagy ezentúl) 7000 Ft-ot adunk, sajnos nem old meg minden problémát, amellyel DVD-vásárlóként szembesültünk: például nem kapunk automatikusan eredeti szinkront, ahogy számos esetben a magyar hangsáv sem lesz rögtön a létező legszebb minőségű, de még az is előfordul, hogy a BD verzióra egyáltalán nem kerülnek az extrák, miközben a DVD roskadozott tőlük. De talán a legfontosabb, hogy úgy mondjam, a legsúlyosabb tényező az, hogy míg szomszédainknál egyik vonzó katalógus-húzócím jelenik meg a másik után, addig nekünk maximum egy... na szóval az jut.
A mi piacunk elszenvedte károkat tehát nem oldja meg egy csapásra a "BD-re váltottam!" döntés, sőt, félő, hogy idővel akár ezt a formátumot is elkezdhetik butítani, ha már kitaláltak egy jobbat, tehát ha továbbra is vásárolni szeretnénk, akárhogy is kerülgetjük, olyan formátum nem lesz, ahol ne függnénk a pénzcsináló nagystúdiók kényétől-kedvétől meg az egész jogi hacacárétól.
0
2011. január 12., szerda 14:51
8977
Őrajta van valami magyarkodás? :)
0
2011. január 12., szerda 14:01
5023
na ezt se értem, de már nekem se tetszik. az 5.1 a dts-hez képest olyan mint a mono meg a stereo közti különbség. egyre jobban zavar, ha normális hangminőséget akarok akkor feliratosan kell nézni a filmeket. van aminél nem zavar, de jó lenne ha 7000 Ft-ért nem kellene kompromisszumot kötni.
0
2011. január 12., szerda 13:26
6264
A beaver tesztere eddig a 2. ilyen lemezt találta csak...
a Warner továbbra is VC-1 kodeket használ.A 2011-es kiadványaik is eddig mind ilyenek.
0
2011. január 12., szerda 13:24
6264
Menj a felső menüsorban a bluray statistics menüponthoz és itt állítsd be stúdiónak a Warnert és a tavalyi évet.nézd meg hány ilyen kódolású filmjük volt.
http://www.blu-raystats.com
0
2011. január 12., szerda 13:13
14599
"Warner film AVC-s enkóddal ? Mi történt ? :-O"
A Kutyák és macskák 2 óta AVC-ben kódol a Warner is, ennyi történt...
0
2011. január 12., szerda 12:52
6264
A DVD Beavernek viszont hihetsz.Ez az oldal több mint megbízható.Olvasd el a tesztet is. ;)