Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. január 6., csütörtök 18:26
A név a Dima nevű olajszőkítő maffiózó nevéből van.Pénzmosó cégnek akarta a Dimarsont,de nagyon beütött az üzlet és fejlesztette a céget.Még plazma TV-t is csináltak.Kínaiak szerelték össze hajón és nem tudom hogy mindnek-e vagy csak pár szériának,de Samsung volt az olvasófeje.Úgy tudom azokat rakták bele ami a Samsungnál nem ment át a rostán...
Tipikus egyszerhasználatos termék volt.
0
2011. január 6., csütörtök 15:39
mármint a dimarson.
0
2011. január 6., csütörtök 15:39
a samsung márkája volt.

volt egy márka, (nem ugrik be a neve hirtelen), tesco márkaként kezdte, majd kinőtte magát, olyan chipset volt benne, amit az egyik legnevesebb angol hifi gyártó is beletesz a több százezres cuccaiba, amiből aztán per is lett.

dvd-audio, sacd, dvd lejátszására is alkalmas volt, aztán a céget beperelték a chip miatt. :)
0
2011. január 6., csütörtök 15:27
A Nintaus első generációs DVD lejátszói belsőileg nagyrészt Panasonic és Philips cuccokból álltak.Nem voltak azok rosszak.Ráadásul alapból régiófüggetlen masinák voltak és már akkor olvastak ilyeneket,hogy SVCD,HDCD és tsai. :)
0
2011. január 6., csütörtök 15:26
a Dimarson-ra emlékszem, mert az sokat volt a tv-ben MM reklámként! nekünk volt egy Booman dvd játékos is...sokáig nem használtuk.
0
2011. január 6., csütörtök 15:22
Dimarson, Simbio, Nintaus és társai, ezekre még emlékszik valaki? Micsoda bejáratott márkák voltak. Nem csoda, hogy eltűntek, mint szürke szamár a ködben... :D:D:D
0
2011. január 6., csütörtök 15:12
Nekem még anno a Panda típusú DVD lejátszó volt a kedvencem! :)
Még azt a karcos írott lemezt is megette, amit már a szg-em se olvasott be! :D :D
0
2011. január 6., csütörtök 15:01
Tehát akkor mindenkinek tökéletesen bevált a választása. Ez fantasztikus! ;)
Igaz is, nekem a Panasonic volt életem legjobb döntése. :)
0
2011. január 6., csütörtök 12:10
Hát igen, amennyire szkeptikusan álltam a sajátomhoz, ugyanakkorát csalódtam kellemesen, ha nem nagyobbat...
0
2011. január 6., csütörtök 11:36
Nekem nem kell magam győzködnöm, hogy a SONY-val életem legjobb döntését hoztam. Ezt megteszi/megtette helyettem maga a masina. :)
0
2011. január 6., csütörtök 10:40
szerintem is hülyeség :-D

nekem eddig szinte csak pio dvd lejátszóim voltak, az első gépem thomson volt, amit szintén mindenki szidott, és 2 évet vígan elvolt, és heti szinten 2-3 film nézéssel...

samsungom, nekem azért van, mert azt lehetett thm nélkül megvenni részletre, vmint az lg-ről olvasott  sok pozitív visszajelzés, ami sokat segített a választásában, na meg az mkv fájlok lejátszása.

viszont, az is igaz, hogy az lg, olcsóbb volt jóval, mint a thomson anno, na és a thomson tudása csak a dvd és cd filmek lejátszásra korlátozódott.
azóta tömegcikk lett :-D
0
2011. január 6., csütörtök 5:51
Tetszik, ahogy érvelsz. :)
0
2011. január 5., szerda 21:19
Az! :)
0
2011. január 5., szerda 20:54
Ez hülyeség.
0
2011. január 5., szerda 20:45
Valahogy éreztem, hogy a Samsung- és LG-híveknél ki fogom verni a biztosítékot. :) Nem baj, kitartok a véleményem mellett, még ha egyesek szerint csőlátású is vagyok. Ilyen értelemben legalább ennyire csőlátású mindenki, aki szerint csak a Sony az egyetlen jó márka a piacon...
Elsősorban azért szóltam hozzá, mert nagyon zavart ez a Sony-s túlsúly a hozzászólásokban. Annyit legalább elértem, hogy megjelentek a dél-koreai márkák híveinek a véleményei is. Szóval én azt mondom, hogy mindenki vegyen olyan márkájú lejátszót, amelyik márkában _hisz_. Ezek a döntések többnyire úgysem szakmai érveken alapulnak. Beleszeretsz, megveszed, oszt  utána próbálod meggyőzni magadat és másokat is, hogy ezért a pénzért "életed legjobb döntését hoztad". ;)
0
2011. január 5., szerda 17:40
Az LG-vel többnyire én is elégedett vagyok. Van itthon LG VHS magnó, DVD lejátszó, HDD-DVD író, CRT tévé, mikrohullámú sütő és porszívó. Egyedül a porszívóval nem vagyok igazán elégedett, a többi ár-érték arányban rendben van.

Mivel a lapostévém Panasonic, új DVD és BD lejátszót is Panasonic-ot vettem. Egyikkel sincs gond, mindent szépen és megbízhatóan lejátszanak, ezért a Panasonic BD lejátszókat én magam is jó szívvel ajánlom.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. január 5., szerda 14:10
Én az LG-vel nagyon meg vagyok elégedve, igaz, még csak négy kék lemezt látott, de nagyon szép képet is ad (a szolid rendszeremen belül).
0
2011. január 5., szerda 14:06
vannak csőlátású emberkék, akik azt hiszik ha nekik nem jött be a pl.: samsung, lg készülék akkor úgy szar ahogy van az egész márka
0
2011. január 5., szerda 10:32
TV-m nekem is Samsung, mivel akkor éppen nem volt felesleges plusz 70-80 ezrem egy ugyanolyan méretű és tudású SONY vagy PANA TV-re, de lekopogom, lassan 2 és fél éves, és semmi bajom vele! A lejátszónál pedig azért csak a SONY-ról tudok nyilatkozni, mert azom van! :) Én soha nem mondtam, hogy a SAMSUNG vagy az LG szar, mivel LG-m semmiből sem volt (azt hiszem, a mikróm az, de abba lemezt nem gyakran teszek!:)) a TV-vel meg semmi bajom!
0
2011. január 5., szerda 10:26
de miután ezek az egyik legismertebbek, illetve jó árban vannak, főleg az lg lejátszói, vélhetően több is fogy belőlük, így nagyobbnak tűnhet a hiba arány.
0
2011. január 5., szerda 10:24
samsung tv-m, lg lejátszom van.

nincs rá panaszom.

ez így eléggé általános, hogy óvakodj ezektől.
minden gyártónak vannak jó és rossz szériái adott típuson belül is.
0
2011. január 5., szerda 10:13
Lehet állandóan szidni a Samsungot, de nekem egyszer sem volt problémám a filmek lejátszásával, nem kellett soha várni a következő firmware-frissítésre s a lemezek beolvasása is mindig gyors. Ja és még Samsung Tv-m is van. Biztos akkor megörültem s még azok is akik Samsungot mertek venni! Ja és hogy legyen technikai specifikáció is, hogy melyik ez a készülék, amivel SOHA nem volt gondom: SAMSUNG BD-P4600 Blu-ray lejátszó és UE40B7000WW. Ja és lassan két éve van meg mindkét készülék.
0
2011. január 5., szerda 9:59
Friss BD-sként csak annyit tudok hozzátenni:SONY! Életem egyik legjobb döntése volt ez a masina.
0
2011. január 5., szerda 9:41
Maga a BD elavult.A formátumháborút is csak stúdiómegvásárlási többséggel tudta megnyerni.Megértem,hogy váltani akarsz... :D
0
2011. január 5., szerda 9:33
Szerintem bármelyik Panasonic modellt veszed, ugyanolyan jól jársz, mintha Sony-t vennél. A lényeg, hogy óvakodj a Samsung-tól és az LG-től...
0