Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2011. január 4., kedd 21:27
Akit érint, érdekel, de nem tud még róla, a PanaShop hírlevele közli:

"Most már a DMP-BD45/65 Blu-ray lejátszók is alkalmasak az MKV formátum lejátszására a december 15-ei firmware-frissítéssel."

Letölthető innen (ez az oldal a 85-öst is említi):
http://panasonic.jp/support/global/cs/bd/download/bd45_65_85/index.html
0
2011. január 4., kedd 21:17
Nekem eddig mindig Panasonic asztali lejátszóim voltak, és egyikkel sem volt kompatibilitási probléma. Ez már a harmadik ilyen lejátszóm, az elsőben még CD-ről kellett firmware-t frissíteni, a másodiknak már volt vezetékes net-kapcsolata, karácsony óta meg egy olyan modellem van (BD-85), ami már wifis. Ha jön ki frissítés, a lejátszó pár perc alatt letölti és automatikusan telepíti, és olyan még nem volt, hogy egy lemeznek ne lett volna elég jó az aktuális firmware.
De az tény, hogy amikor egyszer átvittem egy lemezt az egyik barátomhoz, és berakta a Samsung-jába, az a lemez nála rögtön nem akart elindulni...
0
2011. január 4., kedd 11:17
"Szóval ha jó a lejátszód, nem lesz gond! :D"

Megmutassam mikori Firmwarekkel használom az olvasókat ? :)

SONY BD-ROM BDU-X10S Firmware verzió:1.0D MAY20 ,2008
HL-DT-ST BDDVDRW GGC-H20L Firmware verzió:1.03 MAY15 2008

Nekem most sincs gondom. :D

Igaz ez vicc volt,hisz PC-n a szoftvereken múlik minden. :)
0
2011. január 4., kedd 11:06
Már egy több mint 2 éves Sony BDP-S550-est nyúzok! Eddig egyetlen lemezzel sem volt az égvilágon semmi baja sem, kb 2 hónappal ezelőttig a gyári firmware-rel ment, aztán kipróbáltam a netkapcsolatot, azóta folyamatosan benne van a kábel és frissítettem is. (De nem azért, mert a gyárival valami gond lett volna!).
Szóval ha jó a lejátszód, nem lesz gond! :D
0
2011. január 4., kedd 10:16
"Nevezetesen Con-Air, Pearl Harbor és Ál/Arc!
Az ország választásig eljutok, utána jön a Tron előzetese, majd a szokásos töltés jön egy pattogó golyóval. Aztán kifagy a lejátszó.
Gondolom ez azért lehet, mert a filmek csak most jutottak el hozzánk szeptemberben, de kint valahol már 4 éve kapható, ezért a kódolással lehet valami (a lejátszóm 2008 végi)."

Jó a tipped.A Face/off BD nekem is megvan és sokkal újabb másolásvédelem van rajta ,mint a régin(AACS MKB v17).már csak a TRON HD előzeteséből is látható,hogy más is a gyártás (meg a HD transzfer kódolása is eltérő).

Újfent hálát adok az előrelátásomnak,hogy kizárólag PC alapú BD nézésben gondolkodtam.Nálam szerencsére hibátlanul megy ez is(de még olyan hanghibával sem találkoztam,amiket itt páran írogatnak).Úgy látom van bőven gond ezekkel az asztali BD lejátszókkal. :/

Ha esetleg a jövőben mégis beruházok egybe,az kizárólag egy PS3 lesz.
0
2011. január 4., kedd 7:29
Nálam mindegyik szó nélkül indul és megy végig is! Bár a Pearl Harbor-ban 4 helyen is a magyar hangsávban hiba van. 1 helyen hangkimaradás,3 helyen meg hangos besípolás,bereccsenés.
0
2011. január 4., kedd 0:07
Az Alien topikba írtam már egy problémáról, de 3 film esetében is vannak problémáim, ezért már ide írom őket! Nevezetesen Con-Air, Pearl Harbor és Ál/Arc!
Az ország választásig eljutok, utána jön a Tron előzetese, majd a szokásos töltés jön egy pattogó golyóval. Aztán kifagy a lejátszó.
Gondolom ez azért lehet, mert a filmek csak most jutottak el hozzánk szeptemberben, de kint valahol már 4 éve kapható, ezért a kódolással lehet valami (a lejátszóm 2008 végi). Ja és Touchstone-os régi filmek, szóval... A Pioneer-nak ebben az esetben is írtam. Remélem lesz megoldás!
0
2011. január 3., hétfő 11:31
azt meg lehet tudni Kedves Xpress, hogy így karácsony előtt, mennyire volt sikeres a BD 1napos akció?

a toplisták szerint igen, de összességében?
0
2010. december 31., péntek 20:30
Na de most már mindenki menjen inni! :D :D :D
0
2010. december 31., péntek 20:29
Így van, az megvan és az nagyon-nagyon jó kiadvány! :)
De az Alkonyattól... audiokommentjéből azt is megtudhatjuk, miért nem készített Tarantino audiokommentet a Pulp fiction-höz! :) Nem lövöm le a poént, de nekem tetszett! :D :D
0
2010. december 31., péntek 18:56
Bocs, akkor rosszul emlékeztem. Biztos a Ponyvaregényt dicsérted.
0
2010. december 31., péntek 18:49
Jackie Brown-ról nem írhattam, mert az nincsen meg nekem! :)
Az Alkonyattól... egy-két helyen jelentkező koszolódáson (felvillanó képhibák) kívül nagyon jól teljesít, az eredeti hangsáv nagyon jól szól és a magyar sem szégyenkezhet (bár előbbi nyomába nem érhet). Az extrák esetében a nagy szívfájdalmam, hogy a 100 perces werkfilm nem kapott magyar feliratot, az audiokommentár igen, de ott meg késik a felirat, ami engem nagyon zavart! Tehát elég vegyes a kép, de mivel a filmet szeretem, ezért nem bántam meg a beszerzését, bár egy kis odafigyeléssel az év legjobb kiadványai között lehetne, de a felsorolt hibák miatt nálam csak egy erős közepes vagy egy gyenge négyes! (Éppen milyen hangulatban osztályozok! :))
0
2010. december 31., péntek 18:32
3 D-vel kapcsolatos cikk, az első része: http://www.hwsw.hu/hirek/45898/firefox-linux-google-wave-buzz-3d-teve-2010.html
0
2010. december 31., péntek 15:02
"Sajnos a Gyulus által észlelt probléma (plusz rengeteg pixelesedés) a Speed Racer DVD-n is észlelhető"

Mivel megvan a film DVD változata, ezért megnéztem, de véleményem szerint az Eredet DVD hibájába a Speed Racer-nél sem futottak bele:

A pixelesedés, kockásodás szerintem két dologra vezethető vissza: a rendkívüli színtelítettségben és harsány színekben gazdag képhez esetleg párosult egy a WHV-tól már megszokottnak mondható gyengébb minőségű MPEG-2 kódolás.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. december 31., péntek 8:43
A kép (1080i) átlagos vagy inkább rossz, a hang csak sima DTS, nagyon rossz a magyar hangsáv keverés.
0
2010. december 30., csütörtök 21:11

köszi! sajna azt nem tudom hogy hol keressem a dvdextrás topikot, Dömi felháborodásával pedig nem igazán tudok mit kezdeni, mert hogy nem értem... :)
0
2010. december 30., csütörtök 20:56
A Jackie Brown-ról és az Alkonyattól pirkadatigról andrew1975 írta valamelyik DVDExtrás topikban, hogy nagyon jók. A Hollóval kapcsolatban pedig Dömi volt felháborodva, hogy valami speciális felbontást vagy más képi megoldást írt ki neki a lejátszója.
0
2010. december 30., csütörtök 20:47

akkor máshogy kérdezem: nem tud valaki olyan már megjelent és a neten hozzáférhető kritika létezéséről, ami az A holló, a Jackie Brown és/vagy az Alkonyattól pirkadatig magyar Blu-ray kiadványokról szól?

nagyon szívesen beruháznék rájuk, de addig biztos hogy nem amíg nem olvasok valami bíztatót a kép- és hangminőségről. visszalapozgattam ebben a topikban is, de mindenféle külföldi kiadványról találtam értékelést, a magyar megjelenésekről nem nagyon...
0
2010. december 30., csütörtök 13:40
köszi
0
2010. december 30., csütörtök 13:38
SPOILER:

Extended Special Edition: további 2 jelentet tartalmaz.az eredetileg tervezett befejezést az öreg Sarah Connorral és a T1000-es John szobájában kutakodását.Ezeket megtekinthetted a DVD kiadás 2. lemezén külön.
0
2010. december 30., csütörtök 13:35
milyen a 3. verzió? nem is hallottam még róla
0
2010. december 30., csütörtök 13:30
"Egyébként most legutóbb a Kutyaszorítóban dts-hangja kápráztatott el a csodálatosan tiszta, erőteljes hangjával - a főcímzenétől (egyben a Gru teaser trailer-zene:) majdnem felpattantam bugizni egyet."

A Kutyaszorítóbant eddig csakis szinkronnal néztem,annyira megszerettem,pedig Michael Madsen aranyos kis beszólásai eredeti hanggal pedig biztos még ütősebbek. :)

"A T2-t én csak rendezői változatban láttam, így együtt volt az élmény"

Mióta kamaszkoromban szanaszét néztem moziban a T2-t,nekem mindíg a 131 perces változat maradt az örök kedvencem.A rendezői változat csak lassít a filmen és felesleges sallangokkal tömi tele.

A Gladiátorral ugyanígy vagyok.Többnyire az első kiadást szoktam nézni (már csak a DTS miatt is :D),a 3 lemezes verziót egyetlen alkalommal tekintettem meg,s bár a kivitel tényleg gyönyörű(emiatt is tartom meg),engem a "bővített rajongóknak szánt " kiadás nem győzött meg.A mozis verzió a tökéletes számomra. :)

0
2010. december 30., csütörtök 13:23
Én eredeti hanggal néztem, de az sem volt piskóta, csak olvastam a magyar hangsávról. Majd kipróbálom azt is. :)
Egyébként most legutóbb a Kutyaszorítóban dts-hangja kápráztatott el a csodálatosan tiszta, erőteljes hangjával - a főcímzenétől (egyben a Gru teaser trailer-zene:) majdnem felpattantam bugizni egyet.

A T2-t én csak rendezői változatban láttam, így együtt volt az élmény, de pl. a Gladiátor bővített verziója is úgy egész nekem, ahogy van. Ridley bá´ ugyan elárul a második lemezen néhány különbséget a kettő között, de már hiányérzetem lenne, ha legközelebb csak a moziváltozat jutna. Nem mellesleg nagyon élvezem a háromlemezes kiadás (magyarul feliratozott) extráit, ez az az időszak, amikor tudtak úgy kisfilmeket, dokumentumanyagot gyártani, hogy a néző szívesen ülje végig. Ma talán végzek a harmadik lemezzel is (a Scanners, John Carpenter´s Vampires, Renaissance, WALL-E extrái mellett) - hiába dolgosak ezek a hétköznapok. :)
0
2010. december 30., csütörtök 13:16
Na igen.A mozis jócskán odaver neki.

Még szerencse,hogy a kinti BD-re mind 3 verziót rárakták.Cserébe a DNR-s képért ennyi kárpótlás kijárt. :)
0
2010. december 30., csütörtök 13:14
Persze,hogy jó lett a DVD-s kiadás,a fájó pont a hazai BD gyűjtőknek inkább az első 3 rész teljes hiánya.Bár azt is sokan elfelejtik ,milyen sokára és nehezen jött egyáltalán össze DVD-n is a régi T-trilógia megjelenése.

A következő 4-5 évben sem fog gyanítom az összes eddigi Terminátor film itthon BD-n megjelenni.Ha a korábbi DVD-s huzavonából indulunk ki.

u.i.

A T3 DVD-t már csak az überbrutál DTS magyar szinkron miatt is meghagytam.A dombornyomott O-Ring és a szép tok már csak hab a tortán. :)
0