Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. december 28., kedd 11:36
én most egy 180 centi széles vászonra vetítek egy 720p.s projektorral, és ezt kb 2,5 méterről nézem. Az tény hogy számottevő különbség van a bd és a dvd között, de azért vannak elvétve még olyan dvdk amik az említett megjelenítési módszerrel is qrva jól néznek ki, már-már bdhez "hasonló" szinten. sajnos nem ez a megszokott... pedig a tények azt mutatják, hogy dvdből is egy korrekt transzferral és 7-8 megás bitrátával azért elég komoly minőséget el lehet érni...

tehát az oké hogy sokan azért panaszkodnak, hogy a 82 centis tvn már szarul mutat a dvd, én meg a 180 széles vásznammal fintorgás nélkül meg tudok nézni dvd filmeket...
0
2010. december 28., kedd 11:27
amikor "csak" dvd volt és 2-3 méteres vászonnal (az is nem olyan rég volt), jött a nagy hanyatt esés, hogy ez az igazi házimozi (max a beszélgetés az "i" és "p" megjelenítésről szólt), és a dvd "tökéletes" volt mozizásra, most meg tényleg sokan a bd-ben látják ugyanezt :)

valóban 82 cm-n a dvd képe nagyon jó még.
0
2010. december 28., kedd 11:21
leírtad :)

az épület képei kicsit remegnek: valószínűleg a váltott soros kép miatt.
0
2010. december 28., kedd 10:57
Sziasztok
Egy kérdésem lenne.
Kezdettől fogva egy SIM2-es DOMINO 30-as kivetítőm van egy 2méteres
vászonnal.A vetítő 720p-t és 1080i-t tud.
Az elején mindig 720p-n néztem az utóbbi egy évben csak 1080i-n.
Bármennyire vizsgálom is a képet,negatív értelemben a p és az i között nem látom a különbséget adott esetben pld DARK KNIGHT első képsoraiban
az épületek élei picit remegnek 1080i-nél de egyébként nem látom nyugtalanabbnak a képet csak azt látom mennyivel jobb a felbontás mint
720p-nél.Természetesen láttam 1080p-s képet csak nem az otthoni körülmények között. Egyszerűen az érdekelne mi kerüli el a figyelmem
mi az amiben megnyilvánul a különbség szemre,lehet hogy velem van
a baj?! Előre is köszönöm.
0
2010. december 28., kedd 0:07
én is, épp ezért laptopon is nagyon szeretek BD filmet nézni. 82 centin pedig már nagyon jelentős a különbség szerintem, de nyilván sok múlik az adott tv képbeállításain is.
0
2010. december 27., hétfő 23:37
:)
Már értem miért nem olvastad el rendesen a hsz-em! :)
0
2010. december 27., hétfő 23:27
Pálinkával gyógyítgatom magam! :)
Esküszöm, a legjobb orvosság! :)
0
2010. december 27., hétfő 23:23
Nálunk is ez a helyzet....
Jobbulást!
0
2010. december 27., hétfő 23:21
Az ám! Ebben a hülye időben ez mondjuk nem csoda! Egyik nap volt nálunk 20 fok körül, majd másnapra már mínuszokban dideregtünk... Ma sem ment fagypont fölé a hőmérséklet!
0
2010. december 27., hétfő 23:16
Mi a bajod?Megfázás?
0
2010. december 27., hétfő 23:15
Ja igaz, kissé megvisel a betegség, nem olvastam el figyelmesen a hsz-odat! :)
0
2010. december 27., hétfő 23:12
Hát igen.Gyakorlatilag Én is ezt írtam,csak kicsit leegyszerűsítve és teszt olvasás nélkül. :)
0
2010. december 27., hétfő 23:10
Hello!

Tudja valaki hogy mikor jön a Rocky 1.része Blu-rayen? Ja és a Dollár Trilógia első részével is mi a helyzet. Én rákérdeztem az Intercomnál de még e-mail nem jött!
0
2010. december 27., hétfő 23:09
Az emberi szemnek is van egy határa, ami felett vagy alatt nem lát különbséget! Ha elolvasol sok-sok tesztet, mindenhol azt írják, hogy a 100 centi körüli HD TV-ket MAXIMUM 2,5 métreres távolságból kell nézni, különben akár vehettél volna HD Ready-t is, mert ugyanazt fogod érzékelni!
0
2010. december 27., hétfő 23:06
Biztos nekem van ilyen elképesztően válogatós szemem, de én már a laptopom 16 colos HD-kijelzőjén is kiszúrom a különbséget az SD és a HD között. :)
0
2010. december 27., hétfő 22:51
:D
0
2010. december 27., hétfő 22:48
Megjelent a német nyelvű ingyenes "Blulife" Blu-ray magazin 04/2010 száma, érdemes átlapozni (PDF-formátum):
http://www.bluray-disc.de/files/magazin/Blulife-04-2010.pdf
0
2010. december 27., hétfő 22:44
"Első BD filmem a Die Hard 4 volt (ebből is látszik, hogy nemrég kékültem), féltem egy kicsit, mert sokan mondták, hogy ekkor képlátón nem látszik a különbség, de ez nem igaz. Betettem a lejátszóba, és örömömben majdnem fejre álltam, hogy Willis bácsi hajszálait egyenként megtudtam számolni (na nem mintha olyan sok lenne neki) :)"

Nem lehetett nehéz dolgod.Ebben a részben már haja sincs. :)
0
2010. december 27., hétfő 22:39
A képátlónak szerintem csak akkor van jelentősége,ha nagy helységben van a TV.Ha 3 M-ről nézi az ember felesleges 100 felettit venni,sőt!Ez a 100 alatt nem látni különbséget,csak azoknak a mániája akiknek az van.Egy panelba berakhatod a 120-as TV-t,de hamar tönkrevágja a szemet és abszolút nem élvezhető.Ha az ember 10-20 M-ről nézi,persze hogy más a helyzet,ott a 100 felettin jön ki a részlet mert olyan messziről nem látni a kissebben.Mint ahogy a moziban is jobb hátulról nézni mint az első sorból...
0
2010. december 27., hétfő 22:38
Gondoltam,hogy tetszeni fog. :)

Engem pld olyannyira lenyűgöztek az újgenerációs hangok,hogy már koncerteket is elkezdtem begyűjtögetni.Pedig DVD-n összvissz csak 1 koncertem van/volt.

Az audiophile őrülteknek a mostani BD korszak igazi kánaán lesz,hiszen így közel stúdióminőségű hangot vihetsz haza.
0
2010. december 27., hétfő 22:34
"féltem egy kicsit, mert sokan mondták, hogy ekkor képlátón nem látszik a különbség, de ez nem igaz."

SD és HD anyag között még egy 17 cenits monitoron is látsz különbséget.legfeljebb ott kisebb a difi,de egyértelműen meg lehet őket különböztetni.

"és persze azért mert az is lehet nagyon jó minőségű, mint például az Ítéletnap, amit a múlt héten néztem meg újra, és majdnem Blu-ray szintű képminősége volt, és az nem elhanyagolandó ebben az esetben, hogy az Ítéletnap az első kiadott DVD-k közé tartozik..."

Hát azért BD-n eléggé odaver az Ítéletnap. :)

Már összevetettem a DVD képével és azért van rendesen különbség(hangban pedig brutkó a dts HD MA,hihetetlen amit szól).Pedig az Ítéletnap BD változatának még rosszabb képe van,mint anno a HD DVD-s kiadásnak(minő meglepetés,hisz Universal :D),de még így is tetszetős.

0
2010. december 27., hétfő 22:33
"Azért egy 127-es TV-n a BD már rendesen köröket ver a DVD-re."

Ezt nem is kétlem - de mivel nekem nem ekkora van, és nem is tervezek nagyobbat, így nekem nincs egetverő különbség. Pont azért csináltam mindent otthon, hogy saját környezetemben lássak, amit látok.

... amúgy ha a srác adott volna egy TruHD-s erősítőt is, akkor lehet, már meg is lenne rendelve a lejátszó+erősítő, mert így még csak sejtem, mit fog majd nyújtani. De ez is lenyűgözött.
0
2010. december 27., hétfő 22:08
Ezt Én is meg tudom erősíteni, mivel nekem is 82 centis tévém van, bár csak HD Ready, de így is k*rva jól mutatnak a BD-k.

Első BD filmem a Die Hard 4 volt (ebből is látszik, hogy nemrég kékültem), féltem egy kicsit, mert sokan mondták, hogy ekkor képlátón nem látszik a különbség, de ez nem igaz. Betettem a lejátszóba, és örömömben majdnem fejre álltam, hogy Willis bácsi hajszálait egyenként megtudtam számolni (na nem mintha olyan sok lenne neki) :). Aztán utána belenéztem a DVD-be is, ami elfogadható volt, de sokkal rosszabbnak tűnt mint előtte amikor még otthon nem láttam Blu-ray képet. Ettől függetlenül a DVD marad a "fő formátum" főleg az anyagiak miatt, és persze azért mert az is lehet nagyon jó minőségű, mint például az Ítéletnap, amit a múlt héten néztem meg újra, és majdnem Blu-ray szintű képminősége volt, és az nem elhanyagolandó ebben az esetben, hogy az Ítéletnap az első kiadott DVD-k közé tartozik...
0
2010. december 27., hétfő 21:12
vannak olyan VHS/DVD kombik amiken van,igen.
0
2010. december 27., hétfő 21:10
"Emlékszem Az informátor!-t úgy néztem, hogy majdnem végig egy függőleges csík is kivetült, de esküszöm, kisebb lett volna az élmény nélküle. :)"

Mi haverral a Ridley Scott féle Robin Hood-ot ültük végig így.Oda is súgta film közben"Figyi.Téged is zavar ez a függőleges csík ?" erre én "Szalagról megy,mit vársz ? " :D

0