Nem is kell nagyobb tévé, inkább járok továbbra is moziba. :) Amúgy én már nem egy videokazit megnéztem ezen a tévén - két perc alatt megszokja a szemem, ráadásul sokkal bájosabb és szerethetőbb a szemcse és a szalagelhasználódás miatti minőségromlás, mint a digitális pixelesedés.
A moziban sincs egy szavam sem, ha a kópia picit koszos. Emlékszem Az informátor!-t úgy néztem, hogy majdnem végig egy függőleges csík is kivetült, de esküszöm, kisebb lett volna az élmény nélküle. :)
0
2010. december 27., hétfő 20:20
6264
Ahogy mondod.
A jó kis divx-es VHS kulthorror ripjeimet már nem is tudom meg merném-e nézni ennél nagyobb TV-n.Kockák halmazán kívül mit látnék belőle ? Nem is véletlen nézem őket inkább a monitoron,mert még ezen a TV-n is csúnyák. :)
0
2010. december 27., hétfő 20:17
13392
Összefoglalva: a Blu-ray 82 centis tévén is épp olyan gyönyörű, mint a 127 centisen, csak a DVD mutat a képátló növekedésével egyre szarabbul. :)
0
2010. december 27., hétfő 20:11
6264
"De ahogy Argento is írta, nincs akkora különbség, mint gondoltam.. Igaz, hogy új filmeket teszteltem.."
Tegyük hozzá,hogy a jelenlegi TV-inken (32 col csak a belépőszínt) nincsen egetrengető különbség. ;)
Azért egy 127-es TV-n a BD már rendesen köröket ver a DVD-re.Persze itt megint csak közbeszólt a helyhiány.Anno szerettem volna nagyobb TV-t venni,de ez a 82-es is több mint nagy a szobába.Ez van.De megvan az előnye is.Nem látom **arnak a DVD-imet,így nem lesz bennem késztetés,hogy mindent leselejtezzek,mert a több méteres TV-n vagy kivetítőn egy merő pixelhalmaznak látnám.Szóval van azért előnye is.Én egyébként is elsősorban anno ezt monitornak vettem és arra,hogy 1920*1080-ban eljátszogassak rajta,már akkor bőven jó is volt.De amióta monitort is vettem már kizárólag csakis filmnézésre használom a TV-t. :)
Azt egyébként gondoltam,hogy Te oda meg vissza leszel a BD-n lévő hangoktól.Néhány filmnél csak lesek,mekkora különbségek vannak a TrueHD és dts MA hangok javára.nem kevés esetben még újra is keverik őket és a térhangok is jobban szét vannak bontva.
0
2010. december 27., hétfő 19:04
8260
Láttam hát, pont erről írtam. De ahogy Argento is írta, nincs akkora különbség, mint gondoltam.. Igaz, hogy új filmeket teszteltem..
Ami viszont azóta is b**ssza a csőrömet az a hangja volt. Még a lebutított DTS MA is brutálisan jól szólt az 5.1-hez képest.
Asszem én nem a kép miatt veszek majd cuccot, hanem a hang miatt.
0
2010. december 27., hétfő 13:16
6264
az enyém 15k volt.
0
2010. december 27., hétfő 12:10
1731
igazából nehéz erre válaszolni.tesztelés, utána olvasás. nem mindegy, hogy a hdmi viszi-e az 1080p-t, vagy csak az 1080i.... egy olcsó kábel vs drágább kábel között (pár ezer forintos difi esetén), jobb lehet a kép, de mondjuk egy 20* árkülönbözetnél, nem lesz annyival jobb :-)
0
2010. december 27., hétfő 12:09
1731
igazából nehéz erre válaszolni.tesztelés, utána olvasás. nem mindegy, hogy a hdmi viszi-e az 1080p-t, vagy csak az 1080i.... egy olcsó kábel vs drágább kábel között (pár ezer forintos difi esetén), jobb lehet a kép, de mondjuk egy 20* árkülönbözetnél, nem lesz annyival jobb :-)
0
2010. december 27., hétfő 11:38
9368
Milyen kábel számít jó kábelnek?:) És mennyibe fájnak?
0
2010. december 27., hétfő 11:36
9368
Azt veszem alapul, hogy a DVD-nek 576x480-as felbontása van, míg a Blu-Ray filmeknek sokkal nagyobb a felbontása, ami sokkalta jobban kihasználja a full hd tévét - legyen az 82 cm vagy 150 cm, és ez szerintem látható is... nagyjából 2,3 méterről nézném a tévét, szóval ezért is a kis méret. Nem beszélve a különböző HD adásokról (focimeccsek, stb.) A felkonvertált DVD-re kíváncsi leszek majd, hiszen többnyire egyébként is DVD-ket fogok nézni, mivel nagyjából a következő két évben kb 20 blu-ray filmet akarnék venni... viszont a YouTube kompatibilitás hatalmas partyfunkció, amit úgy nézem, hogy a SONY gépe tud.
0
2010. december 27., hétfő 11:26
6264
Hogyne működne.A Universal (főleg mióta átmentek BD exkluzívba) és a Lionsgate amúgy sem a jó HD transzfereiről híres. ;)
Mondjuk ez a DNR mizéria is általában a régebbi katalóguscímeket érinti.
Az új filmek evidens,hogy jól néznek ki.
0
2010. december 27., hétfő 11:24
6264
"viszont a hd ready-nál is láttad a különbséget már :-)"
Még emlékszem mikor 2006-ban az első generációs Toshiba HD DVD lejátszókban pörgött demoanyagokra.Az akkori playereik kizárólag 1080-i-s jelet vittek át.Még így is óriási volt a különbség látványban. ;)
A mostani PC-s LCD monitorom csak HD Ready és mindössze 22 colos mégis,ha BD lemezt pörgetek benne,hát nagyon durván odaver az SD anyagoknak.Szóval látszik a különbség bármilyen HD képes TV-n.A TV-m meg nekem is csak 82-es (viszont 1080p),de a kisebb méretből adódóan nincs hatalmas különbség,vagy legalábbis én nem látok akkora szakadéko,ha egy minőségi 1080i-s anyagot,720p-s MKV-t,vagy eredeti HD ill BD korongot nézek rajta.De egy jó minőségű DVD is baromi jól tud kinézni rajta,főleg 1080p-re felskálázva.Így az SD formátumból már tényleg ki lehet préselni a minőségi maximumot.A difi ilyenkor valamivel kisebb lesz,de ez megint erősen transzfer függő.
"szvsz számít a hdmi kábel minősége, egy adott kábel (láttam rá példát) másképpen "viselkedett" egy lcd-n és másképpen egy plazmán, alap beállítások mellett."
Én is a minőségi HDMI kábelek híve vagyok.Valóban van különbség kép-és hangátvitel szempontjából,hiába mondják,hogy a pár ezer Ft-os kábel ugyanolyan jó.
Hatalmas tévhit.
0
2010. december 27., hétfő 9:54
1731
viszont a hd ready-nál is láttad a különbséget már :-)
szvsz számít a hdmi kábel minősége, egy adott kábel (láttam rá példát) másképpen "viselkedett" egy lcd-n és másképpen egy plazmán, alap beállítások mellett.
0
2010. december 27., hétfő 9:50
1731
fontos adott esetben hozzátenni szvsz, hogy dvd képe alapból milyen minőségű, az esetleges felkonvertálás miatt.
0
2010. december 27., hétfő 9:47
1731
és akkor mindenki jön vádaskodva, hogy dvd képét butítják, mikor visszafelé is működik :-D :-D
0
2010. december 27., hétfő 0:07
13392
Illetve az a majdnem is majdnem majdnem. :)
0
2010. december 27., hétfő 0:06
13392
De csak majdnem. :)
0
2010. december 26., vasárnap 22:42
8260
82 centinél valóban majdnem mindegy, BD-t vagy felkonvertált DVD-t nézel. ld. 5183 hsz.
A hasonló árkategóriájú készülékek kb. hasonlókat tudnak - inkább márkaszimpátia az, ami döntsön. Meg esetleg egy újabb modell legyen. De szerintem mindegy. Talán még célszerű a TV-hez azonos típúsú lejátszót venni. - Írom én, a laikus ebben a témában.
0
2010. december 26., vasárnap 20:29
1731
a többi 17db nekem is mind új volt, ez az egyetlen ami nem :) 3-on még rajta van a fólia :)
hát, max egy tucat filmet vettem használtan.
0
2010. december 26., vasárnap 20:04
6264
Én egyik pattintósat sem használtan vettem(sőt a DVD-im 98 százalékát sem) ,szóval az eszmei értékük így még nagyobb.Emlékszem a Cobrát mit hajkurásztam mire felleltem újonnan fóliásban.De megérte. :-)
0
2010. december 26., vasárnap 19:55
1731
az volt a legelső használt dvd-m és pattintósban :-)
0
2010. december 26., vasárnap 18:18
9368
82 cm fér el nálam a következő 6-7 évre, nagyobb nem. Nagyjából akkor lesz értelme 125-150 cm körüli televíziót vennem, ha lesz saját házam, de addig valamin nézni kell a filmeket és meguntam a 10 éves 56 cm-s képcsöves tévémet. A nappaliban van egy nagy plazma, de általában foglalt.
0
2010. december 26., vasárnap 18:10
8977
Egyből egy észrevétel: ha BD-zni akarsz és ténylegesen ki akarod élvezni az előnyeit, 100 centi alatt ne vegyél TV-t!
0
2010. december 26., vasárnap 17:54
9368
Vagy ha bárki másnak van bármilyen ötlete bármilyen másik márkával így kompletten TV+lejátszó szempontjából (Panasonic, amit még szoktatok emlegetni...), arra is kíváncsi vagyok.