Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. december 26., vasárnap 17:53
Szeretnék venni néhány dolgot, mert lassacskán aktuális lesz és kérnék 1-2 szakvéleményt, ha lehet. Egy 82 cm-s SONY Bravia KDL32EX500 televízióban gondolkodom... Hozzácsapnék egy SONY BDP-S370 lejátszót is (láttam az egyik típust 34eFt körül). Viszont az LG BD550 lejátszó is egész jó áron van most (25eFt).
A kérdésem az lenne, hogy a SONY tévék mennyire frankók? Vagy ha nem SONY, akkor milyen tévé legyen?
Lejátszók közül pedig melyikről mit tudtok és melyik tud többet?
És még egy apró kérdés: ha YouTube-ot akarok nézni a tévén, ahhoz mi szükséges? A netet kábelről tudnám benyomni :)
0
2010. december 26., vasárnap 17:37
Megvan nekem is. ;)
0
2010. december 26., vasárnap 17:29
Van egy eladó Ördögűző - Rendezői változatom pattintós tokban! Nem érdekel? :)
0
2010. december 26., vasárnap 17:08
"1-2 kiadvány azért ma is befigyel, főleg, ha mondjuk pattintós warner dvd-ről van szó, amiből most is szereztem kettőt, újonnan :-) néha azért rám tör a nosztalgia :)"

Na igen,régi szép idők.Cobra,Vírus,Kiképzés és tsaik.én szerettem azokat a tokokat. :)

"a "lecserélés" megjegyzés a dolog "lehetetlenségének" szól, azok felé is, akik a bd-t látják "mindenhatónak" :) és mint jó párszor írtuk: pár év és ez is felesleges pénzkidobásnak fog tűnni, néhány klasszikust leszámítva."

Mások szemében a DVD is felesleges pénzkidobásnak minősült mindíg is.A klasszikus filmeknek pedig mindíg lesz egy meghatározó eszmei értékük,ha más nem számodra: függetlenül attól,hányféle formátumban,vagy kiadásban szerzed be őket.

A Terminator 2-re és a Dolog-ra én mindíg tuti vevő lesz a jövőben is,akár Ultra HD,akár Green ray vagy bármilyen más formátumon. :)
0
2010. december 26., vasárnap 16:32
a bd-n jobban látszik a fogkő :)
0
2010. december 26., vasárnap 16:30
régen "kvázi" gyűjtő voltam.
1-2 kiadvány azért ma is befigyel, főleg, ha mondjuk pattintós warner dvd-ről van szó, amiből most is szereztem kettőt, újonnan :-) néha azért rám tör a nosztalgia :)

a "lecserélés" megjegyzés a dolog "lehetetlenségének" szól, azok felé is, akik a bd-t látják "mindenhatónak" :) és mint jó párszor írtuk: pár év és ez is felesleges pénzkidobásnak fog tűnni, néhány klasszikust leszámítva.

nem érzem a késztetését a cserének, főleg a cirka 700-800 db eredetii filmemnek, amiknek amúgy is csak kis részét nézem, nézném újra.
0
2010. december 26., vasárnap 14:42
http://www.hd-trailers.net/movie/apocalypse-now/

Fúú... Ez nem semmi! Apokalpiszis most, BD-n!
0
2010. december 26., vasárnap 13:47
végén=végéig
0
2010. december 26., vasárnap 13:46
Arra a döntésre jutottam, hogy nem kell döntésre jutnom.:)
Veszek mindkettőből és kész.Ami tetszik beszerzem valahogyan.
Észak-Északnyugat, Száll a kakukk fészkére, Vissza a jövőbe trilógia, 2001. Űrodüsszeia, A leghosszabb nap, A rettenthetetlen, Harcosok klubja, Doktor Zsivágó, A remény rabjai, Elfújta a szél
Így állok jelenleg és én sem lepődöm meg, ha jövő év végén csak egy-két címet rakok hozzá a listához.

(Beszarok, hogy a Paintben már ilyeneket is lehet rajzolni..:)
0
2010. december 26., vasárnap 13:44
Ezt a minőséget régen a DVD5-re préselt ,tömörített gyárilag duplarétegű DVD9-es filmek produkálták.olyan ez a kép,mintha iszonyat alacsony bitrátával kódolták volna a kérdéses részt.Iszonyat mennyire igénytelen lett ez a cég.Ha visszagondolok milyen minőségű DVD kiadványaik voltak régebben és hol tartanak most.

Régebben meg azzal villogott az összes kiadó,hogy az írott lemezek nem hoznak olyan szép képet,eltűnik róluk az adat és kockásodnak,szóval vegyél oridzsit,mert az-az isten...most kb ott tartanak az eredetiek is,mint amiről le akartak beszélni régen.

Emlékszem a VHS kazetták képe is leromlott jelentősen egy időben.ez főként a VHS korszak utolsó éveiben vált drasztikussá,mikor a DVD-t már elkezdték jobban terjeszteni.Mintha most ugyanezt látnám lejátszódni,csak a DVD-vel.tényleg ez a helyes út ? babráljunk ki a vevőkkel,akik évekig költöttek a kiadványainkra ? nem jó ez a hozzáállás... :/
0
2010. december 26., vasárnap 13:28
Ez milyen kemény! Gyakorlatilag a teljes kép merő pixel.
0
2010. december 26., vasárnap 13:11
Na és már hány éve ezt csinálja. :(

Ilyen a direkt HD-re szoktatás.Bár kissé átlátszó a módszer.
0
2010. december 26., vasárnap 13:07
Sajnos a Gyulus által észlelt probléma (plusz rengeteg pixelesedés) a Speed Racer DVD-n is észlelhető: DVD vs BD. Nem tudom másképp minősíteni: undorító, amit a Warner csinál.
0
2010. december 26., vasárnap 11:19
"ami még ellene szól nálam, hogy a dvd filmjeimet mind le kellene cserélnem, és szvsz mire végeznék, jönne az ultra hd szagos film :)"

Nem tudom miért érez egy csomó filmgyűjtő késztetést arra,hogy MINDENT (??) lecseréljen a gyűjteményében csak mert piacon van egy újabb és jobb minőségű formátum.S nem a Te gondolatmeneted az első (inkább a sokadik),ami ilyen formában feszegeti ezt a kérdést.Így soha nem is akarna senki váltani...mert a váltás nem feltétlen lecserélést jelent.Inkább kiegészítést,tovább bővítést.

Szerintem ez a "lecserélünk mindent" egy hibás gondolkodás.Én abszolúte nem érzek késztetést rá,hogy a DVD gyűjteményemtől megváljak,"sok" filmet már persze BD-n fogok megvenni,bár a sok is relatív:4 év alatt nem értem el a 100 címet BD-ből.ASz durván 24-25 cím évente.DVD-ből több mint 700 korong összejött 12 év alatt. :)

Ami remek DVD kiadás,én is csak akkor cserélem,ha akkora kedvencemről van szó,vagy olyat tesz hozzá az élményhez a HD verzió,amit a DVD-n már nem kapok vissza.Így a jelenlegi DVD kollekcióm kb 70 százalékát ez egészen biztosan nem fogja érinteni,mert elégedett vagyok ilyen formában ezekkel a kiadásokkal.

Az olyan filmeknél,amik még nincsenek a kollekciómban,viszont már nem kérdés,hogy egy jövőbeni vásárláskor melyik verziót is választom. :)
0
2010. december 26., vasárnap 11:04
Maximálisan egyet kell, hogy értsek. Az új masina köröket ver a régire, - persze ebben benne van az is, hogy az előző 8 éves volt -, gyors - tehát egyeltalán nem macerás a BD betöltése-, és tényleg sokkal szebb a BD képe - hát még a hangja, de ez a kis kompaktnak is köszönhető-, bár egy ismerősőm, aki beszerelte az egészet azt mondta, neki ez már túl szép. Pedig "csak" HD Ready a tv...

Lényeg a lényeg, aminek szép a képe dvd-n és hangban sem jobb a BD kiadása, mint a dvdnek, azt tényleg felesleges lecserélni, hacsak nem ad olyan extrát, ami miatt érdemes. Én éppen ezért cseréltem le a Julie és Julia-t (előtte több angol nyelvű oldalon olvastam teszteket), mert ígéretesnek tűntek az extrák. És tényleg, nagyon sok hasznosság van a BD-n, ami a dvd-n nincsen meg. Ráadásul a BD-Live nagyon tetszett, mint egy gyerek  a cukorkaboltban, úgy kattintgattam a MOvieIQ fülecskéin, ami tényleg tök jó találmány.

Éppen ezért visszamenőleg csak kiemelten szeretett filmeket cserélek le - Love Actually, Moulin Rouge és a Julie -, de "előrefele" már komolyabban megnézem, milyen a két kiadás és annak fényében döntök,hogy mit ad egyik és másik.
0
2010. december 26., vasárnap 10:43
Én pl. abszolút nem érzek késztetést, hogy elkezdjek minden címet cserélgetni csak azért, hogy kék legyen. Épp ezért nem leszek meglepődve, ha jövő ilyenkor tíz-tizenkét BD-lemezem lesz "csak".
0
2010. december 26., vasárnap 10:18
napok óta gondolkodom ezen: tulajdonképpen arra a következtetésre jutottam, hogy full hd felbontás ide vagy oda, mindazok ellenére, hogy látható a különbség a bd javára (vs felskálázott-jó minőségű dvd), nem feltétlenül vagyok meggyőződve róla, hogy "sokkal" jobb és látványosabb lesz egy film tőle.
ami még ellene szól nálam,  hogy a dvd filmjeimet mind le kellene cserélnem, és szvsz mire végeznék, jönne az ultra hd szagos film :)

(mindezek ellenére, azok a filmek, amik nincsenek meg és bd-én "elérhető" árúak, természetesen nem dvd-n veszem meg)

szeretném hozzátenni: JELENLEG ez a véleményem :)
0
2010. december 26., vasárnap 1:13
No igen, az extrák miatt engem is érdekel a dolog... Szóval én sem zárkózom el tőle, de a megálmoott rendszeremet még nem érem fel. Egy picit vígasztalom magam azzal is, hogy mostanában a DVD extráira sincs nagyon időm... de ez csak afféle önámítás, tudom.

Szóval a hang mellett még egy érv lesz majd egy későbbi cserére.

Az Eredetbe meg belenézek, csak holnap 5-re kell visszavinnem.
0
2010. december 26., vasárnap 0:38
"az elmúlt percekben végeztem a Gladiátorral a Universal DVD-ről, és noha már el tudtam elképzelni, hogy nézne ki ez még nagyobb részletgazdagsággal, egyszerűen nem volt rá igényem."

A Remasterelt BD már valóban jól néz ki,de azt ami tavaly itthon is megjelent,inkább hagyjuk.Borzalom...

Egyébként a Gladiátor DVD változata még most is fantasztikusan jól néz ki. :)
0
2010. december 26., vasárnap 0:26
Nekem tetszik, hogy leírtad a véleményed, ráadásul a tévé színbeállításaival adtál egy ötletet.
Jómagam örülök, hogy nincs késztetésem arra, hogy innentől kezdve mindent a legszebb felbontásban lássak, hisz pl. az elmúlt percekben végeztem a Gladiátorral a Universal DVD-ről, és noha már el tudtam elképzelni, hogy nézne ki ez még nagyobb részletgazdagsággal, egyszerűen nem volt rá igényem. Jegyezzük azért meg, csodálatos transzfert tettek a DVD-re. A végefőcím alatt picit beremegnek a betűk, de ott már úgyis a zenét hallgattam csak. Szeretném, ha a stúdiók és függetlenek a DVD nyújtotta lehetőségeket a továbbiakban is kihasználnák, mert nem véletlenül szerettük mindannyian ezt a formátumot hosszú évekig.
Ja, lehet, fontos, a DVD korongokat is a Blu-ray lejátszón keresztül nézem, ami a felskálázással kicsit szebb minőséget produkál.

Szóval miért vettem mégis BD-lejátszót? Az exkluzív extrák miatt - a film alatt felbukkanó szöveges információk, kép-a-képben funkció, maximális moziélmény - ezekben látom a lehetőségét, hogy ismét érdekelni tudjanak a háttérinformációk, mert sajnos túl sok interjúkötet és werkfilm vált lapossá az utóbbi időben. Persze azért elő fog olykor-olykor fordulni, hogy pusztán a kép miatt veszek meg egy kék lemezt, ha nem vagyok elégedett a már meglévővel.
Ha Nálad van még az Eredet-korong, pillants bele a maximális extraktorélménybe!
0
2010. december 25., szombat 23:07
Nem próbálom ki, pont ez volt a cél, hogy milyen az egész otthon. Minek próbáljam ki, ha nem azt nézem utána?
0
2010. december 25., szombat 23:04

Azért azt is vedd figyelembe,h csak egy HD ready tv.n és aráylag kis méretben teszteltél!!! Probáld ki ugyanezeket nagyobb képátloval és kivetítőn pl.
0
2010. december 25., szombat 22:27
Köszi!

Tudom, ezt a mozis dolgot már írtátok, s nem is kételkedem benne. Mégis, talán a vászon, vagy a nagy képátló, vagy valami miatt a moziban látott kép szerintem "homogénebb", az egész valahogy homályosabbnak, ingerszegényebbnek tűnik. Nem tudom jobban megfogalmazni. Többször volt rá példa, hogy ha mondjuk délután DVD-t néztem, este meg moziba mentem, akkor a mozi képe életlennek tűnt (első látásra) Aztán persze a szem hozzászokik - mint ahogy a BD-hez is biztosan hozzá szoknék.

Azt nem mondom, hogy várom a DVD lejátszóm halálát, hisz még csak három éves, meg nem volt olcsó, de azért egy DENON 1611 BD lejátszóra elcserélném. Csak hogy hozzá tudjak szokni... :-)
0
2010. december 25., szombat 22:18
Szia,

minden tiszteletem a tiéd, amiért alapos tesztnek vetetted alá a két formátumot, és ezek alapján alkottál véleményt. Ezt messzemenőkig elfogadom, ugyanakkor hadd jegyezzek meg valamit: a DVD nem okozhat moziszerű élményt (feltéve, ha minőségi vetítésről van szó :), ugyanis a moziban látott kép minősége messze túlmutat a DVD-n, de még a BD-n is, mégis ez utóbbi áll hozzá legközelebb felbontásban, színmélységben és kontrasztban egyaránt.

Egyébként az Avatar DVD-változatának nagyon szép képe van.
0
2010. december 25., szombat 21:32
ahogy ismerem az "unokasógor jelöltet", a szart is kispórolja majd a vásárlásnál (pedig BŐVEN lenne miből), de akkor a Sony-t fogom ajánlani neki! köszönöm a válaszokat! :)

(azt hittem nagy kuss van itt a forumon a karácsony miatt és senki nem fog írni, nehogy lefórumfüggőzze más, erre elég sok választ kaptam! :) )
0