Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2014. augusztus 30., szombat 14:06

kérdés azokhoz, akik értenek a HD erősítőkhöz, illetve az olyan alap dolgokhoz mint a csatlakozások és nem olyan értetlenek mint én :)

az olyan HD erősítőkön mint a Pioneer SC-LX83, vagy a Sony STR-DH820 hova csatlakoztatom a mélynyomót? elméletileg ezek 7.1-es erősítők, de nem látom a hátsó panelen a mélynyomó csatlakozást...
0
2014. augusztus 20., szerda 16:01
Azóta már én is tudom. Sajnos a képminőség is necces kategória! No mindegy, a DVD-nél azért jobb!
0
2014. augusztus 20., szerda 15:46
Valós. Nekem megvan. A felirat viszont elég necces.
0
2014. augusztus 20., szerda 15:38
Csendes és ráadásul halk is?
0
2014. augusztus 20., szerda 15:08
(Kapalás közben mit csinálhat mást az ember, mint hülyeségekről beszélget.)

Szóval, SONY BDP-S 4200.

Életem legjobb lejátszója. Az elmúlt hónapokban nagyon megszerettem.

0. kicsi
1. csendes
2. halk
3. gyönyörű felkonvertálás (ilyen jót ebben az árkategóriában még nem láttam)
4. gyors
5. gagyi távirányító (nagy is a kezem, de a logikus kialakítás ennél is elmaradt)
6. amit nem eszik meg, azt megeszi a tévé - mondjuk az is igaz, hogy illegális cucokkal nem nagyon foglalkozom

Vissza a kapáláshoz: tényleg felötlik az emberben, hogy sírna-e most is a Sony*, ha annakidején egy ilyen profi cuccal indítanak (kicsi, gyors, halk stb.), plusz a filmek árait leviszik (nem 7 000 Ft egy lemez, hanem max. 3 000 Ft), de ami elmúlt, az elmúlt. A stúdiókat is hibáztam, mert felújítás alatt, annyi filmbe nyúltak bele (képileg), hogy sok esetben marad az ember a 576i-nél.

*http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/13revision_sony.pdf

demand for physical media [is] contracting faster than anticipated.
0
2014. augusztus 15., péntek 18:02

Viva Django! Blu-ray teszt.

Végre sikerült megtekinteni Ferdinando Baldi idén 46 éves klasszikus spagettiwesternjét. A film kellemesen sikerült, az Arrow video gondozásában megjelenet kék korong pedig a lehető legjobb minőségben adja vissza a fekete köpenyes kalandor újabb történetét. További részletek itt:
http://blugeek.blog.hu/2014/08/15/bd_teszt_viva_django_1968_import_ajanlo
0
2014. július 7., hétfő 1:57
Én is leltem egy kincset, a borítón is szerepel a magyar vonatkozás.

http://www.blu-ray.com/movies/Hero-Blu-ray/54973/

Most teszek egy próbát a rendeléssel, s ha valósak a speckók, akkor megírom majd. (Persze ha nem, akkor is, de reménykedjünk a legjobbakban!)
0
2014. július 6., vasárnap 18:01
Egy újabb filmtörténeti mérföldkő, ami megint csak nem lesz itthon kiadva, pedig van rajta magyar felirat:

A gonosz érintése (Orson Welles, 1958) - The Director s Vision

http://www.laserdisken.dk/html/visvare.dna?vare=356627199582896727
Úgy tűnik, nagyon belehúzott a Universal, csak így tovább! Ha itthon nem jön a kiadó miatt, akkor legalább van legális alternatíva.
0
2014. július 6., vasárnap 15:10
A Navarone 2 BD esetében nem a német változatra kerültünk fel, hanem az olasz kiadáson vagyunk rajta, de csak felirattal, mivel az eredeti moziverziót adták ki, nem a DVD-s hosszabbat, amihez a szinkron készült.
0
2014. július 3., csütörtök 23:48
Az első résznek nagyon örülnék. Persze a második is polcra kerülne, de az első fontosabb.
Sajnos nem sok reményt fűzök hozzá.
0
2014. július 3., csütörtök 18:53
Vörös Skorpió BD teszt:
http://blugeek.blog.hu/2014/07/03/bd_teszt_voros_skorpio_1988_import_ajanlo
Nagyon-nagyon tudom ajánlani nektek az Arrow video kiadványát. Minőségi transzfer, jó hang, sok-sok extra. Az egyedüli hiányosság persze a magyar vonatkozás, de szinte kihagyhatatlan minden "B" rajongónak.
0
2014. június 15., vasárnap 6:23
Végtelen történet 1-2.(Remastered): http://www.blu-ray.com/news/?id=14202

Vajon nálunk is megjelenik-e ősszel?
0
2014. június 9., hétfő 16:06
A jó, a rossz és a csúf BD (remastered):

http://www.blu-ray.com/movies/The-Good-the-Bad-and-the-Ugly-Blu-ray/104449/

Nem ártana kiadni ezt a verzióját is, ha már felkerültünk rá, az előző kiadás amúgy is elfogyott a boltok polcairól (többször is). Ez már valószínűleg a vadiúj 4K-transzfert hordozza, aminek elkészítését maga Tarantino felügyelte, nem azt a DNR-halmazt, amit eddig láthattunk. Egyedül az olasz hang hiánya fájó (az első kiadásán az is rajta van).
0
2014. június 3., kedd 9:58
Nem hinném, hogy az Intercom ezt kiadná. Mostanában jelenik meg külföldön BD-n magyar szinkronnal a Hudson Hawk, magyar felirattal a Pénzvonat és a Hálózat csapdájában a Sony katalóguscímek közül. Tegnap rákérdeztem az Intercomra, a három közül egyiket sem adják ki, hiába pakolt rá minket a Sony. Nem igazán törik magukat a Sony katalóguscímek megjelentetésével. Tavaly is a szinkronos Charlie angyalai 2-őt a németektől kellett megrendelnem. Valószínűleg majd most is így teszek.
0
2014. május 30., péntek 17:35
Ahhoz hogy beszerezzem, először ki kell adni angol borítóval, vagy vennie az IC-nek a fáradtságot, hogy megjelentesse nálunk is. Bár erre nem sok esély van, mivel a klasszikusokat ők nem kultiválják. Pedig a DVD-változata évek óta joglejárt...

Úgyhogy tőled nagyobb esély van a tesztre.

Örülök a rólam való megemlékezésnek a cikkben, köszi! :)))
0
2014. május 30., péntek 15:31
Köszi a további infókat, írtam is róla pár sort a magam módján, ez is jelzi hogy mennyire várom:
http://blugeek.blog.hu/2014/05/29/a_10-es_kulonitmeny_magyarul_import_ajanlo
Akkkor tehát minden esély megvan rá hogy jobb kiadvány lesz belőle :). Én tuti vevő leszek rá, esetleg ha van kedved hozzá cseréljünk majd itt tapasztalatot idővel.
0
2014. május 29., csütörtök 17:47
Igazad van, bocsi. Valamiért úgy értelmeztem, hogy rendelni is szándékozol.
0
2014. május 29., csütörtök 17:07
Egy szóval nem mondtam, hogy görögből rendelném, azt sem tudom, hogy kell onnan bármit is venni. Csak annyit írtam, hogy görög oldalon találtam meg, bár ott sincs raktáron a Star Wars.
0
2014. május 29., csütörtök 17:06
Az USA Navarone BD-n a borítón MPEG-2 kodeket írnak (ami a tesztben AVC), maga a lemez meg csak BD25-ös, így sanszos, hogy valamivel magasabb bitrátával kapjuk meg, mert az újra BD50-et írnak mindenhol, de a legideálisabb egy vadiúj transzfer lenne, ami esélyes, mert itt a Sony filmje, nem az MGM-é. Az európai DVD-nek ráadásul a főcíme is más, mint a kintinek.

Azóta egyre több oldalon futottam bele ebbe a filmbe magyar vonatkozással, úgyhogy csak nem állít valótlant a link.
0
2014. május 29., csütörtök 13:24
Esetleg csatlakozhatnék hozzád a görög rendelésnél?

Engem a Star Wars IV-VI érdekelne és a Kapitány és katona (a cseheknél már megint nem lehet kapni).
0
2014. május 29., csütörtök 12:33
Ahogy megnéztem a német oldalt, ott az "Uncut" jelzőt találtam, tehát vélhetőleg a vágatlan jön. Viszont ahogy néztem a codec-et és a képarányt, sanszos hogy az amcsi transzfer lesz. Átböngésztem megint a blu-ray.com tesztjét, ott lényeges előrelépésként a színek kijavítását említették, tehát valamivel biztos jobban fog kinézni, a kérdés az hogy mennyire lesz HD prezentáció. Én majd még várok egy kicsit a rilíz után, hátha jönnek majd konkrétabb elemzések. Mindenesetre örülök hogy hamarosan elérhető lesz kéken, ráadásul magyarul.
0
2014. május 28., szerda 17:00
"Sok filmet csak lejátszó + tv kombón lehet nézni, ezek általában „eltüntetik” a rossz/gyenge kódolást. Monitoron már nem lehet ezeket megnézni, mert szinte csak zajt láthatunk"

Ez alól a Nagy Sándor kivételt képez, az még CRT-n is olyan brutál gyenge volt, hogy szerintem joggal pályázhatna a legszarabbul tömörített hivatalos kiadás nem éppen megtisztelő címére. 3 darab DD5.1-es hangsáv, plusz 1 dts, 30-40 percnyi extra, mindez megfejelve egy (PAL-ban számolva) 168 perces filmmel. A bitráta meg kiment borért...
0
2014. május 28., szerda 16:51
„Némelyik korai Universal DVD tűéles képét elnézve siralmas, miféle kódolás- és tömörítésszörnyeket képesek forgalmazni manapság.”

Sok filmet csak lejátszó + tv kombón lehet nézni, ezek általában „eltüntetik” a rossz/gyenge kódolást. Monitoron már nem lehet ezeket megnézni, mert szinte csak zajt láthatunk

http://caps-a-holic.com/hd_vergleiche/multi_comparison.php?disc1=4091&disc2=4089&art=&cap1=38021&cap2=37989&hd_multiID=1687&lossless=&image=14#auswahl

Ez a nagy probléma. 10-15 évente átértelmezik a filmek képvilágát. Ami eddig kék volt az most már zöldeskék, zöld, sárga, piros; mint a könyveknél: először volt 40-50 évig egy „eredeti” változat, de egymás után jönnek ki az új, most felfedezett, most előkerült változatok. (Például Joyce: Ulysses. A nagyon gyenge magyar fordítás naná, hogy nem a rendes verziót vette alapul.)

Ember legyen a talpán, aki ezek után el tudja dönteni, hogy melyik (volt) az eredeti színvilág, melyik (volt) az eredeti szöveg.

Plusz még annyi, hogy mindenki a „moziban így láttuk”-kal jön. Micsoda?! Még tíz éve is a Finding Nemo kópiái olyan karcosak voltak a második héten, hogy több ismerősöm akkor szokott le végleg a moziról. Régebben örültünk, ha felismertük a főszereplőket a vásznon (már ha elláttunk odáig: lásd Metró mozi), olyan rossz minőségű volt az összes kópia.
0
2014. május 28., szerda 15:30
Totál véletlenül akadtam rá egy görög oldalon, épp a 9-lemezes Star Wars BD-t vadászom, miután idehaza már nem nagyon lehet kapni (Vaterán volt 40 ruggerért, de annyit nem ér, főleg miután 23-ért is volt már offline), nekem viszont nem kell se német, se spanyol külsővel, akkor nyomta ki az oldal ezt a filmet német borítóval, gondolom a Harrison Ford-dal való közös vonatkozás miatt, akkor rákerestem, mivel a Sony újabban rárakott minket pár katalógus-címre felirattal, néhányra szinkronnal is. Akkor futottam bele, de én még azért kivárnék vele, mert a linkelt oldalt kivéve sehol nem írnak rá magyart, csak egy olasz boltban feliratot. A blu-ray.com-on is csak pár feliratnyelv (magyar nincs közte) van írva, meg annyi, hogy az audio-formátum még nincs bejelentve (TBA). Ezzel szemben ez a német link, amit betettem, eléggé részletes speckókat közöl.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy melyik változatot adják ki majd. Az eredeti moziverziót, vagy a DVD-n nálunk is kiadott rendezőit?

Na meg elkelne egy vadiúj HD-transzfer is, mert amit az MGM kiadott 5 éve a tengerentúlon, az finoman szólva is szar (2/5 minősítést kapott). De azon legalább mind a két változat rajta van.
0
2014. május 28., szerda 11:45
Uhhh, kösz Mikey a fülest, erre már nagyon régóta vadászok! Remélem jön idehaza is majd, ezek szerint két tuti vevő már lesz rá :)
0