Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. december 19., vasárnap 12:09
Igen, ez így van. Ez egy spéci Jézuska. Gondolta, legyen már ezen a fórmon egy kék-lányka is... Csak ezért csinálta ...
0
2010. december 19., vasárnap 12:08
Nem áll módomban az adatait kiadni... :) Kérésed parncs, módosítottam az adatokat.
0
2010. december 19., vasárnap 12:08
Csak a "hűséges" női rászorulókon és a balszerencsés kéztörést szenvedőkön segít.
Nagyon speciális szerződés vonatkozik erre az évre .:)
0
2010. december 19., vasárnap 12:05
Na ezzel a jézuskával kéne Nekem is beszélnem! :)
0
2010. december 19., vasárnap 12:04
Na az az a film ami a büdös életbe nem kéne,még ha utánam dobnák se....
Egyébként a mondanivalóra is hasznos,mivel ha esetleg van egy kis rész /pl. : tetoválással felirat egy kézen.../ ami nem jól látható,az a nagy felbontással tökéletesen kivehető.
0
2010. december 19., vasárnap 12:03
Ha menne a Yamaha, akkor nem tudtam volna bd- t nézni. Nagyon meghót... egy ismerősőm a hangfalait fel tudta használni, én pedig írtam a Jézuskának ... Ő meg hozott egy Sony kompaktot.:)
0
2010. december 19., vasárnap 12:01
"Beszél majd az utókor, kiről? Hahahaha Doktor Argentoról."
Jó így összefoglalva elolvasni.:)
0
2010. december 19., vasárnap 12:01
Szerintem a 3D bedől.Már a 60-as? évek óta próbálkoznak vele ennyi idő alatt sem fejlődött ki.Mindig jön valami ami feldobja,aztán szépen visszaesik.Szerintem az emberek ha megnéznek egy filmet,nem a részesei akarnak lenni hanem csak "bambulni".Ez most megint egy felfújt lufi,ami szépen lassan,de biztosan leereszt majd.
0
2010. december 19., vasárnap 12:00
persze én is beszerzek és bd-ket, elsősorban olyanokat, amik nincsenek meg dvd-én, de jó kérdés, hogy hozzátesz-e az élményhez.
a vizuálishoz igen, de ha a film "lelki" hatására, mondanivalójára gondolok, nem vagyok benne egészen biztos.
egy avatarnál, ami a látnivalón kívül nem sokat tud felmutatni vitathatatlan az előny :-)

0
2010. december 19., vasárnap 11:53
Ennek a "fejlődés" dolognak is sok olvasata van. ;)

A DVD több,a mint 10 éve alatt hihetetlen népszerűségre tett szert.Ezt a diadalmenetet nem fogja megismételni ilyen rövid idő alatt semmi más.Ő még egy szalagos formátumot váltott és nem állt évekig formátumháborúban semmivel.Tehát nem volt konkurense,csak a VHS.Minden szempontból előnyösebb helyzetben volt,mint jelenleg a Sony üdvöskéje.Behozta az interaktív menürendszer forgalmát,audio és feliratválasztást,valamint elsőízben szinte minden filmet eredeti képaránnyal csodálhattunk meg.

Ugorjunk picit az időben.

A jelenlegi hazai DVD-k sajnos minőségben ledegradálódtak.Rengeteg kiadó ráállt a gagyira,köszönhetően a multikban tonnaszámra fellelhető párszáz Ft-os papírtokos korszaknak.Mostanság már ritkaságszámban megy ha a 8-10 évvel ezelőtti színvonalat kapjuk:minőségi tok,eredeti 5.1 vagy dts hang és eredeti képarány...sajnos a DVD-t szándékosan lebutították,hogy még eladhatóbb és olcsóbb legyen.

Ezzel ki is jár rosszul és kit szúrtak vele hátba ? Az összes régebben még minőségi kiadványokat itthon megvásároló igényes gyűjtőt és filmrajongót,akik már nem a megszokott és elvárható minőséget kapják.Egy réteg átnyergelt valóban a BD formátumra,mások meg szívják a fogukat és a mostani DVD kiadványok minősége miatti pofonokat szenvedik.Ez megintcsak nem jó kereskedői ill. terjesztői hozzáállást tükröz.

Ékes példa erre a Navigátor Film ,vagy akár az Ultrafilm.Meg lehet nézni mikkel kezdtek nálunk és hova süllyedtek,köszönhetően részben a hazai piaci fogadtatásnak,részben a saját hibájuknak,mert bevállatak a gagyizást.

De már ez is történelem...nézzük a közelmúltat és a lehetséges közeljövőt.

2006...

Megjelenik a HD DVD ,majd pár hónap késedelem után a BD:2 féle szabvány,2 féle lejátszó,időleges stúdió exkluzivitások.S ez mit is eredményez ? Totális összezavarodást,félelmet és kivárást,valamint sokak részéről érdektelenséget a legújabb technikai hóbort iránt.Elindul a 2 év szabványháború - ami inkább egy kiegyenlítetlen Dávid és Góliát harc - ez megintcsak azt eredményezi,hogy a jelenlegi DVD formátum életciklusa tovább tolódik és az emberek továbbra is a régit szeretik,nem érdekli őket az új.

2007:

Az LG és a Samsung belátja,hogy ez így nagyon nem oké.Kidobják első szabványfüggetlen lejátszóikat,s Mi akik már akkor is el voltunk kötelezve a szabványháború valamelyik táborában így felcsillant egy reménysugár:talán van arany középút és nem kell véglegesen állást foglalnunk.

2008 év eleje:

Totális pofon:a Warner kivásárlásával eldől a küzdelem.a BD talpon marad:2 millió HD felhasználónak beintenek sűrű (?) elnézések közepette.A BD innentől kezdve az elérhető egyetlen HD optikai szabványként a DVD formátum leváltására készülhet...

Most vissza a jelenbe.

2010:

Egyre több háztartásban van már BD játékos világszerte.A formátum lassabban terjed a vártnál,nincs még most sem piaci többségben,úgy tűnik a DVD trónja nem fog megdőlni,vagy nem a közeljövőben.

Közben egy "újabb" szabvány bukkan fel,a BD3D,ezzel a BD-t mintegy átmeneti 2D-s összekötő formátum címbe kategorizálva.A kezdeti nagy ígérgetések ellenére mostanság egyre több 3D-s cím jelenik meg 2D kompatibilitást mellőzve:ez világosan láttatja,hogy idővel ki kívánják szorítani a 2D-s BD lemezek is a boltok polcairól.

Ezzel mi is a gond ? Ha úgy vesszük semmi...és minden.

Sok ember még most sincs tisztában vele,mi az a Blu-ray.Erre az arcunkba tolják a névleges utódját,amit okosan szintén BD-ként árulnak,csak a szükséges felszerelést kell hozzá megvenned.

Ez kivel is kiszúrás ? Szinte mindenkivel aki az utóbbi 4-5 évben HD képes TV-t és 1.3-as HDMI aljzattal rendelkező asztali BD lejátszót (egyedül a PS3 kivétel) vett.Rájuk/ránk úgy látszik újabb házimozirendszer csere vár,s ezzel megintcsak nem egy egetrengető formátum továbbterjedés várható...

Két dolog történhet:

A 3D-s hype bedől és megmaradunk a síma BD-nél:ez lenne a legjobb verzió.Van még potenciál a formátumban,ilyen rövid idő alatt váltásba hajszolni az embereket pofátlan kiszúrás semmi más.

Másrészt:ott van az online HD streamelés lehetősége.Ez idővel teljesen átformálhatja az erőviszonyokat a jelenlegi és jövőbeni piacon,így az optikai formátumok korának belátható időn belül vége is lehet...

Tehát a kérdésedre visszakanyarodva:

"Miért lenne háború ?"

A háborút a cégek gerjesztik mesterségesen.Mindegyik akar egy szeletet a piaci tortából.Az eszközök ,lojalitás és a vevők igényi mind mellékes szempontok.Ha a BD nem váltja be a reményeket,símán kidobnak egy újabb szabványt akármilyen néven és azzal fognak tovább próbálkozni.

A legnagyobb problémát én jelenleg a mesterségesen (gyártói oldalról) direktben felgyorsított technikai "forradalomban" látom.Az emberek többsége erre nincs még felkészülve.Terjedjen el normálisan valami,realizálódjon az ára és az előnyei,mielőtt ők kitalálják,hogy én jövőre már 3D szemüvegben zombuljak a 3D-s TV előtt.

Csoda ha sokan maradnak inkább a jól bevált DVD-nél ? Ez már kissé túl gyors tempó. :)
0
2010. december 19., vasárnap 11:53
Elájulok tőle, hogy mennyire őszinte vagy.:D
0
2010. december 19., vasárnap 11:52
Át kéne írnod a nyilvános személyi aktádat! :)
Vagy sikerült megjavíttatni a Yamahát?
Én ezt egy percig sem vontam kétségbe.Nálam ugyanaz a helyzet,mint volt.Fehér és fekete.Sőt ha megnézed Nekem volt a legtöbb vitám,mert még az olcsó filmeket is megveszem,nem érdekel hogy csak 4:3-as,csonkolt vagy ilyesmi...
De vannak olyan filmek amiket BD-n is beszereztem,mert kedvencek.Most épp a Karácsonyi lidércnyomás-t vettem meg /kapóra jött az Xpress akció :) / pedig már megvan mindkét DVD kiadása.Még nem néztem meg,de szerintem elég sokat hozzátesz az élményhez majd.
0
2010. december 19., vasárnap 11:52
Távol álljon tőlem! :)
0
2010. december 19., vasárnap 11:50
Rendeben van vape, de akkor még viccből se írjál rosszat a másik emberről a kéksége miatt.:)
0
2010. december 19., vasárnap 11:41
Nem, itt formátum-fetisizmus van egyes embereknél. :) Én maradok a film-kedvelők táborában, és csak azon filmeket szerzem be kékben, amiket megéri abban megvenni.
0
2010. december 19., vasárnap 11:37
Remélem lehet majd itt az Xpressen kapni a "BD-t gyűjtök köcsögök!" feliratú pólókat.:)
Szerintem ez az egész vita nevetséges.Mindannyian filmeket kedvelünk és szerzünk be.Erről van szó nem másról.Nyilván valaki az ára miatt panaszkodik és a technikát sem feltétlenül akarja fejleszteni, de egyik oldalon sem vakok ülnek.Biztos a kétkedők is megnéztek legalább egy filmrészletet vagy akármit nagyobb felbontáson mackósabb hanggal.Eldöntötték, hogy köszönik szépen, de ők nem kérnek ebből.
Szokták mondani, hogy a film a lényeg és ezt én is aláírom, de megvettem kb. 13 kedvencet kéken és az agyam eldobtam tőle, hogy mennyit tud hozzáadni csupán a minőségjavulás az élményhez.Csak finoman folytatni is fogom a bővítést, de nem kell ebből minden nap vitát csinálni.
0
2010. december 19., vasárnap 11:31
DE ez nem arról szól, hogy választani kellene! Ez arról szól, hogy van egy - tegyük hozzá, nem minden esetben - jobb alte_r_natíva, amivel érdemes élni, ha a sors úgy hozza, de ugyanakkor a dvd-ről sem kell, nem is lehet lemondani. Én ma végre kéjes örömmel fogom kivesézni a jelenleg egyszem bd-met - Julie és Julia -, de utána ugyanolyan lelkesen fogom szerintem minimum 5* megnézni dvd-ről a Zöld hentesekből az egyik kedvenc jelenetemet. Ez nem fehér vagy fekete. Ez fehér és fekete. Ezt kellene végre megérteni mindkét oldalnak.
0
2010. december 19., vasárnap 11:19
Sokan osztják itt az észt a BD-ről,anélkül hogy akár csak egy lemezt láttak volna kívűlről.Fingja nincs emberkéknek,mi az,de teleszemetelik a BD-s topicokat a "véleményükkel".De ez nem más mint irígység.Majd ha lesz szaré-húgyé BD Ők is átállnak és úgy fogják leugatni a DVD-seket hogy öröm lesz nézni...
0
2010. december 19., vasárnap 10:56
Miért lenne háború? Sokan, mint ahogy korábban én is, ragaszkodnak egy adott formátumhoz az ár miatt vagy esetleg azért, mert pl az eredeti szinkronoknak csak a dvdkre van esélyük rákerülni. De idővel sokan fognak váltani, a bd-lejátszók ára tényleg nagyon jó, és ha azt vesszük, mit adnak - és még csak egy kb fél órám volt próbálgatni, és már ezt mondom -, akkor mindenképpen érdemes beruházni rájuk. Ha pedig ezt valaki megteszi, akkor még a HD Ready-s tévét nézve is le fog esni az álla. De ettől még nem fog leszokni a dvdkről sem, hiszen számos film csak úgy elérhető - és nem is lesz máshogyan elérhető soha. Vannak filmek, amiknél tényleg körökkel jobb (lehet) a bd, de van, hogy tökéletesen megfelel a dvd. Nem kell itt "háborúzni", ahogy te fogalamztál, csak megtalálni az egészséges középutat, annak is, aki ezerrel bele van gyönyörödve a bd-be (és így nem fikázni a dvd kedvelőket) és annak is, aki egyelőre maradna a jól bevált dvd-nél (nekik pedig elfogadni, hogy van jobb is annál - bizonyos filmek esetében -, mint az általuk preferált formátum.)
0
2010. december 19., vasárnap 9:07
Email ment. Csak hogy lásd.
0
2010. december 19., vasárnap 0:21
Amikor elkezdett a mobiltelefon tömegcikké válni, pár haverunkkal megalakítottuk a AMC-t. (Anti Mobilosok Clubja) és kitaláltuk, hogy nekünk ugyan nem lesz! :)
Volt, aki csak pár hétig volt tag, én kb. fél évig húztam, de volt egy haver, aki tényleg kitartott a végsőkig és csak akkor lett neki, amikor a cégénél magasabb beosztásba került és kapott egyet. Mondjuk azóta mindig neki van a legmodernebb telefonja, amit már magának "szponzorál".
Csak úgy eszembe jutott az itt (nem konkrétan ebben a topicban) dúló "háborúról"! :)
0
2010. december 19., vasárnap 0:17
Jaaa, hogy te nem vagy benne a "klubban"? :)
0
2010. december 18., szombat 20:03
Rainbow drága :) Majd emailben írok valamit... de pszt.
0
2010. december 18., szombat 20:02
Szeretem, ha olyasmiről okoskodsz, ami nem láttál. Nekem aztán baromira nem fűződik semmilyen érdekem ahhoz, hogy bárki is bd-ket vegyen, vagy a bd-khez szükséges lejátszókat, esetleg tévéket. Egyszerűen csak el vagyok ámulva - és nem voltam ma délután ezzel egyedül-, hogy mekkora egetverő a különbség már így is, bár nyilván a bd-vel is szerencsém volt, abból is van nyilván jócskán rosszabb minőségű is.

Amíg nem láttam ilyet, nem tudtam, mit nem láttam. Talán neked is így kellene tenni, kipróbálni és akkor tudnád, miről cseverészel. Mert ez így momentán csak duma. Vapcikám, én nagyon szeretlek téged, de most fogalmad sincs róla, mit dumálsz.... :)
0
2010. december 18., szombat 19:38
Ki mondta ezt a marhaságot, hogy BD-ellenes vagyok? Egy BD-ellenesnek nem lenne BD-je...
0