Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2010. december 17., péntek 16:49
mondjuk én vegyesen vásárolok, dvd, bd, utóbbi is (szégyen, nem szégyen: akciósan), de egy csomó címet meg nem veszek meg, mert meg van dvd-ben, csak a nagyobb felbontás kedvéért, mert nem biztos, hogy annyival többet ad hozzá az élvezethez.

0
2010. december 17., péntek 15:44
Kötve hiszem, hogy az emberek megvesznek 7 ezer Forintért 1 db Blu-ray filmet, mikor a 990Ft-os DVD-t sem veszik meg.
0
2010. december 17., péntek 15:37
Ez szép teljesítmény ahhoz képest, hogy az emberek nagyrésze azt sem tudja, mi az a blu-ray. Mostanában megfordultak itt páran és emellett is sokaknak meséltem, mit hozott a Jézuska, de nagyon sok emberből (monjunk 10-nél többet) egy, azaz egy tudta, mi az a blu-ray.
0
2010. december 17., péntek 15:26
Itthon is nagyon szépen fogy a BD3D. Némely cím 3D-s változatából többet adnak el, mint a 2D-sből, persze, részben a göngyöleges értékesítésnek köszönhetően. Amúgy még mindig nagyon alacsony a hazai kék piaci részesedése.
0
2010. december 17., péntek 15:17
Itt a lényeg: "A fizikai adathordozókat a letöltések és az interneten streamingként nézhető, hallgatható tartalmak szorítják ki."

Gondolom letöltés alatt a legális, nem kalóz, tehát fizetős letöltéseket értik.
0
2010. december 17., péntek 15:10
http://itcafe.hu/hir/beindul_blu-ray_bd_lemez_biznisz_3d_film.html
0
2010. december 17., péntek 10:23
A Hidefdigest mindíg is egy formátumfüggetlen oldal volt.Nem volt elkötelezve egyik HD optikai formátum mellett sem(elég csak megnézni a logójukat).

Teszterek közül Joshua Zyber,Peter M. Bracke és Kenneth S. Brown írásait/tesztjeit különösen ajánlom:vérprofi,sokat látott és szakavatott teszterek ezek az urak.

A blu-ray.com már egy sokkal ÉRDEKesebb oldal:a formátumháború alatt folyamatos BD fényezés ment (pedig a Hidefdigest nem véletlen szídta az akkori BD kiadványokat),míg azóta már ők is erősebb kritikával illetik a közepes vagy gyengébb BD kiadványokat.Sok ám a silány transzfer,de ahogy nézem a BD3D-k sem muzsikálnak valami jól.Kivétel talán a promós Avatar 3D amitől mindenki el van ájulva.

Sztem a Hidefdigest a mai napig a legjobb HD-vel foglalkozó tesztoldal.Utána a Beaver.
0
2010. december 17., péntek 10:13
Köszi a további tippeket. Nekem a hidef-ben nagyon tetszik a független őszinteség, azaz érezhető, nem áll érdekükben minél jobb fényben feltüntetni a korongot, hisz adott esetben leírják, halálunalmas extrák tarkítják a lemezt.
0
2010. december 17., péntek 10:12
Aki hajnalban/reggel már kattintott a napi akcióra, tegye újra, van egy új belépő!
0
2010. december 16., csütörtök 23:47
A Star Wars-t én is vetítettem.  97-ben a Special Editiont. :)
0
2010. december 16., csütörtök 23:13
detto....
plusz dvdbeaver illetve blu-ray.com.... ez a három legmegbízhatóbb teszt forrás. A beavernek annyi a "hátránya" hogy ő a filmről irtakat másoktól linkeli, míg a highdefdigest és blu-ray az saját kútfőből ír véleményt a filmekről. Először azt hittem hogy valami fiatal suttyó kölkök szerkesztik, de nagyot tévedtem... nem egy tesztnél lehet olvasni, hogy "anno ezt még 70mm-es filmről vetítettem xy mozikban és már akkor is így nézett ki a negatív" stb... tehát jócskán benne vannak a korban, filmes tájékozottságuk letisztult és széleskörű, jópár évtizedes tapasztalaton alapul, és sok esetben pl igazi mozi szerelmesekről van szó akik pl mozigépészként olyan filmeket vetítettek mint a Star Wars vagy Doctor Zhivago, és korrekt kritikákat írnak a filmekről...
0
2010. december 16., csütörtök 23:02
"Nagyon klassz ez a hidefdigest oldal, ami a teszteket illeti."

Én már vagy 3-4 éve olvasom őket.Sok vásárlásomban az ő tesztjeik voltak a mérvadóak.
0
2010. december 16., csütörtök 12:02
Állítólag az Avatar 3D marad kizárólagosan a Panasonicnál 2012 februárjáig. Addig nem lesz kereskedelmi forgalomban kapható!
0
2010. december 16., csütörtök 11:55
Nagyon klassz ez a hidefdigest oldal, ami a teszteket illeti. Nem csak elmesélik, mi rejtőzik az egyes extrák alatt, de értékelik is, érdemes-e leülni az adott bónusz elé, vagy épp semmitmondó, kihagyható kisfilmekkel van-e dolgunk.

Számos cím esetében megkönnyítette a döntésemet, hogy lemondjak az adott korong vásárlásáról, vagy épp megerősített, hogy nekem is érdekes lesz az a bónusz, amiért a kék korong mellett döntök.
0
2010. december 15., szerda 21:29
Easy A = Könnyű nőcske

True Grit = A félszemű sheriff (legalábbis az eredeti John Wayne-félének ez a címe)
0
2010. december 15., szerda 21:08
Easy A  Blu-ray (nem tudom mi a magyar címe) magyar felirat és szinkron:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/panna-nebo-orel-blu-ray-p114426/

True Grit  Blu-ray (nem tudom mi a magyar címe) magyar felirat és szinkron:

http://www.cinefacts.de/blu-ray-film/61571-der-marshall.html

/Ez egy John Wayne western és Paramount film/

0
2010. december 15., szerda 21:08

Bean az igazi katasztrófafilm Blu-ray magyar felirat és szinkron:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/mr-bean-nejvetsi-filmova-katastrofa-blu-ray-p114425/

0
2010. december 15., szerda 21:06
Bőrnyakúak  Blu-ray magyar felirat és szinkron:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/marinak-blu-ray-p114424/

0
2010. december 15., szerda 21:03
Vörös sárkány  Blu-ray magyar felirat és szinkron:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/cerveny-drak-blu-ray-p114423/

0
2010. december 15., szerda 20:53
Gengszterek városa  Blu-ray magyar szinkron és felirat:

http://www.dvdsvet.cz/blu-ray/gangsteri-blu-ray-p114406/
0
2010. december 11., szombat 19:22
Köszi!

További kérdésem: LAN kábellel, és USB-vel is próbáltam beleerőltetni a modemből netes csatlakozást, de hidegen hagyja a dolog, azt mondja, ellenőrizzem a hálózati kábelt. Mi lehet a gond?
0
2010. december 11., szombat 8:57
Még adalékként annyit,hogy a BD-ken sokszor térhahngzásbelileg is jobban kikevert TrueHD hangok vannak mint amik anno a DVD-re 5.1-ben kerültek,tehát ezek core hangsávja,már alapból szebben is fog szólni ezek szempontjából is.
0
2010. december 11., szombat 8:55
A TrueHD magában hordoz egy úgynevezett core hangsávot,ami egy 640kbs- es DD 5.1 szokott lenni(DVD-n rendszerint 384 vagy 448).A dts-HD MA pedig a dts core-t (1.5 mbits-es full bitrates dts,DVD-ken sokon csak 768-as van),tehát mindenképp hallani fogsz hangot és igen:érezhetően szebb hangminőségben mint a DVD-ken. ;)
0
2010. december 11., szombat 8:33
csak azért reagálok mert mi olyan "jókat" szoktunk "beszélgetni"... :)

simán rákötheted szerintem, fog szólni.... nálam is digitálisan van rákötve egy sima 5.1-es erősítőre és semmi gondja nincs vele...

viszont egy kompakt rendszertől blu-ray esetében se várj csodát...elég vájtfülűnek kell lenned hogy egy sima 5.1-es komapkt rendszeren meghalld a különbséget....

kezdetnek sztem ez a felállás megteszi, aztán meg majd meglátod, hogy mennyire szerelmetesedsz bele ebbe a dologba, mi a fontosabb a kép vagy a hang, vagy mindkettő, utána meg elő lehet venni a bukszát és... :D
0
2010. december 11., szombat 2:29
Azt szeretném kérdezni, mi történik, ha egy Blu-ray lejátszót az ember fia egy kompakt DVD-házimozirendszer hangjához csatlakoztat optikai/digitális úton?

Mivel utóbbi nyilvánvalóan nincs ellátva dts-HD MA vagy True HD-dekóderrel, előfordulhat, hogy a Blu-ray lejátszóból érkező jelet nem tudja értelmezni, és egyszerűen megnémul? Vagy ennél mondjuk okosabb, és átalakítja (lebutítja) sima 5.1-es jellé, ezáltal nem lesz különbség egy Blu-ray lemez hangja és egy DVD jól kikevert 5.1-es hangja között? Vagy neadjaúristen mégis működik a dolog, és adott körülmények között így is érzékelhető lesz, hogy részletgazdagabb hangsáv szólal meg?

Ha ez esetleg házimozifüggő, mely specifikációkra kell odafigyelni?

Köszi a válaszokat előre is!
0