Mi az hogy! :))) Majd úgy húszezer év múlva, amikor már a BD csak az emlékeinkben fog élni...
0
2013. november 11., hétfő 13:57
1394
tehát mi kapunk egy egyedi fullos kiadást amihez képest a nyugati kiadások sehol sem lesznek?
0
2013. november 11., hétfő 13:54
14599
Mindenkit felraktak a mi régiónkban a BD-kiadásokra, csak a magyart nem, úgyhogy ebből kitalálható a válasz...
0
2013. november 11., hétfő 13:37
1394
itthon várható James Dean blu ray?
0
2013. november 3., vasárnap 18:32
6264
A Farkasokkal táncolót ki ne felejtsd! ;) Két lemezes,7.1 dts-HD MA hang, na és persze a 4 órás bővített változat figyel rajta.
0
2013. november 3., vasárnap 17:26
2966
éppen most igyekszem átrágni magam a tételeken amik A régiósak, de valamilyen tekintetben jobbak mint az európai kiadás és van jó néhány ami beszerzésre vár ha meg lesz az A régiós lejátszóm (pl Memento 10. évfordulós kiadás, A biztonság záloga, Sinister, A bestia, A sziget Paramount változat, A rettegés háza 2005, A sejt kanadai kiadás, Árvaház stb) úgyhogy lesz mire költeni :))
0
2013. november 3., vasárnap 16:56
6264
"plusz még amit eddig nem kifejezetten figyeltem, hogy olyan tételek jelennek meg az USA-ban 7.1-es tömörítetlen hanggal, amik Európába már csak 5.1-ben jutnak el, de a beszerzésükkel gond lenne a régiózár miatt..."
Igen, ilyenek a Walking Dead sorozat (aminek az első évada ráadásul cezúrázatlanul jelent meg, nem úgy mint az Angoloknál), vagy a Schwarzenegger féle The Running Man is többek között. Tény és való, hogy az USA kiadványok általában mindíg jobban sikerülnek. Az utóbbi időben ott kiadott John Carpenter BD kiadványokról már nem is szólva. :)
"Szerencsére" a régiózár inkább csak a rétegkiadók filmjeit érinti pld. Criterion, Anchor Bay. Persze akiknek a művész, kult- és horrorfilm vonalak a fő zsánerei azokat ez nem vígasztalja.
0
2013. november 3., vasárnap 16:39
2966
köszi a hozzászólást, most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez lenne az egyik karácsonyi ajándékom az asszonytól :))) már kinéztem az átalakítót, a kívánságlistámon pedig már így is elég sok olyan kiadvány van, amit A régiós, de jó lenne beszerezni. plusz még amit eddig nem kifejezetten figyeltem, hogy olyan tételek jelennek meg az USA-ban 7.1-es tömörítetlen hanggal, amik Európába már csak 5.1-ben jutnak el, de a beszerzésükkel gond lenne a régiózár miatt...
és hát igen, elsősorban az iszonyatos ár miatt tettem le a régiófüggetlen lejátszó vásárlásáról. minimum 180 fontomba kerülne egy normálisabb lejátszó, míg venni egy Sony BDP-S360-ast (ami most is van és nagyon meg vagyok vele elégedve) az amcsiktól kijönne 60-70 fontból postaköltséggel együtt.
0
2013. november 3., vasárnap 16:28
6264
"és ahogy nézem nincs értelme várni olyan címekre itt Európában mint a HD hanggal ellátott A sziget, vagy az A régiós A bestia, a 2005-ös Amityville horror vagy a Running scared. nem beszélve az olyan kiadványokról, amik sokkal több extrát, jobb hangminőséget tartalmaznak mint az európai megjelenések..."
Én már régóta tisztában vagyok vele, hogy mennyi jó kiadványról lemaradunk a régiózár miatt. Szerencsére PC-n a régió állítgatás gyerekjáték, szóval az A régiós kiadványokról eddig sem kellet lemondanom.
Árban valóban jobban kijössz egy fix "A" régiós lejátszóval (a függetlenítettek kétszer annyiba kerülnek mint eredeti bolti áruk) csak egy átalakítót kell majd venned, amit írtál is a mi hálózatunkhoz.
A Sziget nemcsak hang, hanem képminőségileg is odaveri az EU-s Warner változatot, lévén magas bitrátájú AVC enkódot kapott (BD50-es lemezen), míg a Warner alacsony bitrátával rendelkező, elavultabb VC-1 enkódja jóval gyengébb részletességet prezentál (egyrétegű lemezen). Megvolt a korábbi európai változat is, de köszönő viszonyban sincs a Paramount-USA BD kiadásával, szóval tényleg érdemes beszerezni(azon meg gyorsan túladni).
0
2013. november 3., vasárnap 15:18
2966
először nekem is csak az járt a fejemben, hogy régiófüggetlent vegyek, aztán az árakat látva (és a lejátszók speckóit - nuku optikai csatlakozás pl), plusz azt hogy nem túl ismert amcsi oldalakról kellene rendelni őket (mi van ha vissza kell küldenem mert valami bibi van vele) eszembe jutott hogy mi van akkor, ha két lejátszóm van. közben az ebay-en utána néztem az átalakítónak is (utazós átalakító rengeteg van) és pár fontért már lehet venni teljesen újat. mint írtam, a TV-mnek nincs gondja az NTSC lejátszással, innentől kezdve egyenes az út. az erősítőmön is van még hely még egy optikai bemenetnek, hogy ne kelljen semmit átdugdosni, a TV-n meg van HDMI bemenet dögivel.
és ahogy nézem nincs értelme várni olyan címekre itt Európában mint a HD hanggal ellátott A sziget, vagy az A régiós A bestia, a 2005-ös Amityville horror vagy a Running scared. nem beszélve az olyan kiadványokról, amik sokkal több extrát, jobb hangminőséget tartalmaznak mint az európai megjelenések...
0
2013. november 3., vasárnap 14:49
8260
Aha! Értem. Átalakítót tuti, lehet venni.
Egyébként nem hülyeség, most, hogy mondod, elgondolkodtató egy olcsó, külön "A" lejátszó. Erősítőmön van még hely, a TV alakalmas rá, miért is ne?
0
2013. november 3., vasárnap 14:34
2966
köszi, igen ezt már én is megtaláltam. de egyre inkább afelé hajlok, hogy veszek egy A régiós lejátszót használtan ebay-ről és meg van oldva a dolog két külön lejátszóval (a TV-mnek már utána néztem, alkalmas NTSC lejátszásra).
az átalakító azért kell, mert amennyire tudom az amcsik 110V-os cuccokat használnak, nem úgy mint az Európában elterjedt 240V.
0
2013. november 3., vasárnap 14:24
8260
Én ezt az oldalt találtam, de gondolom, ezen már túl vagy:
A lejátszónak szerintem nem sok köze van a hangkeveréshez, azt az erősítő fogja megoldani. A lejátszó csak a HDMI-n elküldi mindig azt, ami a lemezen van. Az, hogy hogyan fog egy film megszólalni, az az erősítőn múlik.
Mi az az átalakítás 110-ről 240-re?
0
2013. november 3., vasárnap 14:01
2966
senki? akkor hátha ahhoz hozzá tud valaki szólni, hogy milyen plusz dolgokat kell beszereznem ha egyszerűen csak egy A régiós lejátszót akarok venni a jelenlegi B régiós mellé? kellene hozzá egy átalakító is 110-ről 240-re, ugye?
0
2013. november 2., szombat 23:21
2966
most nézem hogy hülyeséget írtam, hiszen a lejátszón nem kell két HDMI-nek lennie, az majd a HD erősítőn kell hogy legyen! bocsi...
0
2013. november 2., szombat 23:00
2966
segítséget kérnék: szeretnék venni egy régiófüggetlen BD lejátszót, de nem is tudom pontosan hol kezdjem... tudnátok ajánlani néhányat, márkától függetlenül? ami jelenleg a lényeg lenne, hogy legyen rajta optikai csatlakozás (jelenleg így csatlakozik a lejátszóm a nem HD erősítőhöz), de mindenképpen olyan lejátszót szeretnék, amin két HDMI csatlakozó van (a későbbi HD erősítő miatt). ja és nem bánnám, ha tudná kezelni nem csak a DTS-HD MA és Dolby TrueHD-t, de a PCM és DTS-HD MA 7.1 hangokat is.
előre is köszönöm!
ui: ha megfelelő lejátszó kiválasztásában nem is tud senki segíteni, akkor is érdekelne info, hogy ki honnan rendelt, milyenek a tapasztalatok stb.
0
2013. október 18., péntek 14:53
14599
A pacák BD (magyar felirat és immáron eredeti képarány):
Még egy Universal-katalóguscím, amire felkerültünk, jó kis kiadó ez, már nem az első eset náluk.
0
2013. október 16., szerda 23:46
1698
Ha nem félsz a használt cucctól, akkor sokkal jobb rendszert hozhatsz össze. ;)
SuperHeRo
0
2013. október 16., szerda 23:31
8260
18e lejátszó + 50-60e erősítő + 50-60e hangfalszett.
A legalapabb rendszer is megáll 120e-ből. :)
0
2013. október 16., szerda 23:18
1763
Köszönöm a tanácsot, biztosan veszek hozzá egy ilyen erősítőt. Még egyszer köszönöm.
0
2013. október 16., szerda 23:17
1763
Házimozirendszeren nézni 1 filmet sejtem teljesen más mint szimpla tv hangerővel. Eddig még nem volt rá időm arra gondolni hogy vegyek egyet, mert úgy véltem elég nekem a TV hangereje is.
0
2013. október 16., szerda 23:10
8260
Ebben egyetértünk, bár talán szerencsésebb már most lerakni hozzá az alapokat. A lejátszó így olcsóbb lesz, de azért az erősítő 1.4 legyen. A biztonság kedvéért.
0
2013. október 16., szerda 23:04
1763
A 3D igazából nem érdekel. Nekem szimplán elég egy 5.1-es Blu Ray házimozi rendszer :)