Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2013. augusztus 31., szombat 23:25
És a K2 az mennyi K-s? Tele volt K-val...
0
2013. augusztus 31., szombat 23:09
Vagyis a Hiperkockának van a legnagyobb felbontása.  Persze pont ez nem jelenik meg kis hazánkban! Felháborító!
0
2013. augusztus 31., szombat 22:37
Kocka 2. - Hiperkocka
Ez 5K-s!
most posts by TM
0
2013. augusztus 31., szombat 21:46
Kis segítség a K-kiadványokhoz:
a King Kong az 2K-s, a Kukori és kotkoda az 4K-s.
most posts by TM
0
2013. augusztus 30., péntek 1:38

az A szökevény 20. évfordulós kiadás tesztje:

http://www.blu-ray.com/movies/The-Fugitive-Blu-ray/72224/#Review
0
2013. augusztus 23., péntek 22:15

megmondom őszintén, nagy tévedésben voltam ezekkel a "Mastered in 4k" kiadványokkal, elsőre azt hittem hogy ez is valamiféle új formátum, hogy keményen pénzt húzzanak le az emberekről, mert hogy kell hozzá új TV, új lejátszó, de a Sony-féle Superbit példával már világossá vált a dolog :)))

viszont utánaolvastam a már megjelent kiadványoknak a blu-ray.com tesztjeiben és egy-két esetben határozottan javult a képminőség a már megjelent sima BD kiadványhoz képest. pl Godzilla és Men in black, ráadásul ezek még beszerzésre várnak nálam, úgyhogy meggondolandó a beszerzésük!
0
2013. augusztus 23., péntek 19:34
Bár még nem volt a kezemben a lent felsoroltak közül egy kiadvány sem, de vélelmezem, hogy ezek mind mezei Blu-ray korongok 1080p felbontással. A különbség "csupán" annyi, hogy nem HD-ben, hanem 4K-ban maszterelték őket, és ebből készült aztán az 1080p kódolás, mégpedig úgy, hogy a korong (és a szabvány) kapacitásait maximálisan kihasználják. Olyan ez, mint a Superbit DVD-k jópár évvel ezelőtt. Azok, ha jól emlékszem, azzal tűntek el a piacról, hogy a Sony mindegyik kiadványa Superbit, így okafogyottá vált a megkülönböztetés.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. augusztus 23., péntek 19:28
Köszönöm a gyors válaszokat, így jöhet az akvárium... :)
0
2013. augusztus 23., péntek 19:25
Gond nélkül viszi a sima lejátszó! Ugyanis "A tengeri akvárium" éppen meg van nekem is. Nincs vele probléma.
0
2013. augusztus 23., péntek 19:25
Az általam felsoroltak közül mindre rá volt írva, hogy lejátszható hagyományos Blu-ray készülékkel is. Ezt személyes tapasztalattal is igazolhatom, ugyanis Az 54. hadtestet megvettem és gond nélkül beolvasta a lejátszóm.
0
2013. augusztus 23., péntek 19:08
Egy kérdésem lenne ezekkel az újramasterelt ál 4K-s BD lemezekkel kapcsolatban. Ha megetetjük egy sima 2D-s lejátszóval akkor viszi őket, vagy be kell szerezni egy olyat amin ott a 4K logó?
A tengeri akváriummal szertném meglepni a családot, viszont a BD4K felirat elbizonytalanított. Vagy visszafelé kompatibilis lehet a dolog (1080p)?
0
2013. augusztus 23., péntek 17:40
Egy üzletben én is láttam a 4K-s Blu-ray kiadásokat, mindegyikből csak egy-egy darab volt kint. Megerősíthetem, hogy 5999ft-ért vesztegetik őket és, ahogy elnéztem mind extramentes. Nagyjából ezek jelentek meg:
Pókember
A csodálatos Pókember
Taxisofőr
A föld inváziója
Az 54. hadtest
Szellemírtók
Total Recall (2012)
Pancser police
Angyalok és démonok
0
2013. augusztus 22., csütörtök 13:53
Az Oliver! is kapott magyar feliratot a Sony-nál:

http://www.blu-ray.com/movies/Oliver-Blu-ray/67660/

Isten tartsa meg a jó szokásukat...
0
2013. augusztus 22., csütörtök 11:35
Gondoljuk azt erősen, hogy igen és hátha ilyen is lesz :)
0
2013. augusztus 22., csütörtök 10:56
Man of steel novemberben érkezik.
Szerintem azért jól néz ki ez a kiadás! Gondolom itthon nem fog ilyen formában megjelenni.

http://batmanhungary.blogspot.hu/2013/08/november-12-tol-hazaviheto-az-acelember.html
SuperHeRo
0
2013. augusztus 22., csütörtök 9:32
Árak megjegyzésében nem vagyok túl jó. Talán hatezer per darab, de nem biztos.
most posts by TM
0
2013. augusztus 22., csütörtök 9:05
A Sony és a Universal (főleg az utóbbi) elég sok katalógus-címre felrakja újabban a magyar feliratot, viszont ezeknek a hazai megjelenése abszolút a nulla felé konvergál, lévén szinkron nyista rajtuk, bár a Szelekt nemrég adott ki pár feliratos lemezt, de azok új filmek voltak. Nem baj, legalább külföldről beszerezhetők legálisan magyar nyelven (bár német borítóval nálam esélytelenek, inkább angol, csak előbb ottani megjelenésük legyen)).

Csak éppen ezzel az a gond, hogy hosszú távon nem életképes, mert ha azt látják a jogtulajok, hogy rápakolták a nyelvünket a kiadványra és nem jelenik meg, erről villámgyorsan le fognak szokni, aztán lehet megint illegálban nyomulni, ha HD-t akar nézni az ember...
0
2013. augusztus 22., csütörtök 8:57
Ugyanannyiba fájnak, mint a normál megfelelőjük?

A Men In Black érdekelne belőle, mivel a tesztek alapján láthatóan jobb a képe, mint a simának, plusz hátha végre a cenzúrázatlan angol hangsávot kapta meg, mivel ezek kelet-EU-s régiós kiadások, ha jól tudom. Az extrák hiánya viszont  bosszantó, de azok mellőzésével tudták elérni a maximum minőséget.
0
2013. augusztus 22., csütörtök 8:11
én is csak tegnap láttam őket, kb. egy tucat cím.
most posts by TM
0
2013. augusztus 22., csütörtök 7:56

mivel itt nincs az adatbázisban, így ezt nem tudtam.
0
2013. augusztus 22., csütörtök 3:13
Itthon is vannak már 4k-s BD-k magyar borítóval.
most posts by TM
0
2013. augusztus 22., csütörtök 2:22
http://www.blu-ray.com/movies/Guess-Whos-Coming-to-Dinner-Blu-ray/67666/

Találd ki, ki jön ma vacsorára megjelent magyar felirattal. Valami csoda folytán ez is megtörtént. Ha valaki már írta volna itt, akkor elnézést az ismétlésért.
0
2013. augusztus 21., szerda 22:02

:((
0
2013. augusztus 21., szerda 19:56
Időközben kiderült, hogy a Paramount-katalóguscímek mégsem kaptak magyar feliratot. Miért is nem lepődöm ezen meg?
0
2013. augusztus 21., szerda 19:50
Jumper: Hipervándor 3D (5.1 magyar szinkron és felirat):

http://www.dvdsvet.cz/casopis/jumper-2d-3d-3-bd-p119458/

A Fox sajna ezt is nyitott képpel adja ki, nem eredeti 2.35:1-es méretben.
0